Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Ruoka ja viini › Minne syömään – RAVINTOLAT
- Tämä aihe sisältää 37 vastaukset, 15 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 16 vuotta, 6 kuukautta sitten aristoteles toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
http://www.cocinavino.com/menu_auto/menu_dia.php
Pyydä yksi El Principito (en francés: Le Petit Prince), etc.
Erinomainen linkkivinkki, kiitos Bochorno!
Kiitokset blues, Old Chap ja bochorno!! Tulihan sieltä vinkkejä kun vähän ”potkii” 🙂 .
Old kirjoitti:Jos et ymmärrä ruokalistaa, niin sano se tarjoilijalle ja kysy röhkimällä (röh-röh) tai kotkottamalla (kot-kot) tai määkimällä (mää-ää), visertämällä (ti-ti-tyy) … mitä herkkujasi voisi löytyä valmistettavaksi. Kalaa on vaikea matkia verbaalisesti muutoin, kuin olemalla suomalainen (vaiti). Tai entäs kani ..?
Heh, katsovat minua varmaan hulluksi, mutta ei liene haittaa 😀 . Ekaa kertaa suuntaan Espanjaan ja kieli ei ihan ole hanskassa. Muutamia tuttuja sanoja.. Pitää tavailla noita resepteja ahkerasti jos sieltä jää jotain mieleen.
Ai jai, matkakuume on kova…
Olen käynyt jos jonkinlaisissa ravintoloissa aurinkorannikolla. Yksi kehuu yhtä ja toinen toista.
Kivoja kokemuksia ja elämyksiä kaikki. Nälkä on lähtenyt ja makumuistoja kertynyt. Reflan orkkisoppa ja esim. Rosion hernekeitto torstaisin ovat myös maininnan arvoisia.
Mutta, mutta. Oma ruoan laittaminen on ihan oma sektorinsa. Marketeissa on tarjolla uskomattomia määriä ruoan raaka-aineita. Maalta ja mereltä ja taivaalta. Noiden kaikkien mahdollisuuksien kokeilu ja opettelu on ihan oma haasteensa.
Meikäläinen on sitä mieltä, että omasta päästä tulee parhaat sapuskat. Se pätee Suomen ruoka- aineissa oikein hyvin. Voita ja kermaa, niin nam, nam.
Mutta näitä etelän herkkujakin olis kiva opetella valmistamaan. Ihan itte henkilökohtaisesti.
Juu on kiva kokkailla kotonakin, mutta lomalla ollessa haluan ehdottomasti päästä valmiiseen pöytään nauttimaan :).
Olen pari kertaa käynyt Kreikassa ja siellä tykästyin muutamiin ruokiin niin, että on tullut kotonakin tehtyä. (Itse asiassa kävinpä yhden päivän mittaisen kreikkalaisen ruoan kurssinkin 😀 .) Saattaapi olla, että tulevalta reissulta tarttuu kyty kokeilla espanjalaisia herkkuja. Etukäteen en ole mitään kokeillut. Pitää päästä maistelemaan ensin ihan oikeassa ympäristössä.
Hei
Tällainen palsta ainakin ensikertaa Espanjassa matkaavalle on tarpeellinen.Siellä haluaa nautiskella paikallisia aitoja ” ruokia” , ei kuitenkaan halua maksaa niistä maltaita .On sitä rahalle muutakin käyttöä.
Kiitti vaan kaikista vihjeistähttp://barcelona.salir.com/lizarran_sagrada_familia
Muutenkin, jos joku ei ole Baskimaan keittiötä kokeillut, niin ehdottomasti kannatta. Ei syyttä sanota maan parhaaksi. Varsinkin pintxot ovat aivan ihania 😛
Täytyy koittaa mennä sinne Baskimaahan joskus. Olen saanut samanlaisia hienoja kommenttena jo monen vuosikynnen aikana. Mutta itse en ole siinä maakunnassa käynyt. Oikein hyviä päiviä vaan sinulle.
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.