Metsästys Espanjassa

Uusimmat Keskustelu Aktiviteetit Harrastukset Metsästys Espanjassa

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Metsästäjä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.01.2015
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 11

  Katselin aikaisempi keskusteluita aiheesta. Ei varsinaisesti selvinnyt, harrastaako joku Suomalainen, Espanjassa oleskeleva/asuva metsästystä siellä? Olen ymmärtänyt että jonkinlainen lupa siihen tietenkin haetaan ja yksityisten mailla metsästetään. Niinpä olisi apu tarpeen, kun sinne suuntaan torrakoitten kanssa. Jos löytyisi valmis porukka, jonka mukaan pääsis tai joku joka kaipaa metsästyskaveria. Ampumaradat tai maa alueet missä saa ampua, kiinnostaa myös. Kesällä vasta tulossa, mutta tarkoitus olisi jäädä pysyvästi ja aseet mukana tuoda. Ei mukavaa harrastusta, viitsisi jättää muuton takia. Fuengirolan alueelle muuttamassa, mutta auto löytyy.

  Jos et asiasta oikeasti tiedä tai metsästystä harrasta. Älä vaivaudu kommentoimaan! Kiitos

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Oikeastan ainoa, mitä asiasta tiedän, on että kovin kallista puuhaa Suomen hintatasoon verrattuna. Toivottavasti kontaktit löytyvät. Jollei tältä palstalta, voisit kokeilla esim. andalucia.com -sivustoa. Englanninkielinen ja siellä on aika vilkas foorumikin. Voit myös googlata hakusanoilla caza en andalucia.

  Aika vähän tässä oli tietoa ja pyydän anteeksi, että menin kaikesta huolimatta kommentoimaan.

  LINKKI

  Metsästäjä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.01.2015
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 11

  Asialliset kommentit on aina tervetulleita. Täytyy kokeilla tuolta toiseltakin sivustolta. Kiitoksia vinkistä ja kaikki oljenkorret otetaan vastaan! Sellaista huhutaan et jos oppisi tuntemaan jonkun paikallisen maan omistajan. Metsästys olisi helppoa ja edullista pienellä porukalla. Maan omistajaa muistetaan yleensä lihalla ja pienellä rahallisella korvauksella jahdin jälkeen. Viiniä unohtamatta 😉

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Maanomistajiin tutustuminen voi ottaa vuosia, jos itse et ole ’paisano’.

  Mutta, vilkaisepa tuolta sivustolta, niin voit saada jotain ensikontaktinpoikasta metsästykseen Espanjassa. Sivuston kieli on englanti.

  http://www.huntingspain.com/

   

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Toivottavasti löytyi kirjoituksia espanjalaisesta metsästyksestä!

  Itse kirjoitin kauan sitten allaolevan lainauksen mukaan. Tietenkään se ei ole koko totuus. Varmasti Espanjassa harrastetaan asiallistakin metsästystä:

  Parisen vuotta sitten oli jossain rannikonsuomalaisessa lehdessä kirjoitus villisikajahdista. Kirjoitus teki vaikutuksen. Muistamani mukaan ytimeltään se menin jotenkin tähän tapaan:

  Ryhmä miehiä 10-20 hlöä saapuu jollekin vuoriston metsästysmajalle. Siellä odottavat koiramiehet kymmenine koirineen. Miehet lähtevät solan rinteille, toiset vastakkaiselle puolelle. Alhaalla piikkipensaitten suojassa villisijat majailevat rauhassaan.

  Koiralauma päästetään irti. Hurtat syöksyvät pensaikkoon. Villisiat hyökkäilevät sinne tänne ja kiljunta on kova, samoin koirien ulvonta ja toki myös valitus, kun karju on saanut hampailleen vastinetta.

  Viimein villisiat ryntäävät ylöspäin kauhun vallassa koirien ajamana. Raivoisa tulitus alkaa. Kuolevia sikoja kaatuu jalansijoilleen ja osa vierii takaisin piikkipensaistoon. Tulitus kestää aikansa. parikymmentä sikaa makaa näkyvissä ja loput jossain rotkon pohjalla.

  Väki palaa maastureilleen. Helpoimmin viettävät siat viedään välittömästi metsästysmajoille ja osa myöhemmin. Osa jätetään mätänemään rotkoon, eihän niitä sieltä mitenkään edes pois saa.

  Koiramiehet kutsuvat koiriaan kokoon . Iso osa jää puuttumaan. Karjut ovat saaneet hampaansa kohdalleen jne…

  Ja kaikilla oli niin hauskaa…

  Näin sen muistan ja koin.

  Masa P, metsästyksestä luopunut

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154
  LINKKI

  Tarmo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Mahtoivatko noi metsästettävät olla oikeita villisikoja (jabali) vaiko niitä villiintyneitä kotieläimiä, joita tuolla koirankusetuscampollakin  touhuaa puskia tonkimassa?

  LINKKI

  Metsästäjä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.01.2015
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 11

  arnold: Hyvä linkki ja kiitoksia! Kyllähän nuo maanomistajat ystävystyy kun hinnasta sovitaan 😉 Pitää vaan löytää sopiva vanha ukko, millä on useampi sata hehtaaria maata.

  Masa p: Tuo miten se tapahtuu ei ole niinkään oleellista. Lukuisia videoita you tubesta katsoneena, suurin piirtin tiedän mitä se on. Ajometsästyksenä tuo villisika jahti tapahtuu kaikkialla ja sattuu sekä tapahtuu aina. Sarvipäitä pääseekin sit ampumaan pidemmästä matkaa ja hyvin rauhallisessa jahdissa.

  Loput kommenteista menikin ryhmään, olisi voinut jätää kirjoittamatta… nyt ei olla kaukana perinteisestä väittelystä tällä sivustolla. Muutama hyvä kommentti ja neljä sivua väittelyä, jostain muusta kuin otsikon mukaisesta asiasta 🙂

  LINKKI

  jerrypuu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.12.2010
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 271

  Itse ammuskelen noita possuja Virossa, ja mennään nelivetopelillä sinne missä possut on ja ammutaan tuelta elikko ja autolla viereen ja lavalle, sitten lahtiverstaalle ja lihoiksi, 3-4 tuntia kuluu harrasteeseen.

  Nämä espanjalaisten touhut on heidän omiaan, tuo ”tanssiva koira” on erikoisimpia tapojaan.

  LINKKI

  Metsästäjä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.01.2015
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 11

  Kyllähän noiden metsästys reissuja järjestävien mukaan pääsee. Hiukan edullisemmin kun on paikanpäällä ja majoitus/kuljetus omasta takaa. Jos sieltä kautta löytyis joku porukka, joka käy muutenkin metsällä Espanjassa. Eiköhän jonain päivänä kirmata vuorilla omatoimisesti. Ellei jopa järjestetä reissuja… 😉

  LINKKI

  Masa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.12.2014
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 12

  Kotosuomessa tuli käytyä mettällä hirviporukassakii joskus. On se siellä ihan erilaista, eläimiäkin kunnioittavaa menoa. Kunnioitusta sekä riistalle että koirille. Ei ole varraa menettää hyvvää koiraa. Saattaapi hyvän hirvikoiran arvo olla tuhansissa.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.