Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Yleistä asumisesta ja elämisestä › Miksi juuri Espanja?
- Tämä aihe sisältää 25 vastaukset, 16 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 14 vuotta sitten
Raaveni toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Tässä tuli mieleen, että minkä takia ihmiset muuttavat juuri Espanjaan? Löytyyhän sitä aurinkoa muualtakin. 😀 Espanja ei loppujen lopuksi ole mikään eksoottinen maakaan. Onko tässä sellanen ”Nokun kaikki muutkin …” vai onko Espanjassa jotain mitä muualla ei ole?
Suomen uutisissa Espanjasta raportoidaan vaan silloin kun ETA on pommittanut jotain tai jotain muuta hirveää on tapahtunut. En usko sellaisen kuvan houkuttelevan ihmisiä paikalle. Jotain siinäkin maassa on pakko olla, että niinkin moni suomalainen sinne on muuttanut pysyvästi, ja niin monet käyvät siellä vakituiseen.Elikkä siis, mikä Espanjassa viehättää? Mikä sai teidät tulemaan Espanjaan? Kiinnostaisi tietää. 🙂
En ota kantaa euroopan ulkopuoliseen maailmaan.Mutta euroopassa espanjan ilmasto on paras.Suomeen verrattuna siellä on vieläkin halpaa,mutta ennen euroa ero oli vieläkin suurempi.
Suomalaisille kohtuullisen helppo kieli oppia.Moneen muuhun maahan verrattuna kivat ihmiset.Luonnon ja ympäristön puolesta erittäin monipuoliset mahdollisuudet.
Ja erittäin tärkeä pointti, hyvät ja siedettävän hintaiset yhteydet.
Ja tietenkin kun yksi löytää paikan seuraa lumipalloilmiö ja suosio kasvaa potenssissa.Ennen Espanjaan muuttoa matkustin työni takia todella paljon. Kun päätimme muuttaa ulkomaille, maan valitsemiseen tarvitsimme vaimon kanssa harkinta-aikaa viitisentoista sekuntia. Jompi kumpi mainitsi Italian ja molemmiltä pääs huokaus ”ääääh”. Eli Espanjaan läksimme.
Minulle tärkeimmät asiat ovat Espanjan luonto, Espanjan luontoreitit, todella hyvä ruoka (turistialueiden ulkopuolella), hyvät viinit, (suhteellisen helppo) kieli ja suhteellisen hyvin organisoitu yhteiskunta.
Näillä minun kriteereilläni ei itseasiassa vaihtoehtoja ollut, siis minulle ja meille.Vasta jälkeenpäin olemme tosin ymmärtäneet, miten upea paikka Espanja on. Luulin tuntevani Espanjan, kun olin matkustellut aluksi Costa del Solilla turistimatkalla sitten kaupunkilomilla ja työmatkoilla Barcelonassa, Madridissa, Sevillassa, Jerezissä, Valenciassa, Alicantessa, San Sebastianissa… Kävi ilmi, etten tosiaan tiennyt tästä maasta mitään. Eli, jos tuntuu, ettei Espanjassa ole mitään ihmeellistä, kannattaa tutustua hieman paremmin. Ja kannustan aloittamaan vaikkapa pohjoisrannikolta.
Suomeen verrattuna parempaa säätä löytyy aika helposti monesta muustakin paikasta.
Yksi raadollinen totuus on, että ainakin eläkeläiset muuttavat Espanjaan edullisen verosopimuksen ja ilmaisen terveydenhuollon takia. Tutuille kerrotaan ihanista Toscanan maisemista, mutta, mutta….
Henkilökohtaisiin, noin 30 vuoden maailmaa muuallakin kuin Euroopassa laajalti kiertäneen kokemuksiini perustuen voin omasta puolestani sanoa, että mielestäni Espanja on asuinpaikkana hyvä ”kompromissi” monesta asiasta.
Jokaisella on tietysti omat näkemyksensä, toiveensa ja tarpeensa, mutta henkilötasolla pidän Espanjaa – kokonaisuus huomioon ottaen – hyvänä paikkana asua ja nauttia elämästään.
Samaa mieltä… minulle(kin) tämä on eräänlainen kompromissi… olen viettänyt paljon aikaa juurikin Toskanassa; maisemat on kieltämättä kauniit, mutta se ilmasto… 🙂
Etelä-Espanjassa on ainakin Euroopan paras ilmasto, hyvät liikenneyhteydet ja infrastruktuuri suht.koht. kunnossa. Euroopan ulkopuolelle en halunnut asettua.
bhajee kirjoitti:Samaa mieltä… minulle(kin) tämä on eräänlainen kompromissi… olen viettänyt paljon aikaa juurikin Toskanassa; maisemat on kieltämättä kauniit, mutta se ilmasto… 🙂
Etelä-Espanjassa on ainakin Euroopan paras ilmasto, hyvät liikenneyhteydet ja infrastruktuuri suht.koht. kunnossa. Euroopan ulkopuolelle en halunnut asettua.
Juuri nuo samat syyt minullakin ja sen lisäksi se, että täällä (jopa etelässäkin) on muutakin duunia kuin vain turismiin liittyvää, joten oman liiketoiminnan pyorittäminen on mahdollista…
Myös kieli vaikuttaa, eli se, että on edullista puhua englannin lisäksi espanjaa eikä jotain pikkukieltä mistä ei ole hyötyä muualla tällä pallolla.
Turhan kylmä täällä tosin on.
Minullakin samat syyt. Paras paikka Euroopassa, ehka koko maailmassa. Tyoni vie mut ympari maailmaa vuodesta toiseen mutta koti on Mijas Costalla. En todella ole loytanyt parempaa ja ei yksin paikka vaan myoskin ystavat vaikka mun maailmani onkin hiukan pois tasta Suomi ympyrasta. Vaan silti nautin ilta oluesta Bhajeen kanssa kuin myos monen muun orkki persoonan kanssa.
Mitä espanjassa on mitä muualla ei ole? Katsotaanpa…
Espanja on hyvin monikulttuurinen maa verrattuna moneen muuhun euroopan maahan. Espanjassa puhutaan esimerkiksi montaa eri kieltä, virallisestikin, ja tämä tuo lisäväriä oloon espanjassa, varsinkin sille joka osaa antaa arvoa tämän kaltaisille asioille. Ihminen joka taas ei hyväksy monikulttuurisuutta saattaa huomata olevansa tukalassa tilanteessa itsensä kanssa ensin hyväksyttyään espanjan semmoisena kuin se on, mutta huomatessaan ettei ole ymmärtänyt yhtä espanjan peruselementeistä; paikalliskulttuurien painoarvoa. Tämä saattaa johtaa tietynlaiseen hämmenyksen kaltaiseen olotilaan, joka taas puolestaan saattaa johtaa loppujen lopuksi negationismiin. Espanja on paikalliskulttuurien hernesoppa, toiset tykkäävät tästä piirteestä ja toiset eivät.
Espanjassa on myös ainutlaatuinen luonto, eläinlajeilla jotka ovat häviämässä tai ovat jo hävinneet muualta euroopasta, kuten korppikotka, tietyt matelijalajit, karhu (uhanalainen), susi (uhanalainen), ilves, monni …
Espanjassa on historiallisia aarteita, arkkitehtuurisia tai kirjoitettuja, enemmän kuin monessa maassa naapurimaineen yhteensä; Segovian roomalaisten aikainen aqueducti, Méridan teatteri, Granadan Alhambra, Santiago de Compostelan tai Sevillan katedraalit jne, jne. Sevillan Archivo de Indias arkistossa on taas Columbuksen (Colón espanjaksi) omakätisiä kirjoituksia sekä muita korvaamattomia historiallisia dokumentteja … ja tässä vain muutama mainittuna. Espanjasta löytyy valtava määrä historiaa ja kulttuuria.
Ja onhan espanjassa aurinkoa ja lämpöä varsinkin etelässä.
Maalla on paljon tarjottavaa, monella tapaa enemmän kuin monella muulla euroopan maalla tai mailla yhteensä. Kannattaa ottaa selvää, se ei vie paljon aikaa. Informaatio ja informaation omaaminen on aina tärkeätä pääomaa.
Tässä pari espanjalaista lehteä, joista voit aloittaa espanjaan sukelluksesi, espanjan uutisineen:
http://www.elmundo.es
http://www.elpais.esilluusia kirjoitti:Suomen uutisissa Espanjasta raportoidaan vaan silloin kun ETA on pommittanut jotain tai jotain muuta hirveää on tapahtunut. En usko sellaisen kuvan houkuttelevan ihmisiä paikalle.
Tulipa mieleeni kommentoida myös tätä osuutta.
Terrorismia kukaan ei voi puolustaa tai hyväksyä, mutta Espanjassa sitä ei juurikaan näe ellei asu Baski-alueella, jossa nuo sanalla sanoen totaaliset idiootit tuhoavat ”omaa maataan” ja omaa elinkeinoaan.
Tässä tosiasiat Espanjan terrorismista.
-ETA ei ole koskaan halunnut tappaa sivullisia. Pommi asetetaan aina vain materiaalista vahinkoa tuottaakseen ja siitä ilmoitetaan sopivasti ajoissa, että ihmiset pystytään evakuoimaan ja kuitenkin niin myöhään, että pommia ei ehdi purkaa.
-Jos ETA haluaa jonkun hengiltä, tämä tapahtuu poikkeuksetta suoraan kohdistuen haluttuun henkilöön, esimerkiksi kahvilassa teloitustyyliin niskalaukauksella sivullisia ampumatta.
-ETA:n pommi-iskut ja uhkaukset eivät juuri koskaan näy esimerkiksi Etelä-Espanjassa muulloin kuin turistiaikaan jolloin Madridilaiset ovat lomalla (=elokuussa), jolloin mahdollisia uhkia on. Minun 8 vuoden aikana on sattunut pari tapausta: Fuengirolan Piramidesilla, Lentoasemalla ja viimevuotinen ”lapsellinen pamaus” Benalmadenan ja Torremolinosin rajalla. Kaikissa näissä tapauksissa poliisi tiesi tapauksesta ja evakuoi ihmiset pois varsin pienikokoiselta vaara-alueelta.
Totuus on se, että ETA on kovasti heikentynyt ja olisi (minun mielipiteeni mukaan) jo lähes kokonaan hävitetty, ellei vaalitulos olisi ollut sitä mitä se oli Madridin Al-Gaida iskujen jälkeen.
devspain kirjoitti:Terrorismia kukaan ei voi puolustaa tai hyväksyä, mutta…
Tässä tosiasiat Espanjan terrorismista.
-ETA ei ole koskaan halunnut tappaa…
-Jos ETA haluaa…
-ETA:n pommi-iskut ja uhkaukset eivät juuri koskaan näy…
Totuus on se, että ETA on kovasti heikentynyt ja olisi (minun mielipiteeni mukaan) jo lähes kokonaan hävitetty, ellei vaalitulos olisi ollut sitä mitä se oli Madridin Al-Gaida iskujen jälkeen.
Hyvin tunnut kuitenkin puolustavan 😉
Kuulostaa kivalta sökösakilta…Hmmm.
Tuolla tavalla epämääräisesti kun lyhentelet ja lihavoit kommenttiani, niin on syytä pyytää selvitys mitä tarkoitat?
Minä en ainakaan ollut äänestämässä Zapateroa lässyttämään ja pakoilemaan. Terrorismia vastaan tarvitaan kovia keinoja ja tarvittaessa vielä politiikkaakin kovempia. Nykyinen hallinto on valitettavasti tuhonnut monivuotisen Aznarin työn tällä saralla.
Ja kerrottakoon nyt sekin, että EI, minä en kuulu (kumpaankaan) puolueeseen, mutta olen ehdottomasti tiukemman linjan kannalla kuin nykyinen meno. -EU tasoa myöten.
Lopetan arkaluontoisen aiheen osaltani tähän sillä tämä arvattavasti provosoi monia.
Andalusiassa pienen pienessä kylässä maaseudulla elävänä on pakko mainita paikalliset ihmiset. Meidät suomalaisen mieheni kanssa otettiin alusta asti täällä vastaan erittäin lämpimästi ottaen vielä huomioon että talo jonka ostimme, oli vähän niin kuin kylän yhteistä omaisuutta (kirkon omistama ja kylän opettajan vuosikymmeniä asuttama möksä) eikä kyläläiset halunneet että se myytäisiin… Silti saimme alusta asti hyvää kohtelua ja melko pian tunsimme jo kuuluvamme kalustoon. Pian alkoi oven taa ilmestyä pussillinen appelsiineja ja milloin mitäkin herkkuja. Tietysti myös me teemme palveluksia muille silloin kun osaamme, vuoroin vieraissa tietenkin… Tämä on helpottanut käytännön elämää erityisesti ensimmäisinä vuosina kun tarvittiin paljon muuraria ja kovan rakentamisen aikana niitä ei yleensä saanut paikalle kirveelläkään. Lähinaapureiden kanssa ollaan tietenkin eniten tekemissä ja juuri eilen naapuri leikkasi viiniköynnöksemme kun on asiantuntija sillä alalla. Monilla voi olla muunlaisiakin kokemuksia espanjalaisista ja meitä tietysti auttoi että tulimme asuttamaan kylää, josta muuttoliike oli pikemminkin ollut pois päin. Silti väitän että yleensä espanjalaisten kanssa ystävystyy nopeasti, heidän kanssaan on helppo tulla toimeen ja ajan myötä heistä saa todella hyviä ystäviä. Espanjalaiset ovat 100% varmasti eurooppalaisista ”lo más cariñosos”, vaikeasti suomeksi käännettävä, sanakirjan mukaan tarkoittaa hyväntahtoinen, lempeä, suopea, hellä. Tarkoittaa käytännössä sitä että muut ihmiset otetaan huomioon, heille sanotaan usein ystävällinen sana ja halataan ja suukotetaan poskelle! Edellytyksinä luonnollisesti (niin kuin kaikkialla) kielitaito ja asenne ”niin metsä vastaa…” ja tietenkin kulttuuristen ominaispiirteiden (hiljaa hyvä tulee) hyväksyminen. Paikalliset ihmiset ovat minulle hyvä syy asua juuri Espanjassa.
Moi!
Kysymykseni on osoitettu erityisesti Karille, sillä palstalta olen ymmärtänyt, että olette perheesi kanssa muuttaneet Espanjaan lasten ollessa vielä pieniä. Miten koit maan pienten (vaaleiden?) lasten kanssa, oliko mielestäsi turvallista?
Meille jostain syystä tuli viime reissulla fiilis, että siepataanko siellä pikkulapsia ihan vanhempien nenien edestä jos ei koko ajan pidetä kädestä kiinni? Suomessa kun pieniäkin lapsia kannustetaan liikkumaan itsenäisesti, vanhempien toki seuratessa aivan lapsen perässä tai vierellä, niin siellä asiat oli kyllä aivan päinvastoin. Eli koko ajan olisi pitänyt ihan fyysisesti pitää kiinni tai rattaissa. Lapset eivät näyttäneet lainkaan liikkuvan ns. itsekseen. Onko se turvallisuuskysymys vai mistä johtuu? Tuntuu oudolta, jos on mukamas niin vaarallista, että pitäisi lasta valjaissa kuljettaa, silloinhan siitä pitäisi varottaa jo lomaoppaissakin, jos ei normaali liikkuminen ole sallittua lapsille.
Toivon, että häirikkövastaajat eivät vaivautuisi tällä(kin) kertaa. Tämähän on tietysti sama kuin sanoisi lapselle, että ethän vaan koske siihen, ethän…
-R-
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.