miten kuviot muuttuu

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat miten kuviot muuttuu

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 29)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Yksi näkökulma lisää Espanja -Suomi maaotteluun. Tuli vaan tänään yhtäkkiä mieleen.
  Suomessa mä olisin ehkä toteuttanut jokaviikkoisen kauppareissun , jos olisin oikein hurjaksi heittäytynyt , ehkä ihan reviirin laidoille Suomenojalle. Siellähän on mm. Lidl, Tarjoustalo, Biltema ja vaikka mitä.
  Täällä hypättiin autoon ja käväistiin Puerto Banuksessa, El Corte Inglesissä.
  Sama matka , sama aika, mutta jotenkin täällä tuntui homma juhlallisemmalta.
  Eli ei ole paluuta Suomeen , siellä ahdistaa.

  LINKKI

  pauliina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  No, minä kävin tänään siellä Suomenojalla. Poikkesin tien toiselle puolelle Plantagenin myös. Hassua, kun oon siellä Banuksessa, niin en juuri koskaan käy Cortessa, vaikka on kävelymatka. Tulee ajettua, jos oikein hurjaksi heittäydyn, Mijakseen 🙂

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  No en minäkään , totuuden nimissä, usein viitsi Marbellaan kauppaan ajella.
  Nyt ei vain ollut vaihtoehtoja, kun auton huolto löytyy sieltä. Ja vielä painavampi syy , Jefa ilmoitti haluavansa Corteen josta piti hakea juuri NE housut.
  Onhan meillä täällä Mijasissa ihan omakin Corte , mutta Marbellassa on huomattavasti isommat ja paremmat valikoimat. Mm. kirjaosastolla,joka on aivan toista luokkaa kuin täällä.
  Ja sainhan minäkin tehtyä ostoksia , pari erityisesti mulle tärkeää kirjaa ja hyvä kartta Picos de europasta.
  Ja oikeasti , pisteitä Suomenojalle , oikeastaan kylläkin Biltemalle. Siinä yksi liike jota kaipailen täällä.
  Vastaavaa en ole ainakaan näiltä kulmilta löytänyt.

  LINKKI

  PirpeX
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.03.2009
  Kirjoituksia: 30
  Vastauksia: 193

  meillä nuoriso nauroi itsensä kipeäksi viime kesänä, kun kävimme El Corte Inglesissä…. niiden mielestä oli todella hauskaa, kun vanhat miehet oli puku ja kraka päällä urheiluosastolla… täällä porukka on urkkavetimissä töissä… 🙂

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tapasin tässä vähän aikaa sitten kaksi hyvin tuohtunutta Suomalaista varttuneempaa henkilöä.
  Syy tuohtumiseen oli se , että heiltä oli evätty pääsy erääseen ravintolaan . Vaikka heillä, omien sanojensa mukaisesti, oli uudet tuulipuvut päällä!!!
  Voi aikoja , voi tapoja, millään ei ole enää mitään väliä.
  Käsittäköön jokainen tarinan opetuksen tavallaan.
  Marbellassa toisella tavalla , Jyväskylässä toisella tavalla.

  LINKKI

  la luz
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.10.2008
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 277
  santiago kirjoitti:

  …Syy tuohtumiseen oli se , että heiltä oli evätty pääsy erääseen ravintolaan . Vaikka heillä, omien sanojensa mukaisesti, oli uudet tuulipuvut päällä!!!

  😀 😀 Ylläpito voisi kieltää nämä tuoliltapudottaja-naurukohtauksien aiheuttavat kommentit 😀 😀

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281
  santiago kirjoitti:

  oikeastaan kylläkin Biltemalle. Siinä yksi liike jota kaipailen täällä.
  Vastaavaa en ole ainakaan näiltä kulmilta löytänyt.

  Ei ihan Biltema, mutta ”autopuolen” liikkeeksi hyvä ja edullinen on Aurgi, joka löytyy suurinpiirtein lentokentän liittymän ja Guadalhorcen liittymän välistä 340:ltä.

  LINKKI

  Selma
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 38
  Vastauksia: 583
  la kirjoitti:

  santiago kirjoitti:

  …Syy tuohtumiseen oli se , että heiltä oli evätty pääsy erääseen ravintolaan . Vaikka heillä, omien sanojensa mukaisesti, oli uudet tuulipuvut päällä!!!

  😀 😀 Ylläpito voisi kieltää nämä tuoliltapudottaja-naurukohtauksien aiheuttavat kommentit 😀 :D[/quote]

  …. kaksoisolento Santiago? Lakupekka kyllä kannatti Pacosin sauvakävelijöitä 🙂

  Yhtä asenteelliset ovat mielipiteet: Suomessa syödään p—-a, Suomessa kaikki on huonosti, mutta AH! Espanjassa kakki on hyvin ja se on suorastaan maanpäällinen paratiisi.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tämäpä sattui , nyt voi vastata stereona, sekä kiitokset vinkistä Devspainille ja koska kritiikki kasvattaa henkisesti ja moraalisesti, siis kiitos myös Selmalle.
  Nyt jos olisit Selma ollut tarkempana , olisit huomannut että Suomi sai tällä kertaa pisteitä siitä, että
  ystävämme ruotsalaiset ovat tuoneet Bilteman muuten niin masentavalle Suomenojalle.
  Espanja jää kirkkaasti tässä suhteessa hopealle. Mutta eihän sitä koskaan tiedä, tulihan tänne Ikeakin.
  Ehkä jonain päivänä mä pääsen Malagan Biltemaan.
  Tuulipuku ja sen käyttö on hyvin hienovarainen aihe. Rohkenen silti hieman käsitellä asiaa.
  En suinkaan kritisoinut tuulipukuja, mulla on itsellänikin jopa Suomi-verkkarit kaapissa.
  Tässä mun kertomuksessa , joka on tosi, nähdään vaan miten ikävästi ja ajastaan jälkeenjääneesti monissa ,etenkin etelä-euroopan maissa, suhtaudutaan suomalaisten edelläkäyvään ja vapautuneeseen pukeutumiseen.
  Voi olla , että jopa Stadissa löytyy jokunen taantumuksellinen ravintola , joissa ovisilmä Auvinen nostaisi jykevän kämmenensä esteeksi tuulipukuun sonnustautuneelle sisäänpyrkijälle.

  Ja kun nyt uidaan syvissä vesissä, tosin vain verbaalisesti, niin täytyy sen verran avautua, että kävelysauvoja en ikinä, siis en koskaan tule käteeni ottamaan.

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  Barcelonassa on jo alettu kyllastya tahan outoon ilmioon jota minakin olen jo vuosia taalla Palmassa ihmetellyt.Eli niihin henkiloihin (yleensa turisteja),jotka tulevat kaupunkiin tutustumaan/ostoksille ”ranta/uima.asussa”.

  LINKKI

  pauliina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Espanjalle annan pojot, kun golf kentillä katsovat, missä kuteissa tullaan pelaamaan. Pääkaupunkiseudulla törmäsin viime kesänä ja jälleen tänä ”kesänä” naisgolffareihin, joilla oli jalassaan ns. mikroshortsit. Kohta pelataan varmaan bikineissä. Kyllä konservatiivinen muitten huomioon ottaminen ja pukeutumisohjeiden noudattaminen pitäisi ottaa kunniaan myös suomalaisilla golfkentillä.

  Toden totta, vaikka olisikin vartta mitä näyttää, niin uimarannat ovat erikseen. Tästäpä aasinsilta viime toukokuuhun. Oli aikaa lennolle ja niinpä jätin auton Plaza Majorin parkkikselle ja lähdin ystäväni kanssa käveleen rannalle. Sinne päästyämme katselimme elämän ehtoopuolella olevaa pariskuntaa, jotka nauttivat auringosta aatamin asussa. Mies seisoi selkä suorana ottaen aurinkoa jokapuolelle. SIinä ne lapsiperheetkin olivat sulassa sovussa. OK, tiedän siinä lähellä olevan nudistirannan, mutta tämä pariskunta oli ottanut hieman irtiotta alueelta tai sitten muuten vaan aatteli laajentaa reviiriä.

  Kunnioitan ja ihannoin, kuinka espanjalaiset pukeutuvat hyvin jopa kuumanakin aikana

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Suomalaisena sisimmältään herkkänä miehenä , mua jäi vaivaamaan se , että, Selma näkee mut niin kapea-alaisesti. Enhän mä ole sitä mieltä , että vain Espanjassa on ruoka parempaa kuin Suomessa.
  Mä olen sitä mieltä ,mainitakseni vain muutamia maita, joista osassa tulee käytyä silloin tällöin,että ainakin Saksassa, Ranskassa , Espanjassa , Kreikassa, Italiassa, Portugalissa, Itävallassa ja Sveitsissä syödään parempilaatuista ruokaa kuin Suomessa. Eikä tässä vielä kaikki, melkein kaikissa mainituista maista se on vielä halvempaakin.

  LINKKI

  pauliina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  … ne makuasiat. Kyllä suomessakin on hyvää ruokaa, mutta ongelmana on ettei tuoreita vihanneksia saa ympäri vuoden. Kun kesällä saa maasta omat raaka-aineet ja pakkasest itse hankitun riistan, on se niin hyvää. Hinta on toki kalliimpaa, jos ne vihannekset lennätetään muualta tai tomaattien kasvattajan täytyy saada elantonsa vuodeksi muutaman kuukauden aikana.

  LINKKI

  railikka10
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.04.2008
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 22

  on tosi ikävä ominaisuus ja siitä kärsii eniten itse napisija.

  Olen pannut merkille, että on ihmisiä, jotka täällä Kanarialla ollessaan valittavat kaikesta maan ja taivaan välillä ja annas olla kun Suomen suveen palaavat, niin eikös ala sama laulu, mutta toisinpäin. ” Ai miten meillä siellä Kanarialla on nii-in hyvin, iloiset paikalliset ihmiset, asiat sujuvat aina hymy huulilla ja ruoka on halpaa ja niin hyvää etc. etc.”.
  Siis nää samat tyypit, jotka on mulle valittaneet, että täällä on vaan varkaita ja ruuan hintakin on noussut taivaisiin ja jos ”me suomalaiset” emme toisi rahojamme tänne, niin kyllä nuo kanariot olisivat hätää kärsimässä.. ” Eihän NÄÄ ny oikeen mitään osaa, ja sinähän voisitkin vähän kertoa miten MEILLÄ Suomessa nää asiat hoidetaan jotta oppisivat”. Juupa juu, varmaan alankin opettamaan kanarialaisia heidän omassa kotimaassaan tavoille..heh-heh…:)

  Mitä tuohon pukeutumiskoodiin tulee, niin oletan jokaisen suht´ normaalin immeisen tajuavan Mäkkärin ja kunnon ruokaravintolan eron jo ovella.. elikä jokaisella paikalla on oma ”fiiliksensä” ja sen mukaan sitten kuljetaan, niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa..

  Itse asun Las Palmasissa ja ei tämä nyt mikään metropoli ole, mutta en minä ny keskustaan punkea rantavermeissä.. Rantapaseot ja playat sit on ihan erikseen. Kyl joskus nolottaa kun turistit vetää pääkaduilla ilman paitaa ja puol alastomina. Kevyesti voi pukeutua, mutta jotain rajaa sentään…

  Loppukaneettina halauaisin sanoa, että ollaan tyytyväisiä siitä, että meillä ON ruokaa..vähemmän nyrpistelyä ja enemmän hyvien asioiden havainnointia!

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Moderaatio sallinee minun panna tämän linkin tähän… en nyt jaksa guugeloida alkuperäistä lähdettä: http://www.espanja-info.net/uutiset/espanjan-uutiset/1351-vaatteet-paeaellae-barcelonassa.html

  Juu ei… joskus pari viikkoa sitten kävelin täkäläistä rantapaseota, ja yhdessä ruokaravintolassa (jossa olen itsekin joskus käynyt) oli brittipariskunta syömässä… vanha äijä (no suunnilleen niinkuin minä 🙂 ) seuralaisineen (vaimo?) siinä istuskeli syömässä… kirkkaan punaiseksi palanut kaljamahainen (se mies siis) ilman paitaa, sillä naisella taisi sentään olla joku bikinin yläosa…

  Pitäisiköhän kokeilla vastakohtaa, mennä tumma puku ja kraka päällä lojumaan rantatuoliin 😉 herättäisi kyllä luultavasti enemmän huomiota…

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 29)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.