Minkä kokoinen on Sinun Espanjasi?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Minkä kokoinen on Sinun Espanjasi?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Niin…

  Tieteessäkin tunnettu tosiasia on, että ihminen on perusluonteeltaan laumaeläin ja paikkalintu.  Jos kaikki tuttavat sijoittuvat samalle alueelle ja kaikki palvelut ovat saatavissa läheltä, voi se monien kohdalla kulminoitua siihen, että elämä asettuu hyvinkin suppealle alueelle.

  Ei ole mitenkään tavatonta jopa sellainen, että vaikka ihminen elää miljoonakaupungissa, on hänen elinpiirinsä muutaman korttelin kokoinen, etenkin eläkeiän saavuttaneiden kohdalla, mutta myös monella keski-ikäisellä tai koululaisella, jonka ainoa linkki noiden kortteleiden ulkopuolelle on työ-/koulumatka, joka sekin tehdään aina samalla välineellä ja samaa reittiä, vuodesta toiseen.

  En tällä nyt aja takaa sitä, että ihmisyksilöä tulisi arvottaa hänen maantieteellisen säteensä mukaan. On monia, jotka ovat ”seilanneet seitsemät meret” ja ovat siltikin onnettoman oloisia, kun taas puolestaan joku toinen, joka ei koskaan ole astunut edes kunnan rajan yli, voi aivan silmin nähden olla tyytyväinen elämäänsä.

  Nyt kuitenkin, ja kaikesta edellä mainitsemastani huolimatta heitän ilmaan kysymyksen, minkä kokoinen on Sinun elinpiirisi Espanjassa, eli minkä kokoinen on Sinun Espanjasi?

   

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Hyvä kysymys, hyvin muotoiltu aloitus, josta kiitos.

  Mun Espanjani on aikalailla Andalusian kokoinen, päiväseltään autolla tavoitettava. Illaksi tullaan kotiin, joskus harvoin AVElla Madridiin humputtelemaan ja hotelliin yöpymään. Mutta siis hyvin harvoin – kotieläimet tarvitsevat meitä.

  LINKKI

  Soile
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.05.2013
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 64

  Hyvä kysymys.. Kyllä se  oma reviiri on Fuengirolassa, mutta säännöllisesti tulee sukkuloitua myös Esteponassa ja Malagassa.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Erinomainen kysymys Arnold!   Mutta minusta siihen ei voi vastata pelkästään maantieteen termein, koska Espanja kásitteená on paljon laajempi kuin sen fyysiset rajat.

  Minun Espanjani on melkein koko Espanjan pinta-alan kokoinen maantieteellisesti ajatellen ja parhaimmin (aika helkutin hyvin) tunnen Andalusian. Mutta minun Espanjaani kuuluu myös historia, ajallinen ulottuvuus, jonka senkin tunnen melko hyvin. Lisäksi Espanjaan kuuluu nykytilanne, jota seuraan, mutta johon olen alkanut kyllástyä, koska kaikki uutiset ovat sitä sama mierdaa.

  Itse kukin voi laajentaa omaa Espanjaansa los Bolichesin ulkopuolelle fyysisesti liikkumalla eri kohteisiin. Ja helposti myös tuolla henkisellá puolella lukemalla lehtiä ja kirjoja ja katsomalla televisiosta dokumentteja, uutisia, ajankohtaisláhetyksiä ja jopa niitä meluisia keskusteluohjelmia joita tulee tuutin táydeltä. Ja laajentaahan tuntemusta myös kulinarismiin ja kulttuuriin perehtyminen. Ja erityisen paljon, jos viitsii vaivautua kieltä oppimaan.  Ja juttelemaan alkuasukkaiden kanssa.

  Niin että jos joku sanoo tuntevansa vaikkapa Andalusian sillá perusteella, ettá on käynyt muutamassa paikassa, on se pelkkáá oletusta. Silloin hän vain on KÄYNYT jossakin ja se on ihan eri asia kuin TUNTEA jotakin. Joten ”minun Espanjani” on silloin kuin pelkká valokuva yhdestá horisontista ja yhdestä hetkestä.

   

   

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  Mallorcan Palmassa kuluu normipaivat..kesalomat  yleensa Burgosissa ja sen ymparistossa,aina pyrimme etsimaan muutamat uudet kaupungit/kylat joita visiteerata. Pikavisiitit on tehty myos Mallorcan naapurisaariin Menorcalle seka Ibizalle.  Talvikohteina Espanjassa ovat olleet Tenerifen ja Gomeran saaret.

  Espanjan 50:sta provinciasta olen visiteerannut  35 ”paakaupungissa” mutta nekin ovat yleensa ollet sellaisia muutaman paivan retkia  joten kovin paljon ei niista kerinnyt nakemaan.  Talla hetkella kiinnostaisi  Canarian La Palma tai El Hierro saaret..kuten myos  Ceuta tai Melilla..kaikki tuntemattomia mulle.  Mutta kun taalla Mallorcan pienella saarellakin loytyy jatkuvasti uutta nakemista…jos tulis se lottovoitto..pitaiskohan pistaa kuponki vetamaan  😉

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Fyysisellä tasolla elämä on rajoittunut täkäläiseen Bermudan kolmioon. El Faro , Mercadona , Lidl. Henkisellä tasolla pääsee vaikka mihin. Nyt on päässyt hengessä ottamaan osaa ebolan kynsissä makaavan apuhoitajan tilanteeseen Madridissa. Sevillaan oikeussaliin ihmettelemään päätyykö koko Andalucian oma tyttö Isabel Pantoja vankilaan.  Ceutassa ja Melillassa on saanut olla henkisesti läsnä ihmettelemässä monitaitoisia nuorukaisia jotka kiipeilevät kuin oravat tai näädät seitsenmetrisen piikkilanka-aidan yli.  Mallorcallakin on tullut tänä syyskesänä  käytyä , Kuningasperheen keralla heidän kesämökillään, tai oikeammin linnallaan. Ikäänkuin kärpäsenä katossa. Onko montakaan paikkaa joissa ei olisi näin tullut Espanjassa ajatuksen voimin vierailtua. Ja nyt kun syksy ja sateet , lumet, tulvat  ja rakeet saapuvat , pääsee täällä television iskuryhmien mukana mitä eksoottisimpiin paikkoihin ja puebloihin. Joista ei ennen tätä kylää järisyttävää tapahtumaa kukaan ole kuullut mitään edelliseen sataan vuoteen. Tämä on matkailua parhaimmillaan. Kaikki tämä, mando mahan päällä sohvalla löhöten.

  • Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 9 kuukautta sitten santiago.
  LINKKI

  superpuma
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2012
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 25

  10690035_604145156377784_1242660178584005997_n

  LINKKI

  superpuma
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2012
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 25

  1503624_10152090028467500_493227124_n

  LINKKI

  Anutarja
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.10.2011
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 49

  Minun Espanjani on myöskin aika lailla Andalusian kokoinen. Autolla on tullut pyörittyä erilaisia kyliä laidasta laitaan, Pohjois-Espanjaa on myös koluttu jonkin verran. Junamatkoja myös on tehty ja junalla olisi tarkoitus lähteä lähiaikoina tutustumaan Madridiin.

  Espanjan kieli on vielä aika hakusessa, mutta olemme tulleet ymmärretyiksi kyllä joka paikassa.

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  tää meijän kylä on toeminu mualiman napana talavisin, kesäkuukaasina on laalellu tuommosta http://youtu.be/OQd7tO3z3HA tiällä linkissä on meijän kyllee talaviasussa http://youtu.be/dfebzFn54Nc

  LINKKI

  kujakatti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2013
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 18

  Kyllä se on tosiaan Andalucian kokoinen. Kesälomat vietetään rannikolla ja talvilomat sisämaassa milloin missäkin. Totuuden nimessä muut maakunnat eivät edes kiinnosta, tosin ensi talvena saatamme käydä Madridissa. Lisättäköön vielä että uskon Andaluciassa riittävän koettavaa loppuelämäkseni.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Kiitos kirjavista vastauksista.!

  Aihe askarrutti mieltäni, kun havaitsin, että olen maantieteellisesti tutustunut Espanjaan laajemmin kuin valtaosa espanjalaisista ”alkuasukkaista”, eli paisanoista.

  Ja kun ei se minunkaan tutustumiseni niin veret seisauttavan mittavaa ole, niin kyllä nämä hispaanit ovat puolestaan osoittautuneet perinpohjaisiksi paikkalinnuiksi.

  Nuoret tosin liikkuvat jo jonkin verran enemmän synnyinmaansa sisällä, etupäässä festareilla tosin, ja opiskelemassa, mutta oman ikäluokkani espanjalaisten jalat tuntuvat olevan tiukasti syvällä punaisessa mullassa. Tai siis siinä tutussa kahvilassa. 🙂

  LINKKI

  Rekki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 160

  Punaisessa vaiperäti punamullassa kuin ennen ja ehkä taas  jossakin muualla pohjoisessa?  

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Sekä että. Mullan punaisuus johtuu siitä, että siihen on sekoittunut rautapitoista savea.

  Jostain syystä espanjalaiset ovat kuitenkin päätyneet kalkitsemaan talojaan, punamultaamisen sijaan.

  Mistä lie johtuu? 🙂

  LINKKI

  Rekki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 160

  😉

  • Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 8 kuukautta sitten Rekki.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.