Minne meidän kannttaisi suunnata?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit Minne meidän kannttaisi suunnata?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 25)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Mariah
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.11.2016
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 6

  Haaveilemme eläkkeellä talvesta Espanjasta. Mutta emme tiedä mistä päin. Suosituksia siis kaivataan.

  Meistä sen verran, että etsimme jotain pienempää paikkaa kuitenkin puolen tunnin matkan päässä jostain suuremmasta sairaalasta (kun eihän sitä koskaan tiedä). Haluaisimme asua pääasiassa paikallisten keskellä yksikerroksisessa pihallisessa pienessä rivitalossa tai villassa. Ilmaston pitäisi olla mahdollisimman lämmin ja alueen rauhallinen ja turvallinen. Sellainen pikkukaupunkimainen tai vähän maaseutumaisempi. Ranta puolen tunnin matkan pääss on plussaa, mutta ei välttämätön. Matkaa lentokentälle ei saisi olla reilua tuntia kauempaa. Suomenkielisiä palveluja emme tarvitse, kunhan hyvällä englannilla ja ontuvalla espanjalla pärjäisi.

  Onko tuommoista? Kovasti kaipaisimme ehdotuksia, joita voisi sitten selvitellä lisää. Fuengirolassa ollaan oltu ja se ei oikein vastaa meidän toiveisiin.

   

   

   

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Silmiin pisti muuten hyvin mietityssä kirjoituksessanne kohta ”paikallisten keskellä, vähän maaseutumaisessa tai pikkukaupunkilaisissa oloissa, joissa selviäisi hyvällä englannilla ja ontuvalla espanjalla”.

  Kuten kaikilla suurilla kielialueilla, Espanjassa puhutaan heti rannikon takana ainoastaan ja vain maan omaa kieltä, siis espanjaa (tai kataloniaa). Englantia yritellään vain rantakahviloissa.

  Menkää ihmeessä jo Suomessa ennen matkaa espanjan kurssille, joko yksityiselle tehokurssille tai halvalle kansalaisopiston kurssille, jotta espanjan taitonne karttuu.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Olette myös kiinnostuneita isoista, hyvistä sairaaloista Espanjassa. Mielenkiintoista tietoa saa, kun googleen panee hakusanaksi:

  Los mejores hospitales de Espana por region, 2016

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Sitten teidan on parasta muuttaa Kanarialle. Taalla kaikki on lahella ja ilmasto parempi kuin mantereella.

  Seka Gran Canarialla etta Tenerifelta loytyy hyvat julkiset terkkarit ja sairaalat.

  Taalla myos vakituisesti asuvat saavat manner Espanjaan ja muille saarille liput 50% alennuksilla. Harrastaa voi mita vaan.

   

  LINKKI

  Mariah
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.11.2016
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 6

  Kiitos vastauksista! Lisää kaivataan 🙂

  Espanjan opinnot ovat meneillään jo, joten se puoli asiasta pystytään korjaamaan kyllä. Kanarian saarista ollaan luettukin paremman ilmaston vuoksi, ainoastaan tuo sairaalapuoli jäi mietityttämään. Jos sydänkohtauksen saa niin löytyykö sieltä yliopistotasoista sairaalahoitoa ja löytyykö taitavia ortopedejä? Emme siis ole sydänsairaita, ainakaan vielä, mutta nivelsairaus ja luustosairaus löytyy, joihin silloin tällöin tarvitsee taitavaa ortopedia. Tästä päästäänkin siihen, että mäkinen maasto ei onnistu, vaikkei pyörätuolissa tai rollaattorissa ollakaan. Jos kanarian saarille, niin minne siellä?

  Jos mantereen puolelle menee, niin minne siellä? Emme siis tarvitse erityisesti suomalaisia ympäristöön, englanti, saksa, venäjä, ruotsi ja toivottavasti siis espanja onnistuvat. Turismin lieveilviöt ärsyttävät, joten siksi ei keskelle mitään turismin keskusta .Samoin korkea rakennuskanta ei miellytä. Ollaan luettu, että vuoristossa on kylmä ja rannikolla on kylmää tuulta, ja kun se kylmyys tuon nivelsairauden vuoksi on niin hankalaa. Toisaalta jos asunnossa on kunnon lämmitys, niin eihän se yön kylmyys haittaa.

   

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Eräällä tuttavaperheellä oli täysin samansuuntaiset kriteerit haaveissaan. He ovat oikein antituristeja. Nyt tietysti ”turismin lieveilmiöt” ovat varsin suhteellinen käsite. Joten mitä se teidän mielestänne tarkoittaa kaipaisi täsmennystä. Nimittäin jos sillä tarkoitetaan esimerkiksi alasti pöriseviä brittejä, ylipainoisia ja humalassa röhkiviä suomalaisia ja yökaudet jatkuvaa bilettämistä, niin niitä ilmiöitä ei ole oikeastaan nähtävissä missään talviaikana, joka se teidän asumisajankohta siis olisi. Eli älkää tehkö asiasta liian vaikeata. Tehkää kuten tuttavaperheemme teki. He muuttivat Marbellaan aivan siihen sairaalan kupeeseen. Ranta on aivan vieressä, josta pääsee kävellen moneen suuntaan. Talviaikaan siellä ei kävele kukaan. Paitsi sunnuntaina, jolloin paikalliset ottavat perheensä mukaan, johon kuuluvat usein: isoäiti ja -isä, isä ja äiti, sekä perheen pienokaiset, joilla on mukana leluja ja välineitä, joilla he temppuilevat ja esittävät suurta showta perheelleen. Mutta tämähän on juuri se mistä te pidätte eli paikallinen kulttuuri. Rannalla ei myöskään makoile kukaan. Esimerkiksi tällä hetkellä on kuulemma 13 astetta lämmintä ja vettä tulee kaatamalla. Marbellan rannan ja pääkadun välisellä alueella kahviloissa ei talviaikaan istuskele ketään muita kuin paikallisia.

  Vahva suositus on siis Marbella. Ja mitä kielitaitoon tulee, niin monet unohtavat yleisen viittomakielen. Sitä ymmärretään joka paikassa maailmassa ja sillä onnistuvat useimmat perusasiat. Eli jos on pääkipeä niin apteekissa kun koputtaa ohimoa saa heti 600 millistä ibuprofeiinia. Kuppilassa kun osoittaa sormella vitriinissä olevaa kermalla täytettyä croissanttia niin eipä siinäkään paljon epäselvää jää mitä haluaa – vaikkei sanoisi sanaakaan. Kaupassa ei tarvitse puhua mitään, sen kun ottaa tavarat, lastaa ne kassan hihnalle ja maksaa pois. Jos kassa yrittää kysyä kolikoita joilla saisi kätevästi vaihtorahat täsmättyä niin voi ojentaa kolikkokukkaron sanomatta sanaakaan tai puistelee vain päätään sivulta toiselle.

  LINKKI

  Mariah
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.11.2016
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 6

  13 astetta ja vesisade ei kuulosta lupaavalta 😀 mutta muuten edellisessä viestissä oli meidän ajatukset hyvin ymmärretty. Kiitos 🙂

  Turismilla tarkoitetaan tässä yhteydessä korkeita kerrostalohotelleja, liikaa viiniä juovia turisteja, jotkä irrottelevat arkielämästään, vaikka eivät örvelläkään, löystynyttä moraalia verrattuna elämään kotimaassa ja ylipäänsä sitä, että kun kesällä ulkomaalaiset örveltävät niin paikallisille tulee niillä alueilla outo käsitys ulkomaalaisista. Monet alueet menee ikään kuin pilalle liiallisen turismin seurauksena.

  Parhaimman kuvan ihmisestä saa varmaan harrastuksista, joten meidän yhteenlasketut harrastukset ovat lukeminen usealla kielellä, kulttuurihistoria, piano, viulu, kävely liikuntarajoitteisena mutta ei siis rollaattoria vielä, tietokonepelit, mökkeily ja tietysti tärkeimpänä jälkipolvi. Kaikenlainen pröystäily, toisten ihmisten huonosti kohtelu ja selkärangattomuus ovat vastenmielisiä. Suurin motiivi talvien vietossa etelässä on terveys, kylmyys kolottaa pahasti ja pimeyden vaihtaisimme mieluusti valoon.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  loytyy loistavat yliopistosairaalat ja terkkareita taitaa loytya enemmsn kuin koko Suomesta.

  Las Palmasiin Gran Canarian paakaupunkiin. Loytyy ranta-aluetta, pienempaa lahioaluetta, melkein maaseudun rauhaa ja kaikkea silta valilta.

  Luustosairaus tai nivelsairaus hoidetaan yleensa ( riippuen siita mista sairaudesta kysymys)reumalaakarin tms. erikoislaakarin toimesta.

  Taalla ortopedi tarkoittaa tukivalineiden tekijaa.

  Traumatologi hoitaa katkenneita luita ym.

   

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Valitettavasti nyt on niin että etsimänne sairaalat sijaitsevat alueilla, joiden välittömässä läheisyydessä on korkeita kerrostalohotelleja. Voitte tietysti tehdä sopimuksen helikopterilääkärifirman kanssa joka laskeutuu kätevästi matalien hotellien läheisyydessä sijaitsevalle pellolle, jonka laidalla teidän etsimänne asunto on. Moraalin löystyminen saattaa toki olla ongelmallista. Eräs tuttavaperhe oli juuri vastaavilla kriteereillä varustettu. Muuttivat jonnekin Coinin takamaastoon. Kaikki muu natsasi, mutta sitten ilmeni, että koko kyläyhteisön moraali oli hyvin löysä. Valtavan riettaita bakkanaaleja järjestettiin useimpina arki-iltoina ja viikonloppuisin joka kerta. Tämän johdosta viikonloput venyivät usein neljän päivän mittaisiksi. Moraali oli siis löysä useammalla tavalla kuin yhdellä. Usealla kielellä lukeminen on espanjalaisessa ympäristössä pröystäilyä koska useimmat espanjalaiset osaavat vain espanjaa. Kannattaa siis miettiä pitääkö kielitaitonsa omana tietonaan. Lisäksi huolestuttavaa on kertomuksenne ristiriita. Annatte ymmärtää arvostavanne kulttuurihistoriaa ja vastaavasti ette arvosta selkärangattomuutta sekä moraalin löystymistä. Kuitenkin kerrotte harrastavanne tietokonepelejä. Tietokonepelit ovat saatanan keksintöä, yksi aikamme suurimmista selkärangan pehmentäjistä ja moraalin rappeutumisen aiheuttajista. Erityisesti aidot ja oikeat espanjalaiset vihaavat maahansa tunkeutuvien muka-terveyttä ja valoa arvostavien turistien mukanaan tuomia tietokonepelejä. Kannattaa todella harkita tietokonepelien pelaamisen lopettamista. Jos haluaa projektoida itsestään kuvaa kulttuurihistoriaa arvostavana, suoraselkäisenä ja turismin haittoja vihaavana ihmisenä, niin tietokonepelejä on syytä pelata pimennetyssä huoneessa, jotta naapurimaatilalta ei aleta ihmettelemään ikkunasta kajastavaa kelmeää saatanallista valoa, jonka lähde voi olla vain tuo pirullinen monitori, jota todelliset kulttuurinystävät vihaavat suoran selkärankansa etupuolella sijaitsevan puhtaan sydämensä pohjasta.

  LINKKI

  Mariah
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.11.2016
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 6

  Kiitos lisävastauksesta.

  Pelaillaan sitten pimennettyjen verhojen takana bakkanaalisia kaupunginrakennuspelejä 😀

  Mut joo, jatkuvasti yökaudet juhlivat naapurit  oli sitten turisteja tai paikallisia, olisivat aika rasittavia.

  Miten on, pääseekö 20 minuutilla sairaalasta jo johonkin rauhaisampaan paikkaan? Helikopterikuljetuksiin ei taida kuitenkaan olla varaa. Nyt asutaan pienessä rivarissa tuon 20 minuuttia sairaalasta alueella, jossa lähiympäristössä matalaa rakennuskantaa, rivareita ja eri kokoisia omakotitaloja. vaatimukset on samantapaisesta asumisesta.

  Alkaa tuntua siltä, että eiköhän tuo Gran Canaria olisi parempi säänkin puolesta, siellä ilmeisesti pääsee myös helpommin rauhallisemmalle alueelle?

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Ehkä kannattaa vähentää niiden tietokonepelien pelaamista. Käsityksenne ”rauhattomuudesta” perustuu puhtaasti mielikuviin ja on täysin arjesta vieraantunut jollaista myös irrationaaliseksi kutsutaan. Marbellan sairaalan vieressä on oikein rauhallista. Ei ole spurguja. Ei ole turisteja. Ei ole moraalittomuutta. Ei ole selkärangattomuutta. Mutta tämähän onkin selvästi merkityksetöntä. Te olette matkailun renkaanpotkijoita. Ihmetellään ja äimistellään, ollaan menossa milloin minnekin. Todellisuudessa ette lopulta lähde yhtään mihinkään. Mikä on toisaalta ymmärrettävää. Se nyt vaan on niin mukava kääntää kylkeä uuninpankolla tai kammarin puisella sohvalla kun pakkanen narisee nurkissa. Sitten kun sattuu siltä tuntumaan niin herää ja tempaisee pienet kierrokset pleikkaria. Jos oikein vihloo polvea niin taksilla vaan paikalliseen sairaalaan hakemaan linimenttiä ja odotellessa lueskelee historiankirjoja puolella tusinalla eri kielellä.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Kun olen lukenut toivomuslistaane, olen alkanut ajatella ettei Espanja ehkä olekaan teille sopiva maa. Tutustuin nimittäin jokin aika sitten tutkimukseen, jonka mukaan Espaja on maailman toiseksi meluisin maa Japanin jälkeen.

  Ja mahtuuhan tähän maahan melua. Eikä sen tuottamiseen tarvita turisteja. Espanjalaiset puhuvat äänekkäämmin kuin muut, hemmotellut lapset kirkuvat vihlovasti kiukkukohtauksiaan ja musiikkia kuulee joka paikassa. Harvassa ruokaravintolassa tyydytään yhteen televisioon, kaksi niitä pitää olla pauhaamassa, musiikkia kuunnellaan niin takseissa kuin parturissa. Jopa yhdessä lähilihakaupassa on televisio huutamassa nurkassa ja asiakkaat yrittävät puhua sen ylitse.

  LINKKI

  GreenFinn
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2016
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Kannattaa myös huomioida, miten asunnolle pääsee. Suomesta ei ole kovin moneen paikkaan Espanjaan suoria lentoja. Alicanteen lentää tällähetkellä Norwegian ja lentoaika on n.4 tuntia.

  Yksi suosittu kohde 45 km. päässä Alicanten kentästä on Torrevieja. Sieltä löytyy uudehko yliopistosairaala ja tarvittaessa mm. pankki- ja lakipalvelut saa myös suomeksi. Monessa asiassa Espanjassa vaaditaan täydellinen kielen hallinta tai tulkin käyttö on vällttämätöntä.

  Suosittelen, että vuokraatte eri paikoista aluksi asuntoa niin pääsette perille alueen hyvistä ja huonoista puolista.

  Torreviejassa kuvailemanne paikan voisi löytää esim. Torretan alueelta.

   

   

  LINKKI

  Iledebois
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.03.2014
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 9

  Täällä yksi eläkeläinen elelee kolmatta talvea erittäin rauhallisessa ja nyt turistittomassa rantakylässä Kataloniassa n 100 km Barcelonasta Ranskaan päin, Costa Bravalla. Gironan yliopistosairaala on 30 km päässä mutta pienempi paikallissairaala vain n 10 km. Ei täällä ole kylmä toisin kuin sisämaassa ja asunnot ovat paremmin eristettyjä kuin etelämpänä ja lämmityksetkin yleensä tehokkaampia. Espanjalla pärjää hyvin, katalaania mukava opetella siinä sivussa ja Ranska on lähellä, jos haluaa vaihtelua. Eikä ole niitä örveltäjiä, paikalliset kyllä puhuvat kovaa, mutta kun niitäkin on vähän, ruuhka alkaa vasta pääsiäisenä. Mulle hyvä valinta, ikää jo lähes 70. Nettkin onneksi toimii nyttemmin hyvin, sen kanssa oli alkuun vaikeuksia.

  LINKKI

  Mariah
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.11.2016
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 6

  Liedebois, kiitos ideasta, lisää tällaisia 🙂 Ja puhetta ja ääntä emme kaihda, olen itsekin varsin puhelias.

  minkkälainen sää siellä on nyt?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 25)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.