Millaista ruokaa syödään juhlissa?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Ruoka ja viini Millaista ruokaa syödään juhlissa?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Churro
    Churro Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 10.03.2009
    Kirjoituksia: 3
    Vastauksia: 4

    Minulla pitää tehdä koulussa tutkielma Espanjan ruokakulttuurista ja pitäis tietää, mitä ruokaa juhlissa yleensä syödään. En vain löydä mistään vastausta tohon, joten viitsisikö joku täällä kertoa? 😀

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä santiago
    santiago Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Paella on satavarma kestosuosikki.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä partidaeva
    partidaeva Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 22.02.2008
    Kirjoituksia: 56
    Vastauksia: 223

    gambas al ajillo toinen (katkaravut valkosipulilla)

    gazpacho suosituin soppa etelassa (kylma kesakeitto? )

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Piizu
    Piizu Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 15.02.2009
    Kirjoituksia: 0
    Vastauksia: 1

    gambas al ajillo (katkaravut valkosipulilla)
    Hitto että kuulostaa hyvältä! Pitää maistaa 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä bochorno
    bochorno Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.10.2006
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 464

    http://www.caldaria.es/bodas.htm
    Mukana on koko menu.
    Espanjalaisilla on se paha tapa, et ruoka joutuu muualle kuin ihmisten suihin. Siksi ainakaan en aloita suuresti alkupaloilla.

    Kuitenkin tuommoiset juhlat maksavat itsensä, koska häälahjat/rippilahjat jne.. menevät kirjekuoressa (suurilla rahasummilla!).
    Ihmiset maksavat paljon enemmän kuin syövät ja juovat… l. noi bailut menee aina järjestäjän + puolelle.

    Espanjalaisilla on se paha puoli myöskin, että pitää kilpailla kuka järjestää parhaat juhlat…jne, jälkeen päin arvostelut tulee kyllä.
    Toivon, että tuosta olisi jtkin apua sinulle.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä reissu-lassi
    reissu-lassi Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 15.12.2008
    Kirjoituksia: 7
    Vastauksia: 120

    Jos ruokakulttuurista puhutaan, ei ole mitään Espanjaa. Maan eri osissa on ihan eri jutut. Ja mikä juhla?

    Jos Valencian itsehallintoalueella on nyyttikestit, ei sinne kukaan mitään Paellaa kuskaa. Siellä syödään (kotona tehtyä!) Cocas!
    Jos taas kokoonnutaan yhdessä area recreativalle, kaikilla on emneitä matkassa… syntyy: oikeaoppinen Paella Mixta!

    Määrittele mikä juhla? Sitten orkkilaiset voivat vastailla omien alueidensa kulttuurin pohjalta.

    Yritän nyt kuitenkin vähän vastata:
    Kotijuhlissa:
    Homma alkaa keitolla – Valencian itsehallintoalueella viitseliäs kokki asentaa neljän vuorokauden ajan keittoaan, jolla on nimi sopa de pelotas (pallokeitto).
    Sitten eteen tulee platos, lautasia, joilta voi poimia mielen mukaan:
    caracoles, mejillones, gambas, pulpo, pescaditos… jotain tällaista.
    Pääruoka: manetillas de cerdo (perinteistä), pierna de cordero (aina muodissa), tai kalaa: rodaballo, rape, lubina al sal…
    (Paellaa tarjotaan kutsuilla, ei juhlissa… ei edes Valenciassa).
    Jälkiruoka: en ole näistä niin kiinnostunut (paitsi Ca L’Angeles -ravintolassa Polopissa).
    Mutta: muutamat espanjalaiset brandyt maistuvat, tai vaikkapa Orujo (Kantabriasta!).
    Juomat – siis viinit – vaativat sitten pidemmän pohdiskelun ja paljon palstatilaa…

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä santiago
    santiago Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Kuka missäkin piireissä pyörii ja missä juhlissa mitäkin vuosikertaviinejä juo?

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä devspain
    devspain Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 30.01.2007
    Kirjoituksia: 22
    Vastauksia: 1281
    reissu-lassi kirjoitti:

    Jos ruokakulttuurista puhutaan, ei ole mitään Espanjaa. Maan eri osissa on ihan eri jutut. Ja mikä juhla?

    Sitten eteen tulee platos, lautasia, joilta voi poimia mielen mukaan:
    caracoles, mejillones, gambas, pulpo, pescaditos… jotain tällaista.

    Juomat – siis viinit – vaativat sitten pidemmän pohdiskelun ja paljon palstatilaa…

    Joo, samaa mieltä. Ei ole yksiselitteistä ruokaa, mutta sen voin sanoa, että kyllä se tyypillisesti hyvin kala- ja äyriäisvoittoista on.
    Laskettakoon tässä Ibericot ja juustot myös kalaksi… 🙂

    Ja niistä viineistä. Palstatilaa ei tarvita paljoin kertomaan sen, että perusespanjalainen ei tiedä viineistä yhtään mitään muuta kuin se, että sen pitää (jostain kumman syystä) olla aina (ylihintaista ja yliarvostettua) Riojaa. Bileiden järjestäjä ostaa siis jotain halvinta ja varsin huonoa Riojalaista sen sijaan, että vaivautuisi etsimään puolta paremman viinin puolta edullisemmin eri alueelta.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Laura
    Laura Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 18.04.2008
    Kirjoituksia: 26
    Vastauksia: 209
    santiago kirjoitti:

    Kuka missäkin piireissä pyörii ja missä juhlissa mitäkin vuosikertaviinejä juo?

    Kaikki viinithän on vuosikertaviinejä 😉 Ei kannata tuijottaa vain niitä lukuja etiketissä – hyvät tuottajat tekevät joka vuosi hyviä viinejä. Etiketti nyt ei muutenkaan kerro viinistä onko se hyvää. Sen kertoo oma suu.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Laura
    Laura Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 18.04.2008
    Kirjoituksia: 26
    Vastauksia: 209
    devspain kirjoitti:

    Ja niistä viineistä. Palstatilaa ei tarvita paljoin kertomaan sen, että perusespanjalainen ei tiedä viineistä yhtään mitään muuta kuin se, että sen pitää (jostain kumman syystä) olla aina (ylihintaista ja yliarvostettua) Riojaa. Bileiden järjestäjä ostaa siis jotain halvinta ja varsin huonoa Riojalaista sen sijaan, että vaivautuisi etsimään puolta paremman viinin puolta edullisemmin eri alueelta.

    Tismalleen näin. Kiitos devsapin osuvasta tiivistyksestä.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Nikita
    Nikita Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 27.12.2008
    Kirjoituksia: 3
    Vastauksia: 36

    Tein aikoinani opinnäytetyöni Espanjanlaisesta keittiöstä kun valmistuin ravintolakoulusta… Tosiaan oli se harhakäsitys itselläkin silloin että aihe olisi helppo, mutta aloittaessa törmättiin heti siihen ettei mitään yksiselitteistä espanjalaista keittiötä ole olemassakaan, on vain eri alueiden ja maakuntien eri ruokakulttuuri ja perinneruoat.. lisäksi oma alansa on viinit joista tein oman erillisen esitelmän. Tästäkin on toki jo 10 vuotta aikaa 😀 Päälle siihen sitten vielä kokkailut, hyvin meni parityönä, yksin sellaista ei olisi ehtinyt tekemäänkään.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä bochorno
    bochorno Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.10.2006
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 464

    Muuten kyl espanjalaiset viinit tuntee, mut jos heität Chivas Regal pulloon 12.v …. toista juttua ja viskiä. naamaan … LOL kaikki luulee, et juo chivasta ja toinen on Dom Pérignon, silloin kun jälkiruokana avaat pullon on mahdotonta huijata!

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Tulppu
    Tulppu Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 17.02.2008
    Kirjoituksia: 23
    Vastauksia: 239

    Erään joulun vietin Baskimaassa ja joulupöydässä oli mm.

    vihreitä papuja ja perunaa liemessä
    rapuja majoneesilla
    kyljyksiä
    katkarapucoctail
    simpukkapataa
    salaattia (vihreää salaattia viinietikalla ja oliiviöljyllä9
    kummeliturskaa

    jälkkäriä en muista, mutta cavaa oli myös 🙂

    Täällä Kataloniassa tarjoillaan myös monenmoista saksiniekkaa juhlissa 😛

    Jälkiruokia saattaa olla useampikin, mutta kaikki tarjoillaan erikseen esim:

    sesongin hedelmiä
    kakkua
    kahvia
    cavaa

    Tulipas nälkä yllättäen 😀

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä la luz
    la luz Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.10.2008
    Kirjoituksia: 8
    Vastauksia: 277

    Vastaukseni perustuu Andalucíassa juhlittuihin häihin ja rippijuhliin sekä kastajaislounaisiin-/illallisiin. Kaikissa juhlissa ei ole syöty kaikkea mitä olen tähän listannut ja joissakin bileissä ollaan syöty paljon enemmänkin 😉

    Tervetuliaismalja ja canapés eli pieniä alkupaloja jotka yleensä syödään seisaaltaan ennen pöytiin siirtymistä esim. juhlapaikan ulkopuolella tai aulassa tyypillisesti hääparia odotellessa.

    Pöydässä—>
    Alkupalat; Entremeses: Serranokinkkua, lomoa, juustoja, langostinoja, oliiveja.
    Alkuruoka; Keitto tai kalaruoka. Joskus mariscada eli hillitön lautasellinen mereneläviä.
    Ennen pääruokaa sitrushedelmäsorbetti raikastamaan suuta.
    Pääruoka; lihaa, kasviksia ja perunaa.
    Jälkiruoka; Kakkua tai jäätelöä TAI kakkua ja jäätelöä 😉 TAI jäätelökakkua
    Kahvi, tee

    Vieraissa pöydissä 😉 —>
    Copas eli drinksuja kuka haluaa

    Juomia on yleensä pöydässä valmiina. Puna- ja valkoviiniä sekä jälkiruoan kanssa Cavaa eli espanjalaista kuohuviiniä. Virvoitusjuomia ja vettä. Lapsille pyydettäessä löytyy yleensä myös mehuja tms.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä mujer
    mujer Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 10.07.2006
    Kirjoituksia: 9
    Vastauksia: 128

    Tässä viestiketjussa oli ohjeita espanjalaisiin ruokiin.
    http://espanja.org/node/3515

    Culinaria makujen Espanja -kirja olisi varmasti mielenkiintoinen lähde esitelmääsi.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.