menikö hermot mañanameininkiin?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Purkautumisosasto menikö hermot mañanameininkiin?

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  viipukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2008
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 325

  Milloin on mennyt jo vähän hermot espanjalaisten ei niin kiireiseen toimintaan?

  Tässä kun neljättä päivää odotellaan yhteyden saantia uuden asunnon omistajaan, ja on taas pyhä tulossa, niin mietin että kestääkö suomalaisten pinna miten hyvin täällä leppeässä auringossa? 😉

  LINKKI

  Tuumailija
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.05.2011
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 159

  Antaa asioiden menna omalla painollaan. Kylla ne aina jotenkin jarjestyvat! 🙂 ”Viivyttelyyn” on mennyt viimeeksi hermot, kun netti oli pari viikkoa poikki eika mitaan tapahtunut, mutta eipas sekaan nyt espanjalaisten vika ollut. Verrattuna moneen muuhun maahan maailmassa taalla toimii asiat tosi hyvin. Ja ainakin siina oppi oman nie-numeronsa ulkoa, kun sinne piti soittaa joka paiva ja sanoa ne samat jutut, hih. 🙂

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  viipukka kirjoitti:

  …Tässä kun neljättä päivää odotellaan yhteyden saantia uuden asunnon omistajaan…

  Neljättä päivää?

  Mistä moinen hoppu?
  🙂

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  saada hanta kiinni?

  s.postilla, puhelimella, toisen ihmisen kautta?

  Taalla kylla pitaa oppia ymmartamaan mika ero on passiivisuudella ja rauhallisuudella?

  Tasta esimerkkina vaikka ne Spanairin matkustajat (toukokuulle) jotka jo 6 kk ennen lentoa sitten maksoivat matkansa vaikka eivat olleet siihen mitenkaan velvollisia paitsi varausmaksu ja eivat nyt tieda miten saisivat rahansa takaisin ja hermoillaan.

  Jos tilasit vaikka muuttoauton 14.5 ja kantajat mukaan niin eikos se asia ole silla selva, miksi siita pitaa keskustella joka paiva ja hermoilla.

  14.5 jos maailma on viela pystyssa tulee auto ja kantajat paikalle.

  Viipukka, karsivallisyytta!

  LINKKI

  chica finlandesa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.05.2007
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 141

  Välillä hermot menee kyllä, kun ei ala kuulumaan sähkölaskuja ja tietää, että pian on miekkonen oven takana katkaisemassa niitä sähköjä. Pitää sitten itse lähteä metsästämään niitä laskuja Endesalta. Hermot menee kun otat yhteyttä esim. asunnonvälittäjiin, soitat, lähetät sähköpostia, soitat, ja siltikään ei homma etene vaikka kämpän katsomisaika saataisiin jopa sovittua. Hermot kiristyvät kyllä, kun on sovittu työasioissa, että toinen firma vastaa sähköpostilla, mutta eivät vastaa edes puhelimeet. Ajat firman konttorille tunnin, puolitoista, kyselet onko sähköposti tullut perille ja mikä mättää tavaran toimituksessa, he avaavat ikivanhan tietokoneen, jossa päiväykset vuosien takaa…olisi voinut mainita, ettei sähköposti ole heidän firmansa juttu. Että vähän tökkien tämä maa toimii, jos välillä toimii ollenkaan. Välillä sitä tulee pohdittua toisia maita ja vaihtoehtoja, välillä on aivan tyytyväinen tähän toimimattomuuteen. 🙂

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  chica finlandesa:
  ”Välillä hermot menee kyllä, kun ei ala kuulumaan sähkölaskuja ja tietää, että pian on miekkonen oven takana katkaisemassa niitä sähköjä. Pitää sitten itse lähteä metsästämään niitä laskuja Endesalta.”

  Miten tuollainen on mahdollista? Tietääkseni aina sähkösopimusta tehtäessä laskutus menee suoraveloitukseen pankkitililtä . Mahdollisimman vaivaton tapa asiakkaalle, kunhan tilillä on katetta.

  LINKKI

  chica finlandesa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.05.2007
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 141

  …miten yleensä toimitaan. Me asumme vuokralla, vuokranantajan sähkölasku meidän kämpästämme tulee postilaatikkoomme heidän nimellään (silloin kuin tulee) eikä mene suoraveloituksena heidän tililtään. Jos haluamme laskun omiin nimiimme, tulisi mittari laittaa meidän nimiimme, emmekä halua vuokra-asunnon mittaria kontillemme, sitä paitsi se maksaa, eikä kumpikaan osapuoli (me tai vuokraisännät) ole valmis tätä maksamaan. Ei ole tarkoitus ikuisesti kyseisessä asunnossa asustella.
  Muuten, vaikkakin tuo suoraveloitus on tosi yleistä täällä, suosittelen tarkastamaan tiliotteen joka kuukausi (suomalaiset ehkä tämän automaattisesti tekevätkin), sillä on ollut tapauksia, että tililtä meneekin samalla laskunumerolla sama summa pariin kertaan…saahan sen liikaa otetun summan takaisin, mutta pitää tajuta pyytää. 🙂

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  omistajalta etta han tekee vain laskutukseen menevan tilinumeron muutoksen, siirtaisi siis sinun tilita sen laskutuksen siksi aikaa kun asut siella.

  Taas kun lahdet asunnosta pois annat omalle pankille maarayksen maksun lopettamisesta. Meilla ainenkin Endesan kanssa voi tehda nain.

  Ei sita varten tarvitse ”mittarin” omistajaa vaihtaa.

  Toinen mahdollisuus olisi on-line lasku, katso taalta, katso siihen tiedot siita laskusta.

  http://www.endesaonline.com/ES/Hogares/oficinaonline/formaltaoficinaonline1.asp

  LINKKI

  viipukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2008
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 325

  oli se että välittäjä näytti meille asuntoa jonka piti olla muuttovalmis heti. Välittäjä ei sitten saanutkaan pariin päivään omistajaa kiinni, ja ilmeisesti hän tarvitsi viimosen suostumuksen omistajalta.

  No homma hoitui ja eilen päästiin vihdoin muuttamaan. AInahan kaikki järjestyy, mutta kun puolen tusinaa asuntovälittäjää alkaa hoitamaan asiaa ”kiireellisenä”, ja menee viikko ennen kuin kuuluu mitään, on se vähän jo tylsää. Asuntojahan niillä kyllä riittää!

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011

  Mañanameininki lopettaa viela mun hermot! Auton kayntivian etsimiseen meni kolme viikkoa grrrr.
  Joulukuuksi kiireellisena maaritelty laaketieteellinen tutkimus tehtiin lapselle talla viikolla.
  MUTTA tama on paras: Talkkarimme rikkoi astianpesukoneelle paikkaa laittaessaan jalkalistan seka lattian pinnoituksen ja se luvattiin korjata pikaisesti….No lukuisten anelujen ja pyyntojen jalkeen, mitaan ei tapahtunut. Uusi talkkarimme korjasi asian vuonna 2010 melko mañanat. Ja lukuisia muita esimerkkeja olisi takataskussa. Ei ole Españan yksinoikeus olla mañanamaa.

  LINKKI

  viipukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2008
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 325

  meille myös ilmoitettiin heti muuton jälkeen että uusi pesukone tulee parin päivän päästä.. viikon ja parin päivän päästä se vihdoin kannettiin sisälle. Olemme kiitollisia.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  nin kay rentoutumassa;

  kylttyyria tarjolla;

  konsertteja;

  http://www.malakao.es/conciertos/

  teatteria;

  http://www.malakao.es/teatro/

  Lapsille;

  http://www.malakao.es/infantil/

  taidenayttelyita;

  http://www.malakao.es/exposiciones/

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.