Mikä juures?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Mikä juures?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 17)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia:
    Vastauksia:

    Ostin mercadonasta bataatin näköistä juuresta.
    Kuoren pinnassa oh vahaus, kuorittuna se on valkoista .
    Lehtiruoti jatkuu juureksen sisällä kovana kuitutikkuna, eikä pehmene juuri keitettäessäkään.

    Maku on mieto, miellyttävä suolavedessä keitettynä (raakaa en uskaltanut maistaakaan).

    Tietääkö joku minkäniminen ko. juures on ja onko siinä yhtä paljon hiilihydraatteja kuin esim. perunassa?.
    😉

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä devspain
    devspain Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 30.01.2007
    Kirjoituksia: 22
    Vastauksia: 1281

    ”Ostin mercadonasta bataatin näköistä juuresta.”

    …eli vastaus on: ……(rummut pärisee)……..Bataattia!

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Bataatti

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä tuisku
    tuisku Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1696
    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä devspain
    devspain Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 30.01.2007
    Kirjoituksia: 22
    Vastauksia: 1281
    tuisku kirjoitti:

    http://www.google.es/images?um=1&hl=es&tbs=isch%3A1&sa=1&q=yucca+tuberculo&btnG=Buscar&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

    Olet oikeassa. Kuva ei äsken latautunut, joten en nähnyt.

    Cassava on nimi (ja Yuca:ksikin sanotaan):

    http://en.wikipedia.org/wiki/Cassava

    Melko paljon bataatin tuntuinen ja samoja sapuskoja siitä voi vääntää……..

    LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia:
    Vastauksia:

    Kiitos tuisku!
    Jukanjuurta näyttää olevan.

    Bataattina minäkin sen ostin joululootaa varten, mutta hölmistys oli suuri kun kävin kuorimaan 8D

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä blues
    blues Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2006
    Kirjoituksia: 26
    Vastauksia: 1925

    Ma luulisin etta tuo Yuca on sama kuin Cassava lansi afrikassa. Ainain siella liottavat ennen keittamista ja syontia kun on kuulemma muuten myrkyllinen. Saattaahan niita olla eri lajikkeitakin.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä tuisku
    tuisku Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1696
    LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia:
    Vastauksia:

    Rakkaalla lapsella monta nimee.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
    vanhatyttö Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2009
    Kirjoituksia: 49
    Vastauksia: 1748
    blues kirjoitti:

    Ma luulisin etta tuo Yuca on sama kuin Cassava lansi afrikassa. Ainain siella liottavat ennen keittamista ja syontia kun on kuulemma muuten myrkyllinen. Saattaahan niita olla eri lajikkeitakin.

    Mielenkiintoinen kasvis, en ole itse koskaan syönyt tai valmistanut siitá mitäán. Löysin támmöisiá reseptejá, jospa joku kokeilisi ja kertoisi sitten, mitá tuli.

    http://www.mailxmail.com/curso-yuca-recetas/recetas-cocina-empanadas-yuca

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä devspain
    devspain Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 30.01.2007
    Kirjoituksia: 22
    Vastauksia: 1281
    blues kirjoitti:

    Ma luulisin etta tuo Yuca on sama kuin Cassava lansi afrikassa. Ainain siella liottavat ennen keittamista ja syontia kun on kuulemma muuten myrkyllinen.

    Wiki:n mukaan Cassava=Yuca tai siis oikeastaan Cassava on se aito nimi ja Yuca on vain latinoväännös….kai.

    Myrkyllinen. Hmmm. Perunakin on kun se on vihreä, mutta samaa sukua nuo ei (ainakaan kaikkitietävän ja virheellisenkin wikin mukaan) ole:

    Bataatti: Ipomoea batatas
    Cassava: Manihot esculenta
    Peruna: Solanum tuberosum

    Perunalla ja cassavalla ei siis ole tekemistä keskenään eikä bataatilla ja perunallakaan vaikka joku saman sukuiseksi väittää. Alkukasvi on kaikissa eri sukua (ainakin latinalaisen luokittelun mukaan, joka on kaiketi kasvitieteen(kin) pohja).

    LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia:
    Vastauksia:

    Ei ole sukulaisia ei.

    Ihan vaan ”syötävyyden” kannalta olisin halunnut vertailla niiden ravintoaineksia, kuitu ja hiilaripitoisuuksia.

    Finellin taulukko ei tietenkään Maniokkia,Cassavaa, jne, eikä edes Tapioca-tärkkelystä tunne.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
    vanhatyttö Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2009
    Kirjoituksia: 49
    Vastauksia: 1748
    pintorA kirjoitti:

    Ei ole sukulaisia ei.

    Ihan vaan ”syötävyyden” kannalta olisin halunnut vertailla niiden ravintoaineksia, kuitu ja hiilaripitoisuuksia.

    Finellin taulukko ei tietenkään Maniokkia,Cassavaa, jne, eikä edes Tapioca-tärkkelystä tunne.

    Valor nutricional:

    es muy rica en hidratos de carbono complejos, pobre en proteínas y grasas, y muy buena fuente de vitaminas del grupo B (B2, B6), vitamina C, magnesio, potasio, calcio y hierro. La tapioca es una harina que se obtiene de la variedad manihot esculenta. Contiene mayor cantidad de hidratos de carbono, en torno al 88% y aporta, al igual que la yuca, muy pocas proteínas y grasas.

    Tabla de composición nutritiva (por 100 g de porción comestible de mandioca)
    Calorías 120

    Proteínas (g)3,1

    Grasas (g)0,4

    Hidratos de carbono (g)26,9

    Magnesio (g)66

    Potasio (mg)764

    Vit. B6 (mg)0,3

    Vit. C (mg)48,2

    Myrkyllinenkin se on ja vaarallisuus riippuu siitá, mitá sorttia se on:

    Toda yuca es tóxica recien cosechada. La \”dulce\”, que es la que se usa para comer como tuberculo, pierde la toxicidade al poco tiempo y por lo tanto es segura cocinarla y comerla. Por otro lado la yuca \”amarga\” es una variedad que no pierde su toxicidad aún despues de hervida y su ingesta es mortal. Solo sirve para la eñaboracion del casabe porque en su proceso se le extraen todos los jugos o almidon que contiene la toxina y solo se aprovecha el bagazo o residuo que se transforma en una especie de galleta indigena con un altisimo contenido de fibra vegetal. La yuca cruda es extremadamente dura y por ende imposible de comer, solo se ablanda pelada y hervida en agua. Decir que la yuca \”amarga\” o la variedad tóxica pierde su toxicidad después de hervida o cocida no es correcto.

    LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia:
    Vastauksia:

    Muchas gracias vanhatyttö, me lo comí, pero aún vivo. 😉

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä motonalle
    motonalle Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 11.01.2009
    Kirjoituksia: 8
    Vastauksia: 42

    Kauppias ois varmaan tienny?

    LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia:
    Vastauksia:

    Tiesi se kauppias. Oli oikein kirjottanu hyllynkylkeenkin nimen. Minä ääliö en vaan huomannu, kun luulin tuntevani ulkonäöltä bataatin.

    Kotona vasta kuoriessani heräsi kysymys.
    Oli lyhyempi matka orkkiin kyselemään, kuin Mercadonaan.

    Tänään kuitenkin lukaisin sen hyllynkyljenkin ohimennen. 🙂

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 17)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.