Mistä löytyy mukavan lämmin talvi-ilmasto?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Mistä löytyy mukavan lämmin talvi-ilmasto?

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  simos
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.11.2011
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 0

  Hei kaikille. Mahtavaa, että tällainen sivusto on olemassa. Olen asunut Suomessa jo reilun neljännesvuosisadan ja alan olla kurkkuani myöten täynnä talvea, kylmää, pimeää ja lunta. Siksi mielessä on hautunut ajatus muutosta Espanjaan. Ihanteena olisi asua talvet Espanjassa, ja tulla kesäksi Suomeen vaikkapa mökille. Kielen opiskelun aloitin tänä syksynä ja tavoitteena olisi muuttaa syksyllä 2012. Täältä näyttäisi löytyvän kattavasti tietoa käytännön elämisestä. Haluaisin kuitenkin vielä mielipiteitä ja tietoa eri paikkojen ilmastoista. Olen katsellut paljon vuosittaisia lämpötilatilastoja eri kaupungeista, mutta toivoisin lisäksi kuulevani kokemuksia teiltä, ketkä todella Espanjassa olette asuneet/asutte.

  Olen vahvasti ilmastoihminen, ja haluan siksi asua siellä, missä aurinko ja lämmin ilma piristävät kehoa ja mieltä. Olisi mahtavaa voida harrastaa tennistä ja golfia (ulkosalla tietenkin) ympäri vuoden ilman, että tarvitsee hytistä vilusta. Minnepäin Espanjaa minun kannattaisi muuttaa, jotta sää olisi lämmin ja mieluusti vähäsateinen läpi talven? Ymmärtääkseni parhaita vaihtoehtoja olisivat Costa Blanca, Costa del Sol ja Kanariansaaret. Tykkään asua keskisuuressa kaupungissa, esim. Málaga vaikuttaisi mukavan kokoiselta. Kanariansaaret epäilemättä ovat lämpimintä aluetta, mutta onko muuallakin riittävän lämmintä läpi vuoden? Olen kuullut, että rannikoilla saattaa ilma tuntua kolealta esim. merituulen vuoksi, vaikka lämpötila asteina olisikin mukava. Tietenkin toivon, että kyseisessä kaupungissa olisi myös hyvät mahdollisuudet harrastaa golfia ja tennistä noin kenttienkin puolesta.

  Eli jos kokemuksia eri alueiden ilmastoista ja vaikka muutenkin viihtyvyydestä haluatte jakaa, niin olen mielissäni.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  talvellakaan niin sitten kannattaa lahtea Kanarialle.

  http://espanja.org/node/68286#comment-72371

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  Ritacasanueva kirjoitti:

  talvellakaan niin sitten kannattaa lahtea Kanarialle.

  http://espanja.org/node/68286#comment-72371

  Tuo #-ohjaus ei oikein näytä pelittävän, vaan vie linkin aivan ketjun loppuun, nimittäin minun kommenttiini, öhömm.. 😉 joten parempi ehkä vain laittaa näin:

  http://espanja.org/node/68286

  …ja kertoa sitten tässä leipätekstissä, mitä niistä kommenteista (minkä numeroista) tarkoittaa.

  Arvelen, että tarkoitit kommenttia #5 ja siitä alas päin.
  🙂

  LINKKI

  far angst
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.02.2011
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 4

  Asuin Costa del Solilla parisen vuotta, mutta talvi on reumaatikolle raaka ja kylmä verrattuna tropiikin lämpöön. Siksi muutin Thaimaahan ja silloin oitis vähenivät reuman oireet. Hintataso ja muutenkin elämä on minusta Thaimaassa mukavammin mallillaan kuin onkaan Espanjassa.

  En ole katunut, vaikka joskus Espanjaa muistelenkin mielelläni. Toivottavasti itse kukin löytää oman paratiisinsa.

  LINKKI

  treholm
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2010
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 27
  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Kaikki on niin suhteellista. Suomen pakkasten jälkeen Costa del Sol tuntuu ihanalta ikuisen kesän maalta, jossa vesisadekin on yhtá lámmintä kuin silloin lapsuuden kultaisina vuosina. Mutta ajan oloon, vuosien mittaan, alkaa huomata, että táálläkin on ihan selkeát vuodenajat – on talvi, kevát, kesä ja syksy. Syksyllä puista putoavat lehdet, páivát ovat lyhyitá ja talvella on sateista ja harmaata. Ja sitten kun koittaa kaivattu kevát, puhkeaa luonto yltäkylläiseen kukintaan, kaikkialla on vihreáá, puihin kasvaa uudet hennonvihreát lehdet ja keltaiset kukkaset peittávát kaikki pientareet. Kunnes tulee se kuuma kesá, joka muuttaa vihreyden keltaiseksi ja lopulta ruskeaksi ja sittenpá onkin taas uusi syksy ovella.

  Vuodenajat menevát aikalailla kalenterin mukaan, syyspáiván tasauksesta syksy, talvipáiván seisauksesta talvi, kevátpáivän tasauksesta kevát ja kesäpäiván seisauksesta kesá. Joten 3 kuukauden kärsimyksellá talvestakin páásee ja loppua kohden se yleensá hellittáá, se kársimys ja kylmyys.

  Minua háiritsee eniten kosteus, niin kesállá kuin talvellakin. Ja siksi hyvá ja lámmin asunto on tárkeá. Mikäán ei ole inhottavampaa kuin kostea sánky!!

  Muutama fakta Malagan ilmasto-oloista:

  Vuoden keskilámpötila +18 astetta, kesákuukausina 25,4 ja talvella kylmimpáán aikaan 11,9 astetta. Lámpötila voi kohota +44 asteeseen ja laskea pakkasen puolelle. Luntakin on satanut ihan Malagassa, vuorilla toki joka vuosi. Ja heti kun noustaan Guadalhorsen laaksosta ylemmáksi viilenee myös ilmasto, Rondan seudulla esimerkiksi, on ihan kunnon talvi lumisateineen.
  Joulu-tammikuu ovat sateisimmat, vuotuinen sademaaárá on noin 600 mm ja suurin osa siitá saadaan sydántalvella. Vettá voi tulla yhdellá kertaa jopa 200 mm!!! Sateen vastapainoksi aurinko paistaa yli 3.000 tuntia vuodessa.

  Suomessa, Helsingissá, vuoden YLIMPIEN LÄMPÖTILOJEN keskiarvo on 8,3 astetta ja alimpien 1,3 astetta. Sadetta saadaan 191 päiváná vuodessa yhteensá 688mm.

  Jos ei tykkáä sateesta ja kosteudesta ja haluaa lämmintä páivállá ja viileáá yóllä, niin suosittelen Saharan aluetta. Siellá on myös rauhallista ja puhdasta, ei ole meluisia naapureita. Ei tulvia, ei lumituiskuja eiká hurrikaanejakaan. Oivallinen alue suomalaisen siirtokunnan perustamiseen. Tällä laajasti tunnetulla suomalaisella sisulla, ja kuokalla, palauttaisimme sinne jálleen ne vehreát keitaat, joita Saharan alueella tiedetáán joskus olleen. Ja jotka ovat tuhoutuneet kun alue jái somalisukuisten kansojen haltuun… Dyyni, kuokka ja Jussi, mitä muuta voisimme tarvita 😉 😉 😉

  LINKKI

  Tuumailija
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.05.2011
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 159

  Vuodenajat on kivoja. Lisaksi on mukava harrastaa talvipukeutumista. Kayttaa erilaisia saappaita, villapuseroita ja takkeja. Kuka nyt sandaalit jalassa jaksaisi loppuelamaansa lippoa eteenpain? 🙂

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570
  Tuumailija kirjoitti:

  Kuka nyt sandaalit jalassa jaksaisi loppuelamaansa lippoa eteenpain? 🙂

  Britit… }:)

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Eikä pelkästään britit, kyllä suomalaisetkin osaa kevyen pukeutumisen.
  Meillä on näitä tapauksia ihan suvussakin.
  Mutta niinhän myös sanotaan, ettei hylkeet eikä valaat palele.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  alkamassa ”talvi-aika” taalla.
  Se tarkoittaa sita etta turistit talla hetkella makaa rannalla ja meikalaiset eivat mene ilman sukkahousuja hame paalla.

  Aamuisin aikaisin ja illalla noin 19 jalkeen , kaikilla on takit ja kaulahuivit.

  Saappaat jalassa tai umpinaiset kengat.

  Juu, kylla meilla erottuu talvi kesasta.

  Vahissa vaatteissa ei nay kun rohkeita turisteja ja talviasukkaat pukeutuu myos kevyemmin.

  http://www.quemellevodeviaje.com/wp-content/uploads/2009/02/turista.jpg

  LINKKI

  Lumenluoja
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2010
  Kirjoituksia: 55
  Vastauksia: 1489
  santiago kirjoitti:

  Eikä pelkästään britit, kyllä suomalaisetkin osaa kevyen pukeutumisen.
  Meillä on näitä tapauksia ihan suvussakin.
  Mutta niinhän myös sanotaan, ettei hylkeet eikä valaat palele.

  Mä olen jostakin karvattoman talveksi lihotetun supikoiran ja laihan, nälkäänähneen hylkeen välistä, ja komiasti eilen olin pihalla ilman paitaa kun hikeä pukkasi päälle. Naapuri (britti) sanoi, että hänelle tuli vilunväreet kun näki minut tuhteeraamassa pihalla. Nyt onkin sitten kosteaa ja satista.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Se onkin kaksi eri juttua vetää talvella ilman paitaa omalla pihalla kuin kylän pääkadulla.
  Kyllä mäkin pihalla auringossa , kun mä teen jotain hengästyttävää , kuten katselen viljelyksiäni, pärjään ilman paitaa , mutta uimaan en mene ennen kesäkuuta.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.