Millaisia rajoituksia muuttotavaroihin?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Millaisia rajoituksia muuttotavaroihin?

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  uskaltaisikohan
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.10.2011
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 4

  Minkä verran saa muuton yhteydessä viedä Espanjaan esim. kahvia,hajuvettä,entä kuiva-aineita( elintarvikkeita)saako viedä viherkasvia?
  Onko totta,että lääkkeitä saa viedä vuoden tarpeet?
  Keksiikö joku muita rajoituksia ja nyt en kysy tupakasta,nuuskasta enkä alkoholista?
  ja tietääkö joku, millä sivuilla kerrottaisiin juuri muuton yhteydessä vietävistä asioista.Vai onko minulla väärä käsitys,että silloin ei päde samat rajoitukset kuin matkailijoilla?

  LINKKI

  jokainenxw
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.09.2009
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 168

  Kannattaa katsoa maakohtaiset tullimääräykset, minkä maan kautta menee. Eri maissa on erilaisia kieltoja tavaroista. Välttämättä tullimies, jos tarkastaa kuorman ei tiedä minne ollaan viemässä kuormaa. Tai kysyy kuljetus firmoilta mikä on sallittu ja kielletty.

  LINKKI

  TíaTuula
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.08.2009
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 23

  Viherkasveja ei saisi viedä/tuoda kasvitautien takia. Mutta kukapa niitä nyt pahemmin valvoo, lukuunottamatta tiettyjä kannabiskasveja.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Mistä kaukaa kysyjä muuttaa? Nimittäin kun poliisivaltio Suomesta on ulkona ei ainakaan länsi-euroopan puolella Eu:ssa kukaan enää kysy mitään. Rajoja ei aina edes huomaa.
  Tupakka ja viina herättää kiinnostusta vain pohjoismaissa. Ja jos tupakat ja viinakset on ostettu verollisina, siis ei vaikkapa Gibraltarilta tai Andorrasta , niiden määrää ei ole Eu:ssa rajoitettu.
  Mutta sikäli mä en ymmärrä kysymystä ilmeisesti tupakan ja viinan tuonnista Suomesta Espanjaan. Viinahan on moninkerroin halvempaa täällä ja röökikin puolet Suomen hinnoista.
  Ja jos jossain satunnaisratsiassa jotain kysellään, taikasana on transitkuorma. Eli läpikulkukuljetus Espanjaan.
  Kasvit taitavat olla kiellettyjä? Lääkkeistä pitää olla ainakin reseptit mukana, mutta niihinkin pätee se , että ne ovat paljon halvempia täällä vaikka ilman mitään korvauksia kuin Suomessa kelakorvauksen kanssa.
  Ja kun tässä puhutaan muuttokuormasta , niin ilmeisesti on tarkoitus integroitua tänne , joten täällähän lääkkeet saa jatkossa täkäläisen terveydenhoitosysteemin kautta.
  Auto tai muu moottoriajoneuvo taitaa olla ainoa objekti jonka tuontiin kannattaa kiinnittää huomiota. Suomi ei ole ainoa maa missä auton omistaja on rajaton verottajan ilon lähde. Tuontiautona tuotava ajoneuvo pitää hoidella Espanjan kilpiin kuukauden sisällä välttyäkseen veroilta.
  Tullillahan on laajat nettisivut ja jos tullin toimipiste ei ole kovin kaukana, siellä voi käydä ihan henkilökohtaisesti kyselemässä asioista.

  Tsori vaan , miten mä luin niin väärin. Tupakasta ja viinastahan ei halutakaaan tietää mitään. Mutta olkoon nyt teksti tuolla poistamatta. Ehkä siitä on jollekin muulle jotain hyötyä.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  loydy voit lahettaa kyselyn tai soittaa.

  http://europa.eu/eu-life/index_fi.htm

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.