Mijas Costa ?

Merkitty: ,

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä pentti52
  pentti52 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.06.2010
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 397

  Käväisin tuossa muutama kuukausi sitten Mijaksessa. Ihan mukava paikkahan se oli. Sitten siinä rannikolla oli paikka nimeltä Mijas Costa. Käväisin sielläkin pikaisesti. Minua jäi askarruttaman, että millainen paikka se todellisuudessa oikein on. Nimittäin kaikki kylässä vaikutti niin kovin hiljaiselta. En löytänyt oikein ravintoloita tai ostoskeskuksiakaan ko kulmilta.
  Asia kiinnostaa minua sikäli, että seuraavaa kesälomaa varten olisi kiva tietää tästä paikasta. Se saattaisi olla sopiva kohde, vai onko mentävä suoraan Benalmadenaan ?
  Mitä tästä sanotaan ?
  Santiago ?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Mijas Costa on osa isoa Mijasin kaupunkia. Mijas ja samalla Mijas Costa alkaa Fugen rajalta Sohailin linnan kulmilta ja jatkuu jonnekin Calahondan ohi Marbellan suuntaan. Mijas Costalla on useita rantoja ja monia urbanisaatioita, kuten vaikkapa El Faro missä me elellään, joka on n.4km Fugen rajalta.
  Näitä urbanisaatioita on pitkin rantaa ja vuorten rinteillä. Samoin ihan campoa riittää. Jonnekin Alhauriniin asti. Asukkaita on siinä 80 000.
  Yksi isompi keskus rannalla on La Cala missä on myös kunnan toimintoja.
  Taas Las Lagunas on kaupunkimainen osa Mijasia jolla on yhteinen raja Fugen kanssa. Kaupungit ovat kasvaneet niin yhteen , että jos ei tiedä missä raja kulkee, mistään ei voi tietää , että kaupunki vaihtuu.
  Pääpaikka on Mijas Pueblo ylhäällä vuoren rinteellä. Se on pieni tyypillinen valkoinen Andalucialainen kaupunki. Suositeltava ja helppo vierailukohde Fugesta.

  http://www.mijas.es/mijas/internet/

  Asuminen täällä on hieman erilaista kuin pienessä ja täyteen rakennetussa Fugessa. Haittapuolena mainittakoon,jos sen haitaksi kokee, että vaikka julkista liikennettäkin on , niin auto on ainakin meille välttämätön.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä pentti52
  pentti52 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.06.2010
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 397

  …Santiagolle.
  Kaikki kunnat ja kaupungit ovat asukasluvultaan yleensä melko suuria siinä Andalusian rannikolla, kuten Mijaskin. Siinä kohdalla missä minä käväisin, oli todellakin hieman hiljaisen puoleista, mutta ehkä se johtuikin siitä vierailuajasta, joka tapahtui tässä loka-marraskuun vaihteessa. Näkyi muuten olevan aika lailla vuokrattavana asuntoja niillä kohdin. Espanjalaisten kiinteistötoimistojen myynti-ilmoituksista ja vuokrailmoituksista voi päätellä, että hinnat Mijaksen rannikolla ovat hieman edullisiempia kuin esim. Fugessa. Toisaalta Los Bolichesissa on ollut myös kohtuullisen hintaisia asuntoja tarjolla. Lisäksi siellä on tarvittaessa käytettävissä se junanrata itäänpäin. Mutta mikäs siinä, ei ole mitenkään tarvetta hassata varojaan turhan kalliilla ja ruuhkaisella kaupunkialueella asumiseen ja toisaalta autohan on liikkumisen kannalta melkein välttämätön. Ja toisaalta aurinko kuitenkin kilottaa edullisemmalla asuinalueella yhtä lämpimästi kuin kalliillakin. 🙂 🙂 🙂
  Kesälomamatkan suunta on vielä auki, mutta kyllä se varmaankin sinne Costa del
  S0lille suuntautuu. Maalis-huhtikuussa haetaan aurinkoa Teneriffalta.
  Lokoisaa eloa Mijaksen rannikolle ! 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Ihan yleisesti ja ylimalkaisesti noista asuntojen hinnoista. Se on se vanha tuttu, sijainti, joka määrää. Mijas Costallakin on hyvin erihintaisia alueita.
  Yksi hyvä keino vähän tutkailla maisemia ja missä mennään on Google Earth.
  Siellä vaan kuvat voi olla aika vanhoja, nyt kun ostin tässä uuden koneen ja asensin earthin ja katsoin huvikseni meidän talon , niin näkyi kuva olevan yli 5 vuotta vanha. Piha näkyi hyvin , mutta ei mun hienot istutukset jotka on myöhempää perua.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä fang
  fang Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.09.2016
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 75
Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.