Mistä saa barf-ruokaa?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Karvaturrit Mistä saa barf-ruokaa?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 19)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Vmanni
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.11.2013
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 0

  Tietääköhän joku, saako Espanjasta helposti barf-ruokaa koirille?

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Vahan konkreettisempi kysymys voisi auttaa…

  LINKKI

  jerrypuu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.12.2010
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 271

  Tuplana tuli, viimeinen jätetään

  LINKKI

  jerrypuu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.12.2010
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 271

  Lihakaupan lihatiskiltä, vai onko sitä jossain purkitettunakin? Yleensä koiralle riittää että ruokaa on ja paljon, tuollaisesta hifistelystä ei ole kuin omistajan päälle mielihyvää, minusta 😉

  Syötä sille raakoja viiriäisiä, jos fifi on pienikokoinen, tai jos iso, niin raakoja kalkkunoita, ja omenaa pilkottuna kera raa`an jauhelihan konehuoneessa 😉

  LINKKI

  koiratalo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.04.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 41

  Itse aion , sitten kun muutan Espanjaan, etsiä teurastajan / lihatukun ja ostaa sieltä koirille lihaa. Jos alueella on lampaankasvattaja tms. niin heiltä varmaan voi ostaa lampaan, pari kerralla kerralla ja pistää pakastimeen. Ei se tarvitse olla pilkottua pakattua , tuntemattomaksi muokattua eläintä. Omilleni voin heittää vaikka puolikkaan sianpäään eteen , kyllä koira sen palastelee satojentuhansien vuosien aikana kehittyneellä kalustolla ja taidolla. Ellei ole hapaattomaksi ja purentavikaiseksi jalostettu rotu.

  LINKKI

  -Tomppa-
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.08.2013
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 41

  Suomessahan ei saa myydä samalta tiskiltä ruokaa ihmisille ja eläimille! Vaikka samaa filettä jauhetaan ihmiselle ja koiralle niin – EI! Hyvä Suomi!

  LINKKI

  jerrypuu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.12.2010
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 271

  Jos ostan kilon jauhelihaa ja syötän sen piskille, mistä viranomainen tai lihakauppias sen tietää kuka tai mikä sen syö?- EI! Hyvä -Tomppa-!

  LINKKI

  Kaarina1954
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.11.2013
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 3

  Miksi täältä ei saa asialliseen kysymykseen asiallista vastausta?

  Jos sinulla ei ole mitään kysyjää auttavaa sanottavaa, niin miksi sinun pitää tulla aukomaan päätäsi.
  Se on täällä keskusteluryhmässä eräiden tapa osoittaa halveksuntansa toisia kohtaan.
  Todella aikuista käytöstä.

  LINKKI

  diablita
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 380

  Kuka nyt taas on aukonut páátáán, muka? Jerrypuu puhui ”hifistelystä”, ja se on kai mielipide. BARF-ruokaa saa, kuten yllá jo manitttiinkin, mm. lihakaupoista, kalakaupoista ja vihanneskaupoista. Tai kaiken kerralla ”supermercadosta”. Jos haluaa teollista ruokaa, sen voisi mainita kysymyksessá. Ja siiná kohdin viimeistáán mennáán sitten niihin mielipideasioihin….

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748
  Vmanni kirjoitti:

  Tietääköhän joku, saako Espanjasta helposti barf-ruokaa koirille?

  Barf-sivulla sanotaan näin: ”Liha voi olla mitä tahansa koiralle sopivaa lihaa, ruokavalion olisi hyvä sisältää vähintään kolmen eri eläimen lihoja, jotta ruokavalio olisi tarpeeksi monipuolinen. Lisäksi rasvaista kalaa on hyvä antaa kerran-kaksi viikossa, siitä koira saa D-vitamiinia ja omega 3 rasvahappoja. Kerran viikossa voi antaa maksaa, josta saa A-vitamiinia. Myös sisäelimet, sydän ja naudan maha ovat hyvä lisä ruokavalioon.”

  Näitä kaikkia ja lisäksi kananmunia saa Mercadonasta. Tuoreena ja käsittelemáttömänä. Sieltä saa myös luita, niin lehmän, sian kuin kanankin. Ja tuskinpa ruokavalio pilalle menee, vaikka nämä onkin tarkoitettu ihmisille. Ei pidä kertoa koiralle 🙂

  ”Koiran jätöksiä seurataan, että ne ovat hyvin sulaneen näköisiä.” Mercadonasta löytyy tähän tarkoitukseen valmistettuja hajustettuja pussukoita.

  LINKKI

  jerrypuu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.12.2010
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 271

  Kaarina, itseäni iällisesti vanhempana kirjoittajana, jos minua tarkoitat tuolla pään aukomisella, sitä että tuo hifistely on hifistelyä, tai jos se piski siinä jauhelihaosiossa oli piski, niin on meillä vaikeaa varmaan vastaisuudessakin; Hyvää Tepon päivää 😉

  LINKKI

  sailA omeN
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.07.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 171
  LINKKI

  -Tomppa-
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.08.2013
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 41
  jerrypuu kirjoitti:

  Jos ostan kilon jauhelihaa ja syötän sen piskille, mistä viranomainen tai lihakauppias sen tietää kuka tai mikä sen syö?- EI! Hyvä -Tomppa-!

  Tässä oli juuri syksyllä tapaus jossa kauppias jauhoi samalla myllyllä lihaa ihmisille ja koirille. Jäi kiinni tästä ja menetti luvan myydä kaupassa jauhettua lihaa! Siis samasta lihaköntsästä jauhoi. Eläinruokaa ei saa myydä ja varsinkaan käsitellä samassa paikkaa ihmisruoan kanssa. Hullua mutta totta! Tietenkään viranomaiset eivät tiedä mitä syötät koirallesi kotona. Siitä tässä nyt ei ole kysekään.

  Tässä vielä ensimmäinen juttu Hesarissa.

  Hesari kirjoitti:

  Miksi kaupassa ei saa jauhaa lihaa koirille?
  31.10.2013 22:01 29
  Arja Kivipelto
  HELSINGIN SANOMAT

  OUTI PYHÄRANTA / HS
  Ihmisruoaksi tarkoitettua lihaa ei saa myydä koiranruokana, sanoo elintarvikelaki.

  Tavallista jauhelihaa ei saa myydä ruokakaupassa koiranruokana, sillä ihmisen- ja koiranruokaa eli rehua koskee eri lainsäädäntö.

  ”Asia ei ole kovin selkeä”, toteaa ylitarkastaja Tuula Koimäki Elintarviketurvallisuusvirasto Evirasta.

  ”Jos elintarvikehuoneistossa valmistetaan koiranrehua, on olemassa riski, että rehut ja elintarvikkeet sekaantuvat”, Koimäki sanoo. Hän vastaa elintarvikehuoneistojen, kuten lihatiskillä varustettujen ruokakauppojen, hygieniaan liittyvistä asioista.

  Säännön taustalla on elintarvikelaki ja sen kymmenes pykälä. Siinä sanotaan, että elintarvikehuoneistoa ei saa käyttää muuhun tarkoitukseen niin, että siitä saattaisi aiheutua terveysvaaraa.

  ”Lain periaate lähtee siitä, että elintarvikehuoneistossa käsitellään elintarvikkeita. Jos taas valmistetaan rehuja, täytyy rekisteröityä rehualan toimijaksi. Elintarvikkeiden turvallisuutta ei voida taata, mikäli samoilla laitteilla käsitellään rehuja”, Koimäki selvittää.

  Vantaan kaupunki tulkitsi lakia niin, että samasta paistista sekä ihmisille että koirille jauhettava liha voi aiheuttaa terveysvaaran. Kaupunki kielsi kauppias Ingvar Palmenia tekemästä jauhelihaa ruokakaupassaan siksi, että kaupan lihatiskillä oli jauhettu lihasta yli jääneitä jänteitä ja kalvoja koiranruuaksi. HS kertoi asiasta torstaina.

  Koimäen mukaan sillä hetkellä, kun huonot paistinosat päätetään antaa koiranruoaksi, niitä koskeva lainsäädäntö muuttuu.

  ”Silloin ne muuttuvat sivutuotteiksi, ja lainsäädäntö sanoo, että sivutuotteet täytyy poistaa elintarvikehuoneistosta, jotta ne eivät sekaannu elintarvikkeisiin. Sivutuotteiden käsittelyssä käy helposti niin, ettei hygienialle asetettuja vaatimuksia täytetä yhtä huolellisesti kuin silloin, kun kyse on ihmisen ruoasta”, Koimäki toteaa.

  Laki ei kuitenkaan määrää heittämään paistin kalvoja, jänteitä ja luita roskiin. Kauppias voisi siis antaa paistista poistetut lihanosat koiranomistajille – mutta vain tietyin edellytyksin.

  Hänen täytyisi laittaa luut pussiin ilman, että pakkaamiseen tarvitaan mitään laitteita. Koimäen mukaan ”yksinkertainen pakkaustoiminta voisi olla mahdollista myymälässä, jos se tehdään päivän päätteeksi, riittävän erillään elintarvikkeiden käsittelystä ja siten, ettei elintarviketurvallisuus vaarannu”.

  Pakkaamisen jälkeen tilaa olisi puhdistettava riittävästi. Lisäksi koirille tarkoitetut lihat olisi varastoitava erillään niin, ettei sekaantumisen vaaraa elintarvikkeiden ja rehujen kesken ole.

  ”Tämä edellyttäisi sitä, että luut olisivat elintarvikelaatua. Tällainen toiminta ei ole mikään itsestään selvä, vaan toimijan on osoitettava, että homma toimisi”, toteaa Koimäki.

  Lähde

  Ja vielä toinen juttu

  Hesari kirjoitti:

  Lihan käsittelykielto ihmetyttää kauppiasta
  Roslundin kauppiaat antavat leikkuujätteet käsittelemättä koirille, Vantaalla koiranruoan teko vei luvat

  31.10.2013 6:09 47
  Marja Salomaa
  HELSINGIN SANOMAT

  Anna-Riitta Sippola
  HELSINGIN SANOMAT

  Koirille meneviä lihanroippeita ei saa käsitellä samoin välinein kuin ihmisille tarkoitettua lihaa. Samojen myllyjen käyttö vei myyntiluvan Vantaalla.

  Eläinten ruoaksi päätyviä lihoja ei saa käsitellä samoissa tiloissa ja samoin välinein kuin ihmisen syötäväksi meneviä lihoja.

  Koiranruuan käsittelylle pitää olla erilliset tilat ja luvat.

  Siksi koiralle tarkoitettua lihaa ei lain mukaan saa edes jauhaa samalla myllyllä kuin ihmisille tarkoitettua, vaikka se olisi samasta paistista.

  Erilaisten lihojen jauhaminen nousi ajankohtaiseksi tällä viikolla Vantaalla. Paikallinen kauppa sai kaupungin ympäristölautakunnalta täyskiellon tehdä jauhelihaa. Syy oli se, että kaupassa on jauhettu jänteitä ja kalvoja koiranruoaksi.

  Helsinkiläisessä Roslundin lihakaupassa lihan puhdistustuotteita lahjoitetaan koiranruoaksi. Ero Vantaan tapaukseen on, ettei kalvoja, jänteitä ja luita käsitellä.

  ”Keräämme niitä päivän aikana sivuun. Jollei niitä pyydä kukaan koiralleen, ne menevät illalla roskiin”, kertoo Roslundin lihamestari Tuomo Pesonen.

  Hietalahden hallissa toimivan lihakaupan vakioasiakkaat tietävät odottaa viikonloppua, jolloin ihmiset ostavat pihvejä ja puhdistusjätettä kertyy enemmän kuin arkena.

  Kauppiaat saavat harvoin viranomaisilta moitteita jauhelihan käsittelystä. Helsingissä ja Vantaalla tehdään tarkastuksia kauppoihin noin kerran vuodessa, Espoossa parikin kertaa.

  Puutteita löytyy melko harvoin. Yleensä kauppias korjaa havaitut viat, sanoo ympäristöterveyspäällikkö Riikka Åberg Helsingin ympäristökeskuksesta.

  Vantaan Nikinmäessä kiellon saanut kauppias Ingvar Palmén hämmästelee viranomaisten tiukkuutta. Palménin kauppiasveljekset eivät nyt saa myydä jauhelihaa lainkaan.

  ”Niillä on aika julma valta”, Ingvar Palmén sanoo viranomaisista.

  Keskiviikkona Vantaan ympäristölautakunta hylkäsi kauppiaiden tekemän oikaisuvaatimuksen. Kiellon peruste oli, ettei Palménien omavalvonta ole riittävä riskien hallitsemiseksi.

  Kauppias Ingvar Palmén kertoo, että hän on irrottanut lihoista jänteitä ja kalvoja ja jänteitä, joita ei ”halua myydä kenellekään pataan”.

  Hän sanoo tekevänsä jauhelihat asiakkaan silmien alla.

  ”Jauheliha on lihatiskin mittatikku. Jos se on hyvää, on muukin hyvää”, Palmén sanoo.

  Vantaan ensimmäisen kaupungineläinlääkärin mukaan viranomaisen velvollisuus oli puuttua Palménien toimintatapoihin. Jauhelihan tekeminen koiranruuaksi kaupan tiloissa pysyy kiellettynä.

  ”Ymmärrän, että se voi tuntua ihmeelliseltä, mutta niin se vain on”, sanoo Vantaan ensimmäinen kaupungineläinlääkäri Kirsi Hiltunen.

  Jauhelihan käsittelyn lisäksi viranomaiset olivat antaneet Palméneille huomautuksen myös jätehuollon järjestelyistä sekä myynnistä poistettujen lihatuotteiden säilytyksestä.

  Kauppiaat voivat Hiltusen mukaan saada jauhelihan myyntiluvan takaisin, jos he tekevät omavalvontasuunnitelman ja osoittavat toimivansa lain puitteissa.

  Yleensä kauppojen omavalvonta toimii hyvin. Etenkin isot ketjut pyrkivät viranomaisten mukaan pitämään huolta laadusta.

  ”Kauppiaat tietävät, millaisesta tuotteesta on kyse”, sanoo Espoon ympäristöterveysyksikön päällikkö Kaisa Hemminki.

  Lähde

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tämähän tapahtuu Suomessa. Idioottibyrokraattien luvatussa maassa.
  Mutta ihan oikeinhan tässä toimitaan. Koiriahan pitää suojella. Niiden ruuan tulee olla ensiluokkaista. Vaaranahan on , että kultaiset eläinystävämme saisivat pilaantunutta ja vanhentunutta jauhelihaa jota ahne kauppias on ajatellut myyvänsä ihmisille.
  Siksi juuri on oltava tarkkana että eläinten ruuat tehdään vain omalla lihamyllyllä, ensiluokkaisesta naudan jauhelihasta, mieluiten paistista , eikä sekaan heitetä mitään toisarvoista ruhonpalasta kuten nahkaa , rustoa , genitaaliosia, jänteitä, silmiä, korvia, rasvaa, suolenpätkiä ja verta.
  Ihmisillä, kuitenkin kaikkiruokaisina, tämä menee hyvin läpi.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Ymmärsinkö oikein, että ihmisille tarkoitetusta lihapalikasta ei saa tehdá jauhelihaa, jos asiakas sanoo, etta se menee Herra tai Rouva Koiralle??? Voi hyvänen aika, mutta kuitenkin kauppias saa myydá ihmisille valmisjauhelihaa, joka on jauhettu ruhonosista, jotka sopisivat vain koiranruuaksi. Valmisjauhelihaanhan ja etenkin jauhelihasta valmistettuihin einestuotteisiin jauhetaan kaikki ylijäämä, nahka, kalvot, ja muut rippeet. ja lisátáän soijaa. Ja on hyváä !! Ja samalla periaatteella valmistetaan myös maailman paras suomalainen lenkkimakkara, ihmisille. Kyllä Suomi on ihmeellinen maa, mutta tietenkáán siellá ei ole kankeaa byrokratiaa, tyhmiá virkamiehiá eiká korruptiota. Eiká tássäkään esimerkkitapauksessa varmaankaan ollut takana jonkun epámieluisan kauppiaan savustaminen pois markkinoilta???

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 19)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.