Miten tässä pitäisi parantua?!?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Purkautumisosasto Miten tässä pitäisi parantua?!?

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Anna-Katariina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.03.2008
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 153

  Että ottaa päähän olla flunssassa! Flunssa tuo jokavuotinen vitsaus, jonka vuoksi en ole vielä eläessäni käynyt lääkärissä, ennenkuin nyt. Työnantaja kun täällä Espanjassa vaatii koulutetun ihmisen todistuksen siitä, että räkää on joka paikka täynnä ja pää tuntuu räjähtävän minä hetkenä hyvänsä.

  No menin sitten lääkäriin. Marssin terveysasemalle klo 8 aamulla ja kymmenessä minuutissa pääsin lääkärille, joka totesi, että ”kyllä vilustunut olet tuossa kolme reseptiä ja lappu töihin”. Lapussa luki 24-48 tuntia lepoa. Olin kaksi päivää kotona, en vieläkään terve, mutta sillä asenteella että kyllä-lääkäri-tietää-paljonko-lepoa-tarvitaan menin töihin. Töissä pomo ilmoitti, että lappu ei kelpaa, koska yhden päivän jälkeen tarvitaan ns. baja, eikä lepolappu riitä. Vaihtoehtoina oli menettää päivän palkka tai mennä uudestaan lääkäriin pyytämään baja.

  Lähdin kesken päivän töistä ja menin terkkariin, josta annettiin aika kuudeksi. Menin kotiin ja kuudelta uudestaan. Lääkäri totesi, etteihän kukaan tietenkään parissa päivässä parannu ja kirjoitti bajan (siis jos sen jo tiesi etukäteen, niin miksei sitä voinut kirjoittaa samantien ensimmäisellä käyntikerralla). Altaa ei tohtori hyvä tietenkään voinut kirjoittaa, koska olin vielä kipeä ja lääkäri sanoi, ettei voi tietää koska olen terve (hei haloo tää on flunssa, kai sitä nyt jonkun arvion voi heittää).

  Koska tänään on perjantai, olen ollut neljä päivää kotona ja voin jo hitusen paremmin, ajattelin, että varmaan maanantaina voisin mennä töihin (kun viikonloppu on muutenkin vapaa). Koska en tiennyt terkkarin aukioloajoista päätin soittaa ja kysellä milloin voin tulla käymään, jotta saan altan ja voin palata maanantaina töihin. Puhelimessa ottivat tietoni ja sanoivat, että oma lääkärisi kirjoittaa sinulle altan ja voit tulla hakemaan sen tiskiltä, kun sinulle sopii. Ajattelin, että tämähän hienoa. Äsken sitten menin taas terkkariin ja juuri sinne tiskille minne oli neuvottu. Esitin asiani, jonka jälkeen tiskillä ollut nainen sanoi tylysti ettei täällä altoja noin vain jaella, täytyy mennä lääkäriin ja sitä varten pitää varata aika. MADRE MIA!!!! Juuri sitä vartenhan minä pari tuntia sitten soitin, että olisin saanut sen ajan, mutta minulle sanottiin, ettei sitä tarvita. Sain ajan parin tunnin päähän, joten eikun kotiin ja kohta takaisin terkkariin.

  Miten hitossa tässä ehtii parantumaan, kun pitää flunssaisena ravata kahdesti päivässä terveyskeskuksessa?!? Kysyn vaan.

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Kuulostaa hyvin perinteiseltä espanjalaiselta toiminnalta.. 😉 Paranemisia sinne! Täällä itsekin taistelen flunssaa vastaan.

  LINKKI

  Laura
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.04.2008
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 209

  Tsemppiä Anna-Katariina! Sitkeä flunssa kestää pahimmillaan 2-3 viikkoa, eikä sen taittumiseen auta edes tiivis sängyn pohjalla makaaminen. Ärsyttävintähän tossa sun tilanteessa on juoksutus lekurilla ja pompottelu tiskiltä toiselle lappusten perässä.

  Itse olen toista viikkoa kipeänä. Yrittäjänä pystyin aluksi tekemään pakolliset työt koneelta sängyssä maaten (sattui semmoisia päiviä), mutta jossain vaiheessa oli käytävä hoitamassa asioita kaupungilla. Kyllä muuten henki vinkui ja kylmä hiki virtasi! Siinä vaiheessa olin ollut kipeänä reilun viikon, ja minulle hoettiin ”sun pitäisi levätä”. No nyt kahden viikon sairastamisen jälkeen ei tule enää paha olo kun kävelee, eikä räkääkään ole enää tukkeeksi asti. N. kerran parissa vuodessa muhun iskee tällainen sitkeä flunssa. Olen mielestäni tehnyt kaikkeni, että se paranisi mahd. pian, mutta ei näihin mikään muu tunnu tehoavan kuin aika. Tai olisiko pitänyt kirjoittaa, että ole ollut tekemättä, maannut hiljaa vällyjen alla, eikä sekään ole auttanut.

  Ei kai kellään ole ikinä ”hyvä hetki” eikä aikaa sairastaa. Tai no, pienenä oli muistaakseni ihan kiva olla sellaisen lievän flunssan takia pari päivää pois koulusta.

  LINKKI

  Timo -70
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 111

  Täällä on kanssatoveri. Tämä viikko on enemmän tai vähemmän tullut oltua flunssassa.
  Lääkäriin ei oikein viitsisi mennä. Vieläkun minunkin pitäisi mennä paikalliselle. Matkavakuutus on jo loppunut kun en ottanut pidennystä.

  No sairastetaan, toivottavasti jouluksi terve.

  LINKKI

  ronkeli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.01.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 809

  Kyseessä taitaa olla oikea lenssuepidemia, sillä täällä Keski-Euroopassakin on menossa 2-viikkoinen flunssatauti.
  2/5 meidänkin perheestä on potenut sen, yskästä kärsivät yhäkin.
  Täytyy koputtaa puuta, siis päätä, sillä en ole saanut tartuntaa, vaikka kaikkialla näkyy pärskyviä harmaanaamaisia nuhaneniä.
  Mutta minä käytänkin nenähuuhtelua päivittäin: nenäkannulla suolavettä toiseen sieraimeen ja toisesta se suolavesi tulee ulos. Pöpöt eivät pääse leviämään kurkkuun, korviin, sieraimiin.
  Kieltämättä epäesteettinen toimitus, mutta tuntuu tehoavan.

  Toivotan nopeaa paranemista kaikille lenssupotilaille 🙂

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.