Minkälaisia kokemuksia suomalaisista kiinteistönvälittäjistä Aurinkorannikolla?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Minkälaisia kokemuksia suomalaisista kiinteistönvälittäjistä Aurinkorannikolla?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 41)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • LINKKI

    masa10
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.10.2008
    Kirjoituksia: 4
    Vastauksia: 83

    Itselläni ei kovinkaan hyviä.
    Ehkä turhaan yleistän, jos yksi on suhtautunut välinpitämättömästi asiaani.
    Olin kiinnostunut yhdestä kerrostalosta, josta oli myynnissä useampia asuntoja.
    Lähetin suomalaiselle välittäjälle sähköpostia, johon tämä vastasikin kohteliaasti melkein heti. Kaikki siis vaikutti hyvältä. Valitteli tosin sitä, että kaikki on jo myyty. (Edelleen samaa kohdetta mainostetaan).
    Lähetin välittäjälle vielä toisenkin sähköpostin, jossa kyselin 100% rahoitusmahdollisuutta, josta espanjalaisessa ilmoituksessa mainittiin.
    Tähän viestiini välittäjä ei enää vaivautunut vastaamaan.
    Heillä taitaa nykyään kauppa käydä niin hyvin, ettei kaikkiin epavarmoihin ostajaehdokkaisiin kannata paljoakaan panostaa.
    Olen seurannut useankin suomalaisen välittäjän nettisivuja. Valitettavan huonosti asunnoista kerrotaan. Melko yleistä on, ettei esim. yhtiövastiketta mainita lainkaan. Samoin neliöt jätetään usein kertomatta. Valokuvia on vähän ja usein melko huonolaatuisia. Jonkun suomalaisen välittäjän suomenkielinen osio on käännetty luvattoman huonosti. Näyttäisi espanjalaisten välittäjien hälläväliä tyyli tarttuneen hyvin suomalaisvälittäjiin.
    Onko Espanjassa yleistä se, että jo myytyä asuntoa roikotetaan listoilla viikkoja, jopa kuukausia? Ehkä se on mainostemppu, meillä kauppa on käynyt.
    Lieneekö joku intimiteettisuoja,tai turvallisuusnäkökohta, kun espanjalaisissa ilmoituksissa mainitaan osoite hyvin harvoin.
    Kaiken kaikkiaan tulin siihen tulokseen, että jos ostan asunnon Aurinkorannikolta, palkkaan mukaani riippumattoman tulkin. Ryhdyn sitten hänen avullaan kiertelemään eri välittäjien kohteissa.
    Espanjassahan lienee vallalla sellainen käytäntö, että useakin välittäjä voi myydä samaa asuntoa? Pitääkö heillä kuitenkin olla tehty sopimus, vai voiko vain ”repäistä” esim. espanjalaisen välitysliikkeen sivuilta myytäviä kohteita ja mainostaa niitä?
    Älkää nyt suomalaiset Aurinkorannikon välittäjät vetäkö hernettä liian syvälle nenäänne. Mielestäni pientä skarppaamisen aihetta kuitenkin olisi. Uhraattehan melkoisesti rahaa esim. mainontaan suomalaismedioissa.
    Väittäisin itselläni olevan jonkunlainen tuntuma asiaan. Olen näet viimeisen kahden vuoden aikana myynyt itse omakotitalon ja kerrostalokaksion, ostanut välittäjän kautta uuden kerrostalokolmion, ostanut omakotitalotontin ja yrittänyt myydä tonttia Lapin hiihtokeskuksesta.
    Ero esim. myynti-ilmoituksissa Suomen ja Espanjan välillä on valtava.

    LINKKI

    Lumenluoja
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 22.02.2010
    Kirjoituksia: 55
    Vastauksia: 1489

    asia lähde liikkeelle siitä tosiasiasta, että samaa asuntoa myy useampi välittäjä ja tiedot on saatu jostain muualta kuin oman kuvaamisen ja tutustumisen perusteella? Sellaisiakin välittäjiä on, joilla on ns. omaa hankintaa myyntikohteille – jokuhan ne aina ottaa listoilleen ns. ekaksi. Osoitetta ei kai mainita siitä syystä, että et itse mene ja tee kauppoja suoraan myyjän kanssa.

    Ja kai on niin, että välitystoiminta muodostuu sellaiseksi kuin ostajat ovat? Aikaa ei haaskata potentiaalisiin renkaanpotkijoihin vaan potentiaalisiin ostajiin. No mistä nämä sitten erottaisi? Ehkä se on sitten näiden välittäjien ammattitaitoa. Tai se, että renkaanpotkijasta tehdään ostaja?

    Paljonko maksaisit ”luottovälittäjän” palvelusta, joka hakisi sinulle asuntoa sinun spekseilläsi niin pitkään että sellainen löytyisi? Miten saisit välittäjän uskomaan, että teet juuri hänen kanssaan kaupat kun asunto löytyy – tekisitkö sopimuksen vai haluatko potkia renkaita? 5% näytti välittäjä ottavan välityspalkkiota kun viimeksi vapailta markkinoilta ostin kiinteistön. 1,5 vuotta välittäjä piti kyseistä kiinteistöä sivuillaan täkynä ennen kun solmittiin kaupat.

    LINKKI

    pauliina
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 05.02.2007
    Kirjoituksia: 67
    Vastauksia: 641

    Viimeksi tänään tein asuntokaupat. On tullut harjoiteltua useamman välittäjän kanssa ja nykyisin hoidan asuntokaupat vain yhden suomalaisen välittäjän kautta.
    Mistä näet, että kerrostalo on edelleen myynnissä ? Jos katsot esim. Idealistaa niin siellä kyllä esim Rosso ilmoittelee kohdetta, joka on myyty aikapäiviä sitten.

    Jos taas lainaa haluat, niin sen saaminen ei käy käden käänteessä. Lainaprosessiin saat varata aikaa reilun kuukauden ja suurinpiirtein kengän numerosta asti
    saat paperit toimittaa käännettynä. Huomioitavaa on, että lainan nostaminen Suomesta on paljon edullisempaa kuin Espanjasta. Vakuudet tietysti suomalaiselle
    rahalaitokselle pitää olla muualta kuin espanjalainen asunto.

    Ja kaikki myy kaikkia asuntoja. Hyvät välittäjät saavat omaa hankintaa. Keskenään he sopivat sitten palkkioiden jaosta. Jos itse näen mielenkiintoisen kohteen muilla,
    niin soitan tälle omalle välittäjälle ja hän hakee käsiin tämän ns. ensimmäisen välittäjän.

    LINKKI

    freesoul65
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.12.2012
    Kirjoituksia: 12
    Vastauksia: 697

    Paljon olit samanlaisia asioita fundeerannut ja todeksi havainnut kuin minäkin. Tosin minä nyt en ole enää ostamisesta kiinnostunut sen jälkeen kun tulin perehtyneeksi patemmin tilanteeseen täällä.

    Semmoinen ajatus tuli itselle aiemmin mieleen, että olisko välittäjien ammattitaidossa suuria eroja täällä? Osa ei menestyisi kv:nä Suomessakaan, saati sitten täällä.

    Liekö kaikilla edes kielitaito riittävä? Muusta osaamisesta puhumattakaan. Kun kysyit siitä esp.100% lainamahdollisuudesta, niin saatoit mennä välittäjän mukavuusalueen ulkopuolelle? ( muistaakseni se ei edes ole mahdollinen ei-residenteille tahi ei-työllisille – kannattaa miettiä korkoriskin sietokykysikin valmiiksi vaikka tuollaisen lainan saisitkin)

    Tässä sulle vielä lisää pohdittavaa:
    – vastikkeen suuruus
    – yhtiön taloudellinen tila, hoitorästit? Vastikerästit?
    – kiinteistöveron määrä
    – Sähkö, vesi, jätehuolto
    – muut mahdolliset toistuvat maksut
    – yhtiön muut osakkaat, keitä ovat ja ovatko suorittaneet oman osansa? Tulevatko myös jatkossa suorittamaan? Esp. Asuntoyhtiössä maksamattomat vastikkeet peritään yhtiön muilta osakkailta yhteisvastuullisesti. Loiseläjältä voi olla ylivoimaisen vaikeaa saada omansa takaisin – eikä häätökään välttämättä onnistu. Pidä kokemusta rikastuttavana ja aitona, onhan se kiva että ikivanha kuldyyri näin toivotti sinut tervetulleksi makselemaan muidenkin puolesta vastikkeet!

    Muistan, että joku suomalaistaustaisista välittäjistä mainosti suorittaneensa ”LKV” tutkinnontapaisen espanjalaisessa yliopistossa. Kokeilisin ensin häntä. Ehkä hän osaakin jotain.

    LINKKI

    pauliina
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 05.02.2007
    Kirjoituksia: 67
    Vastauksia: 641

    Freesoulille. Nyt puhin tästä CDS alueesta.

    Luulenpa, että suomalaiset LKV:t eivät tänne ihan heti maastoudu. En täällä kaupanteko niin paljon työläämpää kuin Suomsessa.

    Lainan saanti myös tyssää, kun ikää tulee enemmän. Katsoin läpi vuosi sitten tuon espanjalais pankin lainaprojektin. Kulut olivat aika kovia. Meidän tapauksessa lainaa ei olisi edes myönnetty, kun toisella on ns. tarpeeksi elettyä elämää (ikävuosia). Siinä ei auta varallisuuskaan. Ihan mukava oli sekin prosessi selvittää.

    Jos joku ei maksa vastikkeita niin on hyvä heti kovistella isännöitsijää, jotta laitaa prosessin liikkeelle. Ymmärtääkseni loppupeleissä asunto voi tulla taloyhitölle haltuun ja sitä kautta sitten tulee rahat. Mutta samoinhan toimii suomalainenkin as oy. Jos joku ei maksa, niin vastikkeet nousee. Sitten joskus saadaan alennusta kun saadaan perittyä. Prosessi vaan on Suomessa nopeampi.

    Espanjassa ostetaa siis kiinteistö eikä as oy. Sivukuluja tulee, joten niihin kannattee varata helposti noin 7-8 prossaa

    LINKKI

    freesoul65
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.12.2012
    Kirjoituksia: 12
    Vastauksia: 697
    pauliina kirjoitti:

    Jos joku ei maksa vastikkeita niin on hyvä heti kovistella isännöitsijää, jotta laitaa prosessin liikkeelle. Ymmärtääkseni loppupeleissä asunto voi tulla taloyhitölle haltuun ja sitä kautta sitten tulee rahat.

    Kovistella? Riittääkö sulla kielitaito siihen? 🙂 (ja arvaappa kenen puoella se isännöitsijä ja koko instituutio täällä on…sinun rikkaan ökyulkkarin vaiko ”säälittävän” espanjalaisen perheen, jonka haluat häädettävän) 🙂 LOL

    Tietääkseni ei ole kovin helppoa saada niitä rahoja takaisin. Näin minua on infomoitu ja minulla on verkoston kautta aika kovan luokan kontakteja sanomassa noita asioita. Mutta jos olet asian selvittänyt ja aivan varma että homma menee kuten Suomessa, niin mikäs siinä…

    pauliina kirjoitti:

    Mutta samoinhan toimii suomalainenkin as oy. Jos joku ei maksa, niin vastikkeet nousee. Sitten joskus saadaan alennusta kun saadaan perittyä. Prosessi vaan on Suomessa nopeampi.

    Kuulostaa ihan siltä, että kuvittelet hommien skulaavan täällä kuten Suomessa? 🙂

    Suomessa ei käytännössä kyllä vastikkeet maksamattomien rästien vuoksi nouse. Prosessi on siinä mielessä tehokas ja nopea. Täällä asia ei tietääkseni ole noin. Jo pelkästään sen vuoksi, että se AsOY puuttuu.

    Edit: sitäpaitsi on ajatusvirhe ajatella noin. Ethän voi vähätellä ilmiselvää riskiä sillä perusteella että ” koska Mongoliassakin”..

    Täällä sattuu olemaan 25% työttömyys nyt – ja edessä bailout eurosta ja korkojen nousu. Aika moni hilpeä spaniardi saattaa tehdä henkkoht konkurssin. Suomessa ei ole edes etäisesti vertailukelpoinen tilanne syntymässä, joten tuon riskin vähättely ” koska Suomessa” kortilla on typerä veto.

    pauliina kirjoitti:

    Espanjassa ostetaa siis kiinteistö eikä as oy. Sivukuluja tulee, joten niihin kannattee varata helposti noin 7-8 prossaa

    Ei taida edes riittää käytetyissä antamasi varausprosentti. Taitaa mennä lähemmäs 10%? Ja vuodenvaihteen jälkeen uudetkin maksaa >10% sivukuluineen. Kannattaa myös perehtyä kuukausikuluihin. Yllättävän paljon siihenkin uppoaa, kun ajattelee millä ilmastovyöhykkeellä ollaan ja lämmitykseen ei mene senttiäkään (ainakaan taloyhtiön rahaa). Suomessa sentään moni AsOy hoitaa lämmöt tupaan vastiketta vastaan ja lämmityskuukausia Suomessa on aina vähintään 7-8, Lapissa jopa 9-10! Siihen nähden suomlalaiset vastikkeet ovat yllättävän halpoja.

    LINKKI

    Ritacasanueva
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.08.2010
    Kirjoituksia: 14
    Vastauksia: 3416

    tietoa annat …

    ”- yhtiön muut osakkaat, keitä ovat ja ovatko suorittaneet oman osansa? Tulevatko myös jatkossa suorittamaan? Esp. Asuntoyhtiössä maksamattomat vastikkeet peritään yhtiön muilta osakkailta yhteisvastuullisesti. Loiseläjältä voi olla ylivoimaisen vaikeaa saada omansa takaisin – eikä häätökään välttämättä onnistu.”

    1. Ei ole olemassa ”osakkeita” eika ”osakkaita” eika ”asunto-osakeyhtioita”

    2. Kukaan ei maksa toisen kiinteiston rasteja eika maksuja.

    3. On melkein mahdotonta haataa omistajaa omasta kiinteistostaan.

    4. Kiinteiston aiheuttamia rasteja ja velkoja haetaan oikeudessa, ei siis maksateta toisilla omistajilla,
    ja oikeuden paatoksen jalkeen jos ei maksua tule, kiinnitetaan ne asunnon paalle velaksi. Asunnon voi tietyssa vaiheessa sitten ulosmitata/pakkohuutokaupata oikeusteitse.

    Jos joku ei maksa vastikkeita niin on hyvä heti kovistella isännöitsijää, jotta laitaa prosessin liikkeelle. Ymmärtääkseni loppupeleissä asunto voi tulla taloyhitölle haltuun ja sitä kautta sitten tulee rahat. Mutta samoinhan toimii suomalainenkin as oy. Jos joku ei maksa, niin vastikkeet nousee. Sitten joskus saadaan alennusta kun saadaan perittyä. Prosessi vaan on Suomessa nopeampi.

    En tieda Suomen prosessista mutta Espanjassa asia ei toimi nain , voit lukea Ley de Propiedad Horizontal -lain jossa asia on lainmukaisesti maaratty.

    ”Isannoitsija” jota Espanjassa ei ole, ei laita mitaan prosessia omin toimin alkuun vaan sita varten pidetaan omistajien kokous jossa asia paatetaan. Omistajayhteison (Comunidad de Propietarios) presidentti vastaa kokouksesta ja siita asia viedaan eteenpain.

    Voiko velallisen asunto tulla omistajayhteison (Comunidad de Propietarios) haltuun , taloyhtioitahan ei ole, on hyvin kyseenalainen juttu, ja oikeusprosessin jalkeen edessa on yleensa pakkohuutokauppa tai jos velat ovat vahaiset asunnon arvoon nahden on paras kuten edella sanoin kiinnittaa ne asunnon paalle , tama kaikki siis oikeuden paatoksella.

    Ennen oikeusasteelle menemista kaytetaan yleensa ensin ; sopimista, osamaksu ehdotusta ym. Oikeuskulut taas maksaa velallinen.

    Muitten omistajien maksut ei nouse naissa tapauksissa. Se on laitonta.Eika kiinteiston omistajalla ole yhteisvastuuta kun ei myoskaan yhteista velkaa vaan ”yhteinen” velka on asunto/kiinteisto kohtaista.

    Taas ”isannoitsijaa” tassa tapauksessa talon presidenttia ei kannata ”kovistella” koska han tietaa tarkkaan miten asia pitaa lain mukaan hoitaa, taas pyytaa omistajien kokousta voi pyytaa kuka tahansa omistajista.

    Kaikilla omistajilla on velvollisuus toimia talon presidenttina vuoron peraan joten han ei ole ammattilainen vaan aina yksi omistajista kerrallaan.

    Tama asia koskeen kokoukseen pyytamista, sen kuuluttamista lain mukaan , oli ne kasiteltavat asiat mita tahansa yhteisia asioita.

    ”Tulevatko myös jatkossa suorittamaan?” Tata pitaa varmaan kysya ennustajalta. (Kysy kuuluuko ennustajien liittoon, silla Suomessahan varmaan kaikki ennustajat kuuluvat?)

    Sinulla ei omistajana (vaikka suunniteilla oleva osto) ole minkaanlaista oikeutta pyytaa muilta omistajilta mitaan heidan henkilokohtaisia tietoja; koulutus, siviilisaaty, tyopaikka, rikos, palkka, velka, laina ym. tietoja.

    Voit pyytaa ainoastaan ostoaikeissa kyseisen asunnon velkatiedot, Cuota de Comunidad ja yhteisia tiloja varten suunnitellut ja maksamatta olevat ”Derramas”.

    Ja mahdolliset kiinteistoon kiinnitetyt velat.

    ”Ymmärtääkseni loppupeleissä asunto voi tulla taloyhitölle haltuun ja sitä kautta sitten tulee rahat.”

    Miten voi saada toisen omistaman kiinteiston ”haltuunsa” ja saada siita viela puristettua rahaa?

    Kiinteisto pitaa omistaa etta sen saada muutettua euroiksi, hallussa olevaa omaisuutta ei voi myyda, sen pitaa olla omistettua omaisuutta.

    LINKKI

    freesoul65
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.12.2012
    Kirjoituksia: 12
    Vastauksia: 697

    Suomenkielinen p-puhetoimisto puhuu nyt peetä.

    Enempää en ehdi tähän kommentoimaan nyt, palataan asialle.

    Sana ’osakas’ oli ehkä huono mutta keksi itse parempi, spp.

    Lisäksi, voisit vaivautua hieman erittelemään kenelle vastaat mitä. Nyt sotket yhteen viestiin min. Kahden eri kirjoittajan tekstejä, kahdesta eri maasta….tietysti jos haluat, ettei kukaan jaksa tekstejäsi lukea niiden sekavuuden vuoksi, niin sitten jatkat tuota linjaa.

    LINKKI

    Lumenluoja
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 22.02.2010
    Kirjoituksia: 55
    Vastauksia: 1489

    olisi ainesta kiinteistövälittäjäksi CdS:lle. Suosittelen jo etukäteen kaikille asioimista hänen kanssaan. Hyvin on aluetiedot, lakitiedot ja toimintatavat hanskassa. Asiakaspalvelukin sujuu varmasti.

    LINKKI

    DonMiguel
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 19.03.2010
    Kirjoituksia: 1
    Vastauksia: 2

    Olen lukenu näitä viestejä hymyssä suin, varsinkin kun Freesoul saapui keskuuteemme. Uskomaton määrä tietoa, taitoa ja ennenkaikkea ylenkatseellista itsevarmuutta on siunaantunut yhdelle ihmiselle!

    Kyselee ensin naurettavia kysymyksiä wifi ym. asioista, juuri rannikolle saapuneena. Ja hokkuspokkus, viikko siitä niin jo tietää kaiken kaikesta,ja kaikista. Mielipide ja neuvo löytyy joka asiaan, ja vaikka ei asiasta mitään tietäisikään, niin pääasia tuntuisikin olevan kyselijän tai muiden vastailijoiden totaalinen tyrmäys.

    Odotan innolla koska joku keksisi aiheen mistä Freesoul ei joko tietäisi mitään tai edes olisi jonkun kanssa samalla aaltopituudella.

    Hauskinta on ollut lukea kun ensin kertoo että ei omista eikä missään nimessä tule omistamaankaan rannikolla kiinteistöjä, niin jo parin viikon kuluttua jakelee suvereeniseti muille ohjeita, miten hommat tulee täällä hoitaa.

    Puuttuu enää että Freesoul kertoo meille kohta että on ostanut ”osakkeita” ”edificiosta”, ja ”isännöitsijältä”, tietenkin. Tai ehkäpä jopa ottaa haltuun jonkun toisen ”osakkaan” ”osakkeet” maksamattomien vastikkeiden takia. On se helppoa kun osaa 🙂

    LINKKI

    freesoul65
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.12.2012
    Kirjoituksia: 12
    Vastauksia: 697
    Lumenluoja kirjoitti:

    olisi ainesta kiinteistövälittäjäksi CdS:lle. Suosittelen jo etukäteen kaikille asioimista hänen kanssaan. Hyvin on aluetiedot, lakitiedot ja toimintatavat hanskassa. Asiakaspalvelukin sujuu varmasti.

    Epäilemättä. Kiitoksia, otan tuon kohteliaisuutena korkeasta osaamisestani ja perusteellisesta perehtymisestä, mihin ikinä itse ryhdynkin.

    Valitettavasti olen aivan täystyöllinen ilman kv hommia costallakin, joten jätän kyseiset matalapalkkaiset hommat muille.

    LINKKI

    freesoul65
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.12.2012
    Kirjoituksia: 12
    Vastauksia: 697

    Jos tiedän enemmän kuin yhdestä asiasta, niin mikä ihmeen huippusuoritus se muka on (no okei, sun mittarilla se on, sori, unohdin mikä on se matala taso täällä)

    Esim Absoa tituleerattiin heti ’rakennusalan amikseksi’ vaikkei kaveri ole muuta kuin tervejärkinen asioihin perehtynyt mies. Kuten minäkin.

    Selitätkö mikä ristiriita mielestäsi on asiassa, etten suostu täältä juuri nyt ostamaan kiinteistöä – ja silti pystyn neuvomaan koska OLEN PEREHTYNYT asiaan…

    Katsos nääs, oppia ja tietoa voi hankkia muutenkin kuin kantapään kautta.

    Jos asiassa jotain huvittavaa on , niin se on lähinnä sinun itkupotkukiukkuamisesi asiasta. Henkilöönkäyvää keskustelua jne kun et itse osaa?

    Feliz Navidad siitä huolimatta sinullekin pikku Donmihel.

    Ps. Osakkeet-isännöitsijät- haltuunotot ym eivät ole minun tekstejäni, joten viitsisitkö olla väitämättä niitä miniun sanomakseni? Kiitos etukäteen, vaikka toki tiedän että sinulle tulee tuottaman vaikeuksia pysyä ns asiallisena.

    LINKKI

    Lumenluoja
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 22.02.2010
    Kirjoituksia: 55
    Vastauksia: 1489
    pauliina kirjoitti:

    Viimeksi tänään tein asuntokaupat. On tullut harjoiteltua useamman välittäjän kanssa ja nykyisin hoidan asuntokaupat vain yhden suomalaisen välittäjän kautta.

    täälläkin tehtiin paperit tänään. Oikein nätti uudehko/käyttämätön (itä-)etelä-länsi kattohuoneisto. 2mh ja vähintnkin reilu terassiparveke. Tuttu välittäjä hoiti homman vaikka itse löysinkin kyseisen luukun. Näin saatiin vähän ehostusrahaa jäämään taskuun. Vähän jännitti, että tuleeko kaupat kuntoon vielä tämän kuun aikana. Tässähän pitäisi nyt sitten olla ”se” -50% myyntivoiton verokin jos Spanian valtiojohtoon on luottaminen.

    LINKKI

    freesoul65
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.12.2012
    Kirjoituksia: 12
    Vastauksia: 697

    No niin, nyt on aikaa ampua alas nämä suomenkielinen”palvelu”toimiston (lyh. sppt) pahimmat ankat. Muuten, mikä ihmeen ”suomenkielinen”? Enimmäksen sppt kunnostatuu espanjankielisten, ylipitkien ja monesti epärelevanttien lainausten postamisessa palstalle? Suomenkielisyys on kyllä vähemmällä tarjonnalla.

    Ritacasanueva kirjoitti:

    1. Ei ole olemassa ”osakkeita” eika ”osakkaita” eika ”asunto-osakeyhtioita”

    Ei niin ja sehän en ollut edes minä, joka moisista höpisi. Toisaalta, ilmiselvästi Epsanjassakin SYNTYY suhde siihen varsinkin kerrostalokiinteistön takana olevaan ”yleistilaan”, koska eihän mikään kerrostalokämppä ilmassa leiju. Se tarvitsee isäntäkiinteistönsä palveluja: sähköä, vettä, viemäröintiä, yhteisten tilojen siivousta ja kunnossapitoa, hissien kunnossapitoa, kirjanpitoa/isännöintiä, ”presidentöintiä”, vuosittaista tilinpäätöskokousta jne. Lisäksi tämä ”isäntäkiinteistö” kerää osallisiltaan (kun kerta osakas sanaa et anna käyttää) kuukausittaista maksua, ”mensualia”. NÄMÄHÄN OVAT KAIKKI TÄYSIN IDENTTISIÄ ASIOITA SEN KANSSA MITÄ SUOMESSA TALOYHTIÖ NIMINEN OTUS TEKEE!!

    Pakkohan nuo on myös olla olemassa jok’ikisessä Espanjalaisessa kiinteistössä, koska jos ei ole, niin ei mene kauaa kun hissit lakkaa toimimasta, yleiset porraskäytävät hukkuu paskaan ja piha-alueet on kuin kaatopaikkoja jne. Eikä kukaan korjaa kattoon tullutta reikää tai sähköihin tullutta vikaa…Yhtiöhän nuo tekee – tai Espanjassa ”el propio edificio” – joka pitäisi kait kääntää ”varsinainen kiinteistö”. Minä käyttäisin sanaa ”isäntäkiinteistö” tai ”kaikkien kiinteistöjen äitee”. Voit rauhassa tyrmätä termin mutta esitäppä silloin samalla meille tilalle käypä termi suomeksi tahi espanjaksi, mitä voimme jatkossa käyttää tuosta yleishyodyllisiä asioita espanjalaiskiinteistössä toimittelevasta tahosta. Espanjaksihan tuon isäntäkiinteistön intressejä vahtii ”kiinteistöyhteisö”, Comunidad de Prop.

    Ritacasanueva kirjoitti:

    2. Kukaan ei maksa toisen kiinteiston rasteja eika maksuja.

    No se on kyllä totta – mutta kukaan ei ole väittänytkään että maksaisi. Maksurästi isäntäkiinteistölle on silti paha rästi, koska se sattuu muihin silti. Jokaiselta kiinteistöyhteistön jäsenkiinteistöltä kerätään joka kuukausi se mensual isäntäkiinteistölle. Sen voi jättää maksamattakin ja sen muuten espanjanpoika jättääkin ensimmäisenä…. Jostain se on katettava ja se katetaan silloin nostamalla niiden mensualia, joilla on vielä maksukykyä. Eli ulkkariomistajilta.

    Ritacasanueva kirjoitti:

    3. On melkein mahdotonta haataa omistajaa omasta kiinteistostaan.

    Ollaan jostain samaa mieltäkin. Juuri noin ja tuohan on h-vetin huono uutinen. Tuo tarkoittaa käytännössä sitä, että mensualit voi laiminlyödä ihan rauhassa. Jos vaan päre kestää huonoja välejä naapureiden kanssa, niin kämpästä ei silti tule lähtöä. Eli tässä se Espanjan huonous nyt tulee esiin kun vertaa oikeaan AsOy:hyn Suomessa, joka pystyy ryhtymään toimenpiteisiin kun meikäläiset mensualit eli yhtiövastikkeet on jätetty suorittamatta!

    Ritacasanueva kirjoitti:

    4. Kiinteiston aiheuttamia rasteja ja velkoja haetaan oikeudessa, ei siis maksateta toisilla omistajilla,
    ja oikeuden paatoksen jalkeen jos ei maksua tule, kiinnitetaan ne asunnon paalle velaksi. Asunnon voi tietyssa vaiheessa sitten ulosmitata/pakkohuutokaupata oikeusteitse.

    Eihän tuossa faktisesti saada rahaa sisään. Tajuatko sinä, että isäntäkiinteistöllä on oikeasti kuluja, jotka pitää maksaa? Ei niitä kuitata sillä, että laitetaan sen laiminlyöjän kämppään lisää velkaa! Jostain pitää repiä oikeaa tuohta sisään tai lakkaa sähköt ja vedet tulemasta, hissit kulkemasta jne isäntäkiinteistöön – ja sitämyöden kaikkiiin kämppiin, mitä siellä on!

    Ritacasanueva kirjoitti:

    Muitten omistajien maksut ei nouse naissa tapauksissa. Se on laitonta.

    Löytyykö lainkohtaan viittausta? Täällähän on muuten väitetty, että esim. asuntoluottopankit, ”cajat”, olisivat huonoja maksajia ja kehotettu välttämään niitä kiintiestöjä, koska niissä muut joutuu maksumiehiksi. Miten se on mahdollista, jos se on laitonta? Silti, laitonta tai ei, miten ratkaiset ongelman, jossa kiinteistöyhteisön kassa on tyhjä….kas kun ilman rahaa ei homma toimi ja isäntäkiinteistö saa palveluja! Ei siinä jää muuta vaihtoehtoa kuin periä muilta osallisilta isompaa mensualia….

    Ritacasanueva kirjoitti:

    Voit pyytaa ainoastaan ostoaikeissa kyseisen asunnon velkatiedot, Cuota de Comunidad ja yhteisia tiloja varten suunnitellut ja maksamatta olevat ”Derramas”.

    Pyytähän saa mitä vaan – eri asia pitääkö toimittaa. Minä ainakin kysyisin viimeisimmän vuosikokouksen (Junta General Anual) päätösasiakirjat ja tilinpäätöksen. On muuten seikkaperäinen tuo tilinpäätös espanjalaisessa ”taloyhtiössä”, puhelinlaskutkin on sentilleen mukana…

    Asunnonostajien kannattaa perehtyä tarkkaan täkäläisen kiinteistön kuluihin. Esimerkiksi tuo yhteisövastike, ”mensual”, on kuukausittain yllättävän korkea verrattuna siihen mitä sillä saa. Se on uudemmissa kämpissä hieman koosta riippuen helposti 100 euroa, enemmänkin (150 euroakin ihan tavanomainen). Eikä sillä siis saa vielä lämpöä kämppään. Se pitää maksaa itse, samoin kuin sähkö ja vesi kulutuksen mukaan. Erikseen pitää sitten vielä ottaa vakuutus, maksaa kiinteistövero ym. Veikkaan että useimmille tulee suomalaista taloyhtiötä ikävä, kun laskun loppusumma paljastuu.

    Lisäys, tämä unohtui matkasta. Laitetaan nyt tänne vielä tiedoksi, tästä saattaa olla jollekulle oikeasti hyötyä (tarjoa kaljat jos säästyi rahaa)

    Espanjalaiset kiinteistöyhteisöt, joita ei siis saa kutsua taloyhtiöiksi :), ovat kuitenkin mukana ihan tavallisten yhtiöiden taloustietoja myyvissä informaatiopalveluissa. Esim. täällä http://www.axesor.es/

    Sieltä noita taloyhtiöitä, joita ei saa kutsua taloyhtiöksi, rupeaa löytymään kaikkien muiden yhtiöiden (empresas) joukosta, kun naputtelette hakusanan alkuun ”com. prop. edif. xxx”, jossa xxx on sitten sen kiinteistön nimi.

    Yhtiöt, jotka eivät ole yhtiöitä, ovat yhtiöiden hakupalvelussa…. onkos hiukkasen sekavaa? välkommen till espanmanjanaa!

    LINKKI

    Ritacasanueva
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.08.2010
    Kirjoituksia: 14
    Vastauksia: 3416

    Kyllä olen olemassa taloyhtiö, edificio

    Jos tama ”edificio” mielestasi tarkoittaa ”taloyhtiota” olet pikkasen vaarassa;

    http://es.wikipedia.org/wiki/Edificio
    ———————————————————————————-
    Suomenkielinen p-puhetoimisto puhuu nyt peetä.

    Harvemmin puhun peeta.
    ———————————————————————————-
    Enempää en ehdi tähän kommentoimaan nyt, palataan asialle.

    Palaat tai et niin teet niin kuin pystyt.
    ————————————————————————————-

    Sana ’osakas’ oli ehkä huono mutta keksi itse parempi, spp.

    Aivan oikein osakas on huono/vaara sana , oikea sana on omistaja. (Kiinteiston omistaja)
    ————————————————————————————-
    Lisäksi, voisit vaivautua hieman erittelemään kenelle vastaat mitä. Nyt sotket yhteen viestiin min. Kahden eri kirjoittajan tekstejä, kahdesta eri maasta….tietysti jos haluat, ettei kukaan jaksa tekstejäsi lukea niiden sekavuuden vuoksi, niin sitten jatkat tuota linjaa.

    Kuka jaksaa ja kuka ei, ei vie multa yo unia eika sielun rauhaa. Jos et ymmarra kenelle vastaus on , on vika siella paassa ei taalla paassa.

    Lue vahan enemmalla ajatuksella.
    ————————————————————————————–

    Jos haluan ostaa…
    http://1.bp.blogspot.com/-Nn9oMAoBf7w/TbW2L6GhKcI/AAAAAAAAAAk/fVNLLisZSfQ/s1600/sfbg.jpg

    miksi yritat myyda ……………..

    http://us.123rf.com/400wm/400/400/oguzaral/oguzaral0902/oguzaral090200085/4393062-vaca.jpg

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 41)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.