Mikä suomikoulussa on niin ihmeellistä?

Uusimmat Keskustelu Opiskelu, työnteko ja yrittäminen Aurinkorannikon Suomalainen Koulu Mikä suomikoulussa on niin ihmeellistä?

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Soile
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.05.2013
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 64

  En osannut vastata, kun asiaa minulta tiedusteltiin. En ole asiaa koskaan pohtinut tai vertaillut. Minulla ei ole lapsia. Espanjassa tunnetaan suomalainen huippuperuskoulukäsite. En itse osaa sanoa mitä erityisen huippua siinä on verrattuna espanjalaisiin. Auttakaa minua!

  Erot

  Suomikoulu: Ei koulupukua    –     Espanjakulu: Koulupuku

  Suomikoulu: Oppitunti kestää 45 min ja sitten 15 min välitunti    –    Espanjakoulu: Välitunteja vähemmän?

  Suomikoulu: Koulun tarjoama ruoka   –    Espajakoulu: useimmiten eväät

  Nämäkö selittävät suomikoulun erinomaisuuden espanjalaiseen verrattuna? En ymmärrä. Selventäkää minulle. Kiitos. Jotta jatkossa osaan vastata fiksummin.

  LINKKI

  Tarmo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Ehdotan, että menet itse sinne koululle kysymään, siellä tietävät parhaiten. Jos siis todella sitä tietoa tarvitset muuhunkin kuin kahvipöytäkeskusteluun.

  Täältä saat vain tukun toinen toistaan typerämpiä vastauksia.

  LINKKI

  Soile
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.05.2013
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 64

  Ihan kahvipöytäkeskusteluun tarvitsisin vastauksia. En perusteellisia tutkimustuloksia. Ihan nolostuin, kun en keksinyt kertoa mitään erityistä suomikoulusta. Sitä kai on ottanut suomalaisen koulun tarjoaman opetuksen (tosin omani aikoja sitten Suomessa) mukisematta ja itsestäänselvyytenä.

  LINKKI

  Loikkari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2013
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 235

  Outoja vertauksia, toki noinkin voi vertailla ihan materiaaliselta pohjaltakin. Mutta olettaisin näin lapsettomana, kouluja käymättömänä sen Suomalaisen koulun tason olevan korkea siinä mitä tulee opetuksen tasoon, millä eväillä ne nappulat sieltä peruskoulun ylä-asteelta ulos suuntaavat, kuka minnekin omien valintojensa mukaan. Mihin pääsee ja onko riittävät opit saatu jotta selviää elämästä noin yleensä. Monillahan se tuntuu olevan hakusessa, kun kaikki asiat kysytään esim keskustelupalstoilla ja tietoa on kuitenkin äärettömän helppo nykyisin löytää, mutta tietysti tänään pitää kyetä se tieto suodattamaan onko se relvanttia ja oikeaa. Näppiksen takana on valtava määrä tietoa. Itse aikoinaan -70 luvulla kun jotain asiaa funtsasin vaikka lauantai-iltana, niin jos ei lähipiiri sitä tiennyt kertoa, piti odottaa tiistai-iltaan jotta parin kilometrin päässä oleva kirjasto aukeaisi ilta 18.00 ja mennä sinne lukemaan tietosanakirjasta, ei meillä kotona sellaisia ollut, ja jos olikin niin vanhoja ja silloin luotettiin vain uusiin painoksiin.

  Jos oli kelirikko aika niin joutui sitten kiertämään sillan kautta n 8 km mutkan vaikka polkupyörällä kun ei vanhemmat minnekään koululle lähteneet ajelemaan poikasten tiedonhalua täyttämään, sitten tietty piti tulla takaisinkin sama mutka. Kesällä sai veivata fillarilla sentään mutta kirjasto oli harvemmin auki, kun se oli koululla ja muistaakseni joku ope sitä auki piti ollen kirjastonhoitajakin siinä sivussa. Nykyisin kysytään netissä miten paidan nappi ommellaan ja siitä sitten riidellään vielä pari kolem sivua jotta se oikea tapa löytyy. Ennen sen mutsi opetti siinä marjojen hillostamisen välissä.

  • Tätä vastausta muokkasi 8 vuotta, 10 kuukautta sitten Loikkari.
  LINKKI

  Tarmo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  No jos sen verran sanoisin omana käsityksenäni, että tämä suomalainen koulu on kai parhaimmillaan tilanteessa, jossa perhe viipyy Costalla jonkin vuorotteluvapaan tai sapattivuoden. Siinä koulussa mennään kutakuinkin samalla opetusohjelmalla ja oppikirjoilla kuin Suomessakin, joten kun kotimaahan taas palataan, on koululainen samalla viivalla luokkatoveriensa kanssa.

  Costa on haluttu oleskelu- ja työpaikka, joten tänne valikoituvat yleensä ne paremman luokan opettajat. Lisäksi olen kuullut, että koulussa on todella hyvä henki, kiusaaminen minimissään jne.

  Espanjalaiseen kouluun vertaaminen on vaikeaa, kun niistä tulee niin monenlaista tietoa ja tässäkin on verrokkina siis vain yksi yksittäinen koulu, jota ei voi yleistää. Mutta ei siellä mitään ihmeellistä ole. Koulu koulujen joukossa.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Tuo se kait on tarkoituskin. Tilapaisesti aurinkorannikolla oleskeleville lapsiperheille tarkoitettu.

  Kouluna varmasti  hyva ja hyvin hoidettu.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Minusta tuntguu, että orkki ei ole sopiva paikka kysellä koulujen välisistä eroista.Voit itse etsiá tietoa Suomalaisen koulun omilta sivuilta, joissa kaikki on hyvin selitetty. Ja Andalusian koululaitoksen tiedot löytyvät Juntan sivuilta.

  http://www.juntadeandalucia.es/temas/estudiar/primaria-eso/descripcion.html

  Julkisen koulun lisäksi on yksityiset mutta valtion varoin tuetut consertada-koulut ja ihan yksityiset ja niilläkin on omat sivut.

   

  LINKKI

  Soile
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.05.2013
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 64

  No jos teiltä kysytään suomalaisesta koulujärjestelmästä ja kysytään miksi suomalaiset lapset pärjäävät niin hyvin kansainvälisissä vertailuissa. Mikä on niin erityistä suomalaisessa koulujärjestelmässä verrattua espanjalaiseen? Noin niin kuin yleisellä tasolla. Ei välttämättä vain Aurinkorannikon suomalainen koulu. Miten vastaisitte? Minä en osannut vastata.

  LINKKI

  Tarmo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Vaihda sitten puheenaihetta. Niinhän naiset useimmiten tekevät.

  Aika turhaa yrittää keskustella asiasta, josta ei mitään ymmärrä. Ilman sarvia ja hampaita.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.