Uusimmat › Keskustelu › Yleistä › Yleiset pulinat › Mercadonan ruisleipä, mitä tykkäätte?
- Tämä aihe sisältää 25 vastaukset, 13 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 9 vuotta, 10 kuukautta sitten
kojo toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Ei se pahaa ole, mutta varmaan moni suomalainen olettaa saavansa toisenlaista leipää tuota ostaessaan, koska Suomessa ruisleipä yleensä on hapanleipää…jota tämä puheenaoleva siis ei ole.
Hyvää on samoin kuin Mercadonan ”ruissämpylät” kun en ole koskaan suomalaista ruisleipää välittänyt syödä sopii minulle hyvin.
Abso kirjoitti:Ruis on kasvi ja rasvaa tähän ei saada mistään keksittyä. Kuitua tässä leivässä on ja sokeria sitten kun elimistö on muuttanut rukiin hiilarit sokeriksi. Se tapahtuu hyvin hitaasti ja pitkäkestoisesti.
Hyvä, että täällä on vielä älyllistä elämää.
Tämän palstan jutut ovat lähinnä super-huvittavia. Eräskin ensin haukkuu gluteiinit ja sitten kehuu kasvien proteiinit. No, gluteeini on viljan proteiini. Ymmärtääkseni viljakin on kasvi.
Rukiissa on rasvaa noin 1- 3 % ja 100 g:ssa on proteiinia 6 – 8 g. Ah, juu se on tietysti sitä gluteiiniä, jota yksi näyttää pitävän pahana.
Hiilarien välttäminen on sairasta. Salilla ovat sitä kokeillee rip off -vaiheessa. Rava kyllä lähtee, mutta kunto ei sitä kestä. Kaikki pitkiä ”Atkinsejä” vetäneet sairastuvat. Flunssa iskee yleensä jo viikon tai kahden kuluessa. Osalle tulee haavaumia.
En väitä, että eläisin terveesti, mutta edes harmaita hiuksia ei korkeasta iästä huolimatta ole ja rippipuku mahtuisi edelleenkin päälle.
..leivästäkin, kun vetää leivälle oikeen voita- tai pahemmin jos margariinia päälle 😉
Abso kirjoitti:Soija sattuu olemaan ainoa kasvi, jonka tuottamaa aminohappokirjoa pidetään ”täydellisenä”. Tiettävästi se on ainoa kasvi, joka yksin pystyy tuottamaan ihmisen tarvitsemat aminohapot.
Lukaises Abso tämä.
http://www.mercola.com/article/soy/avoid_soy.htm
Artikkelin kirjoittajana tämä henkilö: http://en.wikipedia.org/wiki/Mary_G._Enig
Mary Enig on kuitenkin tutkija – olkoonkin, että Nobelit jäi väliin kun asettui valtavirtaa vastaan (väitti, ettei tyydyttyneet rasvat niin vaarallisia ole mitä väitetään, transrasvat ovat paljon vaarallisempia).
Nykyään tiedetään, että hän oli tuossakin oikeassa. Ruotsalaistutkijat pitävät nykyään tyydyttyneitä rasvoja vaarattomina. Neutraaleina sydän-verisuonitautien kannalta.
PS. Kannattaa paahtaa se Mercadonan ”ruisleipä”. Sitten se vasta hyvää onkin, kun paahtaa ensin ja antaa hetken kovettua ”korpuksi”.
freesoul65 kirjoitti:…Ruotsalaistutkijat pitävät nykyään tyydyttyneitä rasvoja vaarattomina. Neutraaleina sydän-verisuonitautien kannalta.
Olisikos tällaiseen ruotsalaistutkijoiden nykytutkimukseen mitään linkkiä?
Arnold kirjoitti:freesoul65 kirjoitti:…Ruotsalaistutkijat pitävät nykyään tyydyttyneitä rasvoja vaarattomina. Neutraaleina sydän-verisuonitautien kannalta.
Olisikos tällaiseen ruotsalaistutkijoiden nykytutkimukseen mitään linkkiä?[/quote]
Olinpa kerran kuuntelemassa tämmöistä heppua. http://www.imh.liu.se/kardiovaskular-medicin/staff/fredrik-nystrom?l=sv
Hän on sisätautien professori, erikoistunut nimenomaan sydänverisuonitauteihin – ja hänellä on aikaa ja rahaa kahlata koko didun 50 vuoden ravintohutkimus läpi. Hän on myös sen tehnyt, koska sattuu istumaan Ruotsin koko folketin ravintosuositukset antavassa lautakunnassa. (Siis eräänlainen Ruotsin Pekka Puska siis – tosin positiivisemmassa mielessä…tää meikäläinen Puskmannihan on kunnostautunut lähinnä leivän tuputtamisessa…kepulainen kun on)
Hänen ydinmessage luennollaan oli, ettei tyydyttyneiden rasvojen saannin yhteydestä sydän-verisuonitauteihin, siis lähinnä viittas arteoriskleroosiin – ole mitään uskottavaa näyttöä. Joka ainoa tutkimus, missä sitä väitetään olevan – on hänen tarkemmassa tutkimuksessa osoittautunut joko tieteellisesti heppoisaksi tai siinä ei ole poissuljettu muita selittäviä tekijöitä kuin vaikkapa tupakoinnin lopettamista tms pois.
Hänen mukaansa tyydyttyneiden rasvojen rooli on lähinnä neutraali arteoriskeleroosissa. Se mikä on haitallista, lienee ns. höttöhiilareiden liikasaanti – sekä kaloreiden liikasaanti noin ylipäänsä. Ihmiselle tekee hyvää nälkiintyä aina välillä….
Niin ja onhan svedututkijoilla – ei tällä nimenomaisella – mutta tokihan hän alansa experttinä tiesi kaiken mahdollisen tutkimuksestakin. Sveduillahan oli se hieno tutkimus, jossa todettiin että lehmänmaidon ja -rasvan lipittäjät elää pidempään kuin muut keskimäärin kun tulokset normalisoidaan. Nykyään on katos nääs hienot vehkeet, joilla voidaan tutkia sun läskeistä ihan atomitasolla mistä rasvoista olet läskis saanut 🙂
Svedututkijat vissiin menneet tekaisemaan semmoisen tutkimuksen – ja todenneet, että mitä korkeampi elinikäinen maitorasvojen saanti, sitä paremmin menee (ellei ryssi mahdollisuuksiaan sitten muuten).
Maitorasvathan on näitä tyydyttyneitä ja Pekka Puskahan on varmasti ajanut kaikkien suomalaisten tietoisuuteen maitorasvapelon takavuosien ajojahdillaan. Se on osoittautunut perusteettomaksi ja epätieteelliseksi pelotteluksi.
ALDIn Pan con pipas 750 gr on hyvä valinta päivittäiseksi leivänkorvikkeeksi. Maistuu ja on ruokaisa ja näyttää lähes ruisleivältä.Pan con pipas paistetaan ilmeisesti ALDIn kaupan takatilassa.Ainakin Orihuela Costalla näyttää olevan suosittua, vaikka sitä ei ole saatavana valmiiksi viipaloituna.Pan con pipas näyttäisi olevan hivenen kiinteämmän tuntuista kuin Mercadonan vastaava viipaloitu leipä,jota en ole maistanut.
”Ainakin Orihuela Costalla näyttää olevan suosittua, vaikka sitä ei ole saatavana valmiiksi viipaloituna.”
Uusavuttomille tiedoksi: jopa Espanjassa myydään hyviä leipäveitsiä.
kojo kirjoitti:”Ainakin Orihuela Costalla näyttää olevan suosittua, vaikka sitä ei ole saatavana valmiiksi viipaloituna.”
Uusavuttomille tiedoksi: jopa Espanjassa myydään hyviä leipäveitsiä.
Ja kunnon rannikkosissi, tjsp, leipoo ruisleipänsä aivan itse. Jauhoa (harina de centeno) saa Mercadonasta.
Valmiin leivän pitää antaa kuitenkin ensin vetäytyä, tai ei ainakaan kovin usein saa syödä uunituoretta ruisleipää, niin herkullista kuin se onkin. Ei ole kuulemma hyväksi mahalle.
Meilläkin on vaatimattomassa vuokra-asunnossamme jopa 3 erilaista veistä käytössämme, ja päivittäin yritämme niillä leikellä jotakin, myös tätä ALDIn pan con pipasia. Olisin toivonut kommenttia ALDIn leivästä, en espanjalaisista veitsistä.
arnold:
”Valmiin leivän pitää antaa kuitenkin ensin vetäytyä”Arnold sen yllä jo sanoi. Liian tuoreena viipaloitu ruisleipä ei ole lainkaan yhtä maukasta kuin rauhassa levännyt leipä, josta leikataan ohuita viipaleita tarpeen mukaan. Ja siihen tarvitaan kunnon terävä leipäveitsi. Claro?
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.