Miten saisi mureata naudanlihaa?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Ruoka ja viini Miten saisi mureata naudanlihaa?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 22)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Mirlo
    Mirlo Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 16.06.2009
    Kirjoituksia: 27
    Vastauksia: 36

    Hei, oliskos vinkkejä lihan mureuttamisesta. Kun ostaa naudanlihaa ja grillaa, niin melkein aina se on sitkeetä, tänäänkin oli syömäkelvotonta.
    Lihat ovat kaupoassa aivan tuoreita, mitäköhän ne kokit niille tekee, että maistuu?
    On pakastettu ja laitettu soodaa marinaadiin, mutta ei auta, sitkeetä on.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä blues
    blues Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2006
    Kirjoituksia: 26
    Vastauksia: 1925

    Kylla hyvalaatuinen entrecote on sellaisenaan mureaa. Pihvina aivan loistavaa koska siina on enemman rasvaa kuin esim sisafileessa joka myos on mureaa mutta kuivaa (kallista).

    http://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/ruoanvalmistus/marinoi-mureaksi/0218010-19746

    Myos tama ”suola marinointi” toimii ! Kannattaa kokeilla

    http://www.steamykitchen.com/163-how-to-turn-cheap-choice-steaks-into-gucci-prime-steaks.html

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
    vanhatyttö Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2009
    Kirjoituksia: 49
    Vastauksia: 1748

    Aivan ilmeisesti kirjoitat suomalaisesta naudanlihasta ??? En osaa neuvoa muuta kuin että sinun pitáä valita oikea ruhonosa grillattavaksi, mieluummin sisáfilettä, mutta toki raakakypsynyt sisäpaistikin ja ulkofilee kypsyvät. Mutta lihan pitää olla kunnolla raakakypsynyttä, siis ei liian ”tuoretta” ja tietenkin sitä voi mureuttaa nuijimalla kevyesti.

    Ja lohdutuksen sanana; minulla on ollut ihan samoja ongelmia suomalaisen naudanlihan kanssa. Argentiinalainen onnistui aina, mutta sitähän ei kaikista kaupoista Suomessa saa. Ja táällä Espanjassa taas liha on aina ollut hyvää ja mureaa, kypsyy ihan hetkessä. Varmaankin syynä se, että elukat ovat laitumella koko vuoden ja syövät luonnonravintoa rehun lisäksi. Suomessahan ne viettävát koko elämänsä seisomalla navetassa ja ruokana on pelkkä keinorehu, läpimyrkytetty AIV.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
    Ritacasanueva Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.08.2010
    Kirjoituksia: 14
    Vastauksia: 3416

    siita etta ostat ”vaaraa lihaa” grillattavaksi?

    Grilliliha pitaa olla pitkaan kypsyvaa lihaa, sisafileet, entrecotet ym. grillattavaksi liian nopeasti kypsyvia. Nama olisi parempia parillalla paistoon nopeassa rytmissa.

    Tama on nyt taan miten mina ymmarran grillaamisen.

    Tassa neuvoja mutta pitemman kaavan mukaan;

    Grillaaja , argentiinalainen suosittelee naita;

    -tapa cuadril , vacío, colita de cuadril, costilla (o tira de asado), lomito vacuno, lomito, matambre.

    http://2.bp.blogspot.com/-uWXYuVYc4So/Tx1t0Hp1ZYI/AAAAAAAAADA/nrMAqyIIWV0/s1600/info4.jpg

    Suositeltavia kayttoja keittiossa;

    http://www.asobranguscomercial.com/images/cortes_.jpg

    Ja laskia pitaa olla ja sen pitaa olla valkoista tai kermanvarista. Jos keltaista oli elain vanha.

    Siasta ;costilla de cerdo,

    http://offerum.s3.amazonaws.com/images/thumbnails/48512/f29b4fd11fa24a687204e02f4950d094.jpg

    Kanasta ; muslos de pollo,

    http://www.mis-recetas.org/receta/foto/0004/0073/grande/15066809-pollo-asado-a-la-parrilla__1_.jpg

    Ja kaikki ihanat makkarat;

    http://www.vulka.es/imagenes/empresas_fotos/162293_big.jpg

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä santiago
    santiago Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    La Calan aika uudessa Lidlissä on yksityisten pitämät liha- ja kalakaupat erikseen. Kalakaupasta en sano mitään, mutta lihat ostetaan nykyään sieltä.
    Liha on Leonin eli pohjoisen erinomaista lihaa. Aivan eri tavaraa kuin esipakatut markettilihat.
    Suomalaisesta lihasta ei pitäisi puhua samana päivänäkään, mutta kun nyt niin tein, sanottakoon että kyllä lihoissa on eroja.
    Ja todellakaan ei suomilihan hyväksi. Ja tämähän koskee luonnollisesti laatua, mutta tietysti myös hintaa.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Mirlo
    Mirlo Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 16.06.2009
    Kirjoituksia: 27
    Vastauksia: 36

    Ostamme lihat Malagan Carefurista, jossa on hyvä valikoima. Jotain emme nyt osaa, kun ei onnistu.
    Onko teillä muilla vastaavia kokemuksia?

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
    vanhatyttö Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2009
    Kirjoituksia: 49
    Vastauksia: 1748
    Mirlo kirjoitti:

    Ostamme lihat Malagan Carefurista, jossa on hyvä valikoima. Jotain emme nyt osaa, kun ei onnistu.
    Onko teillä muilla vastaavia kokemuksia?

    Tuli mieleen, että oliko liha valmiiksi pakattua? Niissä pakkauksissa tuppaa lihasnesteet karkaamaan ja lihä on kuivaa ja kypsennyksessä siitä tulee sitkeää. Eikä pakastaminenkaan hyvää tee, sekin kuivattaa lihaa.
    Ja tärkeää on tietenkin lihan lämpötila ennen grilliin laittamista, sen pitäisi olla kutakuinkin huoneenlämpöistä ja pinnastaan kuiva, siis ei nestettä paistopinnalla. Ja grilli tarpeeksi kuuma, että lihan pinta sulkeutuu heti. Ja sitten vaan muutama minuutti molemmin puolin…Ja tietenkin jos lihaa paistaa ja paistaa niin kuivaahan siitä tulee, entrecote on parhaimmillaan sellaisena pikkuisen raakana sisáltä…punertavana. Ja muuten, suola vasta sitten kun liha on valmiiksi grillattu, koska suolaa vetáä nesteet ulos grillauksen aikana.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Vinatero
    Vinatero Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2008
    Kirjoituksia: 17
    Vastauksia: 154

    Yhden kokin hyvä ja toimivaksi havaittu mureuttamisneuvo pakatulle lihalle: ota liha 20-30 min ennen laittamista huoneen lämpöön ja pistele muoviin muutamia reikiä. Lihasta irronnut neste imeytyy tällöin takaisin lihaan ja lihasta tulee mureampaa ja kosteampaa.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Los Knots
    Los Knots Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 15.09.2013
    Kirjoituksia: 4
    Vastauksia: 107

    Myös lihan leikkaaminen pihveiksi poikkisyin on tärkeää.

    Hyvät perusohjeet löytyy täältä: http://www.hookoo.fi/lihakoulu/

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä santiago
    santiago Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Espanjassa ei ole mitenkään itsestään selvää että liha leikataan ”oikein” eli poikkisyin. Etenkin valmiiksi pakatuissa lihoissa pitää olla tarkkana mitä ostaa.
    Eikä asia lihakaupassakaan ole itsestään selvä. Fileessähän asia hoituu automaattisesti, paisteissa asia on toinen.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä aikku
    aikku Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 03.09.2012
    Kirjoituksia: 5
    Vastauksia: 418

    Kuten edelläkin VT mainitsi on tärkeää ettei
    paista liikaa, silloinhan tulee sitkeää jos paistaa liikaa.
    Sama muissakin pihvilihoissa, possu, broileri ym. herkut.

    Itse suosin aina lihatiskiltä ostaa lihan Espanjassa ja Suomessakin,
    nyt viimeksi ostin naudansisäfilettä marmoroitua, kun oli siinä
    lihatiskillä tarjolla(kauppa Dialprix),hääpäivänämme en voinut vastustaa.
    ( Marmoroitu on fileen sisällä olevaa kaunista valkoista juovakuviota, se on pehmeää rasvaa )

    Voinen sanoa että pihvi melkein suli suussa, paisto toki just huoneen-
    lämpöisenä ja pippuroituna+suola ja pannulla paistopinnat hyvin kiinni,
    sitten laitoin pihvit folioon käärittynä vetäytymään kunnolla hetkeksi
    uuniin, noin 5 min. missä uunikasvikset muhivat, ja sen jälkeen hetken
    muuten vetäytymässä. Lopulta pihvinpaisto vie vähiten aikaa sen muun ohessa.

    Grillissä sama, paisto ja esim.folioon vetäytymään,varo ettei kypsy liiaksi 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
    Ritacasanueva Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.08.2010
    Kirjoituksia: 14
    Vastauksia: 3416

    Mina taidan puhua grillaamisesta ja te muut puhutte pariloimisesta?

    Ajatellen sita etta esim. sisafilé ei ole grillaustuote vaan paras pariloimiseen. Ottaen huomioon etta taman tyyppinen liha on yleensa vaha rasvaista joten grillaamisella tulee kuivaa ja sitkeaa.

    Tassa samassa suositellut ”lihat” grillamiseen mita tuo edellinen viestini jo piti sisallaan.

    http://www.hookoo.fi/lihakoulu/lihan-valmistaminen/valmistustapa/#!/grillaaminen

    Kananliha kestaa pitkaakin grillamista eika tule kovaa eika sitkeaa. Pitempi aika pehmeampi liha.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Selma
    Selma Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2006
    Kirjoituksia: 38
    Vastauksia: 583

    Voi hyvä tavaton vanha tyttö. Sinä jos kuka tiedät , ettei Suomessa ole mitään hyvää. Ei edes lihaa grillattavaksi. Voi,voi! Parasta pysyä siellä Espanjassa, koska siellä on kuin taivaassa.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä santiago
    santiago Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Kyllä Suomesta saa hyvää lihaa. Se vaan on tuotu Argentiinasta tai muualta etelä-amerikasta.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
    vanhatyttö Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2009
    Kirjoituksia: 49
    Vastauksia: 1748
    Selma kirjoitti:

    Voi hyvä tavaton vanha tyttö. Sinä jos kuka tiedät , ettei Suomessa ole mitään hyvää. Ei edes lihaa grillattavaksi. Voi,voi! Parasta pysyä siellä Espanjassa, koska siellä on kuin taivaassa.

    Älä nyt suutu Selma. Minä olen ihan yhtä suomalainen kuin sinäkin, mutta valitettavasti en enää arvosta omaa ruokatuotantoamme. Ja ihan syystä. Kokemuksesta, voisin sanoa. Monia muita asioita sen sijaan arvostan ja pidän, joten tämä on vain yksi pointti.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 22)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.