Melkein petankkia Sierra Nevadalla

Uusimmat Keskustelu Aktiviteetit Matkakertomukset, reissuvinkit ja -kokemukset Melkein petankkia Sierra Nevadalla

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Laura
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.04.2008
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 209

  Eilen aamuvarhaisella suunnattiin auton keula kohti Sierra Nevadan lumihuippuja, petankkikuulat takakontissa kolisten. Kyseessä oli ns. harjoitus- ja tiedustelureissu syksyn ”varsinaista” korkean paikan leiriä silmällä pitäen. Mikäköhän on Guinnesin ennätys korkeimmalla pelatusta petankki-pelistä?

  Kruisailtiin A-7:aa vauhdilla itää kohti. Piti päästä ottamaan näköalakuvia Välimerestä, ja poikettiin n. tunniksi seikkailemaan Herraduran katuja ja kujia, jotka eivät ole ruutukaavasta ja tiekylteistä kuulleetkaan. Eikä löytynyt edes kuvauspaikkoja. Niitä oli tosin tiedossa loppupäivälle yllin kyllin. Kylästä ulos selvittyämme edettiin taas vauhdilla kohti päämäärää.

  Salobreñan jälkeen (reilut 100 km Fuengirolasta itään) käännyttiin pohjoista kohti. Ohitettiin Vélez de Benaudalla, erinäisiä rotkoja ja muita monumentaalisia kalliomuodostelmia, käytiin jossain vaiheessa kahvilla, syötiin eväsleipiä ja noustiin pikkuhiljaa ylöspäin.

  Vuoristotie Lanjarónin, Orgivan ja Pampaneiran kautta Capileiraan – joka oli eilisen reissun päämäärä – on erittäin hyväkuntoinen ja leveä. Oikein hyvä ajaa. Joku San Pedrosta Rondaan vuoren ylittävä tie on ihan oikeaa kippuraa ja jyrkkääkin nousua, mutta tämä tuntui sunnuntai-ajelulta, rattia yhdellä kädellä pyörittäen.

  Capileiran siististä, söpöstä turistikylästä pääsi kuoppaista kärrypolkua vielä hieman ylöspäin. Parkkipaikalta, johon päädyttiin, olisi siitäkin päässyt vielä eteen päin, mutta ei moottoriajoneuvoilla. Mutta oltiin siinä vaiheessa jo sentään yli kahdessa tonnissa (2150m). Hiekkaparkkiksella olisi ollut hyvä heittää peli, ja kuulat olivat jo käsissäkin, mutta sitten alkoi sataa. Ensin ilokseni luulin, että lunta, mutta ei se ollut lunta vaan räntää, joka muuttui tihkuksi ja sitten kunnon vesisateeksi. Näkyvyyttä näköalapaikalla oli oman käsivarren mitan verran, pilvet kohosivat altamme rinteestä ja nielaisivat sisäänsä maisemat sekä meidät kuulinemme.

  Havumetsää ja parkkipaikkaa hieman aikaa ihmeteltyämme teimme karvaan päätöksen luopua pelistä, ja lähdimme laskeutumaan takaisin Capileiran kylää kohti. Lounasaika oli juuri sopivasti käynnissä, eikä sellaisessa pikku kylässä parane olla myöhässä ruoka-ajoista. Alempana sankka pilviverho hieman antoi periksi, ja päästiin katselemaan vuori-maisemia. Oli kaunista, mutta aivan pirun kylmää. Sormikkaat ja talvitakit tulivat tarpeeseen.

  Capileirassa syötiin, ja sitten nokka kohti kotia. Paluumatkalla saatiin nauttia auringon paisteesta. Poikettiin Nerjassa kahvilla sekä taas kerran huimaamassa itsejämme Balcón Europalla.

  Antaapa kuvien kertoa loput kuvailut. Ja niin, syksyllä tavoitteena on mennä paljon korkeammalle, ihan oikeasti pelata siellä ylhäällä petankkia (vaikka sitten lumipal… eiku kuulilla) ja taltioida tilanne ainakin omiin aikakirjoihin.

  LINKKI

  tuulae
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 72
  Vastauksia: 704

  kun sai ’kärpäsenä’ katossa olla mukana reissussanne.

  Ens’ kerralla sitten ihan oikeesti mukana…

  nimim. Tahtoo kanssa mukaan

  LINKKI

  Mariitta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 102
  Vastauksia: 959

  Kiitos mukanaolleille, oli tosi upea päivä, miltei 12h meni kuin siivillä..
  TjM, sinullakin varmaan hyviä kuvia reissusta?

  LINKKI

  TjM
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.04.2008
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 32

  Kiitos mahtavasta ja nopeasti kuluneesta päivästä! Kuvia on jonkinverran ja eiköhän sieltä tännekin joku liikene. Perhanan akku loppui vaan juuri parhaimpien maisemien kohdalla 🙁

  LINKKI

  Taiju
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.09.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 594

  kun saatiin taas nauttia teidän ottamista kuvista. Tunnelma oli käsin kosketeltavan hieno. Olette aktiivista porukkaa, kunpa pääsisin joskus mukaan. Minäkin kaipaan tuollaista näkemistä ja kokemista lomallani 🙂

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  …kävitte on saksalaisten naisten omistama kurssikeskus Baile en el Aire

  ja paikka suurinpiirtein tässä

  Toinen edullinen kurssipaikka on meijän kylällä, majoituspaikkoja lähes 30 ja koko Cortijo Chico maksaa 360 € vuorokaudessa ja illanviettosali on käyteettävissä eril.ohjelman merkeissä. ja talon isäntä Chico tekee oikein mainion paellan sangrioineen ja viineineen hinnaltaan korkeitaan 20€ per nenä. Ja yleensä paellaa ollut riittävästi.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Taytyy myotailla Don Bavaronttia. Cortijo Chico on todella kiva paikka isommallekin porukalle. Rannalla, myos iso uimaallas ja tilaa niin ulkona kuin sisallakin. Siistit huoneet.

  PS. Paella oli tosi hyvaa.

  LINKKI

  samujose
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 25

  Kiitokset matkakertomuksesta ja kuvista! Tuli ikävä Capileiraan….

  Laura kirjoitti:

  Capileiran siististä, söpöstä turistikylästä

  Kyllä sieltä se aito ja oikea Capileirakin löytyy, jos ”pääkadulta” poikkeaa. Itse olin siellä kerran kylän festivaalin aikaan, jolloin kylän suojelupyhimys Virgen de la Cabeza (itse Reyes Catolicos lahjoittivat kyseisen madonnan kyläläisille) on juhlinnan kohde ja tronoa kannetaan kulkueessa neljän kantajan voimin iltapimeällä läpi sokkeloisten, ylös alas kiemurtelevien kapeiden mukulakivin päällystettyjen katujen halki parin tunnin ajan. en ole katolinen, mutta liityin kulkueeseen ja se oli kaikessa karuudessaan aikas hengellinen (ei uskonnollinen) kokemus.

  Laura kirjoitti:

  Vuoristotie Lanjarónin, Orgivan ja Pampaneiran kautta Capileiraan

  Tiesitkö että poika, josta tulee seuraava Dalai Lama, syntyi Pampaneiran lähistöllä?

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.