Millainen netti valokuidulla varustettuun asuntoon?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Millainen netti valokuidulla varustettuun asuntoon?

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  mampu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.05.2007
  Kirjoituksia: 81
  Vastauksia: 263

  Vanhassa asunnossa netti on sisältynyt vuokrasopimukseen eikä ole tullut seurattua liittymävaihtoehtoja. Nyt on mahdollisesti edessä muutto asuntoon, jossa välittäjä esitteli ylpeänä asuntoon tulevaa valokuitukaapelia (onkohan termi oikea?).  Nopea yhteys olisi siis tarjolla, mutta mikä olisi järkevä tapa hyödyntää se, kun liittymää käytetään vain 6kk vuodessa. Voiko jollain yhtiöllä laittaa liittymän lepäämään siksi ajaksi, kun sitä ei tarvita? Kannattaako hankkia jokin paketti, jossa tulee samalla kännykän nettiliittymä yhteen tai useampaan kännyyn?

  Suomessa käytössä on ollut nyt kesän ajan DNA:n 4G ”pupunkorvamodeemilla” ja kaikki yhteysongelmat loppuivat kuin seinään. Tekisi mieli otttaa pupunkorva mukaan talviasumukseenkin, mutta löytyykö sopivaa liittymää ja onko se kilpailukykyinen tämän kuitusysteemin kanssa?

  pupu

  LINKKI

  mampu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.05.2007
  Kirjoituksia: 81
  Vastauksia: 263

  Nämä lienee lähinnä vastaavia kuin DNA:lla. Mahtaako olla kilpailukykyinen valokuitulaajakaistan kanssa, kun käyttöä nykyisen laskutuksen mukaan n 20 GB kuukaudessa. http://www.comparaiso.es/manuales-guias/4g-internet-casa

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Olet aiemminkin kysellyt tätä samaa asiaa. Huolesi rahallinen määrä on 6kk x kuukausierä eli noin 300€. Jokainen noista casa-4g-liittymistä ja muista 4g liittymistä edellyttää sitoutumista, jota et voi laittaa hyllylle. Pupunkorvamodeemit eivät ole mitään sen kummempia modeemeja kuin mitkään muutkaan. Vaikuttaa siltä että haluat mahdollisimman huippuyhteyden, jota käytät suhteellisen reilusti jos kerran 20 gigaa tulee ladattua Suomessakin. Mutta sitten se suurin huolesi tosiaa on että voi kauhea jos joutuukin maksamaan sellaiseltakin ajalta kuin sitä ei käytä. Niin se nyt vain on. Prepaidien avulla pelaamalla hinnaksi tulee noilla latausmäärillä joka tapauksessa suurin piirtein saman verran kuin mitä noi kontraktiliittymät maksaa. Ja lisäksi sellaista prepaidia et edes saa, missä on latausmäärät kymmeniä gigoja.

  Eli niele nyt se 300 euron katkera kalkki ja maksa siitä valokuidusta ympäri vuoden ja lopeta turha kärvistely.

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Mitä niihin kännykän nettiliittymiin tulee niin se on käytöstä kiinni. Paljonko kuluu dataa. Se maksaa alle kympin kuussa jos sulla on kännyssä vaikkapa 1,5 gigan datakatto. Jos se ei riitä niin taas kaivat lompakkoa. Voi kauhea. Kyllä se on kallista.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Riippuen vahan milla alueella tulevaisuudessa asuisit, mutta jos kyseessa on edelleen Las Palmas ja Canterasin ranta-alue niin ihan ekaksi poistaisin listasta onot jazztellit ja orangen.

  >Comparaison hinnat eivat ole voimassa olevaa hintoja Kanarialla.

  Sitten katsoisin Movistarin ja Vodafone/onon valilla.

  ”>Se etta talossa on jo valokuitu valmiudet ei esta etteiko siihen saisi adsl linjaa joka ei ole niin nopea mutta edullisempi.</span>

  Movistarin fusión paketti on hyva mutta siina kuukausimaksu on 70e sisaltaen lankapuhelimen,kannykan, valokuitukaapelin, 300mb, ja movistar/canal+ tvn.

  Nukkumaan laittamisesta ei saa kovin suurta hyotya joten en kannata sita.

  Tuolle pupujutulle en nae mitaan kayttoa koska asentaja tuo mukanaan firman laitteet.

  Taas jos paadyt recharge  systeemeihin tulee ne  kalliiksi ja ovat aika huonolaatuisia. Tietysti en tieda mitka ovat tarpeesi netin suhteen.

  LINKKI

  mampu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.05.2007
  Kirjoituksia: 81
  Vastauksia: 263

  Nettiasiat muuttuvat niin tiuhaan tahtiin, että samankin asian kysyminen useampaan kertaan eri aikoina on minusta perusteltua. Enkä muista kyllä valokuidusta ja 4G:stä ennen kyselleeni. Voit mielihyvin skipata kysymykseni, kun ne tuntuvat niin ärsyttävän. Ja mielelläni tietysti löytäisinkin jonkin muun foorumin kysymyksilleni, kun kerta toisensa jälkeen asiallista vastausta toivoessaan täällä törmää samaan lokaan, mikä ei kylläkään koske kuin tiettyjä vastaajia, mutta tekee neuvojen kysymisestä kurjaa. Minusta jokaisella on lupa itse määritellä, kuinka löysällä tai tiukalla kukkaronsa nyörit pitää ja ainakin itse olen huomannut, että tiukalla pitäen ja mm erilaisia vakuutuksia, liittymiä ym koskevia sopimuksia aika-ajoin päivittämällä pääsee toteuttamaan vaikkapa asuinmaataan koskevia unelmiaan aikaisemmin kuin tuhlaamalla. Jos sinulla on jotain henkilökohtaista hampaankolossa, ottaisitko ystävällisesti yhteyttä yksityisviestillä.

  Olisko kellään kommentoitavaa itse kysymykseen?

   

  LINKKI

  mampu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.05.2007
  Kirjoituksia: 81
  Vastauksia: 263

  Kiitos suomenkielinen – ei ollenkaan ensimmäinen kerta, kun riennät apuun keskusteluilmapiiriä korjaamaan!

  LINKKI

  Loikkari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2013
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 235

  Aivan oikeassahan matkaileva perhe asiassa on, nuo kännykkä/mokkula liittymät joissa on datamäärän rajoitus, mikä se sitten onkaan tulevat kalliiksi jos surffaa enemmän kuin s-posti, pankkiasiointi ja pieni foorumisurffaus. Skypen videopuhelun ja muun liikkuvan kuvan katselemisen voi niillä unohtaa heti alkuunsa. Radiotakaan ei paljoa voi kuunnella koska sekin vie sitä datamäärää aika joutuisaan.

  Tietysti jos haluaa vain tietynlaisia vastuksia, vastauksia jotka miellyttää kysyjää voi sen kysymyksessä esittää, että älkää nyt missään nimessä vastatko jos vastauksen kriteerit joita luettelen alla, ei toteudu. ELämästä tulee kliffaa kun saa vain positiivista ja miellyttävää palautetta. En tiedä miten paljon Espanjassa asiat muuttuu netti asioissa, itse tarvitsin nettiä siellä viimeksi 2012 keväällä ja 50 € taisi mennä jo 5 gb määrästä per kuukausi.

  vakuutuksia kannattaa alkaa kilpailuttamaan sitten kun lähestyy 65 v, sopiva ikä kun sitten ei enää saa uusia sopimuksia tehdyksi kun ei ole asiakashistoriikkia. No tämän laitoin vain ”kiveksi kenkääsi” toivottavasti se ei hierrä siellä.

   

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Kyselin tutuilta paljonko maksavat adsl paketista movistarilla johin kuuluu tuo adsl ja kiintealinja niin hinta on noin 38e kk. Kayttavat hyvin laajasti ; skypet ym. on kuulemma riittava.

  Mulla oli se myos aikaisemmin eika ollut mitaan valittamista. Siirryin tahan fusioniin lahinna kannykoitten kayttamisen takia.

  Saasto entiseen systeemiin verrattuna on noin 30 euros kuussa. Vaikka maksankin nyt valokuidusta ym . 70 e kk.

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Ja mitähän lokaa tuossa vastauksessamme oli? Välitimme tuttavaperheeltä tulleen viime käden tuoreen tiedon. Se mitä olet aiemmin kysellyt on nimenomaan sen liittymän ”lepoon” laittaminen. Espanjassa on miljoonia osa-aika-asukkaita, jotka liikkuvat sisään ulos mennen tullen ja palatessa. Jokainen heistä varmaan laittaisi mielellään napin painalluksella tai tiettyyn hotlineen soittamalla netin lepotilaan silloin kun maasta poistuvat ja taas päälle silloin kun tulevat takaisin, mutta kun se ei vaan niin tapahdu. Se tavoiteltu säästö eli pari kolme sataa euroa on se joka tästä jankkaamisestasi tekee huvittavan.

  Loikkarille kiitokset asiallisesta vastauksesta!

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Ma en kylla miettisi minuuttiakaan jos valokuitu on saatavilla. Mun ADSL on super hidas ja maksaa noin 40/kk. Niin pian kuin valokuitu on rakennettu alueelle tulen sen ottamaan, maksoi sitten vaikka mita! Ma en taida olla kotosalla edes tuota 6kk vuosittain mutta haluan etta linjat pelaa tullessani 🙂

   

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Kyselijälle suosittelisin kääntymistä Facebookin Costalla mitä tahansa ja koska tahansa -ryhmän puoleen. Sieltä saa mihin tahansa kysymykseen tusinan yhdentekeviä vastauksia, joista voi sitten valita itseään parhaiten miellyttävän ja ryhtyä riitelemään niiden muiden kanssa perustelemalla, miksi juuri tämä tai tämä vastaus ei miellytä.

  Kun netin foorumeita lukee, ei voi kuin todeta, että suomalaiset ovat se epäkohteliain ja riidanhaluisin porukka.

  LINKKI

  mampu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.05.2007
  Kirjoituksia: 81
  Vastauksia: 263

  Palaan vielä tähän aiheeseen. Vodafonelta saamieni tietojen mukaan kaikki heidän liittymänsä voidaan laittaa maksutta lepäämään (suspender) enintään 6 kuukaudeksi vuodessa. Jos käyttää liittymää vain talven ajan , on aika kannattavaa soittaa ja panna liittymät lepäämään: esim 6 kk x 70 e = 420 e. Tällä saa jo parin hengen edestakaiset lennot ikäänkuin ilmaiseksi. Orangella lepäämisaika on max 3 kk ja silloinkin netistä maksetaan puolta hintaa ja kännyköistä 3 e/liittymä. Movistarilta en ole vielä saanut vastausta. Movistar kiinnostaa juuri sikäli, että valokuitu on Movistarin ja lupaavat fibran ADSL:n hinnalla.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Hmm..? Kyseessä varmaan pitkälti silkka makuasia, mutta Matkailevaperheen holding companylle sellaista, että vaikka hänen vastauksiensa sisältö monasti olisi varsinaisen asian suhteen totuuspohjaista, niin silti näyttää joka kerta olevan osa kommentista myös silkkaa vittuilua ad hominem, joten itse olen päätynyt skippaamaan m-perheen kaikki kommentit ja myös kaikki hänen aloittamansa ketjut. Tuskinpa haitannee, jos skippaa, mutta arvannen että vittuilu noin ylipäätään on karkottanut tästä ryhmästä monta sellaista uutta potentiaalista keskustelijaa, jotka olisivat halunneet tulla tänne sanailemaan toisenkin kerran.

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.