Mitä jengi tekee työkseen?

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  monkey
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.07.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 0

  Hei kaikki manner Espanjassa ja saarilla asuvat!

  Olen jo muutaman vuoden harkinnut muuttoa Espanjaan (myös Kanarialle), ja ongin Orkista, sekä muualta netistä tietoja ja kokemuksia muutosta ja elämästä siellä. Kuukauden päästä aloitan myös espanjan kielen opiskelun ja opinnot hotelli- ja ravintola-alalla (alalla saanee töitä joka maassa). En ole syntyperäinen suomalainen, muutin Suomeen 10 vuotiaana (nyt 25) ja pidän Suomesta (joka on nyt kotimaani) erittäin paljon, mutta sielu huutaa muualle :o) Lisäksi olen perheellinen (lapsi 3v.) ja tässä vaiheessa kaikkein vaikea asia lienee puoliskon ylipuhumisessa muuttoon (avomies ei oiken halua uskoa, että tosissani olen, ja kaikkein eniten pelkää, ettei saa paikan päällä töitä, vaikka on erittäin monipuolinen, osaava ja sopeutuva ihminen). Muutto ei tosiaankaan ole vielä käsillä, vaan jos muutaman vuoden päästä päästäisiin vaikkapa muutamaksi kuukaudeksi lähtemään, niin se on jo iso askel.

  Ja nyt itse asiaan:

  Hirveästi on ollut kysymyksiä ja keskustelua siitä, mistä voi saada töitä, mutta itseäni kiinnostaisi tietää mitä te (siellä asuvat) teette työksenne? Vinskin tiedän jo, opettaja ja toimii tulkkina :o) Ja Old Chap tekee etätyötä;

  Kertokaa minkälainen koulutustausta teillä on ja mitä työtä rupesitte tekemään (ja miten siihen työpaikkaan päädyitte) kun vasta tulitte Espanjaan? Miten (ja miksi siirryitte mahd. toiseen duuniin)? Asutteko vuokralla vai omistusasunnossa ja miten pian sellaisen hankkiminen on onnistunut?
  Tulitteko yksin vai perheenä? Jos perheenä, niin miten saitte puoliskon ylipuhuttua muuttoon?

  Tässä läjä kysymyksiä, jotkut sivuaa itse aihetta, mutta vastauksenne ovat itselleni arvokkaita!

  Kiitos!

  P.S. Hakukonetta käytin jo!

  LINKKI

  Willi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.01.2007
  Kirjoituksia: 28
  Vastauksia: 792

  Terve monkey ja tervetulo sekaan.
  Asustelen täällä mantereen puolella vuorien äärellä Granadassa. Olen ammatiltani opiskelija tällä hetkellä mutta paperit minulla on myös laulunopettajaksi. Minulla on siis yksityisiä oppilaita täällä. Samoin olen siis laulaja (siihen ei tosin ole papereita mutta kai toi laulunopettaja jotain kertoo 😉 ) ja näin kesä aikaan laulan häissä. Talvella on enemmän konsertti ja oopperapainotteinen tuo töiden puoli. Opiskelen kuitenkin tällä hetkellä pääpainoisesti koska haluan saada ylä-äänet toimimaan kunnolla ( jotta ei siis kuulostaisi kun tapetaan kissaa).

  Asun vuokralla täällä mutta tarkoitus oli talven aikana ostaa asunto, mitä ei sitten tehty mieheni pomon ansiosta ( ei antanut vapapäivää jotta mies olisi voinut käydä hoitamassa pankki asiat) Asunnon ostamiseen sitten tarvitaan että sinulla on työsopimus ja olet ollut samassa työssä sen 3kk eli 3kk ”palkkakuitti”.

  Meidä perhe on vähän niinkuin tippunut pikkuhiljaa tänne. Äitini tuli 6 vuotta sitten miehensä kanssa asumaan Espanjaan ja mie olin suunitellut siinä vaiheessa kun he tulivat että kyllä minullakin muutto tulee lämpimille maille niin töiden takia kuin tuon polvenkin takia. Onni onnettomuudessa oli sitten että reilut 4 vuotta sitten tapasin täällä kaksijalkaisen josta tuli elämäni rakkaus ja tukipylväs. Vuosi sitten vihdoin muutin itsekin tänne Espanjaan ja opiskelen ahkerasti.

  LINKKI

  Vinski
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.03.2007
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 307

  No hitsi, sinä olitkin jo löytänyt ammattini. Olen tosiaan ammatiltani kieltenopettaja ja toimin tulkkina. Työ löytyi saarella asuvan serkkuni vihjeen perusteella.

  Tulin tänne pari vuotta sitten yksin, mutta saarella asuvat ennestään serkkuni ja tätini ja lomien aikana oli vuosien saatossa hankittu iso liuta ystäviä ja tuttuja.

  Eka kuukausi vierähti tädin nurkissa, mutta sitten sain itselleni vuokra-asunnon, jossa majailin vuoden verran. Tuon vuoden aikana tutustuin nykyiseen avomieheeni, ja nyt asumme omassa asunnossa pienen (Vinski-)koiran kanssa.

  Lykkyä kumppanin käännytykseen! 😉

  LINKKI

  annaleena
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.10.2006
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 97

  Tulin tänne Espanjaan (tarkemmin Barcelonaan) alunperin Erasmus-vaihtoon, ja sillä tiellä olen vieläkin…

  Vaihtovuoden jälkeen tilanteeni oli onnellinen siinä mielessä, että opintoja Suomessa oli jäljellä enää puolisen vuotta, jonka jälkeen vielä opinnäytetyö, jonka nykytekniikalla voi tehdä missä tahansa maassa.

  Opinnäytetyön kirjoittamisen ohella olin töissä erään tulostimenmerkin suomen- ja saksankielisessä teknisessä tuessa, toisessa callcenterissä ottamassa vastaan saksalaisten asiakkaiden reklamaatioita, messu-, seminaari- ja kongressiemäntänä, ja nyt vihdoin, kun tradenomin paperit on taskussa monikansallisessa IT-alan yrityksessä toimistotyössä (pääasiassa asiakassuhteiden hoitoa koko tähän mennessä hankitulla kieliarsenaalilla; elikkä suomeksi, ruotsiksi, saksaksi, englanniksi, ranskaksi ja espanjaksi… Välillä tahtoo vain mennä kielet sekaisin… 😉

  Nykyisen, hyvän ja vakituisen paikkani löysin työpaikkailmoituksia selaillen.

  Tullessani tänne aloittamaan vaihtovuoteni olin jo hankkinut huoneen netin kautta etukäteen, mikä oli virhe, sillä huone oli pieni ja kallis sekä ikkunalla pieneen kuiluun sisäpihalle, jonne ei aurinko paistanut ikinä. Nykyisin asun edelleen vuokralla (odotellen Barcelonan asuntojen hintojen romahdusta…) yhdessä avopuolisoni kanssa, joka on paikallisia elikkä katalaani.

  Töitä on omasta mielestäni ollut helppo löytää, jos ei ole aloituspaikasta turhan tarkka!

  LINKKI

  kris
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Terve Monkey!

  Bienvenido a España – ja tsemppiä opiskeluihin ja Espanja-suunnitelmiin!

  Jos et jo osaa Espanjaa, niin opiskele sitä mahdollisimman paljon. Sujuva kielitaito, etenkin espanjan ja englannin osaaminen voivat avata täällä ovia työpaikkoihin, joita ei muuten ehkä tulisi ajatelleeksikaan. Suomalaiset on rannikolla iso porukka ja monet paikalliset liikkeet, mm. apteekit ja optikot ja kaikki turismiin ja asuntokauppaan liittyvät yritykset haluaisivat mielellään kaapata palan suomalaismarkkinoista, mutta ehdoton vaatimus on tietysti, että yritys itse pystyy kommunikoimaan työntekijänsä kanssa, yleensä espanjaksi, joskus ehkä englantikin riittää. Jos kielitaitoa riittää niin töitä voi löytyä vaikka paikallisesta kiinteistön- ja vuokravälitystoimistoista, asiointitoimistosta, pankista, lääkäriasemien ajanvarauspalvelustua….

  Vaadittu koulutus riippuu työstä, mutta Espanjassa ei välttämättä tarvi olla esim. farmaseutti apteekissa, myyjänä voi olla jopa ilman koulutustakin. Suomen kieli on tietenkin valtti vain niillä alueilla, joilla on riittävästi suomalaisia, jotta paikalliset yritykset kiinnostuisivat suomalaisista asiakkaina, yleisesti ottaen meillä on täällä hyvien ja helppojen asiakkaiden ja hyvien ja luotettavien työntekijöiden maine.

  Alkuun varmasti kannattaa asua vuokralla, saat paremman tuntuman siihen, missä päin haluat asua ennen kuin alat etsiä omistusasuntoa ja vuokra-asuntoja on etenkin turistialueilla tarjolla vaikka kuinka paljon joten valinnanvaraa on, vaikka hinnat ei nykyään ole mitään halpoja.

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281

  Devspain on koulutukseltaan Datanomi, joka muutti pysyvästi Espanjaan 2000-luvun alussa vuosien ohjelmistokehityskokemuksen sekä kansainvälisissä yrityksissä työn vuoksi maailmalla kiertämisen jälkeen.

  Ei varmaan saisi mainostaa tässä forumissa, mutta kun kysyttiin:

  Devspain on töissä itsellään, eli ”pyörittää” omaa IT-alan yritystä (IT Development Spain, http://www.devspain.com) Aurinkorannikolla. Devspain on erityisesti keskittynyt (toisten) yritysten ATK-ratkaisuihin sekä toteuttaa tämän lisäksi ohjelmistokehitystä alihankintana ja suorina tilauksina myös ulkomaille, esimerkiksi Suomeen.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Koulutuksena liikennelentaja, tyopaikka Lontoossa ja tyoalueena koko maailma. Omassa asunnossa asun ja koti Costa del Solilla 80-luvulta.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.