Meteorología

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Luonto Meteorología

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  mille
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.07.2006
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 632

  Espanjan meteorologían laitoksen nettisivut ovat uusiutuneet. Jo Espanjassa asuvalle sillä ei kai niin suurta uutisarvoa ole, mutta ne jotka polkee loskaa edelleen, esim. Suomessa, voivat tutkia tulevaa asuinpaikkaa säähistoriasta. Koko Espanjasta on 30-vuoden säätilastot nähtävissä.

  Luulisin Suomessa olevan paljon ihmisiä, jotka eivät vielä ole päässeet kovin syvälle esim. flamenko-musiikin ymmärryksessä saatikka ymmärrä espanjan kieltä, mutta aurinko jostain kumman syystä kiinnostaa.

  Tässä esimerkki yhdeltä paikkakunnalta, koko maa myös löytyy kyllä kun klikkailee:

  Toivottavaa olisi, että auringonpaistetta etsiville suomalaisille vuotuiset tunnit (se alin oikea sarake tilastoissa) Malagassa tai Alicantessa riittäisivät.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tästä on jo jossain kirjoituksessa mainittukin,mutta näihin säätilastoihin kannattaa suhtautua pienellä varauksella.Kyllä ne tietenkin suuntaa näyttää,mutta ns.mikroilmasto, tai miksi sitä sanoisikaan voi vaihdella paljon ihan muutaman kilometrin matkalla.Jos ajatellaan Malagan tienoon rannikkoa pituussuunnassa niin yllättävän isoja vaihteluja on esim.itse Malagan ja vaikka Faron paikallissäässä.Mun teorian mukaan vuoret ja rannan muoto vaikuttavat paljonkin pilvisyyteen ja sateisiin.Itse asiassa hyvinkin usein esim.Fugessa sataa ja Farolla on täyttä aurinkoa,etäisyys 5km.
  Vielä selvempi ja ymmärrettävämpi ero on rannikon ja vuorien säässä,etäisyyttä linnuntietä ehkä pari kilometriä,mutta korkeusero muuttaa sään ja lämpötilan radikaalisti.Tietysti kesä on kuuma ja talvi viileä joka paikassa ,mutta nämä erot tulee oikein hyvin näkyviin nimenomaan vuodenaikojen vaihtuessa.

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281
  santiago kirjoitti:

  … … Itse asiassa hyvinkin usein esim.Fugessa sataa ja Farolla on täyttä aurinkoa,etäisyys 5km. … …

  Itseasiassa myös kun usein esim. Malagassa sataa niin Fuengirolassa paistaa. Koko vuoden aikana lämpötila Fuengirolassa on yleensä noin 1-2 astetta korkeampi kuin Malagassa (lentokentällä) jne… Etäisyys tosin 25-30km.

  Farosta kokemukseni ovat monasti päinvastaiset. Olemme käyneet siellä koirien kanssa ulkona monen vuoden ajan ja monta kertaa viikossa ja usein (ja varsinkin keväisin ja syksyisin) Farossa on sateisen-sumuista kun taas Fuengirolassa paistaa… Talvisaikaan Farossa on satanut _hyvin usein_ (=lue 3-5 kertaa useammin vuodessa ja sehan on jo paljon sadetta se! 🙂 ) kun Fugesta lähtiessämme taas on ollut kirkasta!

  No, totuushan on se, että ”antaa sataa vaan”. Vettä saisi tulla ainakin tuplasti enemän, se olisi oiken hyväksi kaikille (paitsi viikkoturisteille, mutta mitäs me niistä).

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.