Millaisella budjetilla muuttamaan

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Hintatasot Millaisella budjetilla muuttamaan

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä 175611
  175611 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.04.2008
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 5

  Millaisella budjetilla te lapsiperheet olette muuttaneet espanjaan? Meillä on suunnitelmissa muutto todennäköisesti syksyllä 2009 ja kovasti yritän tehdä laskelmia kuinka paljon pitäisi säästössä olla. Meitä on 2 aikuista ja 4 lasta. 3 lapsista on kouluikäisiä,nuorin vielä niin pieni että tulee jäämään minun kanssani kotiin. Yksi lapsista tulee lähtemään suomalaiseen kouluun, 2 muuta ajattelimme ilmoittaa espanjalaiseen kouluun.

  Riittäisiköhän noin 5000-6000 e pääsemään alkuun? Tuohon summaan olen siis laskenut noin 2200 suomalaisesta koulusta aiheutuvia kuluja, myös espanjalaisista koulusta tulee pieniä kuluja käsittääkseni,esim opiskelumateriaalien ym hankinta.

  Vuokratakuut sekä mielellään parin ensimmäisen kuukauden vuokrat saisivat olla maksettuna ennen kuin mies löytää töitä (on espanjalainen eli oletan työpaikan kyllä löytyvän)

  Muuttokuormaan, ehkä 2-3 kuutiota menee sitten jotain.. ei aavistustakaan paljonko..

  Ja auton ehkä joutuu ostamaan, ei taida olla järkeä lähteä täältä ajelemaan, tulee varmaan kalliimmaksi kuin ostaa joku käytetty sieltä.

  Niin, tarkoituksena on siis tulla vuodeksi ja katsotaan sitten miten lähtee sujumaan,jäädäänkö sinne vai palataanko tänne.

  Joku voi ihmetellä miksi täällä kyselen tällaisia kun mies kerran on espanjalainen,mutta ollaan oltu tosi kauan pois espanjasta, eikä oikein olla enää ajan tasalla

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä devspain
  devspain Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281

  Nelinkertaista budjettisi. Yhden työpaikalla ja palkalla ei makseta vuokria ja koulumaksuja jne noin isossa perheessä!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä 175611
  175611 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.04.2008
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 5

  En huomannut sanoa että meillä on tuloja Suomesta noin 1500 kk kun muuttaisimme sinne

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä blues
  blues Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Ma en ole expertti mutta luulisin tuollaisen 3 kuukauden elamiseen ja muihin kuluihin riittavan rahamaaran auttavan ainakin alkuun. Olette varmaan jo suomessa oppineet elamaan tarkasti eli sama tyyli auttaa taatusti myos espanjassa enemman kuin pohjaton lompakko.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Suoratukka
  Suoratukka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  Olettehan kertoneet lapsillenne, että olette Espanjassa
  nyt aluksi vuoden ja sitten katsotte, missä aiotte jatkaa elämistä.

  Tarkoitan vain sitä, että elleivät lapset asiaa tiedä, voi olla melkoinen
  kolaus, kun he ovat saaneet kavereita ja tottuneet paikkaan.

  Sitten vuoden päästä ”pamautatte”, että nyt muutetaan Suomeen.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Kuminilkka
  Kuminilkka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.04.2008
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 78

  Me olemme muuttamassa vajaan viikon päästä. Mein budjetti menee aikas paljon pienemmällä, kun meitä on ”vaan” minä vaimo ja 8kk poika. Vaimo jää kotiin lapsen kanssa, minä töihin. Kävimme jo aiemmin sopimassa työkuviot ym asunnot, ja nyt sitten vaan hilaamme takapuolemme sinne. Budjetti pyörii tuon matkan kanssa jossain n 2800-3500€ luokkaa. Tähän on laskettu mielestäni kaikki. Emme osta autoa tässä vaiheessa, emmekä laske monen kk:n elämiseen varoja, koska minulla on sinne jo työpaikka.

  Eli tein budjetti saattaa olla aikas pahasti alakantissa. Työpaikan saamiseen vaikuttaa miehesi ammatti ym ym….

  Onnea matkan suunnittelemiseen!!!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä blues
  blues Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Empa malta olla tohon lisaamatta. Kevaalla 1978 lahdin Nigeriaan . Lentamaan Suomessa tuntemattomaan firmaan. Mulla oli Suomessa vaimo ja kaksi poikaa, toinen just syntynyt. Rahaa taskussa 200 markkaa ja kotiin jai ehka hiukan enemman…siita se elama lahti. Parin kuukauden jalkeen hain perheeni mukaan. Ei se taatusti ole tarkeinta paljonko sulla on saastossa. Tarkeinta lienee asenne.

  Tietty myos mun tapauksessa fakta ettei Suomessa mulle ollut tyota eika niinollen tulevaisuutta. Nyt tietty enemman menneisyytta ja monta monet monituiset hienot muistot joita ei edes voi rahalla korvata. Ainakin mulle kannatti elaman laadun vuoksi. Joku muu voi ajatella toisin. Mulla tama matka jatkuu edelleen ja jos persiilleni putoon niin on mulla edelleen yli sen lahto paaoman….

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä 175611
  175611 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.04.2008
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 5

  Toki lapset tietävät mikä suunnitelma on, oletan ettemme ole ainut perhe kuka Espanjaan on vuodeksi lähtenyt ja palannut takaisin Suomeen:0)
  Sitä paitsi Espanjahan on heidän toinen kotimaansa, vuosittain käymme isovanhempien luona,mutta lomailu on tietenkin rahan suhteen hieman eri asia kuin maassa asuminen.

  Ajattelin että jos tuosta 6000e:n budjetista maksaa kerralla koulumaksut alta pois, ei jää niitä kuukausittain huoleksi. Auton ei tarvitse olla kovin kummoinen, pari tonnia korkeintaan. Mutta totta,jos vielä maksamme takuuvuokrat ja vuokrat pari kuukautta eteenpäin, ei tuo budjetti taida kyllä pitää. Toisaalta taas Suomesta tulisi tuo 1500e/kk, jos siitä ei tarvitse laskuja maksaa,niin kyllä me tuolla rahalla elämme! On varmasti paljon kiinni siitä millaiseen elämäntyyliin kukin on tottunut, meillä se on väistämättä näin ison perheen kanssa aika säästeliäs.

  Mieheni on tällä hetkellä metallialalla. Tarkoitus ei ole välttämättä saada juuri metallialan hommia,mikä tahansa oikeastaan kelpaa,jos ajattelee että kyse on kuitenkin vain vuodesta ja siitä että palkka jostain juoksee. Uskoisin kuitenkin että hän kotimaastaan jotain työtä löytää,ainakaan kieli ei ole ongelmana.

  Vanhempiensa yritykseen hän tietysti voisi mennä milloin vain,mutta se ei nyt ole ihan sen ensimmäinen vaihtoehto meillä. Mutta hätätapauksessa kuitenkin sinne.

  Mutta kiva kuulla teidän toisten kokemuksia,kirjoitelkaa ihmeessä lisää.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä 175611
  175611 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.04.2008
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 5

  Niin pikku lisäys vielä kun tuolla alussa kirjoittelin että ollaan oltu kauan pois Espanjasta ja sitten sanoin että käymme siellä vuosittain,tarkoitin että kauan pois asumismielessä,viimeksi asuttu Madridissa,mutta sieltä muutettiin Suomeen jo 97..aika lentää

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kojo
  kojo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  175611 kirjoitti:
  ”Ajattelin että jos tuosta 6000e:n budjetista maksaa kerralla koulumaksut alta pois, ei jää niitä kuukausittain huoleksi. Auton ei tarvitse olla kovin kummoinen, pari tonnia korkeintaan. Mutta totta,jos vielä maksamme takuuvuokrat ja vuokrat pari kuukautta eteenpäin, ei tuo budjetti taida kyllä pitää. Toisaalta taas Suomesta tulisi tuo 1500e/kk, jos siitä ei tarvitse laskuja maksaa,niin kyllä me tuolla rahalla elämme! ”

  Parin tonnin autostakin on kulunsa, vakuutukset ja käyttömaksut. Halpa auto saattaa tulla kalliiksi myös remonttien vuoksi, jos huono onni on. Eikä bensa täälläkään ilmaista ole. Vuokraan pitää lisätä sähkö-, kaasu ja vesimaksu. Eli laskuja riittää Espanjassakin.

  Kannattaisiko isännän käydä etukäteen varmistamassa työpaikka. kun työttömyys on kasvanut lähiaikoina. Hiipunut rakennustoiminta verottaa myös alihankkijoita. Ripaus realismia kuullostaa ikävältä, mutta saattaa olla paikallaan, kun elätettävänä on neljä lasta ja vanhemmat. Tilanne onvähän eri kuin yksinäisellä kokemusmatkailijalla.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä jennifer85
  jennifer85 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.06.2008
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 22

  Itse ajattelin kysyä aivan samaa, mikä olisi suht realistinen summa ottaa suomesta mukaan lapsen kanssa sinne lähtiessä? koska sen tiedän ettei sinne tyhjin kukkaroin voi lähteä. Minulla siis vain yksi lapsi, joka kouluikäinen. Mutta yksityiskoulut voi tapauksessani unohtaa, niin hyviä palkkoja ei suomessakaan saa että lähtisin sinne laittamaan väkisin, kieli on joka tapauksessa tarkoitus oppia niin miksi ei sitten paikalliseen kouluun. Ja lainaa en viitsisi sitä varten lähteä pankista hakemaan, koska vielä ei ole aivan tarkkaa tietoa kauanko siellä olemme, mutta jos kaikki hyvin menee ja työt jne järjestyy ennen sinne tuloa, niin kyllä itse olisin valmis jäämäänkin 🙂 realistisesti täytyy kuitenkin muistaa ajatella, niin siksi olisi hiukan hyvä saada tuntumaa mitä kannattaa sukan varteen ottaa mukaan 🙂

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.