Mistä tietoja Espanjan lääkkeistä?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Terveysjutut Mistä tietoja Espanjan lääkkeistä?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 18)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä sinnittelijä
  sinnittelijä Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2014
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 209

  Tässä kovasti yritetään valmistautua talven viettoon Espanjassa. Nyt on pohdinnassa lääkkeiden saatavuus. Yritin jo netistä etsiä tietoa, mutta espanja ei oikein vielä ole hallussa, ja englanninkieliset haut eivät löydä kuin epämääräisiä nettiapteekkeja sieltä.

  Minulla on muutamia välttämättömiä lääkkeitä, joita syön päivittäin.

  Yksi niistä on käsikauppalääke, muut reseptillä.

  Apteekissa jo juttelin, että on mahdollista saada puolen vuoden satsit kerrallaan mukaan, mutta voisi tulla halvemmaksi ostaa niitä Espanjasta. Jostain lueskelin kuukausittaisista hintakatoista, jotka oli jotain ihan muutaman euron-parin kympin luokkaa kuussa.

  Yksi lääkkeistäni on kallis, 18 kpl.n paketti maksaa lähes 70 euroa Kela-korvauksen jälkeen, ja riittää siis maks 18 päiväksi (joskus joutuu ottamaan kaksi päivässä). Mulla meneekin omavastuukatto joka vuosi täyteen.

   

  No joka tapauksessa, nimenomaan tuo kallis lääke on sellainen, jota ei oikein voi korvata millään muulla samaan vaivaan tarkoitetulla lääkkeellä, ellei sillä sitten oikeasti ole tismalleen sama koostumus. Toistaiseksi ei Suomessakaan ole sille löytynyt halpaa rinnakkaisvalmistetta.

   

  Se käsikauppalääke sisältää vain asetyylisalisyylihappoa (=asperiini) ja kofeiinia ja on poreena, sellaista varmaan löytyy sieltäkin?

   

  Oisko jollain antaa apuja?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä blues
  blues Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1925

  Kysyppa Ninalta  http://www.espanjaariisumassa.com

   

  on kirjoittanut tannekin laakkeista .

  • Tätä vastausta muokkasi 4 vuotta, 12 kuukautta sitten Profiilikuva käyttäjästä blues blues.
  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Rekki
  Rekki Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 160

  Minä ostin seitsemän kuukauden lääkkeet Suomesta, yli tonnin satsi. Apteekin lasku ja reseptien osuudet postiin Kelalle Espanjasta (jäi vähän loppumetreille haku) ja parissa viikossa tuli vajaa 800 euroa tilille,, oma vastuuni paukkui yli.

  Kun ottaa tropit mukaan, ei tarvi juosta joka kuukausi lääkärillä reseptiä hakemassa espanjan lääkäriltä.

   

   

   

   

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tarmo
  Tarmo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Hain juuri kolmen lääkkeen reseptit, ovat voimassa joulukuun alkuun saakka.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä sinnittelijä
  sinnittelijä Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2014
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 209

  No mulla paukkuu omavastuut varmaan elokuussa, koska otin loppuvuodesta ilmaisia lääkkeitä niin pitkälle kuin sain. Mutta ei ne anna sillä puolen vuoden lääkkeitä, saan kolmen kuukauden lääkkeet ja sitten seuraavista kolmesta kuukaudesta pitää maksaa täysi hinta ja hakea KELA-korvaus jälkikäteen.

   

  Ei niillä lääkkeen hinnoilla kyllä oikeastaan ole niin väliä, koska joka vuosi menee se omavastuuraja joka tapauksessa yli, tai just sille hilkulle puolen vuoden lääkkeillä Suomesta ostettuna. Tosin voishan sitä siellä Espanjan päässä hamstrata, ja sitten säästäisi, jos lähtee seuraavaksikin talveksi ja ostelee sieltä Espanjasta.

   

  Onko niillä oikeasti niin pienet ne omavastuut lääkkeissä tavalliselle tallaajalle?

  On tässä kyllä miljoona asiaa mietittävänä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Jos sä olet Suomessa kirjoilla et sä täältä saa lääkkeitä yleisen terveydenhoidon piikkin.  Kelan myöntämä eurooppalainen sairaanhoitokortti oikeuttaa täällä vain äkillisten sairauksien hoitoon.

  Toisaalta yli kolmen kuukauden oleskelu täällä edellyttää residenciaa ja se edellyttää joko työpaikkaan liittyvää sosiaaliturvaa tai itse maksettua terveydenhoitovakuutusta. Se sitten korvaa , tietysti vakuutusehtojen mukaan , lääkkeetkin. Vain eläkeläiset jotka ovat siirtäneet paperinsa tänne , saavat Suomen maksaman terveydenhoidon , maiden välisen sopimuksen mukaan,  kuten vastaavat espanjan kansalaiset. Melkein ilmaisine lääkkeineen. Tästä edusta kylläkin maksetaan Suomeen veromuotoista terveydenhoitomaksua.

  Riippuu lääkkeestä , mutta mun kokemuksen mukaan lääkkeet jotka voi ostaa ilman reseptiä täältä, ovat täällä täyshintaisina halvempia kuin Suomessa kelakorvattuina. Ja se, että täällä saa lääkkeistä lakisääteisen alennuksen edellyttää terveyskeskuslegurin reseptiä. Mun käsityksen mukaan yksityislääkärin kirjoittamat lääkkeet ovat aina täyshintaisia.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Don Bavarontti
  Don Bavarontti Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154
  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Timothy
  Timothy Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.03.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 31

  Vademecum.es
  Espanjan lääkehakemisto

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Rekki
  Rekki Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 160

  <Ei niillä lääkkeen hinnoilla kyllä oikeastaan ole niin väliä, koska joka vuosi menee se omavastuuraja joka tapauksessa yli, tai just sille hilkulle puolen vuoden lääkkeillä Suomesta ostettuna. Tosin voishan sitä siellä Espanjan päässä hamstrata, ja sitten säästäisi, jos lähtee seuraavaksikin talveksi ja ostelee sieltä Espanjasta.
  Onko niillä oikeasti niin pienet ne omavastuut lääkkeissä tavalliselle tallaajalle?>

  Omavastuu on Suomessa 610 euroa ja sen jälkeen 1,5/lääke.

  Kirjoitin hiukan väärin, tulin Espanjaan lokakuussa. Sain heti kolmen kuukauden lääkesatsin alennukset apteekissa ja hain loput Kelalta joulun jälkeen.

  Kelalle PITÄÄ ilmoittaa etukäteen (laki sanoo) kuinka kauan ja arvoi missä aiot olla ulkomailla, jos on yli kolme kk pois kotimaasta. Sitten systeemit pelaa. Kotiin tullessa pitää ilmoittaa takaisin tultuaan. Soitto riittää tai sähköposti, viime vuosi oli Kelalla jo aivan ihmeellistä aikaisempaan kohteluun verrattuna, ystävällistä ja huomaavaista.

  Mullalkin on pari troppia, jotka sopii vain alkuperäiseen lääkkeeseen. Niiden hinnat ovat oman vertailuni mukaan huomattavasti Kelan maksun jälkeen edullisempia kuin Espanjan Costa Blancan apteekeissa; puhumattakaan jos menee yli omavastuun, 1,5/lääke

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä sinnittelijä
  sinnittelijä Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2014
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 209

  ”Kelan myöntämä eurooppalainen sairaanhoitokortti oikeuttaa täällä vain äkillisten sairauksien hoitoon.”

  No toi yllä oleva ei pidä paikkaansa. Käypä lukemassa kelan sivuja.

   

  Juu tuo Suomen omavastuu on kyllä tiedossa, kun monta vuotta se on jo paukkunut, kyselin siitä Espanjan omavastuusta.

   

  Kiitos tosta vademeikkumista, meenpä katsomaan, näkyiskö tuttua lääkettä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Mikään ei ole niin tyhmä kuin suomalainen mies.  Minä vielä erikseen. Me ollaan asuttu täällä vuosia statuksella residencia fiscal, me ollaan täkäläisessä terveydenhoitojärjestelmässä meillä on täkäläiset  sos kortit joilla me ollaan vuosia haettu täkäläisen terveyskeskuslegurin meille määräämät lääkkeet. Mut on jopa leikattu täällä. Mutta ainahan se totuus tulee vastaan ennemmin tai myöhemmin. Nyt mä sitten tiedän että kaikki tämä on ollut turhaa. Mä olisin voinut elellä täällä kelakortin turvin kaikki nämä vuodet. Mikä idiootti mä olenkaan.  Mutta kuten sanottu kyllä suomalainen mies on tyhmä.

  Mutta hyvää ja helppoa elämää täällä ja erikoisesti ilmaista sairaanhoitoa sinnittelijälle. Suomalainen itsenäinen ja tiedostava nainen kyllä tietää ja osaa nämäkin asiat . Ja erikoisesti jos oikein kelan sivuilla asia selvitetään.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä diablita
  diablita Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 380

  Musta tuntuu, Santiago, ettá Sinnittelijáltá on nyt kummiskin jáányt jotain sieltá KELAn sivuilta lukemati. Vai onkohan se vika  mun sisálukutaidossa ?

   

  Toisaalta ”talvi” voi hyvinkin merkitá yli 3 kk:n oleskelua, jolloin asia sitten taas oleellisesti muuttuu – ainakin, jos lakien ja asetusten mukaan toimitaan.  Vai..?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä sinnittelijä
  sinnittelijä Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2014
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 209

  Älä viitti santiago, se on eri asia olla ulkomailla väliaikaisesti kuin asua pysyvästi. Ihme vittuilua tyhjästä.

  Ehkä silloin vuosia sitten ei ole ollut tätä erinomaista järjestelmä vielä. Ei sitä ollut silloinkaan, kun minä asuin vuosia ulkomailla, ei ainakaan kukaan mulle siitä kertonut, ja koko nettikin oli vielä ihan alkutekijöissään. Nyt kun oikein mietin, niin esim. Englannissa ei kukaan koskaan kysellyt mitään, kun käytin julkisia terveyspalveluita. Kai ne nimen kysyi sentään. Saksassa asuessani kuuluin brittiarmeijan terveydenhoitojärjestelmään, niin siellä ei ollut niin väliä omista systeemeistä.

  Eurooppalaisella kelakortilla kyllä hoituu hoito muissakin kuin äkillisissä tapauksissa lukee Kelan sivuilla, en minä sitä päästäni ole keksinyt. Olemassa oleviin sairauksiin saa samalla tapaa hoitoa kuin Suomessakin ja Suomi maksaa. Siellä on erilaisia esimerkkejäkin. Lääkkeetkin saa apteekista suomalaisella reseptillä, pitää vaan pyytä sellainen kansanvälinen versio.

  Vaikka en erityisen hyvissä väleissä olekaan Kelan kanssa, niin uskon kuitenkin mieluummin Kelaa kuin tuntematonta nettipalstailijaa. Toivottavasti saan jatkossa hieman asiallisempia vastauksia sinultakin, santiago.

   

  PS Se lääke löytyi tuolta luettelosta ihan samalla nimelläkin. Hintatietoja en sieltä löytänyt.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Vuosia sitten täälläkin meni homma läpi ilman mitään kysymyksiä. Mutta kaikki muuttuu. Espanjan terveydenhoitokuviot viime aikoina paljonkin. Se on kaksi eri asiaa pyytää Suomesta kansainvälinen resepti ja kelakorvaukset ja saada täältä täkäläiseltä järjestelmältä Espanjan korvaamia lääkkeitä.  Ja sekin , Espanjaa tuntien , mitä kela sanoo ja mitä täällä apteekissa tapahtuu, voi tuottaa yllätyksiä. Mutta sä hoidat asiasi niinkuin parhaaksi näet, eihän se mulle kuulu. Ja mikäs sen mukavampaa kuin uudet eämykset ja yllätykset matkoilla.  Matkailussahan on puolet huvista siinä kun suunnittelee kaikkea matkaan liittyvää, kuten vaikka kelan sivujen lukeminen . Palkitsevaa on sitten itse paikanpäällä kaikki pikku yllätykset ja paikalliseen kulttuuriin liittyvät pikku erikoisuudet. Usein niiden yhteydessä pääsee oppimaan kieltäkin , jopa pintaa syvemmältä. Se jos mikä palkitsee matkailijaa.

  Tuli vielä mieleen , että missään tapauksessa ei kannata harkitakaan kattavan matkavakuutuksen ottamista . Siinä voisi moni hyvä seikkailu jäädä kokematta. Sehän on tietysti sivuseikka  , mutta kiva pikku bonus siinä sivussa , että säästyyhän siinä vähän pätäkkääkin.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  ”Ei niillä lääkkeen hinnoilla kyllä oikeastaan ole niin väliä, koska joka vuosi menee se omavastuuraja joka tapauksessa yli, tai just sille hilkulle puolen vuoden lääkkeillä Suomesta ostettuna. Tosin voishan sitä siellä Espanjan päässä hamstrata, ja sitten säästäisi, jos lähtee seuraavaksikin talveksi ja ostelee sieltä Espanjasta.

  Onko niillä oikeasti niin pienet ne omavastuut lääkkeissä tavalliselle tallaajalle?”

  Tässä on nyt lainaus sinnittelijän aikaisemmasta kirjoituksesta.  Ja kuten sanottu, mä olen tyhmä, niin tyhmä että mä en ymmärtänyt että tässä sitten oikeasti tarkoitettiinkin sitä , että haetaan kelata todistus ulkomailla oleskelua varten, pyydetään kansainvälinen resepti , jolla saadut lääkkeet kela korvaa. Erikoisesti kohta jossa ihmetellään täkäläisiä omavastuita ylitti mun rajallisen käsityskyvyn.  Kysymyshän olikin kuitenkin kelan kuvioista. Kiitos ja anteeksi , siis se että liian vähäisellä järkiaineella osallistun näinkin monimutkaiseen keskusteluun.

  Parempi olisi olla ihan hipihiljaa ja jättää asiat osaavampiin käsiin.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 18)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.