miksi juuri espanja

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat miksi juuri espanja

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 38)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Sitä , miksi juuri Espanja on se maa minne niin monet loppujen lopuksi päätyvät asumaan, mistä ostetaan asunto ja missä katsotaan hyväksi viettää talvi, on monin tavoin kritisoitu.

  On maita missä on lämpimämpää, on maita missä on halvempaa ja asunnotkin ovat monin paikoin paljon halvempia.
  Syitä miksi mulle Espanja on juuri se juttu, on monia. Ja jokaisella on tietenkin omat syynsä , joko valita Espanja tai sitten ei.
  Mutta ne ketkä ovat valinneet Thaimaan , varmaankin miettivät tällä hetkellä, miten se näin meni.
  Espanja on kuitenkin Eu- maa ja Eu:n ongelmista huolimatta täällä ei varmaankaan ihan sotimaan ryhdytä.
  Ja Turkki ja Marokko ovat muslimimaita , mikä saattaa tuoda omat ongelmansa.
  Entisissä itäblokin maissa lienee omat haasteensa , rikollisia riittää ihan vientiin asti.
  Kyproksella Turkkilaiset myyvät Kreikkalaisten omistamia kiinteistöjä, ei ihme , että halvalla lähtee.
  Niistä on kiva sitten joskus tapella oikeudessa.
  Ja tässähän nämä yleisimmät suomalaisten vaihtoehdot taisivat ollakin.
  Eli , tervetuloa Espanjaan.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Niinhan se on…minakin lahdin -92 Espanjasta suureen maailmaan. Myin talon ja tavarat ja sitten takasin 1999. Monta maata olen kiertanyt mutten parempaa loytanyt….

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  Kuuntelin sydanta 🙂

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281

  No jos minä olisin sellainen puolivuotisasukki (joita en ymmärrä lainkaan) ja/tai eläkeläinen, niin olisin totaalisesti jossain muualla kuin espanjassa. …ja se ”muu” ei todellakaan tarkoita suomea, thaimaata tai floridaa…

  LINKKI

  pauliina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Meille Espanja on ns. kesämökki ulkomailla. Verotus pidetään muualla (ei kuitenkaan Suomessa). Malagaan on helppo saavutettavuus mistä tahansa Espanjasta ja yleensä säät ovat hyvät (poikkeus viime talvi). Helppo tehdä ex tempore matka ai sitten viivähtää useampi kuukausi. Tosin, en asu ns. suomalaisalueilla, jonka vuoksi haluan opiskella samanaikaisesti useampaa uutta kieltä.

  LINKKI

  pauliina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  korjaus: mistä tahansa Euroopasta on hyvä saavutettavuus, jota arvotan

  LINKKI

  Frank
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.11.2009
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 255

  Mä olen Pauliinan kanssa samoilla linjoilla.

  Kokonaan muuttaminen on hieman eri juttu kuin pitää aktiiviset siteet Suomeen. Florida olis ollut kiva vaihtoehto, kun sielläkin on tuttuja ja kieli sujuisi hyvinkin, mutta se matka… yksinäiselle se on helppoa, mutta kun on perhettä, kavereita ja muita sidoksia ei ole helppo a) irtautua kauas ja b) ihan kokonaan. Jos itse viihtyisikin yli puoli vuorokautta wc-pönttöä muistuttavalla istuimella lentokoneessa eikä se haittaisi että viikonlopun vapaasta puolet menee matkustamiseen niin voi olla, että toisia se haittaa. Vaikkapa lapsia. Lisäksi on ihan eri asia asua kuin olla turistina. Tässä kohtaa esim. Thaimaa putoaa kokonaan veks listalta. Toisten valintoja voi ihmetellä jos niitä yrittää soveltaa itselleen, mutta syitä ja valintoja on yhtä monta kuin ihmisiäkin.

  Yksi asia kuitenkin yhdistää lähes kaikkia Espanjaan ja kaukokohteisiin muuttavia: sää ja lämpö. Me ei koskaan olla ymmärretty niitä tuhansia ja tuhansia ihmisiä, jotka ostavat kesämökin Lapista. Ihan kuin talvessa ei olisi jo riittävästi. Unohtamatta sitä loputonta ininää kun yrität yöllä nukkua.

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011

  Espanja?
  Jaa-a, maa jonka nimi oli lapsuudessani kirosana kodissani, maa joka on aina ollut sydämessäni, maa jonka kansa tuntuu tutulta…ainoa juurien ja osan esivanhempieni maa.

  Sattuma (lue jalkapallo) vei minut Espanjaan, sen jälkeen Amor ampui nuolensa…siinä se sitten on, tuleva asuinmaa, sitten kun lasten koulut on käyty, jos mies suostuu enää muuttamaan.
  Ei löydy mitään järkevää syytä, ei taloudellista tai muutakaan, ei duunarilla oikein ole verotuksellisen kikkailun tarvetta tai mahdollisuutta…kun ei ole omaisuutta voi asua siellä missä kulloinkin on pakko (lasten koulut) tai minne sydän vie.

  Valencia on koti siinä missä Tamperekin.

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  Me ollaan täällä Espanjassa pysyvästi. Ei edes käydä joka kesä Suomessa.

  Ihastuin nuorena välimeren valoon, joka inspiroi maalauksiani.
  Mutta miksi juuri Espanja?

  Kanarian saaret tekivät voimakkaan vaikutuksen, kun vierailin siellä ensimäisen kerran 19 vuotiaana.

  Tämän foorumin kautta sain ”nettiystäviä”, jotka kannustivat ja edesauttoivat minua pitämään näyttelyjä aurinkorannikolla (kiitos heille kaikille).

  Kun sitten miehen työnantaja palkitsi kolmenkymmenen vuoden työrupeaman kirjallisella irtisanomisella kaksi vuotta ennen eläkkeelle siirtymistä, olimme ”vapaat” siirtymään valoon, lämpöön ja edullisempiin elinkustannuksiin ;D .

  Asian voi tietysti sanoa niinkin, että pakon sanelemana, mutta koska asenne on tärkeä tyytyväisyyden kannalta, niin hyvä näin. 🙂

  Minä siis maalailen täällä onnellisena, onnellisen eläkeläisen siivellä. 😉

  (Mainoskatko: Seuraava näyttelyni on Torrox Costan uudessa kaupungintalossa 2.8. -15.8. 2010, Tervetuloa!)

  LINKKI

  Marjukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.08.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 361
  Frank kirjoitti:

  Me ei koskaan olla ymmärretty niitä tuhansia ja tuhansia ihmisiä, jotka ostavat kesämökin Lapista. Ihan kuin talvessa ei olisi jo riittävästi. Unohtamatta sitä loputonta ininää kun yrität yöllä nukkua.

  Meillä oli onni periä ympärivuotisesti asuttava talo Lapista ja niin se vaan Lapinhulluus pääsi iskemään.
  Mikä rauha onkaan kaamosajassa…luonnon puhtaus ja taianomainen sininen hämäryys…ja sitten ne kesät. Siinä ei ininätkään haittaa ja onhan niihin inisijöijiin jo keksitty pelit ja vehkeet.

  Muistan kesän (joskus nelisen vuotta sitten), jolloin meni siipan kanssa napit vastakkain Lapissa näiden inisijöiden vuoksi. Palasin lentäen kotiin ja bongasin 99euron lennon Malagaan. Vaan kuinkas siinä sitten kävikään…?

  Loppujenlopuksi, kun sain paluulennon…olin tuhannen paukamilla moskiittojen jäljiltä, etten ikunas ole Lapissa ollut. Kuumakin oli, kuin Helvetissä. Ostin ison tuulettimen asuntoon ja vannoin pyhästi, että kesäkuukausina en Espanjaan lähde…never, never!

  Päätös on pitänyt melko hyvin. Alkaa olla jo tuota ikääkin ja sen tuomia terveysongelmia, että kuumuus ei ole hyväksi. Siispä…jatkan lomailua Espanjassa loppusyksystä…tai alkukeväästä.

  Muuttohaaveet haudattu miehen sairastumisen vuoksi ja päätös tuntuu hyvältä. Jokainen taaplaa tyylillään…meillä mennään näin…toistaiseksi.

  Lämpötila ulkona lähellä 30 astetta, joten kestämistä on täälläkin…onneksi kohta viilenee 🙂

  LINKKI

  Andreu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.01.2008
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 17

  Ainakin täällä Costa Blancalla, varmaan myös etelän huumerannikolla, suomalaiset alkavat häipyä jo pääsiäisen jälkeen niin, että seurakunta, Suomi-kauppa, kahvilat ym lopettavat toimintansa ja ne pikku-hiljaa alkavat taas toimia vasta lokakuun puolenvälin jälkeen. Kuitenkin touko-kesäkuu ja syys-lokakuu, jolloin suomalaiset ovat poissa, ovat kaikein mukavinta aikaa sekä ilmaston että erilaisten tapahtumien suhteen. Mikä ihmeen masokismi suomalaisen geeneissä selittää asunnon hankkimisen Espanjasta, jos ei koskaan siitä nauti silloin, kun se on parasta?

  LINKKI

  Lumenluoja
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2010
  Kirjoituksia: 55
  Vastauksia: 1489

  suomalainen haluaa nähdä vettä ja vihreytä. Ja ehkä kuumuus on liikaa?

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Tai sitten yksinkertaisesti nauttivat huonosta ja kylmasta saasta. Taalla talven valittaavat lammittamattomissa asunnoissa hometta sun muuta riesaa ja sitten Suomeen itikoiden syotavaksi ja kylmaa sadetta pitamaan kunnes taalla taas on sateet alkaneet…ja eikun sama uusiksi.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748
  blues kirjoitti:

  Tai sitten yksinkertaisesti nauttivat huonosta ja kylmasta saasta. Taalla talven valittaavat lammittamattomissa asunnoissa hometta sun muuta riesaa ja sitten Suomeen itikoiden syotavaksi ja kylmaa sadetta pitamaan kunnes taalla taas on sateet alkaneet…ja eikun sama uusiksi.

  Just náin se on. Me suomalaiset tykátään pitää ikävää, aina pitää olla jotain, josta valittaa. Espanjassa on talvella kylmáä ja márkäá ja asunto homehtuu ja varpaita paleltaa. No tietenkin, kun me ei lämmitetä. Ei joko raaskita tai ei lämmitetä siksi, että meidän mielestä Espanjassa ei tarvitse lämmittää – ja sitten valitetaan. Ja kesáksi mennään suomeen ja valitetaan kun siellä sataa koko ajan ja on kylmä. Tai valitetaan siitä, että sielläkin on liian kuuma kun ei sada…ahistaa… ei kai semmoista sáátä olekaan, mistä suomalainen ei keksisi valittaa.

  Ja ruoka, siitákin valitetaan aina. On se niin huonoa. Ja ei laiteta pataan suolaa, ei läskiä, ei kermaa, ei sokeria…kun ne on niiiiin epäterveellisiä ja kolesteroli nousee ja lihoo ja tulee sokeritauti. Ja sitten valitetaan kun ei maistu millekään. Eikä sitten suuhun pistetá mitáán espanjalaisia sotkuja, perunoita meille olla pitää ja lenkkimakkaraa ja sian lihaa. Kasvikset ja kaikenmaailman merielávát on kukkaispoikia varten, tai ulkomaalaisia.

  On se niin mukavaa olla suomalainen. Ja juodaan sitten pahaan oloon ja pahaan mieleen lääkkeeksi oikein suomalaista koskenkorvan viinaa ja lonkeroa ja valitetaan taas aamulla, ettá voi kun on paha olla ja sárkee páátä. Ja varmasti se johtuu tuosta espanjan kuumasta auringosta, ei táállä voi olla, kun kossukin panee páán kipeeksi. ai ai. on se ihan toista sammua suomessa ja herátá vesisateeseen ja kahteen miljoonaan itikan pistoon. Hyvá suomi, siellä on mun sydämein.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tulkaa Cantabriaan, täällä ollaan jossain 1,5 km korkeudella vuoristossa , 30 astetta lämmintä, ei hyttysiä, vaan tossa näkyy 8 korppikotkaa kiertelemässä vuoren päällä. Niin hienot maisemat ettei Suomessa missään eikä koskaaan, loistava ruoka , mukavat , siis erittäin miellyttävät ihmiset , siis täyttä luxusta . Kiva olisi kuulla mistä täällä keksisi suomalainenkaan valittaa.
  Varmaan siitä että ottaa niin niskan päälle kun katselee vuoria ja kun eihän semmoisia Suomessa ole.
  Tuskin ketään kiinnostaa , mutta paikkakunta tällä hetkellä suunnilleen Potes.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 38)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.