Mielipiteitä kaivataan

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Pikkuperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.03.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 1

  Olemme muuttamassa pysyvästi asumaan sinne Aurinkorannikolle heinä-elokuun aikana 2008. Olemme kolmehenkinen perhe, lapsi on 1-vuotias. Olemme ajatelleet Fuengirola/Benalmadena/Calahonda-alueita.

  Fuengirolasta meillä on jo aika paljon tietoa ja alue on jonkinverran tuttu. Onko mitä mielipiteitä noista kahdesta alueesta, Benalmadenasta ja Calahondasta?

  Lisäksi olemme ajatelleet vuokrata rivitalon tai villan. Millä hinta-haarukalla mielestänne saisi kohtuullisen rivitalokämpän vuokralle? Los Pacosissa kävimme katsomassa 1500,- euron kuukausivuokralla olevaa kämppää, joka oli kyllä hieno, mutta mielestämme ainakaan tuon yli ei vuokra saisi nousta.

  Kiitos etukäteen asiallisista vastauksista.

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386
  Pikkuperhe kirjoitti:

  Olemme muuttamassa pysyvästi asumaan sinne Aurinkorannikolle …

  Kun ette ilmeisesti Calahondaa tunne ollenkaan ja Benalmádenakin on outo ja kun teilä on tuo lapsi ja kun olette uusia muuttajia ja kaivannette vertaistukeakin alkuaikoina jne. niin suositan Fuengirolaa. Siellä on parhaat palvelut.

  Tuo mainitsemanne vuokrataso riittää ylärajaksi ihan hyvin – joskaan en osaa sanoa laatuvaatimuksistanne, mutta kyllä allekin sen löydätte ihan hyvän asunnon kunnon paikalta.

  Elämäntavoistanne ja harrastuksistanne riippuvat sitten tarpeet asuinpaikan suhteen. Haluatteko lähelle tapahtumia, palveluja, suomalaisia … mitä arvostatte, hiljaisuutta vaiko kaupungin vilkkautta? Jos mahdollista, asukaa aluksi hotellissa tai vuokratkaa lyhytaikainen asunto, mistä käsin pääsette kartoittamaan sen, minne haluatte lopulta asettautua. Fuengirolassa on runsaasti todella erilaisia kohteita.

  Heinä-elokuu on korkeasesongin aikaa ja silloin ovat myös kaikki paikat täynnä. Pysyvän asunnon etsintä sujuu parhaiten vasta syyskun loppupuoliskolta alkaen. Ihan noin vinkiksi vain.

  Ai-niin, ne mielipiteet. Calahonda sopinee enimmäkseen lomailuun. Benalmádena Costa on turistikohde, muut alueet siellä kelpoja myös asumiseen. Los Pacos on sivussa, ellei teillä ole muuta syytä asettautua sinne. Los Boliches on elävä kaupunginosa ja siellä kohtaatte runsaasti suomalaisia. Ja Fuengirolassa on sitten lukusia kohteita, jopa ihan aidon espanjalaisuuden ympäröimiä, joihin kannattaa kävellä itse katsomaan, haistelemaan ja ottamaan tuntumaa.

  Mukavaa muuttoa Aurinkorannikolle sen kuumimpien kuukausien aikana!

  LINKKI

  Ukkeli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.01.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 78

  Calahonda ei mielestäni sovellu lomailuun vaan aika pysyvään oleiluun. Pitkä matka joka paikkaan, korkeuseroja lastenrattaiden kanssa ja aina melkein lähdettävä autolla.

  Voisin sanoa nimim. Kokemusta on

  LINKKI

  Kartza
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.10.2006
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 47

  No niin.”Ukkelin”kanssa sammaa mieltä:sopii pysyvään oleskeluun.
  ”Pitkä matka joka paikkaan”,eri mieltä.Paikasta jossa olen talven viettänyt:150 m ruokakauppa,Mercadonna,parturi(viehko engl.ex-rouva)taksi 100m, bussipysäkki 150m,kuppiloita 500m säteellä että jos joka paikassa paukun ottais niin kontaten kotia!Ilta-lehden saa 200m päästä(saman päivän).Lidliin on,pahus,kilometri.Apteekkeja 800m,2kpl.Pankkeja 5kpl 300m säteellä.Nostomaatteja,”ottoja” 10 kpl 500m säteellä.No markkinoille Calaan 4 km ja terveysk. on siellä.Hammaslääk.150m.”Korkeus eroja”;samaa mieltä, 3kk aamulenkeillä ja viisikiloa painosta pois!Kyllä vaunuja pukaten pääsee kulkemaan joskin niitä varten varatut kaistaleet on,sanoisko roskaisia ja oksaisia,paikoin.Koskaan Suomessa ei ole oma autoni seisonut niin paljon kun täällä ollessa.Siis,rohkeesti tähän kylään,jopa lyhyellekin lomalle!
  Sanon Nim.merk.”Viikon perästä Suomeen”.

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Mitä kertoa nyt voisin Benalmadenasta?

  Yritetään. Kunta muodostuu kahdesta osasta. Benalmadena Bueblo, joka ympäristöineen sijaitse n 300m:n korkeudessa. Keskellä sijaitsee perinteinen andalucialainen kyläyhteisö, melkein, kuin Mijas, mutta ei niin turistien kansoittama. Ympärillä runsaasti rakennushuuman tuomia uusia taloja, tyhjiäkin. Aleella on myös ”villoja” valittavaksi.

  Alakylä on sitten Arroyo de la Miel, jonka läpi kulkee rautatielinja. Tämä alue on suomalaisten suosimaa hyvien liikenneyhteyksien vuoksi. Arvioisin kylässä viettävän talveaan n 500 suomalaista. (Benalmadenan suomalaiset on paikallisen yhdistyksen nimi). Kun lapsenne kasvaa, hän tulee arvostamaan La Paloma puistoa eläimineen ja Linnanmäen kaltaista huvipuistoa aivan kylän sydämessä. Uusi uimahalli on myös käytettävissä edulliseen hintaan kuntosaleineeen. Marketteja löytyy useita ja 16 pankkia aivan vieri vieressä automaatteineen.

  Hyvän 2 makuuhuoneen asunnon löytää n 850-950 € /kk jopa uudehkosta talosta. Joissain niistä on myös TV-Finland kanava. Ohjelmasta… hmm. Ehkä uutiset. No nettiyhteydet saa, joskin paljon Suomea kalliimmalla. ( Haku-osastolla kannattaa käydä syöttämällä Telefonica !)

  Oikeastaan on vielä kolmas osa, nimittäin Costa, joka on 300-400 m alas merelle Arroyosta. Rantaraitti onkin suosittu suomalaisten liikuntapaikka niille, jotka eivät jaksa tehdä jokaviikkoisia vuoristoretkiä hyvässä seurassa.

  Arvioisin turvallisuustilanteen olevan suuria paikkoja paremman, vaikka toki täälläkin sattuu yhtä sun toista,

  Olen viihtynyt ko paikassa jo n 10 vuotta. Ehkäpä tekin?

  Katsomalla Googlesta Benalmadenaa (kartta), saa alueesta erittäin hyvän kuvan sateliitin kautta. Tältä alueelta on erittäin korkealaatuinen kuva!

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.