Uusimmat › Keskustelu › Yleistä › Kokemuspankki › Miten (alempaa korkeakoulututkintoa vastaavia) töitä kannattaa tehokkaimmin hakea?
- Tämä aihe sisältää 8 vastaukset, 6 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi
Ocaso 11 vuotta, 8 kuukautta sitten.
- JulkaisijaViestit
Onko kenelläkään kokemuksia? Miten espanjassa kannattaa hakea alempaa korkeakoulututkintoa (Bachelor of business administration)vastaavia töitä? Aina kuulee sanottavan, että siellä pitää tarjota itseään paikan päällä, se koskee yökerhoja ja ravintoloita mutta tuskin sentään toimistoja..?
Kymmeniin työpaikkailmoituksiin (suomesta käsin)vastaaminen ei ole tuottanut tulosta. Esim infojobin kautta useat firmat ovat hyväksyneet hakemuksen ja vieneet sen yhden askeleen eteenpäin, mutta siihen se on jäänyt. Joko ”recibidoon” tai ”en procesoon”. Sen jälkeen ei tunnu tapahtuvan mitään, viikkoihin. (onko työhönotto tosiaan siellä näin hidasta, vai eikö firmat a)oikeasti haekaan työntekijää vai b) päivitä tietoja infojobiin, mitä luulette..? hyvin harvassa ilmoituksessa lukee milloin haku päättyy/työ alkaa)
Hakija on vastavalmistunut espanjaa ja englantia erinomaisesti ja suomeakin auttavasti taitava (argentiinalainen) henkilö, joka tosin ei vielä omaa kovinkaan paljon alan kokemusta. Näinä kurjina aikoina työnsaanti on tietysti ison kiven alla. Kuitenkin tuntuu, että taitavalle ja fiksulle ja motivoituneelle pitäisi olla käyttöä.
Vastaamalla kaikkiin mahdollisiin työpaikkailmoituksiin ja ottamalla sähköpostitse yhteyttä suoraan firmoihin on mukana pelissä. Mutta miten mahdollisuuksiaan voisi parantaa lottovoittotasoa paremmaksi? Kannattaisikohan lähteä aurinkorannikolle ja etsiä yötäpäivää sieltäkäsin? Osaisiko joku antaa vinkkiä..? Iso iso kiitos etukäteen, jos viitsit 🙂
Hyvä Mrs S;
Tilanne on huono työn kannalta espanjassa. Oikein huono. Jos hakijalla ei ole tarjota työnantajalle alan kokemusta, niin tilanne on vieläkin huonompi, hakijoita kuitenkin riittää. Työhönotto on myös hidasta silloin tällöin espanjassa, joten älä huoli, tämä saattaa olla syynä kangerteluun töiden löydössä.
Olisi kuitenkin hyvä ymmärtää työnhakijana asian laita; työt ovat kivenalla espanjassa, Zapateron hallituksen aikana on työttömyys kasvanut hurjiin lukemiin.
Jos työnhakija on argentiinalainen, niin hänellä sentään on espanjan kielitaito hallussa, onneksi. Tämä ei siis ole esteenä. Onko hän kokeillut argentiinalaisista ravintoloista, baareista? Jospa he auttaisivat maanmiestään?
On tietenkin hurjaa sanoa että alemman korkeakoulututkinnon suorittanut henkilö joutuisi baariin hommiin, mutta espanjassa on vallalla ”titulitis” eli kaikki jotka kynnelle kykenevät hankkivat tittelin itselleen, joten tittelin omaaminen ei ole enää mikään työnteon tae, titteli on niin monella. Titteli ei siis ainakaan paranna asioita, mutta ei se kyllä niitä huononnakaan.
Niin, ja se kokemuksen puute. Kokemus on pisteitä kotiin, hyvien papereiden kanssa tietenkin. Jos ikinä pääsee edes työhaastatteluun asti.
Kovaa tekstiä, mutta tilanne on vähintäänkin harmaa espanjassa, jossei sentään aivan pikimusta työn kannalta. Sanon aina ihmisille että kokeilisivat http://www.inem.es (espanjan työvoimatoimisto) osoitteesta töitä, mutta ihmiset haluavat tietenkin että tämän foorumin kautta ihmiset saisivat hätäänsä suoraa ja nopeaa apua. Ehkäpä Inem.es sitä pystyy tarjoamaan.
Onnea matkaan! Vain lannistuneet häviävät.
Olen samaa mieltä Ocason kanssa ja lisäisin, että Espanjassa sähköpostilla viestiminen ei ole yhtä tehokasta kuin Suomessa. Tämä kulttuuri pitää henkilökohtaista kontaktia hyvin tärkeänä, en osaa kuvitella että mikään hakemus täällä etenisi kovin pitkälle ilman suoraa tapaamista.
Lisäksi sanoisin, että prosessit ovat pitkiä, lähes loputtomia, koska laman aikana pienemmällá porukalla monessa firmassa tehdään edelleen paljon töitä. Apua tarvittaisiin, mutta ei ole selvää, saadaanko sitá palkata, millä ehdoilla ja kuinka pitkäksi aikaa ja millä kriteereillä eikä sellaiset ”suljetut”, rajoittavat käsitteet kuin hakuajan alku ja loppu myöskään oikein kuulu kulttuuriin.
Ehkä vaikea selittää mitä tarkoitan, asiat ovat vaan kaikin puolin ”venyvämpiä” täällä. Joskus se on turhauttavaa, joskus aitoa joustavuutta.
Ocaso kirjoitti;
”Zapateron hallituksen aikana on työttömyys kasvanut hurjiin lukemiin.”Fakta on oikea työttömyyden osalta, mutta vähän tökkää tuo osoite. Onhan Zapatero antanut kotimaan kulutusta tukevia verohelpotuksia ja pannut alulle muitakin elvytystoimenpiteitä. Lauseessasi on vähän samaa makua kuin että minä väittäisin Suomen metsäteollisuuden irtisanomisten johtuvan pääministeri Vanhasen persoonasta.
Kiitos vastauksistanne Ocaso ja Kris. Tässä stressaavassa ja miltei mahdottomassa tilanteessa tuntuu hyvältä kun voi kysya neuvoa kokeneneilta espanjan eläviltä. Ja ihanalta kun sitä vielä saa :).
Jostain (argentiinalaisesta) baarista tai ravintolasta töitä voisi tosiaan löytyä, mutta sellanen duuni ei periaatteessa ole hakusessa. Sellasen varaan ei rakenneta tulevaisuutta eikä sellasella oteta asuntolainoja. Ja ennen kaikkea siitä ei kerry sitä kaivattua kokemusta. Ellei oikeita töitä saa olisi ajatuksena pikemminkin tehdä bisneshommia oppipoikaperiaatteella: ympäripyöreitä päiviä pikkuruista palkkaa vastaan, tai kolmekuukautta puolipäivää päivittäistä lounaskuponkia vastaan. Tms, kokonaan kokemuksen tähden.
Olemme ajatelleet että tämän kyseisen hakijan vahvuudet olisivat mm erinomainen englanninkielen taito, ja (ainakin jokseenkin?) arvostettu kolmivuotinen koulutus haaga-heliasta. Ei siis mikään ihan tyhjänpäiväinen rahalla hankittu kurssipohjainen titteli. Ja kokemustakin löytyy sentään vähän, baari-kahvilan pyörittämisestä key account managerointiin.
Kris (ja muut tavat hyvin tuntevat): Luuletko siis, että hakemuksen perään kannattaa soitella parin viikon kuluttua? Tai jopa mennä ovelle kolkuttamaan..? Sanot että firmoissa saattaisi olla tarvetta lisätyövoimalle muttei varaa palkata sellaista. Luuletko että etevän ja ahkeran itsensä (ainakin alussa) puoli-ilmaiseksi tarjoaminen voisi tuottaa tulosta? Miten tämä kannattaisi tehdä fiksuiten? Varmasti ei ainakaan helsingistä käsin. Iltasanomissa vähän aikaa sitten kiellettiin työnhakutilanteessa tekemästä juuri tätä. Mutta voi olla, että kyseessä oli eritasoiset työt. Ainakin erilainen kulttuuri.
Olemme ajatelleet, ettei kesä todennäköisesti ole fiksuinta työnhakuaikaa (ellei etsi tarjoilijan paikkaa). Elokuussa pomot ja päätöksentekijät lienevät lomilla, ja heinäkuussa suunnittelevat niitä? Työnhaku espanjassa tulee pitkän päälle kalliiksi, joten kun sinne lähtee sen tulisi olla tehokasta. Syyskuun ensimmäista ollaan alustavasti ajateltu.
muchas gracias
SKojo;
Työttömyys kasvoi ja jatkaa kasvamistaan nimenomaan nyt Zapateron aikana, mutta edellisen hallituksen (Aznar) vastuuta tilanteeseen jonka Zapatero peri ei voida tietenkään unohtaa. Ja Aznar peri tietynlaisen tilanteen Gonzálesilta, joka peri tilanteen Suárezilta joka peri tilanteen …. jne, jne.
En myöskään maininnut Zapateron persoonaa, vaan Zapateron hallituksen. Hallitus on hänen, hän on päämisteri, vastuussa loppujenlopuksi kaikesta. Ei ole ihme että päitä on tippunut Zapateron hallituksessa viimeaikoina.
Nyt kuitenkin puhaltavat, tällä hetkellä, uudet tuulet. Katsotaan miten myötäisinä ja miten pitkään. Ehkäpä hyvinkin pitkään.
olin reilu vuosi sitten aika samassa tilanteessa ja lähettelin Suomesta käsin hakemuksia. Laitoin niihin kyllä päivän, milloin olin tänne Barcelonaan tulossa ja haastatteluihin tuli kutsuja. Työnhaku toisesta maasta käsin ei ole kyllä helppoa, olen tehnyt sen myös toisin päin eli hakenut Suomesta töitä Espanjasta käsin – tuloksetta. Molemmissa tapauksessa työpaikka on löytynyt, kun on vain ollut itse kyseisessä maassa paikalla. tsemppiä työnhakuun!
Hiljainen olen ….Ocaso, jos selvittäisit paremmin.
Ymmärrän, et kaikkilla on syyt ja puhumattakaan fyffestä.
Mut …………….
ZP-NO!!!!Tarkoitan: Zapaterolle tuli eteen vaikea tilanne hallittavaksi kun hänet valittiin pääministeriksi, hän oli hyvin optimistinen tulevaisuuden suhteen ja tämän hän antoi kuulua ja tässä hän teki väärin, ja tästä häntä on nyt sakotettu, ja sakotetaan. Espanjan tilanne ei ollut duunarin kannalta paras mahdollinen ja hän lupasi kuun taivaalta. Espanjalaisista osa uskoi häntä, hänet valittiin ja hän jäi vajaaksi lupauksessaan työtilanteen parantumisesta. Espanjalaiset tarttuivat häneen kuin janoinen tarttuu keitettyyn tulikuumaan veteen; miettimättä seurauksia. Espanjan työväki, joka oli osaltaan äänestänyt Aznaria aikoinaan myös käänsi Aznarille selkänsä ja meni Zapateron taakse koska he huomasivat ettei Aznar ainakaan ollut duunaria lähellä. Espanja on duunareitten luvattu maa, suurinosa pienyrittäjistäkin, jotka suomessa äänestäisivät ilman muuta kokoomusta, äänestävät espanjassa Zapateroa. Partido Popularin ongelmana on ollut, muunmuassa, hiukan leväperäinen ote (kuten PSOEll:akin tietyissä vaiheissa) lupauksiinsa, he luulevat kääntävänsä maapalloa mutta kun totuus tulee eteen niin kaikki on vain lupauksia mitä kukaan ei toteuta, tai toteuttaa puoliksi. Politiikka kuitenkin on tätä, kaikkialla maailmassa. Äänestät kenet tahansa valtaan, niin loppujenlopuksi tulet huomaamaan että odotuksesi jäävät puolitiehen.
Zapateron ongelma on ollut tietenkin myös, tietyllä tavalla, lupauksiensa läpivienti johon kukaan ei uskonut, ja tässä on yksi PP:n huolenaiheista. PP:n suusta voisi kuulla karmean huudon: ”hitto, sehän teki sen!”, kun puhutaan vaikka armeijan ammattilaistamisesta. Tässä on yksi pointti josta emme vielä ole kuulleet koko tarinaa, emmekä nähneet kaikkia seuraamuksia vieläkään. Mitä armeijalle tulee käymään ajan kanssa, ammattilaistumisen myötä. Nyt armeija on alivoimainen miehistöltään, vaikka tilanne paraneekin vaikkakin hyvin hitaasti. Armeijassa työskentelee jo nyt huomattava määrä eteläamerikkalaisia maahanmuuttajia, joten tässäkin on yksi mielenkiintoinen seuraamisen aihe, kuinka he tulevat sopeutumaan armeijaan ja milloin näemme ensinmäisen Boliviassa syntyneen kenraalin ?
Minä uskon että PP ei laskenut aivan oikein peliään aliarvioidessaan ZP:n hallituksen, mutta samalla yliarvioi hänet toisaalla. ZP:llä oli ässiä hihassa, katsotaan mihin asti pokerinpeluu kestää ja kuka saa viimeisen voittavan käden, jos sallit vertauksen pokeriin.
Tässä siis vain muutama miete asian suhteen. Zapateron ja Aznarin hallitusten ja tekojen vertaaminen on hankalaa, mutta sitä voi yrittää.
- JulkaisijaViestit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.