Mieti tarkkaan, miltä operaattorilta puhelin- ja ADSL -linjasi tilaat

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Mieti tarkkaan, miltä operaattorilta puhelin- ja ADSL -linjasi tilaat

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 86)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Tämä tapahtui useita vuosia sitten, kun muutin Fuengirolaan.

  Sain hommattua kivan kämpän aivan meren rannalta ja muuttopäivän jälkeen marssin Telefonican toimipisteeseen tilaamaan liittymän. Kaikki pelasi kuin rasvattu ja puhelinkin tuli ajallaan, sekä toimi kaikin puolin moitteettomasti. Olin muualta kuulemistani kauhutarinoista huolimatta erittäin tyytyväinen Telefonican asiakas.

  Ensimmäisen laskun mukana tulikin melkoinen yllätys

  Ihmetys oli suuri, kun totesin pankkitililtäni veloitetun jokunen tuhat ”mummon markkaa” sellaisista puheluista ja sellaiselta ajalta, että minulla ei ollut tietoa edes tuosta asunnosta – puhelimesta vielä vähemmän. Telefonica oli siis käyttänyt ”omaa harkintaansa” ja päättänyt veloittaa tililtäni huoneistossa aiemmin asuneen henkilön totaalisen eri puhelimeen liittyvät, maksamattomat laskut!

  Puoli tuntia rauhoittavaa meren kohinaa kuunnellen ja kohtuullinen kävelylenkki takana, marssin Telefonican toimistoon keskustelemaan asiasta. Erittäin hyvin vastaavien tilanteiden hanskaamiseen koulutetut ihmiset sympatiseerasivat ja pahoittelivat tapahtunutta, sekä ottivat raklamaationi vastaan. Sain jopa virallisen näköiset kopiot noista hienoista asiakirjoista. Asia oli siis järjestyksessä, virheitä sattuu tekevälle, mutta virheet myös korjataan ja vastuu kannetaan.

  Toisin kuitenkin kävi…

  Tapauksesta on nyt vuosia aikaa ja reklamaatioita on tehty useita, toinen toisensa jälkeen. Useita sen johdosta, että ensimmäistäkään kirjallisesti tekemääni reklamaatiota ei enää koskaan ”löytynyt” (vaikka minulla oli kopiot) heidän järjestelmistään sen jälkeen, kun reklamaatiot oli tehty ja käsittelyn outoa viipymistä kyselty. Suoraan menivät siis silppuriin käsiteltäväksi! Voi sitä paperisaasteen määrää, mikä siinäkin rytäkässä on muodostunut.

  Kaikki aivan turhaan…

  Lopputuloksesta muodostui sama, minkä eteen valitettavan moni muukin on tämäntyyppisissä asioissa päätynyt; jossain vaiheessa totesin, aikani päätä seinään hakanneena, ettei tässä ole mitään järkeä – olin käyttänyt Telefonican oman virheen selvittelyihin enemmän aikaa, vaivaa ja resursseja, kuin mitä minulla on Telefonicalta saamisia. Aivan kuten Telefonican toimintamalliin kuuluu, it’s a numbers game.

  Tein Telefonicalle ”lahjoituksen”

  Päädyin siihen johtopäätökseen, että Telefonicalla on tunnetusti ”persaukisena” miljardifirmana enemmän tarvista tililtäni varastamalleen rahaläjälle, kuin minulla. Pistin siis Telefonica-kansion kiinni onnellisena siitä, että olin pystynyt omalla vaatimattomalla muutaman tuhannen mummon markan lahjoituksellani varmistamaan sen, että Telefonica säilyy menestyvänä monikansallisena, härskinä, miljardiyrityksenä. Ehkä Telefonica jo silloin keräsi roposia Alonzon sponsorointiin…?

  Näin minusta tuli Telefonican ikuinen antiystävä

  Tapahtuman jälkeen olen kaikin keinoin auttanut Telefonicaa turhien reklamaatioiden välttämisessä kertomalla jokaisessa mahdollisessa tilanteessa myös muista vaihtoehdoista puhelimen ja ADSL -linjan hankkimisen suhteen. Näin Telefonican ei tarvitse käyttää vaatimattomia monikansallisia miljardiresurssejaan asiakaspoloisille aiheuttamiensa sotkujen selvittämiseen, vaan he voivat pitää nekin roposet omassa taskussaan.

  Nykyään on onneksi vaihtoehtoja

  Aiemmin Telefonicalla oli tyystin monopoliasema ja kontrolli kaikkiin Espanjan lankalinjoihin. Tilanne on kuitenkin muuttunut, eli nykyään muutkin operaattorit pystyvät tarjoamaan täysin Telefonicasta riippumattomat linjat sekä puhelimelle että ADSL -nettiyhteydelle. Puhumattakaan nykyajan langattomista yhteyksistä.

  Itse olen luonnollisestikin vilkuttanut vähemmän kaihoisat hyvästit rahani varastaneelle ”timofonicalle” ja vaihtanut sekä puhelimen että nettilinjan muualle. Olen tyytyväinen, homma pelaa. Eikä homma pelkästään ”toimi” vaan saan jopa halvempaan hintaan kuusinkertaisella nopeudella! toimivan nettilinjan… lisäksi en maksa latin latia puhelinlinjan vuokrasta… samaten saan soitella kaikkiin Espanjan lankanumeroihin mielin määrin ilmaiseksi!

  Ja mikä erityisesti lämmittää mieltä – muilla operaattoreilla tuntuu olevan aivopestyjen agressiivisten robottien sijasta duunissa aivan oikeita ihmisiä! …toisin kuin Telefonicalla.

  Kokemusperäisiä käytännön neuvoja puhelinliittymän hankinnassa:

  * Mieti tarkkaan, minkä yhtiön palveluja käytät
  * Kysele kokemuksia
  * Varaudu kaikkeen – myös mahdottomaan
  * Jos annat pankkitilisi numeron automaattilaskutukseen, älä koskaan pidä siellä ”liikaa” rahaa
  * Valmistaudu siihen, että joku kaunis päivä linjasi katkeaa tai katkaistaan ilman sen kummempaa järkisyytä
  * Käytä sellaista operaattoria, mitä muutkin voivat suositella, ja mitkä eivät varasta rahoja tililtäsi
  * Älä käytä Telefonicaa – henkilökohtaisen kokemukseni mukaan ”timofonica” ei toimi ja he varastavat rahaa tliltäsi

  Oletan monella muullakin olevan mielenkiintoisia kokemuksia ja vinkkejä puhelin- ja nettiliittymän hankkimisesta Espanjaan… kertokaahan niistä, niin muutkin puhelimen ja ADSL -linjan hankkijat osaavat tehdä oikeita valintoja.

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  Erä s mahdollinen internet yhteys on käyttää HSDPA data korttia
  ”läppärissä”
  Suomessa
  Saunalahti:
  http://saunalahti.fi/xtra/optionglobetrotter.php
  ja siihen saunalahden yhteys:
  nopeusluokaltaan min. mobiilikaista384
  http://saunalahti.fi/gsm/mobiililaajakaista.php

  Radiolinja:
  Vodafone Mobile Connect kortti
  http://matkaviestinta.elisa.fi/public/elisa.do?id=yri_yripalv_tietoliikennekortti,yri_ratkaisu_0014.htm#tarkat
  sekä yhteys
  http://matkaviestinta.elisa.fi/public/elisa.do?id=yri_liittyman_peruspalvelut,liittyman_peruspalvelu_y_0035.htm#tarkat
  nopeusluokaltaan tiedonsiirtonopeus min. 384 kbit/s
  Molemmat toimivat koko Suomessa..kuuluvuus alue
  http://map3.centroid.fi/elisapeitto/mapa.php

  Espanjassa on Vodafonelta saatavissa 3g kortti 1 gigan nopeudelle ja data-korttina käy molempii maihin sama.

  esimaksetut kortit
  http://www.vodafone.es/Vodafone/EmpresasPS/EmpresasPSNew/0,,23969,00.html
  muut:
  http://www.vodafone.es/Vodafone/EmpresasPS/EmpresasPSNew/0,,23967,00.html
  tuohon 1 GB mahttuu jo aikapaljon ladattua informaatiota.

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Lankalinjan käyttäjänä liputan myös Tele 2 palvelujen hyvyyttä. Aikaisempi kokemus Telefonicasta oli hankaluuksia sisältävä, joskin vähäisempiä kuin Karilla.

  Jos haluatte siirtyä Tele 2:n asiakkaaksi, niin siitä saa Kari (tai minä tai joku muu aikaisempi asiakas) pienen vihjepalkkion, joten ilmoittautukaa täällä ennenkuin tilaatte 🙂

  LINKKI

  Raija
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.07.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 152

  Viime kesänä tililtämme puuttui hetken rahaa (ei edes meidän syy). Telefonica ei saanut omiaan (=perusmaksu). Se laskutti kuitenkin normaalisti edelleen ja olin autuaan tietämätön tapahtuneesta.

  Tammikuussa kun menimme Espanjaan, ei puhelin toiminut. Löysin postin joukosta JOULUPÄIVÄNÄ 2005 päivätyn karhun elokuun laskusta. Tämä oli ensimmäinen ilmoitus asiasta. Maksoin karhun ja aloin odottaa. Meni viikko ja mitään ei tapahtunut – siis myöskään adsl ei toiminut (se oli Tiscalin, mutta vaati siis Telefonican linjan).

  Soitin yhtiöön ja sain kuulla, että MEIDÄN NUMEROMME (ollut käytössä jo edellisillä omistajilla, painettu käyntikortteihin etc.)
  on annettu jollekin muulle. Kun soitin numeroon, sanottiin ettei numero ole käytössä.

  Vaatimalla sain uuden linjan ja uuden numeron heti seuraavana päivänä.

  MUTTA, adsl oli menetetty, Europa15-sopimus samoin. Ja muutkin halpalinjasopimukset. Tietotuvan Helena kävi laittamassa Tiscalin ilmaisen modeemiyhteyden (josta olen vieläkin hänelle velkaa, maksan korkojen kera), jolla selvisin pahimmasta.

  Vastalahjaksi aloimme saada puheluita, joissa kysyttiin ketä milloinkin sekä vähintään kymmenen faxia, joissa oli yritysten lähettämiä tarjouksia toisille yrityksille. Koin suunnatonta mielihyvää heittäessäni faxeja roskikseen.

  Ilmeisesti tuo Europa15-sopimus on ollut Telefonicalle vähemmän tuottoisa ja kyttäävät pienintäkin tilaisuutta ottaa numero pois käytöstä – tai sitten arvaan väärin.

  Yllättäen palauttivat kuitenkin pyytämättä loka-tammikuun maksut – puhelinlinja oli luultavasti katkaistu jo lokakuussa.

  Tämä tarina on sekava, mutta niin oli tilannekin ja on edelleenkin. Eli en oikein löydä tapahtuneesta logikkaa.

  LINKKI

  Vuokraa talo Fuengirolasta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 22

  Kiitos kaikille tähänastisista adsl- ja puhelinlinjaohjeista.
  Menevät/tulevat varmasti tarpeeseen!
  Oma kokemukseni on, että kun Telefonica ja tytäryhtiönsä Terra kävivät touhuilemassa syrjäistä kyläkuntaamme verkkoon, naapurit saivat jutella ja kuunnella toistensa puheluita viikon verran ihan ilmaiseksi, ja korjauksen jälkeen ei toiseen viikkoon toiminut mikään.
  Eräässä tiuhaan asutussa kylässä taas oli muutamavuosi takaperin niin kova kysyntä puhelinlinjoista, että Telefonica napsi kesäksi pois muuttaneitten lumilintujen linjat taloyhtiön toisille käyttäjille. Olivat katsoneet operaation turvalliseksi ”käytön vähäisyyden perusteella”, eli pelasivat aikaa.
  Valitukset käsiteltin samaan tapaan kuin K. Tasasen reklamaatio, eli silppuriin ilmeisesti menivät.

  Telefonica, joka myös kulkee lempinimellä Timofonica (metku-fonica) tuntuu hoitavan pois alta milloin milläkin konstilla äänekkäimmät ja vaikutusvaltaisimat valittajat.
  Odotan innokkaasti lisää tositarinoita elävästä elämästä. 😛

  LINKKI

  Tuomo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.07.2006
  Kirjoituksia: 57
  Vastauksia: 627
  Old kirjoitti:

  Jos haluatte siirtyä Tele 2:n asiakkaaksi, niin siitä saa Kari (tai minä tai joku muu aikaisempi asiakas) pienen vihjepalkkion, joten ilmoittautukaa täällä ennenkuin tilaatte 🙂

  Kuulostaa kovin kiinnostavalta. Minä tarvitsisin siellä vain kännykän ja laajakaistan, mutta näköjään pakkomyyvät sen ****n lankalinjan myös.

  On tuossa tele-espanjassa vielä minulla oppimista: Miksi tuolla tele2:n seivuilla(kin) tarjotaan eri asioina ’Linea’ ja ’Llamadas’? Onko se linja vain sitä, että on kuparia meiltä sentraaliin, ja puhelumahdollisuus sitten erikseen?

  Minulle ei ainakaan oitis pistänyt silmään mahista tilata pelkkä adsl.

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Espanjassa ei olla vielä niin pitkällä kuin Suomessa… asialla on juuri nuo pitkät monopoliperinteet Telefonican hirmuvallasta. Tämä näkyy myös siinä, että Espanjassa ei ilmeisesti vielä(kään) ole mahdollista saada ADSL -linjaa ilman puhelinlinjan pakko-ostamista. No, tosin tuon Tele2 -tapauksen myöstä se ei onneksi maksa mitään.

  Tämä on tottakai nopesti muuttuvaa asiaa, onko jollain paremmin ajan tasalla olevaa tietoa…?

  PS. Old Chap viittasi tuolla aiemmin johonkin provikaan jos hommaa asiakkaita Tele2:lle… enpä ole ennen kuullutkaan, enkä suostu ottamaan sellaisia vastaan… päinvastoin… mieluummin vaikka maksan siitä, että jengi saa paremman nettilinjan ja pääsee muutenkin paremman firman kanssa tekemisiin, heh… 😀

  LINKKI

  Tuomo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.07.2006
  Kirjoituksia: 57
  Vastauksia: 627

  Ai? No, luvallasi laitatan sitten mahdolliset päänahkabonukset OC:n tiliin 😉

  Kiitos kumminkin teille molemmille tiedoista. Saa niitä tulla tietysti lisääkin;)

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Niiltä on tullut kahden viimeisen laskun mukana semmoinen tarjous vihjepalkkioista. Olen heittänyt menemään, kun hankin kuitenkin elatukseni toisin tavoin. Tele 2:n tilaaminen sujuu kätevästi netin kautta.

  LINKKI

  Anna Roschier
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 45

  On langattomia yhteyksiä, jos menee isoihin kaupunkeihin. Kaikilla isoilla operaattoreilla on.

  Muistaakseni atk-yrittää Panu Heiskanen – joka kylläkin vastaa puhelimeen tosi vaikeasti – on tarjonnut Fuengirolassa langattomia yhteyksiä.

  Antennien kantomatka vai mikä se nyt oikein onkaan, on toistaiseksi rajoittunut Fuengirolassa rannikolle, sisämaassa ei edes 1,5 km etäisyydellä meille Torreblancaan (Fuengirolan takamäki) ollut toivoakaan.

  PS Suomesta kannattaa ostaa mukaan vahvistusantenni läppäriin.

  LINKKI

  Tuomo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.07.2006
  Kirjoituksia: 57
  Vastauksia: 627

  Minä siitä Hesikasen verkosta eräältä sikäläiseltä gringolta kyselin, ja se oli kovin skeptinen sen toimivuuden suhteen, saas nähdä.

  …miten niin antenni Suomesta? Onko siellä saatavuusongelmia?

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  Edimax on paras laillisella signaalin vahvuudella 6 db paras ja se löytyy Panu Heiskaselta Fuengirolasta
  http://www.terra.es/personal2/softamicroeuro/

  verkkokaupasta Valenciasta
  http://www.inforapli.es/spa/section/INFO%3E410/INFO%3E60.html

  Biltemalta joko verkkokaupasta tai paikallismyymälöistä
  http://www.biltema.fi/osteri/osteri.cgi?tuote=23880&sivu=23880.htm&ryhma=1&kategoria=131

  kyseinenlaite on melkeinpä välttämätön Espanjan camping alueilla, joissa useimmilla on ilmainen vapaa verkko asiakkailleen. Leirintäalueen toimistossa yleensä asentavat sitten läppäriinne tarvittavat tiedot.

  Fuengirolan Wlan wifi wireless yhteyksistä:
  http://www.fuengirolawireless.net/

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Jos näistä nettijutuista kiinnostuneella on jossain päin maailmaa oleva kiinteä ADSL-yhteys ja liikut edes jonkin verran läppärin kanssa maailmalla, niin kannattaa funtsia myös FON:a

  Sieltä saat langattoman ADSL-routterin sikahalvalla, eli 5 Eurolla! …jos haluat kuriirin kiikuttavan sen kotiisi, niin lisää 10 ekee.

  Ideana FON:ssa on se, että routterissa on asennettuna tietty ohjelmisto, minkä kautta muut talosi nurkalla mahdollisesti liikuskelevat FON -veljet ja sisaret voivat päästä piipahtamaan netissä. Vierailevat FON:t eivät tietenkään haukkaa koko kaistaasi, eivätkä pääse kuikuilemaan koneesi tai oman sisäverkkosi sisältöä.

  Homman tekniikka ja periaate on jo vanha keksintö, myös monet paikalliset pikkuporukat pelaavat samalla periaatteella – jopa samoilla ohjelmistoilla. Tämä FON on kuitenkin erilainen, koska se on oikeasti globaali, eli se on laajentunut ja laajentuu ”oman kylän kulmilta” oikeasti kansainväliseksi verkostoksi.

  Miksi näin on tapahtunut ja tapahtuu?

  Homman potkaisi liikkeelle Martin Varsavsky -niminen Argentiinalainen heppu, joka sattumoisin asuu Madridissa. Martinilla on pitkä ja menestyksekäs historia Espanjan teleoperaattoreiden johtotehtävistä. Tympääntyi niihin ja ajatteli laittaa jotain omaa ja isoa.

  Martin on visionääri, joka näki globaalin ja ilmaisen, langattoman netin mahdollisuudet… hän laati Business Planin ideastaan ja marssi jenkkeihin piilaaksoon. Piilaaksossa Martin kolkutteli kahta ovea; Yahoo ja Google… kilpakumppanit kumpikin innostuivat Martinin visiosta ja mättivät Martinille kymmeniä miljoonia dollareita pelimerkkejä, jotta hän voi missiotaan toteuttaa. Mukana menossa siis Googlen lisäksi Yahoon myötä myös Skype, eli melkoiset taustavoimat Martinilla, huh!

  Alaa ja tekniikan kehitystä tuntevien on helppo visioida, mitä tulevan pitää… ajatelkaapa vaikka sitä, kuinka voit tämän asian avulla soittaa ilmaisia puheluja missä päin maailmaa tahansa… asia ei siis koske pelkästään netissä surffailua 😉

  Asia on muutenkin ollut tiukasti esillä kaikissa maailman medioissa, tässä yksi kirjoitus.

  Suomessa FON-juttuja vetää presidentti Martti Ahtisaaren poika, Marko Ahtisaari, joka on tunnettu nimi myös Nokian yhtenä visionäärinä.

  No, tutkikaa itse lisää… asia on käyttötarkoituksesta riippuen hyvinkin käyttökelpoinen ja FON:n käyttäjiä on allekirjoittaneen lisäksi tälläkin hetkellä jo yli 70.000 ympäri maailmaa.

  Jotkut tietysti liittyvät pelkästään jo senkin takia, että saavat vitosella 60…70 euron arvoisen langattoman routterin, heh… 😀

  LINKKI

  Tuomo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.07.2006
  Kirjoituksia: 57
  Vastauksia: 627

  Kuulostaa erinomaisen kiehtovalta vaihtoehdolta. Siis ymmärsinkö nyt oikein, että se riittää sinulle ainoaksi internet-yhteydeksi myös kotosalla olessasi?

  Tuomo

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456
  Tuomo kirjoitti:

  Kuulostaa erinomaisen kiehtovalta vaihtoehdolta. Siis ymmärsinkö nyt oikein, että se riittää sinulle ainoaksi internet-yhteydeksi myös kotosalla olessasi?

  Tuomo

  Jees, nimenomaan näin… eli kyseessä on tyystin tavallinen laajakaistayhteys (ADSL tai kaapelimodeemi) joka routterilla olevan ohjelmiston avulla valjastetaan tarvittaessa ottamaan myös muiden netinkäyttäjien yhteyksiä vastaan.

  Käytännössä linjansa jakava ei normaalikäytössä huomaa edes mitään eroa nopeudessa tai käytössä muutenkaan.

  FON on mielenkiintoinen tapa myös naapuruksille jakaa nettiyhteyden kustannukset kimpassa… siinä kannattaa kuitenkin muistaa myös se, että kaikki operaattorit eivät välttämättä katso asiaa suopeasti, koska kokevat sen vievän heiltä bisnestä. Käytännössä homma kuitenkin toimii.

  Routteria voi viritellä myös siten, että sopivalla ohjelmistolla ja antennilla kiskotaan siitä lisää lähetystehoa, jotta signaali kantaa pidemmälle jne… onhan noita metkuja 😉

  FON käyttää ohjelmistonsa pohjana ilmaista DD-WRT -ohjelmistoa …siinä on asetusmahdollisuuksia niin paljon että hirvittää! 😀

  Kyseessä on siis tyystin tavallinen nettilinja, jota sopivan routterin ja ohjelmiston avulla käytetään luovalla tavalla laajemmin hyväkseen, kuin operaattoreiden hyllystä tarjoamaa yhteyttä.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 86)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.