missä hiihtämään fugessa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat missä hiihtämään fugessa

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Suomessa on keksitty maailman paras talviurheilu, murtomaahiihto ja siitä lopullinen ja viisain versio luistelutyyli. Nyt kysynkin missä Fugessa on paikallinen hiihtoputki. Eihän voida olettaa , että alan harrastajana joudun odottamaan lumia Sierra Nevadalle.
  Itse katselin kaupungin nettisivuja , mutta en osaamattomuuttani varmaankin, löytänyt kyseisen harrastuspaikan osoitetta.
  Etukäteen vastauksista kiittäen, Santiago.

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697
  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Jes , läheltä liippaa , mutta ei ole aito asia , kuten ei ole vesihiihtokaan. Vain surkeita yritelmiä matkia maailman parasta lajia , murtomaahiihtoa.
  Urheilukentillä ei voi olla miehekkäämpää näkyä kuin hiihdon maalissa tosiurokset kaikkensa antaneina , räkäpuikot nenästä riippuen nostavat suksensa kameran eteen ja kertovat antaneensa kaikkensa. Jos se ei riittänyt tällä kertaa, niin ensi kerralla pannaan paremmaksi.
  Kyseesä on ylevä urheilulaji ja itse en näe sille kilpailijaa, ellei sitten pesäpallo olisi sellainen?
  Mutta se on jo toinen juttu.

  LINKKI

  johanmarc
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.04.2007
  Kirjoituksia: 88
  Vastauksia: 335

  varmasti löytyy ainakin jonkinlainen putki. Valittavana omakohtainen aloitusaika ja -paikka ensimmäisenä aukeavasta ravitsemusliikkeestä tai marketista. Lopetusajankohta ei liene hiihtoliiton määrittelemä 😉

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tässä selitys. Johanmarc sen arvoituksen ratkaisi.Mä olen miettinyt ja miettinyt mistä on kysymys. Yllämainitusta omaehtoisesta hiihtolajista täytyy olla kysymys silloin kun joka puolella Fugea näkee, useimmiten iäkkäämpiä henkilöitä(luulisin suomalaisia), pelkät sauvat kädessä. Sukset ovat jo unohtuneet jonnekin, toivottavasti nautintapaikan narikkaan , mistä ne voi sitten selvinpäin vähin äänin seuraavana aamuna hakea.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  HAAHHH-HAHH-HAHH-HAHH-HAHH-HAHH-HAHH-HAHH-HAAA…!!

  Jos joku joskus tulee kysymään minulta, että mitä se sellainen sarkasmi oikein on, niin ohjaan kysyjän kyllä välittömästi tälle sivulle.

  LINKKI

  Tuumailija
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.05.2011
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 159

  Mun mielesta tasamaastossa sauvakavely on aika tylsaa. Sauvat tuovat kunnolla vastusta vasta ylamaessa, silloin kun se todella tuntuu alleissa eli niissa kyynarvarsi-laskeissa (sic). Mut joo, jokainen sauvoo tyylillaan. 🙂
  Ainakin vammautumisen riski on pienempi kuin murtomaahiihdossa.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Kävelysauvat on alunperin tarkoitettu juurikin mäkien nousemista ja sen sellaista silmällä pitäen. Patikoitaessa esimerkiksi Madeiralla (siis siellä saarella) 🙂 tulee niiden käyttötarkoitus esiin aivan uudessa valossa. Kävelysauvat ovat ikäänkuin ”patikoijan maastopyörä”.

  Vaikka tasamaalla tykkäänkin kyllä kulkea ihan ilman keppejä, kädet vapaasti heiluen, niin myönnettäköön silti, että tokihan nuo matkasauvat vilkastuttavat yläraajojen verenkiertoa aivan katutasossakin kuljettaessa.

  LINKKI

  pentti52
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.06.2010
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 397

  Jos maassa ei ole talvella lunta ei kai sitä tarvii hiihtääkään. Jos nyt sitten himot hiihtämiseen on niin kovat, että jotain pitää jalkaan ja käsiin saada, onhan olemassa rullasuksihiihto. Ja kävelysauvat toimivat sekä rullasuksihiihdossa ja sauvakävelyssä. Käytännöllistä ja edullista ! Ellei rullasuksia halua käyttää, voi käyttää rullaluistimia ja kävelysauvoja. Sitten vaan vauhdilla viillettämään Fugen Maritimoa ! Tosi positiivinen ajatus !
  🙂

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281

  Onnistuu se hiihto helpostikin!

  Ainakin minulla onnistui vuonna 1982-3 talvella S.A.INT. nimisessä paikassa Lappeenrannassa.

  Ohjelmaan oli merkitty 40km hiihto, mutta ei ollut lunta. Hiihdettiin silti ja suksia ei saanut ottaa jalasta pois. Suolla kosteissa mättäissä homma meni mukavasti, mutta siinä kasarmille palatessa Taipalsaaresta pitkin asfalttitietä Lappeenrannan keskustaan ”kassulle” meni kyllä sukset aivan pas***ksi, mutta valtiohan maksaa…. 🙂

  En sen koommin ole ihmetellyt suomalaismiesten haluttomuutta asepalvelukseen tai valtion töihin. Minunkin kokemukseni siitä olivat tuon lisäksi lähinnä ne, että luulin tulleeni armeijaan, mutta huomasin tulleeni puhtaanapitolaitokselle. …niitä WC:n pesuja hammasharjalla en viitsi tässä sen enempää mainostaa….

  Mutta SSSSsisulla siis vain rannalle hiekkaan hiihtelemään.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Armeijamuistoja, lopultakin. Mikä ehtymätön kultaisten muistojen aarreaitta. Minäkin muistan kuin eilisen päivän hiihtoreissun Malmin metsissä yli 40v. sitten.
  Pitkä mantteli m.-39, saappaat, mäystimet ja sukset varmaan talvisodan peruja. Kivääri oli ns.kolmen linjan sotilaskivääri, taisi olla tehty joskus 1800 luvun loppuvuosina. (uudempi suomalainen versio siitä oli pystykorva)
  Jostain syystä edellä hiihtäjä kaatui alamäessä ja minä kaaduin samaan kasaan.Kyllä teki tissiä kun 5kg. painava kivääri kolisi takaraivoon. Hyvä ettei taju mennyt.
  Nämä olivat aikoja jolloin miehet vielä olivat rautaa ja laivat puuta , hiio hoi.
  Armeijan antamat hiihto-ja polkupyöräilykokemukset takasivat sen etten koskenut suksiin enkä fillariin ainakaan 20:n vuoteen.

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Oikeastaan hyvin lähelle hiihtoa kyllä pääsee Costallakin!

  Sauvat vaan käteen ja vuoren rinteeseen! Noustessa voi tyyliä muuttaa tasatahdista vasempaan hakkuun, oikeaan hakkuun ja jopa tasatyöntöön. Koko vartalo tekee takuullä töitä varsinkin, jos nousu on sellainen, ettei niska taivu tarpeeksi ylös katsoessaan mäen suuntaan!
  Jalkaterän asentokin voi muuttaa moneen vintturaan!

  Heitäpä lenkki esim Mijaksesta Arroyoon ja takaisin! Kunnon nousun jälkeen voi mäellä odottaa happojen poistumista maisemia ihaillessa.

  Hinkuhiihtäjänä sanon: Hiihto jää toiseksi.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Kävin heinäkuussa Pico de Mijasilla edestakaisin. 5 tuntia, ensin ylä -sitten alamäkeä. Siinäpä sitä vähäksi aikaa.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.