Uusimmat › Keskustelu › Yleistä › Kokemuspankki › Mistä savustuspönttö?
- Tämä aihe sisältää 6 vastaukset, 5 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 15 vuotta sitten mujer toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Onko kukaan teettänyt tai ostanut valmista savustuspönttöä Espanjassa? Lähinnä olisin kiinnostunut Aurinkorannikolla sijaitsevista takomoista / muista liikkeistä. Luultavasti sellaisen teettäminen täällä tulisi kuitenkin edullisemmaksi kuin ostaa Suomesta ja kuskata tänne?
Savukalan himo iski, pönttö tarvitaan 🙂
yksinkertaisimman savustuspöntön oon nähnyt täällä noin teräksinen 30cm x 40cm x 6 cm isovuoka, pohjalle uunin ritilästä tehty paikka kaloille ja kantena laattakivi. Purut tai lastut ja sokeri pohjalle ,kansi päälle ja kaksi kaasulieden liekkiä päälle täysille ja n 15 -20 min sinulla on maittavat savukalafileet valmiina syötäväksi. tämä kaasuliesi oli ulkotiloissa.
Normaali kaasulla toimiva uuni. Alas pelti, joka yleensä on, siihen vaikkapa leppälastuja. Sen yläpuolelle savustettavat tuotteet ritilälle. Siinä koko juttu.
yksinkertaista !!!
vielä toinen pelti, jolle alufolio, niin ei ne tippuvat rasvat käryä puulastujen joukossa, siistii 😉
Hauskoja ideoita, kiitos 🙂 itsekin etsimällä etsin netistä ja paras vaihtoehto voisi olla tilata retkisavustin rasvapelteineen kaikkineen. Se sopisi tuonne pihan pieneen grilliinkin, eikä tarvitsisi erillistä tulipesää muurata.
Hitsaajaystävämme voisi kuulemma myös koittaa hitsata samanlaista pönttöä joka on isälläni Suomessa, mutta sitä varten täytyisi löytää sopiva putkenpätkä ruostumatonta terästä. Katsotaan nyt mihin ratkaisun päädyn. Pallogrillejähän saa edullisesti Carrefourilta 😉
Minun versio savustuslaatikosta,
kalan höyrytykseen tarkoitettu kattila.”Ritiläkin” valmiina,(siihen vois löytyä parempikin ratkaisu).
Leppäpurua tuotu suomesta, en tiedä mikä espanjassa
olisi vastaavaa.Mahtuu pieneenkin kaasugrilliin kun poistaa yläritilän.
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.