Uusimmat › Keskustelu › Yleistä › Yleiset pulinat › Mercadonan ruisleipä, mitä tykkäätte?
- Tämä aihe sisältää 25 vastaukset, 13 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 9 vuotta, 10 kuukautta sitten
kojo toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Tulin tässä eräänä päivänä tutkineeksi leipähyllyä vähän tarkemmin ja osui silmään ”pan de centeno”, ruisleipä. Tummaa ja päällä auringonkukan siemeniä, valmiiksi viipaloitua. Pakkohan sitä oli kokeeksi ostaa.
Ei ollut hapanta, eikä varsinaisesti suomalaisen makuista ruisleipää, mutta ruisleipää kuitenkin.
Tuhtia tavaraa ja minusta ainakin maistamisen arvoista, eli tykkäsin. Ajattelin vain, että eivät lopeta valikoimista ainakaan sen takia, että ihmiset eivät tiedä sellaista siellä olevan.
Minulle ainakin oli yllätys löytää sieltä sieltä sellaista. Kauanko lie ollut valikoimissa?Olen silloin tällöin ostanut… ihan ok leipää sinänsä, mutta ei vaan pidä kuvitella että sillä olisi mitään tekemistä suomalaisen ruisleivän kanssa. Ruistakin siinä taitaa olla vain jotain parikymmentä prossaa.
Viimeksi huomasin samassa hyllyssä ”kauraleipää”. En ole (vielä) ostanut, mutta tykkään suomalaisesta kauraleivästä kyllä. Tuossa taisi olla kauraa alle 20 prossaa (mutta ei se suomalainenkaan ole 100% kauraa).
Hyvää on!
tuli markkinoille kesalla ja pitaa sisalla 12% ruista. Maistuu suolaiselle suklaaleivalle.
Huomio alergisille! Es importante indicar que el pan con centeno Hacendado contiene alérgenos.
En los ingredientes del Pan con Centeno Hacendado se encuentra la harina de trigo, agua, harina de centeno (12%), semillas de girasol (10%), salvado de trigo, levadura, masa madre de centeno desactivada, harina de malta negra, sal, gluten de trigo, aceite de girasol (1%), harina de habas, emulgentes y conservantes. En la parte posterior de la bolsa del producto, tenemos una información completa sobre todos los ingredientes del pan de molde.
http://www.informacionmercadona.es/pan-con-centeno-hacendado/
Kauraleipa jossa kauraa noin 5%,
Ingredientes: harina de trigo, agua, copos de avena 5%,troceado de semillas de avena 5% semillas de girasol 4%, levadura, azucar, aceite de girasol 1%, gluten de trigo, sal, malta de trigo, salvado de trigo, fibra de trigo, harina de habas, emulgentes, corrector de acidez, antioxidante, conservantes.
Molde integral de trigo sin azucar;ja toinen uutuus kokojyvavehnapaahtoleipa ilman sokeria;
Ingredientes pan de molde integral sin azucares añadidos: Harina integral de trigo,agua, levadura, fibra de trigo, gluten de trigo, sal, aceite de girasol (1%), vinagre, harina de habas, emulgentes, corrector de acidez, antioxidante, conservantes.
Ritacasanueva kirjoitti:Huomio alergisille! Es importante indicar que el pan con centeno Hacendado contiene alérgenos.
Mistäköhän allergioista on kyse?
on tama allergia merkki ja selitys; gluteeni, seesamo ja soija. Mutta tuo harina de habas voi myos olla allergeeninen.
http://1.bp.blogspot.com/-80fcxXCKuzU/UGcOasi1VWI/AAAAAAAADZc/4W-IC2MCTKs/s1600/DSC_0209.jpg
Tassa leivassa on myos valtava maara kaloreita, rasvaa, sokeria ja hiilihydraatteja. Vari taas on saatu aikaan tuolla harina de maltalla.
Itse asiassa ihan ala-arvoinen leipa joka paivaiseen kulutukseen, plus kaikki lisáaineet mita tahan leipaan on lisatty.
Lihottava ja epaterveellinen.
Lisaan tahan viela etta noissa mainitsemissani kaura ja sin azucar leivissa on myos tuota harina de habas , joka muuten aiheuttaa sen taysivatsa-tunteen, naissa pusseissa on myos maininta etta pitaavat sisallaan ”trazas de sésamo y soja” mutta ei ole tata allergia kolmiota. Ja gluteeniahan naissa on joka tapauksessa.
Habas;
http://plantas-medicinales.tv/wp-content/uploads/2010/02/1.jpg
Malta de Cebada; Ohranmallas;
La malta de cebada es la cebada que ha germinado y ha sido tostada en un proceso que suele denominarse “malteado”, la malta se suele usar como fuente de azúcares para la fermentación de bebidas como cerveza, hidromiel y pan .
Paras leipa jos joku tykkaa leipaa syoda on se itse tehty niin tietaa ainenkin mita syo.
Taas leipatuotteet eivat sovi ollenkaan kun kyseessa on ;Diabetes 1 tai 2, liikalihavalle, korkeasta verenpaineesta karsivalle, mista tahansa aineenvaihduntasairaudesta karsivalle, ei-fyysista aktiviteettia harrastavalle, ym.
Tuoretta hyvaa kuitua saa vihanneksista, hedelmista, manteleista, pahkinoista ym.
http://www.crossfitlasrozas.com/wp-content/uploads/2012/09/indice-glucemico1.jpg
leivassa on myos valtava maara kaloreita, rasvaa, sokeria ja hiilihydraatteja.
No shit! Onhan se järkyttävääääääää, että ruoka sisältää kaloreita! Ja kun ruoka vielä sisältää hiilihydraatteja, öljyjä ja harina de habas = ts. soijaa, ts. proteiinia, on edessä KUOLEMA.
Itse kulutan noin 4.000 – 5.000 kCal vuorokaudessa ja saan joulet suoraan ilmasta. 🙂
Äääh, ihan vakavasti ottaen: ihminen on polttomoottri, joka kuluttaa jatkuvasti energiaa.
Hiilihydraatit ovat hyviä energian lähteitä. Öljyt ovat tarpeellisia mm. aivoille. Proteeinit (tai paremminkin niiden aminohapot) ovat välttämättömiä mm. lihaksille (juu sydänkin on lihas). Lisäaineet ovat juttu sinänsä. Osa niistä on mm. aminohappoja.
HUOM! Jos leipoo itse, tuppaa syömään suurempia määriä. Ei siinä mitään, jos kulutusta lisää samassa tahdissa.
ja lukemisen ymmartaminen ja siita seuraava reaktio?
Taas leipatuotteet eivat sovi ollenkaan kun kyseessa on ;Diabetes 1 tai 2, liikalihavalle, korkeasta verenpaineesta karsivalle, mista tahansa aineenvaihduntasairaudesta karsivalle, ei-fyysista aktiviteettia harrastavalle, ym.
Viljatuotteiden vaikutus suoraa verensokeriarvoon on tieteellinen asia ja jokainen jolla on Diabetes tipo I nakee sen paivittain, Diabetes tipo II potilaalla taas vaikutus nakyy suoraa ; ylipainossa, keskivartalon paksuudessa , korkeasta kolesterolista , korkeasta verenpaineesta ym.
Miksi Diabetes tipo II on viimeisen 20 vuoden aikana tullut maailmanlaajuinen epidemia? Itseasiassa Diabetes tipo II on vaara nimitys Insuliiniresistenssille ja ylensyontisairaudelle?
Asidoosi ,elimistön nesteiden liiallinen happamuus on suurin syy naihin occidentissa esiintyviin ”ylensyontisairauksiin” ottaen huomioon etta nykyaikana on saatavilla suuremmat maarat elintarvikkeita mutta huonompi laatuisia.
Mainittu asidoosi tarvitsee saada balanssiin muuten siita tulee krooninen ja aiheuttaa suuren maaran sairauksia.
Kun asidoosista tulee krooninen aiheuttaa se uusia sairauksia ja pahentaa jo diagnostisoituja ja laakityksen alla olevia, korkea verenvirtsahappo, korkeaverenpaine, diabetes, korkeat kolesteroliarvot,
kaikki kertovat vaarasta (liika kuormitetusta )aineenvaihdunnasta ja ovat vakavasti otettavia oireita vaaranlaisesta ruokavaliosta,
tahan voi itse vaikuttaa muuttamalla ruokavaliota myos terveys paranee.La gota eli kihti on vain nakyva oire liian korkeasta verenvirtsa arvosta joka aiheuttaa hyvinkin tuskallisen kihtikohtauksen , artritis gotosa, joka tuhoaa pikkuhiljaa nivelen, Alopurinol laakityksessa saadaan arvot veressa alas mutta aineenvaihdunta systeemi ei muutu jos ei ruokavaliota lisata hoitoon.
Syopa tarvitsee myos happaman tilan ”ambiente acido” kehittyakseen.
Mita tapahtuu kropalle kun sita ruokitaan viljalla, ota huomioon kaikki viljan derivaatit kuten pasta, ja pááruokana syodaan vain hiilihydraatteja ja elain proteiineja?
Proteiineja saa muualtakin kuin lihasta, kasviproteiinit ovat terveellisempia.
Taas mita vahemman ihminen tekee fyysista rasitusta sita vahemman tarvitsee kaloreita kuluttaakseen, esim. vanhukset jotka tarvitsevat enemman soluravintoa kuin tyhjia kaloreita jotka kasvattavat laskia eivat lihasta.
Mihin menevat nuo liikasyomisesta saadut ”energiat” kun niita ei luonnollisesti kuluteta pois ?
Sinne kropan sidekudoksiin joka taas aiheuttaa muita sairauksia ja lisaa sydansairauksien riskia.
Kropan sidekudokset suojelevat esim. luustoa ja liikahappamuustilassa sidekudokset (tejido conectivo)
eivat suojele luustoa , kipu suurenee taman tietavat kaikki joilla on esim. selkarankareuma (espondilitis anquilosante)tai muuta luustoa koskeva sairaus ja ovat ruokavaliolla paasseet parempaan kipu-hoitotilanteeseen.Valitettavasti ihmiset uskovat enemman pilleripurkkeihin kuin omaan arviokykyynsa.
Pienet muutokset saavat aikaan ihmeita ihmisen terveydessa. Kroppaa pitaa tutkia kokonaisuutena;
mita tapahtuu kun ylipainoinen hyvin alhaista energiakayttoa tarvitseva henkilo tekee pienia muutoksia ruokavaliossaan?Ensin kropasta lahtee suuri maara nesteita ja sen jalkeen alkaa poistua rasva joka taas aiheuttaa verenpaineen normalisoitumisen, verensokerin parempi kontrolli, verenvirtsahapon laskun, kolesterolinlaskun ja vaikka koko laakityksesta ei paasisikaan eroon on kropan laakekuormitus helpottunut. Kaikki laakkeet ovat ph arvoltaan happamia.
Kaikissa laakkeissa on sivuvaikutuksia. Munuaiset ja maksa ovat ne eniten karsivat elimet.
Taas aminohappoja ja muita solua ruokkivia aineita ei tarvitse hakea joka paiva syotavasta ”leivasta” niita saa muualtakin ja tuoreena ja puhtaana.
Viljatuotteiden vaikutus suoraa verensokeriarvoon on tieteellinen asia
Jos et kuitenkaan jakaisi väärää tietoa. Kuitupitoinen leipä pitää verensokerin tasaisena ja on sen vuoksi diabeetikoille hyödyllistä.
Jos satuti itse lukemaan, mitä kirjoitit, saatoti havaita hyökänneesi soijaa vastaan. Soija sattuu olemaan ainoa kasvi, jonka tuottamaa aminohappokirjoa pidetään ”täydellisenä”. Tiettävästi se on ainoa kasvi, joka yksin pystyy tuottamaan ihmisen tarvitsemat aminohapot. (Itse en kyllä siihen usko. Varmaa on vain se, että kasveista on erittäin hankala saada tarvittavat ”esentiaaliset” aminohapot).
On parempi olla jakamatta po. ”tietoaan”, kun siitä voi olla vakavaa haittaa lukijoille.
Kuka kuolee siihen jos syö lihaa, kuka voihin, kuka viljaan, kalaan, maitotuotteisiin, varmaan joku veteenkin.
Jos näihin uskoisi niin vähiin jäisi syömiset.
Kaikkein hurjimmat kaiken ruuan syöjät ovat tiettävästi eläneet jopa yli satavuotiaiksi.
Mikä ei kylläkään ole mikään järkevä tavoite.Jos näihin uskoisi niin vähiin jäisi syömiset.
Juu, amerikkalainen professori todisti, että suklaapatukoita syömällä laihtuu. Energiamäärä on kuitenkin se ratkaiseva asia. Hassua kyllä, herran kolestroliarvotkin paranivat suklaadieetillä.
Nuo ”on tieteellisesti todistettu” -väitteet ovat aika vaarallisia. On nimittäin tieteellisesti todistettu, että 60-atomin fulleriinien ruiskuttaminen rottiin tuplaa rottien eliniän odotuksen.
Ihmiselle fulleriinin syöminen voisi tarkoittaa 150-vuoden keskimääräistä elinikää. Ilmeisesti fulleriini iskee telomeerien rispaantuviin osiin ja hidastaa näin vanhenemista. Huono puoli on sitten tietysti siinä, että DNA-muuttuu. Jälkipolvi saattaa sitten edustaa jotain mutanttirotua – ken tietää.
Rottakokeita en vastusta, mutta sitä kyllä ihmettelen, että fulleriineja on kokeen jälkeen alettu markkinoida superantioksidantteina.
Oma terveysajatteluni lähtee siitä, että fysiologialtaan ihminen on eläin, joka on ”suunniteltu” juoksemaan noin 30 km päivässä. Kokemuksesta voin kertoa sen, että tuo liikuntamäärä pitää ihannepainon yllä riippumatta siitä mitä ja kuinka paljon syö. Toki urheilen etupäässä muulla tavoin kuin juosten.
Hiilellä pumpatut frankenrotat olivat yli-ikäisinäkin hyvin virkeitä. Heiltä ei tosin kukaan kysynyt oliko tavoite järkevä vai ei. Satavuotias voisi kokeen mukaan olla hyvinkin nuorekas.
painvastoin,
”Viljatuotteiden vaikutus suoraa verensokeriarvoon on tieteellinen asia”
olisi sinun mukaasi nain :
Viljatuotteiden vaikutuksesta suoraan verensokeriarvoon ei ole tieteellista todistetta vaan se on dogma.
Verensokeriarvoja ja niitten reaktioita tutkitaan tieteellisesti hyvin eri tavalla , eika niita tosiaankaan tutkita ”heittamalla kanikoita ilmaan” vaan tieteellisesti tutkituilla luotettavilla menetelmilla ja miten mikin elintarvike vaikuttaa (IG) verensokeriin on hyvin yksinkertainen ja helppo selvittaa.
Taas tama esittamasi dogma; ”Kuitupitoinen leipä pitää verensokerin tasaisena ja on sen vuoksi diabeetikoille hyödyllistä.”
Oletko kokeillut kaytannossa? Vai toistatko ulkoa opittua dogmaa?
Taas kuitua ilman rasvoja ja kolesterolia saa tuoreena luonnosta ilman leivasta saatavia lisa hiilihydraatteja ja lisáaineita,
Tama taas on helppo todistaa ihan kotioloissa; mittaat verensokerin ja syot vaikka palan ruisleipaa ja siina paalla hitunen rasvaa ja vaikka pala leipajuustoa, ja lasi maitoa :2 tunnin kuluessa verensokeri (ilman lisainsuliinia) mahdollisesti pyorii jo tuolla 250-300mg/dl ja lisainsuliini tarve olisi noin 8-10 u.
Taas jos vaihdat saman aamiaisen tai valipalan ; tuoretta porkkanaomenamehua ja kupillisen raakoja manteleita olet saanut suuremman maaran raakaa kuitua ja saanut talteen elimistoosi puhtaita vitamiineja ilman vali prosesseja. Paluu normaaliin verensokeriarvo pysyy kurissa 4-5u. lisainsuliinia.
Tama testi ei kelpaa Diabetes tipo II tarkkailuun vaan ainoastaan Diabetes tipo I joka paivaiseen kontrolliin.
Laaketiede, biologia ja muut tieteen alat tutkivat naita asioita eivat siis ole Dogmia.
Se etta emme tieda asioista ei tee niista virheellisia vaan meista tietamattomia.
”On parempi olla jakamatta po. ”tietoaan”, kun siitä voi olla vakavaa haittaa lukijoille.”
”Jos satuti itse lukemaan, mitä kirjoitit, saatoti havaita hyökänneesi soijaa vastaan. Soija sattuu olemaan ainoa kasvi, jonka tuottamaa aminohappokirjoa pidetään ”täydellisenä”. ”
En tietaakseni kirjoittanut mitaan soijasta, joka muuten ei ole vilja vaan leguminoso eli hernekasvi.
En tieda mita tarkoitat talla ”po.” mutta etta kirjoitukseni voisi aiheuttaa vakavaa haittaa lukijoille niin olen asiasta eri mielta, ja en ole hyokannyt soijaa vastaan missaan mielessa , en kuitenkaan kayta soijaa itse ollenkaan koska suurin osa soijasta on transgeenista tuotantoa.
Leivan takana oleva allergiakolmio varoittaa allergia vaarasta jossa maininta; sésamo, soja …
Ota huomioon etta kuitua on 2 eri tyyppia eika tarkoiteta pelkastaan viljaa kun puhutaan kuidusta.
Aminohappoja taas loytyy kymmenia.
”Jos et kuitenkaan jakaisi väärää tietoa.”
Taman kommentin taas jatan omaan arvoonsa tuntien tyylisi olla vastahankaan joka asiassa tietamatta asiasta sen enempaa, muuten lue ensin ihan kirjaimellisesti mita kirjoitetaan ennen kuin annat kommenttejasi ja ihan ”tieteellisesti” vastaat.
Mita aminohappoa kaytat kun pystyt toisen kirjoituksesta lukemaan sellaista mita siella ei ole?
Aukaise vahan mieltasi ja ota muut ihmiset huomioon ,myos muut ovat oikeassa et vain sina itse, nain on paljon helmpompi elaa, se etta et suo muille mielipiteen (tassa oli kyseessa tieteellinen fakta)
arvostusta on suurin handicappisi ja tekee kirjoituksistasi epamiellyttavaa luettavaa. Kun taas erilaisten mielipiteitten vaihtaminen on mielenkiintoista ja hyvin opettavaa laajentamaan omaa nakemysta.Miten naet itsesi ja miten muut sinut nakevat olisi sinulle aika mielenkiintoinen kysymys tutkittavaksi.
Sen enempiä selittelemättä, kun mä teen täällä espanjassa itse ruisleipää ja vielä hapanta sellaista, siinä on ainoastaan 100% ruisjauhoja , vettä, suolaa ja vähän hiivaa (jonka voisi jättää poiskin, koska teen leipäni juureen).
Ruis on kasvi ja rasvaa tähän ei saada mistään keksittyä. Kuitua tässä leivässä on ja sokeria sitten kun elimistö on muuttanut rukiin hiilarit sokeriksi. Se tapahtuu hyvin hitaasti ja pitkäkestoisesti.
Mikä on terveellisempää ravintoa kuin tämä?
Viikunat ja pähkinätkö?
En nyt viitsi kommentoida niiden ravintokoostumusta , mutta ei ne nyt ravitsemuksellisesti ole ihan viattomiakaan.
Mutta jokainen syö mitä syö. Ja on onnellinen tai onneton. Kuolee jos on kuollakseen ja elelee lihavana ja leppoisana jos siltä tuntuu.santiago kirjoitti:Kuolee jos on kuollakseen ja elelee lihavana ja leppoisana jos siltä tuntuu.
Ei täältä ole tietääkseni vielä kukaan hengissä selvinnyt 😉
Jos noita lisäaineita pelkää, niin ainakin Fugesta löytyy ihan suomalaista ruisleipää luomuna (ja muitakin leipomotuotteita).
Ruis on kasvi ja rasvaa tähän ei saada mistään keksittyä. Kuitua tässä leivässä on ja sokeria sitten kun elimistö on muuttanut rukiin hiilarit sokeriksi. Se tapahtuu hyvin hitaasti ja pitkäkestoisesti.
Hyvä, että täällä on vielä älyllistä elämää.
Tämän palstan jutut ovat lähinnä super-huvittavia. Eräskin ensin haukkuu gluteiinit ja sitten kehuu kasvien proteiinit. No, gluteeini on viljan proteiini. Ymmärtääkseni viljakin on kasvi.
Rukiissa on rasvaa noin 1- 3 % ja 100 g:ssa on proteiinia 6 – 8 g. Ah, juu se on tietysti sitä gluteiiniä, jota yksi näyttää pitävän pahana.
Hiilarien välttäminen on sairasta. Salilla ovat sitä kokeillee rip off -vaiheessa. Rava kyllä lähtee, mutta kunto ei sitä kestä. Kaikki pitkiä ”Atkinsejä” vetäneet sairastuvat. Flunssa iskee yleensä jo viikon tai kahden kuluessa. Osalle tulee haavaumia.
En väitä, että eläisin terveesti, mutta edes harmaita hiuksia ei korkeasta iästä huolimatta ole ja rippipuku mahtuisi edelleenkin päälle.
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.