Meillä kävi eilen kutsumattomia vieraita

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Meillä kävi eilen kutsumattomia vieraita

Merkitty: , ,

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 68)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  S.K.
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.09.2013
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 18

  Ilta oli kääntymässä jo sunnuntain puolelle. Kaikki ovet ja ikkunat olivat sujettuina. Hälytysjärjestelmää en ollut muistanut vielä kytkeä päälle.  Koko perhe oli jo yläkerran makuuhuoneissa, lapset ja mies jo nukkumassa. Kotimme lähettyvillä oli käynnissä iso tapahtuma (häät), joten musiikki kuului sisälle aika kovaa enkä saanut itse unta.

  En kuullut mitään murtoääniä alakerrasta. Kuulin jonkinlaista miesten keskustelua, mutta kuvittelin sen kuuluvan juhlista. Murtovarkaat olivat rikkoneet keittiön oven ja tulleen sen kautta sisään. Pihaportit olivat kiinni, auto katoksessa, valoja ja jopa televisio jäänyt alakerran televisiohuoneeseen päälle. Talo oli siis täysin asutun näköinen.

  Mieheni heräsi aivan sattumalta oikeaan kreivin aikaan. Hän avasi makuuhuoneen oven ja kohtasi mustiin pukeutuneen miehen noin kolmen metrin etäisyydellä. Murtomies oli juuri tulossa rappusia ylös. Mieheni karjaisi jotain kovalla äänellä ja murtomies kääntyi vikkelästi lähtien juoksemaan ulos.  Mieheni huusi samalla minulle, että tee hälytys ja painoin hälytysjärjestelmän kaukosäätimen paniikkinappulaa. Vartiointiliike soitti aika nopeasti takaisin, kysyi onko tosi kyseessä ja soitti pyynnöstämme poliisit paikalle.

  Poliisien tuloon meni noin 15 minuuttia. Kaksi partiota tuli tutkimaan tilannetta. Keittiön ovea ei saanut enää lukkoon. Saimme kyhättyä esteen, jolla ovi pysyi kiinni. Laitoimme hälytysjärjestelmän päälle koko taloon, mutta vaikea oli nukahtaa.

  Nyt pitäisi kutsua lukkoseppä kylään ja mennä poliisilaitokselle tekemään rikosilmoitus. Saalis jäi aika laihaksi. Uuden iPhonen suojakotelon taskusta oli napattu käteiset. Ja 60 euron setelinippu oli kadonnut olohuoneen pöydältä. Sen olivat napanneet kännykän ja luottokorttikotelon alta, kannettavan tietokoneen viereltä.

  Aika röyhkeitä rosvoja. He tulivat sisään, vaikka varmaankin tiesivät, että talossa asutaan ja ollaan kotosalla ryöstöyrityksen aikana. Onneksi mieheni ”pelottava” olemus ajoi rosvot tiehensä enkä itse joutunut kohtaamaan heitä silmästä silmään.

  Pidämme nyt jatkossa hälytysjärjestelmän aina päällä. Tämän kokemuksen jälkeen on kyllä äärimmäisen turvaton olo. Varmuuden vuoksi tulen tästä eteenpäin nukkumaan aina pesäpallomaila käden ulottuvilla sänkyni alla. Röyhkeät murtomiehet tulevat sisään, vaikka siellä on asukkaat kotona.

  LINKKI

  sailA omeN
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.07.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 171

  Noi on henkisesti tosi ikäviä tapauksia, koko perheelle.

  Onneksi lapset olivat nukkumassa vaikka ilmeisesti heräsivät sitten.

   

  Tsemppiä.

  LINKKI

  Hero
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.06.2012
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 38

  Osta pippurisumutteet jokaiselle; ovat laillisia Espanjassa.

  Asennuta sellainen hälytysjärjestelmä, mikä antaa hälytyksen jo pihalla liikkumisesta. Tämä on tärkeämpi kuin sisällä oleva hälytysjärjestelmä. Laita ulkopuolinen hälytys aina päälle pimeän tullen tai kun et enää liiku ulkona; sisällä voit tällöin liikkua vapaasti.

  Opettele laukaisemaan paniikkihälytys hälytysjärjestelmäsi kauko-ohjaimella. Jos ei ole kauko-ohjaimia, hanki.

  Opettele stressihälytys eli jos varas pakottaa sinut ottamaan hälytyksen pois päältä, voit tehdä sen sellaisella koodilla, mikä kertoo hälytyskeskukselle, että sinua uhataan ja poliisit tulee salaa paikalle.

  Jos varkaat ovat jo ehtineet huomaamattasi sänkysi viereen, teeskentele nukkuvasi – henki on arvokkaampi kuin omaisuus.

  Hanki kassakaappi ja pidä siellä helposti varastettava omaisuus.

  Jos varas tulee vastaan talossa, huuda niin kovaa kuin pystyt.

  Kouluta vieraasi ja lapsesi tilanteen varalta.

  Olen itse joutunut hyökkäysten kohteeksi ja toimin antamillani ohjeilla.

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Hyvät ohjeet, Hero.

  Varkaat tulevat sellaiseen taloon, jossa asukkaat ovat paikalla. Siellä on lompakot ja kännykät pöydällä, eikä niiden nappaamiseen montaa sekuntia kulu. Olen kuullut tapauksista, joissa muutama mustalaiseukko soittaa ovikelloa, tunkee sisään ja putsaa alle minuutissa arvotavarat näkyviltä ja poistuu hyvässä järjestyksessä odottavaan autoon, matkalla seuraavaan kohteeseen.

  Kunnollisen kokoinen koira on tietysti hyvä ajatus sekin.

  LINKKI

  S.K.
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.09.2013
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 18

  Kiitos tsempeistä ja hyvistä neuvoista. Villaan kannattanee asennuttaa myös pihalle hälytysjärjestelmä. Näin rosvot eivät pääse testailemaan ovia ja ikkunoita ollenkaan. Kunnon hälytysjärjestelmä, kalterit kaikkiin ikkunoihin ja pelottava vahtikoira pitäisivät rosvot varmasti loitommalla.

  Jostain syystä lapsemme eivät heränneet koko episodin aikana, vaikka oli karjaisu, hälytysjärestelmän ujellusta ja neljän poliisin radiopuhelimien ääniä ympäri taloa. Emme aio kertoa lapsillemme murtomiehistä mitään.

  LINKKI

  Jeremiasa II
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2007
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 61

  Hyvin koulutettu koira ja suomalainen puinen pesäpallomaila

  on tähän asti ollut riittävä varmistus ja turva omassa huushollissa.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Voi kauheeta!   Mutta jotenkin tästä  kertomuksesta tulee ihan ensimmäiseksi mieleen, että tämä kuuluu sarjaan ”Satuja ja tarinoita” siis mätäkuun juttu???

  LINKKI

  Soile
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.05.2013
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 64

  Voimia! Kyllä ajan kanssa tuntuu taas turvallisemmalta nukahtaa. Voi olla, että murtomiehet hakivat vain rahaa eikä heillä ollut aseita tai aikomusta tehdä teille pahaa. Nämä ovat ikäviä kokemuksia aina vaikka melkein säikähdyksellä selviäisi.

  LINKKI

  S.K.
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.09.2013
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 18

  Nyt on kaikissa liukuovissa tuplalukot. Murtautujat olivat ensin pyrkineet sisään ikkunoista, siinä onnistumatta. Tällaista jälkeä he olivat tehneet ikkunoihin. Onneksi ikkunat ovat ruuvattu keskeltä kiinni eikä niitä pystynyt vääntämällä avaamaan.

  Aina kun turvallisuudentunne järkkyy, on se omanlainen prosessoinnin paikka. Ajan kanssa tästä varmasti selviää. Nyt olemme tarkempia. Pesäpallomailaa en ole vielä hankkinut, mutta joku ase oli jo viime yönä oltava. Nukuin puukaulin sänkyni alla.  Kai kaulinkin on parempi kuin ei mitään. 🙂

  Emme olleet varautuneet tällaiseen tapahtumaan suunnittelemalla toimintamallia etukäteen. Meille oli kuitenkin täysin selvää, että ensin kutsumme poliisit paikalle ja vasta sen jälkeen varkaiden perään (ehkä niiden perään ei kannata lähteä ollenkaan). Meillä on lapsia, joten pahin mahdollinen skenaario olisi se, että me vanhemmat lähtisimme leikkimään sankareita kaulimien ja veitsien kanssa, ennen kuin olisimme hälyyttäneet apua. Saattaisimme hyvinkin jäädä alakynteen tai meille voisi käydä vielä pahemmin, ja lapsemme olisivat sen jälkeen täysin rosvojen armoilla.

   

  ikkuna

  ikkuna1

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Liukuovet aukeavat muutamassa sekunnissa ihan vaan ruuvarilla nostamalla jos niissä ei ole oikeita lukkoja.. Jotka voi siis avaimella lukita. Mä ostin aikoinaan  , kympin kipale, lukot ja asensin ne itse. Se vaatii kolmen reiän poraamista alumiiniin. Äärimmäisen yksinkertainen operaatio.  Rejaksethan täällä on kaikilla paikallisilla, niin ikkunoissa kuin ovissakin. Eihän ne oikeita rosvoja pidättele, mutta nämä pikakeikat, joissa on tavoitteena vain napata nopeasti tarjolla ja näkyvillä olevat rahat ja korut , jäänevät tekemättä. Kassakaappi, tai oikeammin turvakaappi, maksaa alkaen 20€, sieltäkään ei tavarat lähde ihan ottamalla. Oikeat kassaskobet sitten maksavat enemmän ja toimivat oikeasti murtoakin vastaan. Mutta nekin aukeavat helposti kun rosvo osoittaa 9 millisellä otsaan ja pyytää kohteliaasti yhdistelmää.

  Mitä tästä opimme? No sen , että ei köyhän elämä 100 % ole yhtä tuskaa. Ei ainakaan tarvitse murehtia rahojensa ja korujensa perään.

  LINKKI

  Savoyard
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.10.2009
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 10

  Onko liian tunkeilevaa kysyä tapahtuiko tämä Costa Blancalla vai Costa del Solilla?

  Vaikka kummassakin näitä tapauksia taitaa olla.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Näitähän sattuu koko maassa. Vakavimmat tapaukset, mitkä ovat olleet valtakunnallisissa uutisissakin ja missä on tullut ruumiitakin, puolin ja toisin, niin rosvojen kuin rosvottavien puolella, ovat tapahtuneet Madridin, Barcelonan ja Marbellan hienostoalueilla. Siellä ovat olleet asialla oikeat tosirosvot aseiden kanssa. Ja tavoitteena isommat saaliit. Kohteina paikalliset rahaperheet ja keinot ovat olleet kovia. Näissä tapauksissa hälyttimistä tai lukoista ei ole apua. Ammattilaiset osaavat hoidella ne. Tällä saralla ovat kunnostautuneet erikoisesti itäeuroopan ammattirikolliset.

  LINKKI

  S.K.
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.09.2013
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 18

  Uskon ja toivon, että kyseessä oli tosiaan Santiagon mainitsema ”pikakeikka”. Rosvoille ei kelvanneet kännykät (iPhone). Ainoastaan rahat puhelimen suojalokeron taskusta ja käteinen pöydältä lähtivät varkaiden matkaan. Ehkä nämä pikkutekijät eivät halua ottaa riskiä iPhonen tai muiden vempainten kanssa, koska ne saadaan nykyään aika hyvin jäljitettyä.

  Asumme Marbellan liepeillä La Quintassa eli Costa Del Sol kyseessä.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tämä S.K:lle sattunut tapaus ei ole mikään uusi ilmiö täällä. Jo -80 luvulla, kun me ostettiin meidän kämppä täältä , ilmiö oli ihan yleinen. Varkaat tarkkailivat tilannetta etenkin lomakausina ja kun näkyi uusia tulokkaita käytiin hakemassa matkakassat ja kellot ja passit parempaan talteen. Usein sillä välin kun juuri paikalle tulleet turistit kävivät ekalla uinnillaan eivätkä olleet vielä jemmanneet matkakassojaan patjan alle, vaan ne olivat kätevästi pöydällä otettavissa.  Silloin , kuten kaikki tiesivät, oli asialla paikalliset chorizot, mustalaiset. Nyt , kiitos eu:n , on yrittäjien joukko lisääntynyt huimasti vaikkapa itäeuroopasta tänne yhteiskuntaa rikastuttamaan tulleilla moniosaajilla.

  Täälläkin pitää nykyään lukita aina paikat jos poistuu vaikkapa toiselle puolen taloa. Ihan niinkuin Suomessakaan harjanvarsilukitus mökin ovella ei ole oikein tätä päivää.

  LINKKI

  Oikka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.10.2011
  Kirjoituksia: 18
  Vastauksia: 91

  Pahoittelen  S.K  kohdallesi osunutta vääryyttä. Espanjan taloudellisella tilanteella on varmaan oma osuus. Mutta kuten ai’emmin esille tuli, monia eri kansallisuuksia on tänä päivänä laittomuuksien teillä.

  Täällä Espanjassa täytyy asua kuin vankilassa, aina ovet ja ikkunat lukittuina. Poikkeuksena että itsellä on avain jolla pääsee ”ulkomaailmaan.”

   

   

   

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 68)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.