Missä paras Espanjan kevät ja nettiyhteydet

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit Missä paras Espanjan kevät ja nettiyhteydet

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 43)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Taspani M
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.12.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 129

  Olen kiinnostuneena lukenut mielipteenvaihtoa siitä missä on Espanjan paras asuinpaikka. Ihan viisaaksi en ole tullut. Suunnitelmiini kuuluu olla maalis-hutikuu siellä jossakin. Mutta missä? Missä on kivat kelit siihen aikaan. Kanaria on tuntunut varmalta lajilta, mutta näkyvä hintataso mietityttää. Välimeren rannikon laajemmat mahdollisuudet maailman kokemiseen houkuttavat myös – mutta se sää. Olin Malagassa pari vuotta sitten pari viikkoa marraskuussa ja petyin koleuteen. Mutta miten on maalis-huhtikuu? Ja joku näillä sivuilla tiesi että teillä on siellä talvella KYLMÄ, etenkin sisätiloissa.

  Onko Torreviejalla ja Fuengirolalla naapureineen olennaista eroa (paitsi ne vuoret)?
  Millainen paikka on Mihas? (Fuessa olen käynytkin)

  Halajan myös hankalaa asiaa: kahden kuukauden nettiyhteyttä (tai parin kolmen kuukauden, pikkusen maksan turhastakin jos vain järkevään hintaan saa). Onko tietoa, esim. toimivasta, sisätiloihin ulottuvasta WLANista, WiFistä tai 3G:stä, EDGEkin saattaa räntätä . Prepaid voi olla ratkaisu, mutta onko sellaisissa katollista nettipakettia? Käytän nettiä tavallisen surfauksen lisäksi radion kuunteluun ja mielellään myös puheluihin (uudet Nokian E ja N mallit toimii nettipuhelimina, samoin Skypen juuri lanseerama kapula).

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281

  Aurinkorannikko on paras paikka, mutta keväällä täällä on pirun kylmä ja epävakaista, marraskuussahan täällä on yleensä vielä 24 astetta, kuten oli viime viikollakin! Nyt on hieman viileämpää.

  Nettiyhteysasioihin voin sanoa sen, että 2-3kk, EI ONNISTU ja prepaidilla voit unohtaa radion (ja videot jne).

  Lue lisää sivuiltamme http://www.devspain.com ja etenkin sieltä FAQ-nappulan alta.

  LINKKI

  Taspani M
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.12.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 129

  Kiitos vinkistä. Kurkkasin Fuengirola wirelesin ja Mobylnetin sivuja. Mobylenitillhän on lomalaiselle tarkoitettu siedettävän hintainen lyhytaikaiskäyttö 35 e/kk. Varteenotettava vaikka en päässyt niiden katekartalle. Lähetin kyselyn, saas nähdä millainen manana siellä on. Onko verkosta tietoa ja toimivuudesta?

  Wirelesin sivu oli espanjaksi, ja pari vuotta sitten käymäni kahden viikon intensiivialkeiskurssi ei niin paljon päähän tarttunut, että oikein ymmärtäisin tekstiä. Kuvissa oli muutama WiFi ja yksi Free spotti. Sama kysymys: mitähän ne kattaa ja miten toimii? Free kai maksuton, mutta WiFi??

  Kysyin millainen paikka on Mihas, olisi pitänyt kysyä Mijas? Korvakuulolla väärin tulkittu, mutta siellä on kuulemma EU-tuella rakennettu ilmainen kaupunkiverkko. Totta vai tarua? Ja siis millainen se kylä muuten on?

  dewspainin referenssisivulta löysin palveluverkkolinkin – vaikuttava valikoima! Ja muutenkin tämä espanja.org on ollut niin antoisa, että meinaa jäädä yöunet liian vähiin juttuja lukiessa…

  Että on keväällä kylmä? Pitääkö sitten kuitenkin valita Las Palmas?

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Käyttelin viime keväänä Mobylnettiä odotellessani omaa DSL-liittymää.. parissakin asunnossa. Hätätilassa sitäkin voi käyttää (jos ylipäänsä onnistuu) – useimmiten raahasin sitten sen läppärin johonkin kuppilaan, jossa on ilmainen WLAN.

  LINKKI

  Taspani M
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.12.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 129

  Hm… ehdin jo ihan innostua, tuntuikin melkein liian hyvältä, ja minkäs merkki se on?

  LINKKI

  seppo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.09.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 39

  terve Taspani,

  Torrevieja paras paikka, ja 3g yhteyden saa prepaidina, on ehkä vähän hintava, mutta mitä se rahamiehelle meinaa.

  t.seppo

  LINKKI

  juliusalexius
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.09.2006
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 41

  Mun mielestä Yoigon 3G riittää kyllä ihan kaikkiin perustarpeisiin siellä missä se kuuluu. Max. 1,39e per päivä hintaa ei kai voi sanoa mitenkään kalliiksi, jos haluaa netin vain vähäksi aikaa ilman sitoumuksia. Toimi ainakin Sevillassa täydellä vauhdilla eli ei ongelmia minkään kanssa.

  Fugessa ilmeisesti sen voi ostaa ilman ongelmia, Sevillassa täytyi tyytyä ostamaan liittymä ebaystä joltain hämärähemmolta, kun jostain syystä eivät vain suostuneet avaamaan ilman Nie-tunnusta.

  Pacosissa käydessäni oli muuten ongelmana hirveä yhteyden pätkiminen. Hyppi kai verkosta toiseen jatkuvasti.

  LINKKI

  Taspani M
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.12.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 129

  Torrevieja – voitko vähän perustella miksi se on paras? Muuta kuin suolajärven terveellisyys? Mites ne kevätlämpimät/kylmät?

  Yoigon 3G : mielenkiintoista. Onko siinä jonkinlainen katto ettei hinta hurahda pilviin? Mikä tuo max. per päivä 1,39 on? Ruotsissa jossa asun myös ja Suomessa prepaidilla maksetaan kunnes rahat on loppu, ja nettikäytössä ne on äkkiä loppu. Ellei ole kattoa (enkä katollista nettipakettia prepaidiin näillä main tunne).

  LINKKI

  juliusalexius
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.09.2006
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 41

  Yoigo on prepaid ja saa surffata niin paljon kuin haluaa, kunhan muistaa ladata saldoa kortille.

  LINKKI

  seppo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.09.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 39

  älä kysele Taspani sammakkomiehiltä, vaan katso faktaa sääasioista.

  http://www.gaisma.com/en/dir/es-country.html

  t. seppo

  LINKKI

  kris
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Mijasissa on tosiaan jonkinmoinen kaupungin verkko, mutta ei se sitä tarkoita, että mistá vaan noin vaan pääsee verkkoon. Sen olen kokeillut että kunnantaloa vastaapäätä olevilta kahvilan terasseilta pääsee kyllä ottamaan yhteyden ja ilmeisesti myös kotoa, jos sattuisi asumaan siinä suoraan kunnantaloataloa vastapäätä tai muuten Plaza Virgen de la Peña -keskusaukion ympärillä. Mutta itse kylässäkään ei todellakaan kaikkialta pääse siihen yhteyteen.

  Kannattaa myös muistaa, että Mijas on pinta-alaltaan yksi Espanjan suurimpia kuntia, kunnantalo on ylhäällä Mijasin kylässä (n. 7km Fuengirolasta vuorille) ja toisaalta myös käytännóssä osaksi Fuengirolaa kasvanut Las Lagunasin alue on hallinnollisesti Mijasia ja Mijas Costa jatkuu pitkälle kohti Marbellaa. Enpä tiedä, mikä on etäisyys vaikka Calahondasta kylään, mutta pitkälti toista kymmentä kilometriä varmaan. Koko tällä alueella ei varmasti sitä verkkoa ole, joten pelkästään se, että osoitteessa lukee paikkakuntana Mijas ei riitä.

  Sitä en epäile, etteikö Mijasin johdolla olisi asiasta kunnianhimoisia suunnitelmia, samoin Fuengirolassa, mutta niissä ilmaisen verkon tarjoamisissa on kai jotkut kilpailuviranomaisetkin laittaneet kapuloita rattaisiin.

  Jos joku innostuu oikein tosissaan ottamaan selvää Mijasin verkkoyhteyksistä niin kunnalla on ollut vuosia VALTAVAN hyvä ulkomaalaisosasto, sellainen, jota Fuengirola Suvin johdolla vasta nyt pystyttelee. Mijasin extranjero numero on 952 58 90 11 ja sähköposti frd at mijas piste es.

  Muuten Mijas on kaikin puolin hyvä paikka asua, Las Lagunasissa et edes huomaa olevasi Fuengirolan ulkopuolella, Mijas Costalla tarvit todennäköisesti auton liikkumiseen, sinne asti ei esim. paikallisjuna kulje, ja ylhäällä kylässä on pienen valkoisen andalusialaiskylän tunnelma, aasin kaviot kopisee katuun ja kukot kiekuu aamulla – mutta menoa ja tekemistä ei ole, kylässä voi talvella olla tosi hiljaista. Mutta bussilla pääsee Fuengirolaan joka tunti, päivällä puolen tunnin välein ja hintaa matkalle tulee noin euro. Suomalaisia kylässä asuu tietääkseni alle kymmenen, Costalla ja Calahondassa pilvin pimein.

  Mijasin sää keväällä on tosiaan epävakainen, Fuengirolaan verrattuna ylhäällä kylässä lämpotila yleensä noin 3-4 astetta alempi, kylä on reilun 400m korkeudessa. Ja tuuli on vuorilla joskus sellainen, että saa miettiä että lentääköhän vaikka joku irronnut liikennemerkki päähän… Mutta ei sitä huonoa säätä kahta kuukautta kestä, muutama päivá kerrallaan korkeintaan.

  LINKKI

  Taspani M
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.12.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 129

  Kiitos Kris perusteellisesta vastauksesta. Jospa joku analysoisi Torreviejan, Alicanten seudun rannikkotienoot ja Fugen samaan malliin. Sepolle (ja varmaan muillekin) tiedoksi, että olen katsonut Gizmaa kuin myös monia muitakin sääsivuja. Ne kertovat keskiarvoja, mutta ei sitä miten kostean kylmä tuuli puree luihin sisätiloissakin.Sellaisesta olen kuullut kerrottavan. Tarua vai totta?
  Keskiarvojen perusteella olenkin taas taipumassa Kanarian suuntaan, siellä on luvassa lähipäiviksi kuusi astetta lämpimämpää kuin Aurinkorannikolle, marras-huhtikuusta nyt puhumattakaan. Mutta myös harmi kyllä joku sade- ja oikein tuulinen päiväkin ehtii viikon sisään.
  En ole tulossa elämään ja asumaan, vaan viettämään pari leppoisaa lepokuukautta, lämpö on ikääntyvän miehen prostatalle poikaa – varsinkin jos ei ole saunaa tiedossa!!!
  Mutta moni asia painaa valinnassa, muukin kuin sää. Esimerkiksi se, että Aurinkorannikolle pääsee junalla – terveisiä tuli taas Balista.

  LINKKI

  kris
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Se kylmä kostea sisätiloissa voi valitettavasti Aurinkorannikolla olla joskus tosiasia, mutta siitäkin selviää etsimällä asunnon, jossa on lämpöpumppu ja asuntokantaa on nykyään jo sen verran uudempaakin paljon tarjolla, että parvekkeen ovien alta ei kaikkialla tulle sisään.

  Jos leppoisa lämmin on tärkein juttu ja aikaa pari talvikuukautta niin itse lähtisin Teneriffan eteläosaan. Siksi, että ilmasto on siellä varmin, Kanarialla on mantereeseen verrattuna paljon tasaisemmat lämpötilat koko vuoden. Etelään siksi, että Teneriffan pohjoisosissa on paljon pilvisempää ja sateisempaa, vaikka siellä onkin suurin osa saaren ”oikeista” asukkaista. Etelä oli ennen turismia melkein autiomaata ja siellä on ehkä ”kauheimmat” turistialueet, kauhealla tarkoitan sitä, että siellä on alueita, joista ei tahdo saada ravintolasta ruokaa espanjaa puhumalla ollenkaan ja perinteisiä kanarialaisia ryppyperunoita saa hakemalla hakea ja kaikki tuntuvat olevan vaan korkeintaan kahden viikon lomalla. Mutta aurinko paistaa suhteellisen varmasti, talvellakin, ja jos auto on käytössä niin aidompaa elämää pääsee etsimään heti kun huvittaa.

  Teneriffalle siksi, että siellä on niin valtavasti nähtävää. Teide on elämys, Anagan alueella on mahtavia vaelluspaikkoja, Gomeralle pääsee retkelle hetkessä, pohjoisesta löytyy oikeitakin, ei pelkástään turistien asuttamia, kyliä ja kaupunkeja, luonto on upea, Mazcan kylä on kuin satukirjasta… Saarilla olen tosin vain lomaillut, en asunut, mutta Gran Canarialla, Teneriffalla ja Fuerteventuralla käytyäni olen ihastunut ehdottomasti nimen omaan Teneriffaan.

  Missäs on kaikki Orkin canariot, kertokaa nyt mikä siellä saarilla on hienoa, muukin kuin aurinko!

  LINKKI

  bochorno
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.10.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 464
  LINKKI

  mille
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.07.2006
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 632
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 43)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.