Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Ruoka ja viini › Miten simpukoita duunataan?
- Tämä aihe sisältää 18 vastaukset, 8 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi
Tuomo 13 vuotta, 1 kuukausi sitten.
- JulkaisijaViestit
Nimetön • Ei kirjautuneenaLiittynyt: 01.01.1970
Kirjoituksia:
Vastauksia:Ruotsissa tehdään näin ja kokemuksesta voin kertoa, että hyvää tulee:
Laita isoon kattilaan vähän vettä ja vähän valkoviiniä, ei suolaa. Kuumenna kiehuvaksi ja heivaa sekaan pestyt simpukat, joista olet nykäissyt ”parran” irti. Kansi päälle, ravistele kerran, pari muutaman minuutin kuluttua. Kun simpukat ovat avautuneet (alle 10 minuuttia yleensä) poimi ne kattilasta ja hylkää avautumattomat. Napsi ötökät kuoristaan odottamaan.
Pilko sipuli, sulata voita pannulla ja kuullota. Hetken kuluttua lisää vähän valkoviiniä, jatka kuullottamista. Kun keitos alkaa kuivua, lisää kunnolla kermaa ja keitä sitä kokoon. Mausta nyt suolalla ja pippurilla aika varovaisesti ja lisää silputtua persiljaa (pakko!). Asettele lopuksi simpukat kermasoosin päälle hetkeksi lämpiämään. Ja sitten vaan rapsakkaa patonkia kouraan ja kimppuun! Juoman osaat varmaan valita itsekin…
Kuulostaa herkulliselta. Tuon takia voisi vaikka innostua ostamaan kermaa, ensimmäistä kertaa kolmeenkymmeneen vuoteen 😉
Vielä yksi ohje, joka on suoraan Vivi-Ann Sjögrenin mainiosta kirjasta Andalusian karkea suola:
Harjaa simpukat puhtaiksi ja keitä vähäsuolaisessa vedessä kunnes aukeavat. Poista toinen kuorenpuolikas ja asettele simpukat vadille. Valmista viinietikkakastike: sekoita öljyyn hakattua persiljaa ja valkosipulia (tai sipulia), viinietikkaa ja hyppysellinen suolaa ja kaada jäähtyneiden simpukoiden päälle.
Helppoa ja maukasta.
Mummeli kirjoitti:Harjaa simpukat puhtaiksi ja keitä vähäsuolaisessa vedessä kunnes aukeavat. Poista toinen kuorenpuolikas ja asettele simpukat vadille. Valmista viinietikkakastike: sekoita öljyyn hakattua persiljaa ja valkosipulia (tai sipulia), viinietikkaa ja hyppysellinen suolaa ja kaada jäähtyneiden simpukoiden päälle.
Viehkeältä vaikuttaa tämäkin. Minulla vain on päällä nyt se simple is beautiful -ajatus, ja tänään tein sen näin:
Isoon kattilaan puolisen litraa vettä, pari desiä valkkaria ja pieni sipuli pilkottuna ynnä pari valkosipulin kynttä aika pieniksi pantuna. Kun kiehuu, kilo siistittyjä sinisimpukoita sekaan. Sekoitetaan pari-kolme kertaa, keitetään n. 10 min.
Nautitaan valkkarin, patongin ja haarukan kanssa.
Hyvää oli.
Seuraava yritys: joko jompikumpi täällä viimeksi saamani resepti tai sitten tuon oman simppelixin viritys: sipuli kokonaan pois ja valkosipulin määrä tuplaksi.
- JulkaisijaViestit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.