Mikä on hyvä ja edullinen pankki Fuengirolassa?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Mikä on hyvä ja edullinen pankki Fuengirolassa?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 24)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  caliente
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.12.2006
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 17

  Mitä pankkia suosittelette pankin valinnassa kun täytyy avata pankkitili?
  Mitä on vuosimaksu ja onko hankalaa lähettää rahaa Suomen pankista , miten pankkikortti paljonko maksaa.
  Luin että CajaSol olisi hyvä koska Kris on siellä töissä joten mahdollista saada Suomalaista palvelua.
  Onko internetillä ongelma lähettää Suomesta Espanjalaisiin pankkeihin ja toisinpäin ja onko niissä jotain hinnoittelua.
  Luin kyllä kirjoituksia ja kiitos siitä mutta kirjoitelkaa lisää kokemuksia.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Eu- maksu internetissä esim.Nordean Solon kautta on äärimmäisen helppoa ja määrättyyn rahamäärään asti maksutonta.Rahat perillä yleensä n.2-3 päivässä.Muilla suomen pään pankeilla vastaavat systeemit,miten toimivat ,siitä en tiedä.Tästä varmaan kannattaa kysyä omasta pankista.
  Oletan että olet kiinnostunut Fugen alueen pankeista?Cajasol on palvelumaksuiltaan edullinen ja on mahdollista asioida suomeksi.Samoin Solbankilla on suomalaista henkilökuntaa.
  Samoin kuin suomessa ,kysy suoraan pankeista,sieltä saat oikeat tiedot palvelumaksuista,korteista ,ym.Molemmilla näistä pankeista on tietenkin nettipankki ja ne ovat helppoja käyttää.Suomeksi se ei onnistu ,mutta espanjaksi ja englanniksi tietenkin.
  Jos espanja ei ole hyvin hallussa ,suosittelen pankkia missä saat palvelun suomeksi,systeemit espanjan pankeissa eroavat suomesta,ja jos eteen tulee jokin vaativampi juttu,on hyvä että saa oikeata tietoa ja ymmärtää missä mennään.

  LINKKI

  Mariitta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 102
  Vastauksia: 959

  Cajamarissa, Los Bolichesin ”bussikadulla” palvelee suomenkielellä Anu-Mari.
  Los Pacosin Unicajassa on myös suomenkielinen virkailija.

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Tehdään valintasi vielä hankalammaksi eli Los Bolichesin La Caixassa palvelee Satu Kinnunen selvällä suomenkielellä..

  Onkohan kukaan oikein verrannut maksuja? Laskujen maksu muihin kuin La Caixassa oleville tileille maksaa maltaita.

  Ainakin aikaisemmin residentit saivat ulkomaan siirrot tililleen halvemmalla. Olen jo pitkään siirtänyt rahalähetykset espanjalaisen yritykseni kautta myös henkilökohtaiselle tililleni, koska yhtiöni on täällä residentti….

  Nuo palvelumaksut ovat myös neuvottelukysymys eli ensimmäisenä vuonna (monia vuosia sitten 🙂 ) oli ilmaista, mutta sitten jälkeenpäin ovat perineet maksut takaisin monin verroin. Pankin vaihtaminenkin on käynyt mielessä älyttömien palvelumaksujen vuoksi…..

  LINKKI

  kris
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Nyt tuli pallo niin suoraan omalle kentälle että lienee pakko vastata. Pyydän etukäteen anteeksi myyntihenkisyyttä, jota yleensä Orkissa vältän … mutta kun kerran kysyitte! 🙂

  Niin kuin huomaat, Fuengirolassa useampikin pankki palvelee suomenkielellä ja siinä määrin kuin kilpailjoitani tunnen, haluan sanoa että kaikki ovat asiallisia ja osaavia henkilöitä. Espanjan pankit ovat lamankin keskellä kansainvälisessä vertailussa varsin hyvässä kunnossa ja valtion takaama talletussuoja täällä on 100.000€ per henkilö (Suomessa 50.000€).

  Pankkien hinnastojen vertailemisessa kannattaa miettiä, mitkä palvelut, tuotteet ja asiat ovat Sinulle tärkeitä ja kysyä niiden saatavuudesta ja hinnoista suoraan pankista. Siihen avuksi olen kirjoittanut orkkilaisille sanastoa ja muutakin hyödyllistä Tietopankkiin, jota kirjoittaessani olen pyrkinyt olemaan mahdollisimman puolueeton.

  Cajasolin hinnastoa en saa internettiin laittaa, mutta voin vakuuttaa että minä olen kyllä tutkinut hintoja markkinoilla ja voin rehellisesti sanoa että kokonaisuutena Cajasolin standardihinnat ovat markkinoiden edullisimpia. Nykyään siirroissa residenteille ja ei-residenteille tileille ei juuri ole hintaeroja, tilien ylläpitomaksuissa sen sijaan kyllä ja erot kustannuksissa eri pankkien välillä ovat todella suuret. Caliente & Hot: vastaan teille suoraan omaan sähköpostiin.

  Kannattaa myös miettiä sitä, mitkä muut syyt painavat pankin valinnassa. Omasta puolestani olen alallani pyrkinyt olemaan aktiivinen osa rannikon suomalaisyhteisöä ja jakamaan tietoa muustakin kuin pankkiasioista mahdollisimman täsmällisesti. Tässä on ollut apuna 12 vuoden kokemus espanjalaisesta liike-elämästä monenlaisissa rooleissa, ensin suuren monikansallisen yrityksen palveluksessa Madridissa, sitten pankkimaailmassa ja vapaa-ajallani myös pienyrittäjänä.

  Työnantajaani Cajasolia haluan kiittää siitä, että vuosien varrella talo on alkanut kiinnostua suomalaisyhteisöstä tosissaan ja samalla antanut minulle varsin vapaat kädet päättää asiakkaideni asioista usein jopa yli sen, mitä muodollinen päätösvaltani organisaatiossa periaatteessa sallisi.

  Cajasol on myös innostunut mukaan suomalaisiin kuvioihin olemalla mm. ainoa espanjalainen pankki, joka vuodesta toiseen osallistuu suomalaiseen Sijoittajapäivään (Hotelli Beatriz, Fuengirola, 6.11.2009). Pankki on näkyvästi esillä suomalaisissa tiedotusvälineissä, sallii kirjoitteluni pankkiasioista mm. Orkkiin ja sponsoroi tänä vuonna jo toisen kerran Jari Sillanpään konserttia Fuengirolassa järjestämällä lippujen myynnin. Onpa tuolla suunnitelmissa vielä muutama uusikin juttu, joista en vaan vielä voi kertoa…

  Uusi Los Bolichesiin avattu konttori on vahvistanut suomalaisten asemaa Cajasolin asiakaskunnassa entisestään ja pankin kiinnostus nimen omaan tähän markkinaan on mahdollistanut mm. sen että kyseinen konttori keskelle ”Suomi-kylää” on avattu ja sen koko henkilökunta vakinaistettu lamasta huolimatta. Koska konttori on uusi, siellä harvoin joutuu kauaa jonottelemaan kassalle.

  Jos minä olen kiireinen, niin voin varmasti luvata, että myös konttorin johtaja Lidia on aidosti kiinnostunut suomalaisten asioista, vaikkei vielä suomeksi osaakaan sanoa muuta kuin että ”tuokaa kaikki rahat tänne” ja nauraa rätkättää päälle. 😉 Ensi kuussa saamme tiimiimme mukaan myös Danielin, jolla on myös vuosien kokemus pankkityöstä ja joka jo reippaasti tänään konttorilla käydessään kertoi etsineensä netistä suomenkielen kurssin. Tulkaahan testaaman kaverin taidot, voi tulla pieniä paineita kun huomenna kerron laittaneeni asian nettiin. 🙂

  Vielä lopuksi mainitsen, että Cajasol on säästöpankki. Espanjalaiset säästöpankit ovat säätiöitä, toisin sanoen niiden voitto, joka osittain tietysti muodostuu asiakkaita ärsyttävistä palvelumaksuista, palaa takaisin vahvistamaan pankin tasetta. Lisäksi joka vuosi voitosta jaetaan yli 30% sosiaalisiin tarkoituksiin. Näin palvelumaksut päätyvät esimerkiksi kulttuurin tukemiseen, historiallisten kohteiden restaurointiin, lasten kesäsiirtoloihin, vanhustyöhön jne. sen sijaan että voitto jaettaisiin osakkeenomistajia rikastuttamaan kuten liikepankeissa.

  Kukaan ei varmaan mielellään palvelumaksuja maksa, mutta kun niitä jokunen euro kuitenkin tulee, on ehkä mukavampi ajatella, että tässä nyt sponsoroidaan suomalaisyhteisön konsertti-iltaa Jari Sillanpään seurassa ja toivottavasti jatkossa muutakin sellaista, joka tukee ja kasvattaa pohjoisen porukan voimaa näillä rannoilla.

  Tarkempaa tietoa kaikista pankkiasioista saat laittamalla viestiä Orkin kautta, klikkaamalla avatarta tai tuolta tietopankin yhteydenottolomakkeesta.

  Hyvää ja rahakasta kesää kaikille orkkilaisille, nähdään viimeistään syksyllä, konttorilla, konsertissa, kadulla – ja tietysti täällä Orkissa!

  T. ”pankkitäti” – Kris
  Cajasol – Los Boliches
  Avd Los Boliches 99
  (bussikatu, Los Bolichesin juna-aseman kohdalla, Thelman pullapuodin talossa mutta bussikadun puolella, ei siis junakadulla)
  +34 952 19 70 42
  miakris (at) cajasol.es

  LINKKI

  caliente
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.12.2006
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 17

  Kiitos hyvistä vastauksista ja Kris laitan sinulle lähiaikoina postia.
  On hieno asia että alkuun saa asiat VARMASTI kuntoon kun voi puhua Suomen kieltä vaikka oma Espanjan kielen taitoni menettelee jotenkin tai aina olen sillä toimeen tullut.
  Kiitoksia.

  LINKKI

  pauliina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Espanjan pankit ovat lamankin keskellä kansainvälisessä vertailussa varsin hyvässä kunnossa ja valtion takaama talletussuoja täällä on 100.000€ per henkilö (Suomessa 50.000€).

  Espanjan pankeilla on iso luottotappio ongelma edessä, kun on tapahtunut sama kuin suomessa
  90-luvulla, eli asuntoja rahoitettiin melkein tappiin ja työttömyys iski päälle. Talletussuoja on pakko
  olla korkea, kun muuten ihmiset ottaisi rahat pois ja ei olisi enää raaka-ainetta.

  Mielestäni kaikki isot pankit on ihan OK myös espanjassa ja kyllä palvelusta pitää hinta maksaa.
  Miksi etsiä juuri sitä halvinta kun hintaerot on tosi minimaaliset. Tärkeämpää on mielestäni hakea
  hyvää ja osaavaa palvelua, josta kannattaa maksaa. Minä aikakin keskellä tämän kaiken espanjalaisen
  manjaana kulttuurin olen valmis maksamaa ekstraa, kun ihmiset on ajallaan ja hoitavat hommansa.

  LINKKI

  KL
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.09.2007
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 92

  Pari kuukautta sitten sain kaupasta 20e josta oli 2 kulmaa poissa.
  Seurauksena oli että mikään kauppa ei halunnut raha vaan neuvoivat
  menemään pankkiin vaihtaman sen.

  Helppo juttu ajattelin, vaan en ajatellut että olin espanjassa.
  Kävin neljässä pankissa bussi kadulla mutta kukaan ei suostunut
  vaihtamaan rahaa ehjään koska en ollut heidän asiakkaansa.

  Jotenkin tuntui tämmöinen käytäntö jäykkäniskaiselta. Siis pankit
  kieltäytyvät palvelemasta turisteja.

  Asia hoitui ystävän välityksellä joka oli erään pankin asiakas.

  Mitä opimme tästä, katso että takaisin-saamasi raha on ehjä.

  Et ole asiakkaamme, mene muualle…// kari

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Jos et ole pankin asiakas, eivät vaihda myöskään binladenia (500€) pienemmäksi ja harva paikka suostuu ottamaan ison setelin varsinkin, jos ostos on pieni….

  Espanjassa on suhteellisesti paljon binladeneita, koska ne ovat käteviä harmaan talouden pyörittämiseksi eli mm. asunnon osahinnan sovittamiseksi….

  …mutta kun kelit ovat näin hienot, tuonkin pulman kestää….. 🙂

  LINKKI

  Laura
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.04.2008
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 209
  Hot kirjoitti:

  Laskujen maksu muihin kuin La Caixassa oleville tileille maksaa maltaita…..

  Kävin juuri viime viikolla valittamassa korkeista maksuista La Caixassa. Vaihtoivat lennosta firmallemme ”paketin”, joka maksaa meille 10€/kk, sisältäen ihan riittävästi tilisiirtoja. Aiempi kallis ”paketti” oli erään toisen pankkivirkailijan suosittelema, enkä siinä sitten osannut vaatia sitä halvempaa, kun en sen olemassa olosta tiennyt. Pankki palauttaa meille nyt osan menneenä keväänä veloitetuista maksuista.

  Kuten Rocio minulle Caixassa sanoi: ”Kannattaa aina valittaa/neuvotella, jos jokin asia vaivaa – ratkaisuja kyllä on olemassa”.

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Pankin vaihto ei ole mikään pikkujuttu, jos ajan saatossa on tullut erilaisia suoraveloituksia ja muita sidonnaisuuksia. Ainakin uuden pankkitilin avaajat hyötyvät, jos kerromme kustannukset.

  La Caixa veloittaa:
  – 11.60€ joka kuukausi nettipankin käytöstä
  – lisäksi veloittavat tiliotteiden lähettämisestä pientä/kk
  – laskun maksu toiseen pankkiin lienee 0.35% (elleivät ole taas nostaneet); minimi on joka tapauksessa 3.50€ eli aika kova!

  Sain Kris:ltä mailin ja heidän taksansa näyttävät selvästi kilpailukykyisemmiltä.

  Lauran kokemus on mielenkiintoinen, koska myös minä huomautin korkeista maksuista jokunen aika sitten ja kertoivat vain, että ne ovat taksat ja sillä siisti. Täytyy lähettää uusi ihmettely tai sitten vain vaihtaa…..

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Ma olen kahden pankin asiakas. Bankinter ja Cajasol hoitelevat mun asiani Espanjassa ja molemmista ei ole kuin hyvaa sanottavaa. Cajasolia Los Bolichesissa voin suositella eritoten jos haluaa asiaoida suomeksi Krisin kanssa. Bankinterissa parjaa sitten joko ruotsiksi tai englanniksi jos ei espanjaa halua tai osaa kayttaa.

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Palvelumaksut ovat yksi juttu ja tavalliselle tilille maksettu korko on toinen juttu.

  La Caixa maksaa ilmeisesti ruhtinaalliset 0.1% vuotuista korkoa 🙂 🙂 🙂 Päättelin tämän tileilleni maksetuista maksuista – heh heh – koroilla on mukava elellä Aurinkorannikolla.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Näinhän se menee,että osa ihmisistä vapaaehtoisesti haluaa maksaa törkyhintoja vaikka vaihtoehtoja olisi.Suomessakin Sonera ja Sampopankki ovat kaikkein kalleimmat ja ilmeisesti palveluiltaan huonoimmat,mutta sadattuhannet idiootit vuodesta toiseen valitsevat juurikin nämä firmat.
  Tässä on jotain mystistä ja henkisesti korkeampaa logiikkaa mikä ei mulle aukea.
  Sen verran pankkikoroista espanjassa ,että ne ovat paremmat kuin suomessa ja verotus on kevyempää.

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Useimmiten syynä on pelkkä laiskuus. Samanlaisia juttuja löytyy vaikkapa sähkön kilpailuttamisesta. Aina ei jaksa toimia optimaalisesti – tai paremminkin tuskin koskaan…. 🙂

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 24)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.