MISTA ISO KULJETUSLAATIKKO???

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Karvaturrit MISTA ISO KULJETUSLAATIKKO???

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 25)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  flamencotanssija
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.06.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 8

  Hei. Tilanne on tama:

  Minun pitaisi lentaa Suomeen 1-vuotiaan, noin 30kg kultaisen noutajan kanssa. Koira jaa Suomeen, jotenka kyseessa on koiralle vain yksisuuntainen matka. Ongelmana on lento-kuljetuslaatikko. Ostimme koiran taalta Malagasta, eli meilla ei ole viela laatikkoa ja koska tama matka Suomeen on koiran ilmeisesti ensimmainen ja viimeinen lentomatkustus, ei viitsisi paria sataa euroa maksaa niin vahasta laatikon kaytosta. Onko tietoa josko laatikoita voisi vuokrata/lainata hyvaan hintaan jostakin tai joltakulta? Jos joudumme kuitenkin ostamaan laatikon, onko vinkkeja missa oisi Costalla hyvaan hintaan ja oikeasti saadosten mukaisia? (Nimimerkilla; ostimme vaaran kissalaatikon, vaikka piti muka olla oikea)

  Myos toinen kysymys. Koira on talla hetkella mieheni nimissa taalla Espanjassa, mutta luovutamme sen perhetutullemme Suomessa, miten hoitaa paperiasiat? Taalla vaiko vasta Suomen paassa?

  Olenko ymmartanyt oikein etta koira tarvitsee matkustaakseen tietysti tarpeeksi ison ja vahvan laatikon lisaksi Passin, (rabiesrokotuksen) mikrosirun, matokuurin max 30 pvaa ennen lentoa(ekinokokkoosi? pratsikvanteli? mika mahtaa olla espanjaksi?)… Enta kuonokopan?…

  Kaikki vinkit tervetulleita. Hermustuttaa koko matka todella paljon, etta kaikki menisi hyvin…

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Heips… Mira on kasannut kivan tietopaketin karvaturrien kanssa elämisestä ja matkustamisesta Orkin tietopankkiin… siellä asiaa on käsitelty useiden aiheiden kautta, myös keskustelupalstalla on kivasti tietoa. Toivottavasti löydät vastauksia kysymyksiisi.

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Siinähän niitä kysymyksiä, heh.. 😀 Osaan löydät vastauksen Tietopankista, kuten Kari jo vinkkasikin – kiitos Kari. 🙂

  En tiedä mikä on käytäntö Málagan kentällä, mutta tuli heti mieleen, että kannattaa kysyä jos vuokraavat bokseja. Suomen päässä ainakin voi vuokrata.

  Jos joudut ostamaan, niin tarkista, että boksi on IATA-hyväksytty, eli se on ratkaiseva tekijä lentokoneeseen pääsyn kannalta. Näitä bokseja on ainakin Clipper ja Atlas, joista viimeisintä on näkynyt Espanjassa olevan myynnissä ihan eläinkaupoissa. Hinta, valikoima..huh, en viitsi edes ajatella..

  LINKKI

  majorera
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.06.2007
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 10

  Itse ostn aikoinaan finnairilta pikkuiselle 8kg:n koiruudelleni häkin ja sain pulittaa 100e.. Voin vaan kuvitella isompien häkkien hintoja… :O sitten kun hinta vielä lasketaan kentällä sen häkin ja koiran yhteispainon mukaan… 🙁

  LINKKI

  La Cruizer
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.03.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 238

  Laatikosta: en ole kovinkaan varma että saako tuollaisen vuokraksi jostain, ja että olisiko hinta sitten huomattavasti halvempi kuin laatikon osto (laatikkohan pitäisi palauttaa Espanjaan vuokrauksen jälkeen). Katselin hieman suomalaisia sivuja, ja esim. Finnair ei myy eikä vuokraa laatikoita, Helsinki-Vantaalla sijaitsevat Air Finlandin lipunmyynti sekä SAS Ground Services Finland Oy sen sijaan vain myyvät.

  Ymmärrän ettei huvita maksaa suuria summia yhdestä käyttökerrasta. Yksi hyvä puoli on kuitenkin se, että voit totuttaa koiran kuljetuslaatikkoon jo ennen matkaa, mikä vähentää matkan aiheuttamaa stressiä. Eli jos häkki on kotonasi kuukauden pari ennen matkaa, niin voit opettaa koiralle, että kun se makaa siellä nätisti (aluksi ovi auki), niin se saa siitä palkan. Häkistä tehdään ikään kuin koiralle sen oma paikka. Suomeen tultaessa häkistä voi olla hyötyä vaikka lentomatkustamista ei tapahtuisikaan: näyttely- tai muilla kisapaikoilla häkki on kätevä olla mukana. Toisaalta Suomessa käytetyn häkin voi myös myydä, saattaapa siitä saada ihan hyvän hinnankin.

  Jos tuo lentokuljetuslaatikon oikeanlaisuus hermostuttaa, etkä asu kovin kaukana lentokentältä, niin voit aina käydä siellä varmistamassa asian. Itse tein niin, koska luin Finnairin vaatimukset, joihin viitattiin muidenkin lentoyhtiöiden sivuilla, ja totesin että oma kuljetushäkki (kisoja varten aikoinaan ostettu) ei kyllä ihan niitä täytä. Esim. koiran korvat osuvat häkin kattoon kun se istuu, ja seistessään taas se ei voi pitää päätä ihan pystyssä. Nähdäkseni häkin koko on kuitenkin ihan riittävä 4.5 tunnin matkalle, jonka aikana koira kuitenkin makaa suurimman osan ajasta. Ajoin siis lentokentälle ja kysyin asiaa sekä Check-In tiskiltä että henkilöiltä jotka koiria koneeseen lastaavat. Heidän näkemyksensä oli, että jos häkki on kovaa materiaalia (ts. ei kangasta) ja siinä on ovi, niin se kelpaa… Joten koirani on tehnyt tässä hieman puutteellisessa häkissä kaksi meno-paluu matkaa, ja hyvin on mennyt.

  Laitan tähän yhden linkin nettikaupasta joka myyvät kuljetuslaatikoita Espanjassa, osassa laatikoista on maininta IATA-yhteensopivuudesta. Tosin ennen netistä tilaamista suosittelen ensin kokeilemaan jotain laatikkoa eläinkaupassa, jotta oikeat mitat löytyvät.

  Häkkejä netissä

  Omistajanvaihdoksesta. Onko koiralla ns. papereita, eli onko se rekisteröity Espanjan kennelliittoon (Real Sociedad Canina)? Onko tarkoitus Suomessa rekisteröidä koira Kennelliittoon? Mikäli näin on, niin hoitaisin nuo paperiasiat Suomen päässä. Kennellitto määrää tuontikoirista seuraavasti:

  Tuontikoirat

  Joka tapauksessa, kai tuo perhetuttu voi pirauttaa sinne Kennelliittoon ja kysyä asiaa? Näin ei ainakaan jää mitään epäselväksi.

  Koira tarvitsee lemmikkipassin johon on merkitty voimassaoleva rabiesrokotus, koiran mikrosirun numero sekä ekinokokkoosi-lääkityksen päivämäärä. Pratsikvanteli on espanjaksi ”praziquantel”, eli jos kysyt eläinlääkäriltä niin luulisi tietävän matolääkkeen joka sisältää tätä.

  Ehkä olet nämä jo katsonut läpi, mutta tässä pari linkkiä:

  Helsinki-Vantaa

  Finnair

  Air Finland

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  En olekaan tosiaan ihan varma tuosta laatikon vuokrauksesta, nyt kun kattelin niin löysin ainoastaan myyntiä. Pet Cargosta katselin noita laatikoita, ja mitäs olette mieltä, mahtuuko kultainen noutaja esimerkiksi tuohon Clipper 7, joka on noista isoin? Kultainen noutaja on kuitenkin jopa reilu 60 senttiä säkäkorkeudeltaan, siihen vielä pää jne. Laskin äkkiseltään sen tarvitsevan korkeudeltaan ainakin vähintään sen 80cm häkin, eli nippa nappa. Kuinka tarkkoja kentällä ollaan noiden laatikoiden kokojen suhteen?

  La Cruizer on muuten oikeassa, että jos tilaa sille häkille on myöhemmin, ei sen ostaminen mene yhtään hukkaan. Meillä on jatkuvassa käytössä Clipper 4 nukkumapaikkana ja sitten kun matkataan, tehdään se tutussa ja turvallisessa laatikossa.

  Ainiin noissa Clippereissä kannattaa ottaa huomioon myös, että renkaat ei kuulu tuohon hintaan ja boksi ei helposti liiku ilman. Isoon sarjaan (=Clipper 4, 5, 6 & 7) maksaa rengassetti 35e. Mites on muissa merkeissä, en niitä tunne?

  LINKKI

  flamencotanssija
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.06.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 8

  Iso iso kiitos kaikille vinkeista ja linkeista. Nyt nayttaa silta etta joudumme ostamaan uuden laatikon. Harmittaa sikali koska koira ei tule taman jalkeen enaa 99% varmuudella lentamaan tai muutoinkaan reissaamaan. Nukkumapaikkanakaan se ei tuskin tulee olemaan, koska koira on menossa asumaan isoon maalaistaloon, missa silla on paljon paikkoja muutoinkin… Ehka yritamme myyda laatikon Suomen paassa sitten. Jos jollakulla tata lukevalla sattuisi olemaan iso laatikko taalla Espanjassa, jota huvittaisi vuokrata, niin laittakaa viestia. Mina palaan Espanjaan n. viikon sisalla lahdosta jotenka voisin tietysti tuoda laatikon takaisin (Tyhjana olettaisin sen menevan ns normaalina matkatavarana takastullessa????)

  LINKKI

  La Cruizer
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.03.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 238

  Tuttuni on aikeissa hankkia omalle kultaiselle noutajalleen kuljetuslaatikkoa, mutta vasta syksyllä. Hän saattaisi ostaa käytetyn laatikon, mutta en tiedä onko puuhassa mitään järkeä, sillä etäisyys Malagaan on yli 300 km. Bensaan menisi jo yli 50 euroa, mikä lienee 25 % uuden häkin hinnasta.

  Tässä vielä pari linkkiä käytettyihin laatikoihin Espanjassa ja Suomessa:

  Segundamano

  Teleanuncios.com:
  ”Marca Ferplast, Modelo Vari Kennel Deluxe. Robusto, practico y fácil de limpiar. Utilizable como Caseta montado o como Cesta desmontado. Puerta con doble traba de seguridad, Apertura a derecha o Izquierda. Ventilación por los cuatro costados. Cierre giratorio con orificio para precinto de alta calidad. Montaje fácil y rápido sin tornillos, fácil de ensamblar en 15 segundos. Homologación IATA para líneas aéreas. Fondo 82 x Ancho 56 x Alto 58 cm. Regalo colchoneta interior y otra tipo cuna para casa. Regalo bebedero antigoteo acoplable. Perfecto estado de uso.PRECIO NEGOCIABLE – 656578880/607185675”

  Ilmoitus

  LINKKI

  flamencotanssija
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.06.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 8

  Hei La Cruizer. Kiitos vinkeista jalleen. Missapain tuttusi asuu? Me olemme nimittain taman Suomen reissuni jalkeen muutamassa Malagasta Barcelonaan, jonne ilmeisesti matkustamme vuokra-autolla. Jos laatikon saa tuoda lennolla tyhjana ns normi matkatavarana takaisin Espanjaan / tuttusi sattuisi asumaan jossain edes vahan ’matkan varrella’ …? Voihan olla etta menee liian hankalaksi, mutta kiitos kuitenkin ajatuksesta!

  Aitini eilen soitti Suomen Kennel-liittoon ja kyseli papereista mita tarvitsemme koiran rekisterointia varten Suomessa. Joudumme hankkimaan EXPORT PEDIGREE todistuksen/paperin taalla Espanjan paassa. Kaak. Onko kenellakaan kokemusta moisen hankkimisesta, mista ja kuinka paljon maksaa ja kuinka kauan moisen paperin saanti mahtaa kestaa? Mika on Suomen Kennel-liiton vastine taalla Espanjassa…?

  Kasvattaja jolta koiran ostimme saattaisi tietaa toki, mutta hanen numeronsa on hukassa… Tassa selailen RAIA registro andaluz de identification animal papereita… Sinne soitettuani sanoivat etta pitaa ottaa yhteys La Real Sosiedad canina liittoon. http://www.rsce.es . Tama on nyt kasittaakseni oikea paikka… Laitoin heille emailia, katsotaan nyt tuleeko vastausta…

  LINKKI

  La Cruizer
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.03.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 238

  Tuttava asuu Elchessä, Alicanten ja Torreviejan lähellä. Eli sinänsä tuo Malaga – Barcelona reitti osuisi aika hyvin kohdalle. Milloin olisitte koiraa viemässä Suomeen, ts. milloin olette häkkiä ostamassa/myymässä? Jos haluat niin kysäisen mitä mieltä tuttuni on tämmöisestä diilistä. Tietenkin hinta ja kuljetuslaatikon malli täytyisi sopia etukäteen. Tuttavani kultsu on aika iso, ja koska se tullaan lennättämään Yhdysvaltoihin asti, täytyy häkin olla hyvä.

  Ei ole kokemusta Export Pedigreen hankkimisesta, mutta tosiaan Real Sociedad Canina de España, jonka nettisivut laitoit tuohon esille, on vastaava kuin Suomen Kennelliitto. Eli sieltä kaikki viralliset paperit hankitaan.

  LINKKI

  flamencotanssija
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.06.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 8

  Koiran viemme elokuun aikana ja matka Barcelonaan sijottuu ilmeisimmin syyskuulle, tarkempi ajankohta selvinnee pian. Meidankin hauva on iso, eli laskimme etta se tarvitsee laatikon jonka pituus on 120cm ja korkeus 88cm.

  Otan selvaa ensinna saako tyhjan laatikon tuoda takasin noin vaan Air Finlandilla, koska tassa on naiden kaikkien kulujen kanssa jo aikamoinen menoera tulossa… Jos he siita rupeavat veloittamaan extraa, niin silloinhan se taitaa kannattaa jattaa myyntiin Suomeen. Ilmottelen kun tiedan lisaa!
  🙂

  5min myohemmin… No soittelin Air Finlandille ja ihan varmasti he eivat tienneet ja lupasivat ottaa selvaa, mutta virkailija arveli etta sen kokoisesta laatikosta joutuisivat velottamaan, vaikka menisi tyhjana… Jos asia tieto muuttuu viela kun he soittavat minulle myohemmin niin ilmoitan taasen…

  LINKKI

  1506
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.07.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 7

  Olen itse adoptoimassa koiraa Triple A-järjestön kautta.Heillä ei ole suomessa yhteistyö järjestöä,joten joudun etsimään käsiini jostain `lentokummin`kun ei ole mahdollisuutta lentää itse koiraa hakemaan.. Koira olisi valmis matkustamaan noin kuukauden päästä eli juuri samoihin aikoihin ku olet tulossa kultsin kanssa suomeen!Olisiko mitenkään mahdollista ottaa matkaan vielä toinen haukku?!Järjestö hoitaa paperit kuntoon samoin koiran laatikossa kentälle ja koneeseen.Ota yhteyttä!Olen valmis maksamaan ns.kummipalkkion!

  LINKKI

  flamencotanssija
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.06.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 8

  Hei 1506! Muutoin olisinkin voinut tarjoutua avuksi mutta matka-aikataulumme on muuttunut, joudumme siirtamaan matkan syyskuulle.

  Laatikon hankita-rumbamme jatkuu, loysimme vinkkeja kaytetyista laatikoista mutta aina ne olivat liian pienia, ilman IATA merkkia, liian kaukana tms. joten nyt nayttaa olevan ainoa ratkaisu tilata boxi paikalliselta britti-firmalta ja kalliiksi tulee (n.280e). Kotiinkuljetus sentaan sisaltyy hintaan. Bauhaus’illa on kuulemma laatikoita, mutta Malaga Nostrum Bauhausilta uupuu myyjan mukaan ne isoimmat koot. Tosin saattaisi olla fiksua kayda itse viela tarkistamassa, ensialkuun puhelimessa tiedusteltuani sanoivat ettei laatikoita loydy lainkaan ja hups, kyllapas loytyikin…

  Niista paperi-asioista viela vinkkina muille: Suomen Kenneliitosta sanoivat etta EXPORT PEDIGREE todistuksen/paperin tarvitsee vain jos haluaa rekisteroida koiran nayttelyita tms varten. Yksi huoli vahemman minulle silla meilla ei ole suunnitelmissa osallistua naihin.

  LINKKI

  La Cruizer
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.03.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 238

  Joo, ei siis koiraa ole pakko mihinkään rekisteröidä, varsinkaan jos ei meinaa käydä näyttelyissä tai muissa kisoissa, taikka teettää koiralla pentuja (rekisteröidyt pennut ovat ainakin Suomessa helpommin myytävissä).

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553
  flamencotanssija kirjoitti:

  Niista paperi-asioista viela vinkkina muille: Suomen Kenneliitosta sanoivat etta EXPORT PEDIGREE todistuksen/paperin tarvitsee vain jos haluaa rekisteroida koiran nayttelyita tms varten. Yksi huoli vahemman minulle silla meilla ei ole suunnitelmissa osallistua naihin.

  Ota huomioon myös se puoli asiasta, että paperiton kultainennoutaja on ”lain silmissä” yhtä kuin sekarotuinen. Eli kaikki virallinen käsitellään kuin koira olisi sekarotuinen. Ei ole asiaa näyttelyihin, eikä virallisiin kisoihin, mahdollisia pentuja ei saa rekisteröityä vaan niistäkin tulee sekarotuisia jne. Muun muassa vakuutusarvo on sekarotuisen hinta -> ~50€ eli samalla koiran ”arvo” tipahtaa (joka muussakin asiassa) kultaisennoutajan 1000 euron arvosta sekarotuisen 50 arvoon. Eihän ne paperit toki koiraa itseään muuta miksikään kuitenkaan, mutta kannattaa miettiä tarkasti, nyt ne on kuitenkin helppo saada. 🙂

  Saanko muuten kysyä, mistä koira on tullut? Katselin itsekin joskus kultaisennoutajan kasvattajia Fuengirolassa.

  Ainiin, ja itse asiaan 😀 Toivottavasti löydät boksin halvemmalla jostain, kuulostaa tosiaan aika kovalta hinnalta. Mutta jos vaihtoehtoja ei ole, niin mitä sitä ei koiransa eteen tekisi. 😉

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 25)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.