Media ei mairittele rannikkoa!

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Media ei mairittele rannikkoa!

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 38)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä guanche
  guanche Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.10.2006
  Kirjoituksia: 34
  Vastauksia: 708

  Eipä juurikaan viime aikoina Suomen media ole Aurinkorannikkoa mairitellut. Hesarin juttu, rehellinen artikkeli, mutta melko surullista luettavaa.
  Tänään Poliisi TV:n jakso, joka oli entistäkin synkempää kuultavaa ja katseltavaa ja valitettavasti rehellistä totuutta sekin.

  Siinä sanottiin muutama erittäin tärkeä pointti. Yksi oli se, että negatiiviset asiat eivät juurikaan Suomeen kantaudu… miksi?

  Toinen oli Markkasen, espanjalaisia siteeraama lausahdus: ”Kaikki, mikä ei ole ihmiseen liimattu kiinni … varastetaan!” Tosi tämäkin … surullista….

  Kolmantena, asia, jonka kaikki tietävätkin, minäkin olen sitä sivunnut blogissani…. alkoholiongelma.
  Vähänkin, jos on taipumusta alkoholin liikakäyttöön, on suurelle vaaralle alttiina maassa, jossa viina on halpaa, elämä tylsää, kun uutuuden viehätys loppuu, aktiviteetit vähissä, rahahuolia … mopo saattaa karata käsistä, hyvin salakavalasti. Alkoholismi, kun on siitä pirullinen tauti, että se kieltää itse itsensä…

  Asuntohuijauksia, raiskauksia, ryöstöjä ….. surullista kuultavaa nämä kaikki.

  Paljon oli asiaa mahdutettu 30 min. ohjelmaan…. ja miksi ihmeessä se oli kuvattu, niin lohduttomista paikoista? Eipä juurikaan rannikonkaipuuta päässyt muodostumaan… päin vastoin. Onhan siellä nyt mukavampiakin paikkoja kuvata katumaisemaa… vai onko enää nykyään? Viimeksi, kun siellä kävin, näytti kyllä aika pahalta.

  Kaiken kukkuraksi…. 20.000 suomalaista oleskelee pysyvästi Aurinkorannikolla… TÄMÄ OLI JO LIIKAA 🙂 🙂 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä L4553
  L4553 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.08.2006
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 95

  Aika surkea ohjelma oli mielestäni. Tuntui väkisin tehdyltä ilman mitään uutta tai kunnollista asiaa:

  Muistellaan ikivanhoja asuntohuijauksia (jotka muuallakin Euroopassa ihan yleisiä), yhden alaikäisen venäläistytön oletettua kohtaloa (ei esitetty mitään oletusta että tämä olisi yleistä), alkoholisoitumista mikä ei liity paikkaan sinänsä vaan on henk.koht. ongelma missä päin maailmaa hlö onkin (ei itseään ja ongelmiaan Espanjaan pakoon pääse, ja espanjalainen kulttuuri nimenomaan ei kannusta humalahakuiseen juomiseen koska sitä pidetään nolona), annetaan ymmärtää että kalliit asunnot, veneet ja autot ovat huumerahoilla ostettuja (tunsin katsoessani myötähäpeää toimittajan puolesta)…

  Pekkarisen kommentti, että järjestäytynyt rikollisuus ei vaikuta normaalin ihmiseen elämään mitenkään oli sentään jätetty ;). En tosin sitäkään ihan allekirjoittaisi, sillä tavalliseltakin ihmiseltä voi esim. auto joutua varastetuksi ammattiliigan toimesta, aivan kuten muuallakin tietysti.

  ”ja miksi ihmeessä se oli kuvattu, niin lohduttomista paikoista?”

  Huvittavaa oli vielä se, että rannikolla on yli 320 aurinkoista päivää vuodessa ja tuossa sää oli pilvinen ja sateinen. Tarkoitushakuista vai ei?

  ”Ääliöt saavat joka paikassa turpaansa…”

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä LakuPekka
  LakuPekka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.11.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 394

  Heippa,

  Katselin läpi tuon Poliisi TV:n provosoivan ohjelman ja se oli todella surullista katsottavaa. Olen ollut täällä rannikolla jo kohta 20 vuotta ja edelleen useat ystävät Suomessa jaksavat ihmetellä, että mahdammeko olla joitakin viranomaista paossa? Totuus on se, että haluamme asua täällä auringossa ja taustana se, että vanhempani muuttivat tänne 70-luvun lopussa. Asumme täällä pian jo neljännessä polvessa. Tällaiset ohjelmat vuodesta toiseen säännöllisin välein jaksavat ruokkia tätä samaa iän ikuista konnien tarinaa, joka ilmeisesti johtuu suomalaisesta peruskateudesta. Luullaan, että me kaikki täällä asuvat edelleen makaamme pelkästään rannalla auringossa ja juomme halpaa viinaa ja elämme rikollisella tavalla hankitulla omaisuudella.

  Meillä on ollut toimiva yritys täällä pian 10 vuotta ja teemme sen eteen todella paljon työtä, jotta saamme päivittäisen leipämme. Minua suorastaan inhottaa vanhojen peruskonnien, kuten Volvo Markkasen jatkuva mediaparrasvalo, jotka jaksavat vuodesta toiseen pilata normaalien ihmisten maineen täällä rannikolla.

  Ihmetyttää myös, että poliisi suostuu ehkä erään Suomen kuuluisimman rikollisen kanssa tällaiseen yhteistyöhön? Jos oikeasti haluat olla konna, niin ei Aurinkorannikolle enää kannata tulla pakoilemaan, vaan EU:n ulkopuoliset alueet ovat turvallisia, kuten esim. Thaimaa.

  Uskoisin, että poliisi TV:n juontaja halusi vain maksaa oman rantalomansa TV yhtiön piikkiin, mikäli oli lopulta ohjelman perimmäinen tarkoitus. Paska juttu ja ohjelma kuitenkin.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä blues
  blues Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Empa ko ohjelmaa ole nahnyt mutta hyvin voin kuvitella sisallon. Totuus lienee etta suurin osa rannikon ulkolaisista ovat elakelaisia , joko sairaus- tai vanhuus. Paljon on kuitenkin meita normaaleja duunareitakin.
  Taitanee olla takana perisuomalainen ”paskankaivu” moisissa dokumenteissa. Suurelle osalle asuinpaikka valinnan perusteet ovat olleet terveellinen ilmasto seka valimerellinen elama. Onhan rannikolle muutto ollut jo useammalle ikaluokalle vapaan valinnan varassa. On tietysti ”kiva” katsoa telkasta minkalaisia konnia me olemme ja kuinka hyva on asua Suomessa…. Jokaisen vapaa valinta.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Selma
  Selma Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 38
  Vastauksia: 583

  Teitä vakituisia asukkaita on siellä pienen kaupungin verran. Kyllä teidän pitää hyväksyä se, että siihen joukkoon kuuluu kansan koko kirjo. Myös ne rikolliset.

  Poliisi-TV käsittelee yksittäisiä rikoksia myös täällä Suomessa. Ette ole ehkä nähneet ohjelmaa aikaisemmin. Osa niistä on tapahtunut pienillä paikkakunnilla eikä niiden kaikkia asukkaita ole leimattu sen kummemmin rikollisiksi.

  Olen jo useamman vuoden ihmetellyt teidän siellä asuvien herkkänahkaisuutta. Koko ajan pitäisi olla kehumassa, kuinka ihanaa siellä on ja ummistaa silmät rikoksista ja harmaasta taloudesta. Hieman realismia sinnekin!

  Arki on arki ja pyhä on pyhä, sielläkin.

  Mukavaa pitkäperjantain jatkoa

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä blues
  blues Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Emme me suinkaan ole herkkanahkaisia. Taidamme tosin olla hiukka enemman omanarvon tuntoisia ja ylpeita asuinpaikastamme ja valitsemastamme elamantyylista.
  Toistan edelleen ”paskankaivaja” mentaliteetin tarpeelisuuden ko.ohjelmien tekijoille kuten myos katselijoille. Hauskoja katseluhetkia vaan kaikille moisesta ohjelmatarjonnasta kiinnostuneille. Vapaa valinta.
  Realismia se on sekin etta ei pelkastaan huonoista ”uutisista” pida.

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia:
  Vastauksia:

  Totta puhut, Selmaseni.

  Tämän aamuisen Hesarin uutisten perusteella olisi helposti voinut koostaa ohjelman, jossa koko Suomen kansa olisi voitu yleistää konniksi, hamppareiksi ja nisteiksi.

  Saapa nähdä, koska joku tekee raflaavan paljastusohjelman suomalaisten täällä tekemistä rikoksista…

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä hjk
  hjk Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.02.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 7

  Olemme tulossa 29.5 taas kerran kahdeksi viikkoa aurinko rannoille.
  Nuo negatiiviset kommentit eivät pelota sillä täytyy muistaa että mistä tahansa saa kirjoitettua samanlaisen jutun. Esim. vaikka rakkaasta kotimaasta. Miten paljon ongelmia ovat tuoneet tullessaan Venäläiset, Somalit, yms muualta tulleet ja unohtamatta tietenkin meitä Suomalaisia. Tukholmasta on muutama vuosi sitten kirjoitettu vaikka mitä kauheaa. Taitaa olla vain joku uutis kikka kaivaa nämä ”likaiset” asiat esille jotta saadaan lukioita/katsojia.
  Eiköhän meidän tulisi itse katsoa peiliin miten olemme missäkin. Juot itsesi pöydän alle Espanjassa, jenkeissä, Ruotsissa, Suomessa tai missä vaan, olet helppo ja houkutteleva kohde rikollisille.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Hot
  Hot Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Ohjelma oli pohjanoteeraus. Ikään kuin meillä rannikolla asustavilla ei olisi muuta tekemistä kuin ryyppääminen ja rikoksien pelosta vapiseminen.

  On se kumma kun kuvittelevat, että Suomessa ihmisillä on aina järkevää ja mielenkiintoista tehtävää ja täällä ei sitten mitään – ellei hieman golfia dokaamisen ohessa.

  Todellisuudessa monella on täällä toimivampi ja virkeämpi sosiaalinen elämä kuin Suomessa. Harrastusmahdollisuudet ovat täällä selkeästi paremmat, ruoka on parempaa, terveyspalvelut ovat parempia, hintataso on alhaisempi, valoa riittää myös talvella, myös monipuolinen talviurheilu on mahdollista (Sierra Nevada), jne, jne….

  Jos et nähnyt ohjelmaa, et jäänyt mistään paitsi.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä guanche
  guanche Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.10.2006
  Kirjoituksia: 34
  Vastauksia: 708

  Eipä juurikaan yllättänyt, että ohjelman vuoksi nousee takajaloilleen Rannikolla asuvat/ talvehtivat.
  Kyllähän te melko herkkänahkaisia olette, kun moisesta kimpaannutte.
  Eihän ohjelmassa kerrottu, kuin totuus!

  Ohjelma oli hyvä ja asiallinen… ei siinä sen kummemmin mustamaalauksia tehty, siinähän ainoastaan puhuttiin asioista niiden oikeilla nimillä… ja annettiin katselijoille tietoa, kuinka asiat todellisuudessa ovat! Kestäkää se!
  Eihän teidän siellä ole pakko olla…. vai onko?

  Teistä monet täällä Orkissakin mollaavat Suomen oloja sumeilematta, emmekä me ole moksiskaan… arvatkaapa miksi…

  Ei kai kukaan tosissaan väitä, että elämä Aurinkorannikolla olisi jotenkin ruusuisempaa, kuin täällä Suomessa…heh … tai olot siellä olisivat paremmat.

  Lukuisia ystäviäni asuu tälläkin hetkellä rannikolla ja uskon heidän rehellistä puhettaan, joka ei juurikaan poikkea esim. Volvo-Markkasen kertomuksista. Ystäväni eivät tänne Orkkiin kirjoittele…ei ainakaan niin, että tietäisin, mutta jos jonkun Rannikonpalvojan nimimerkin alta joskus paljastuisi ystäväni, joka puhuu täällä toista ja minulle toista, niiin pistän hänet oitis tillille 🙂 🙂 🙂

  Älkääpä nyt unohtako, että:” TOTUUS ON, KUIN VIILTÄVÄ VEITSI, KUIN LIPEÄ, JOKA KATKERANA SYÖ SYDÄNTÄ!”

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ivanka
  Ivanka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 46
  Vastauksia: 854

  Minulla on täällä Stadissa 71/2 tuntinen työpäivä.
  Hyvä palkka, kesä ja talvilomat.
  Mukavia luontaisetuja.
  Oma koti josta koituvat kulut klaaraan.

  Jos muuttaisin Aurinkorannikolle ja laittaisin esim. yrityksen pystyyn,
  se tarkoittaisi 16 tuntisia työpäiviä. EI LOMAA. Jos onkin niin
  lomat maksettava omasta pussista. Ei mitään mahdollisuutta sairastua.
  Sisään tuleva raha menee firman pyörittämiseen, tuskin on varaa palkata työntekijöitä.
  Mikäli onkin niin kehen voi luottaa ?
  Loppuun palaminen mahdollista.

  Jos olen toisen palveluksessa saan naurettavaa palkkaa, jolla pitäisi maksaa ylihintaista asuntoa.
  Parhaimmassa tapauksessa pitäisi tehdä kahta työtä pärjätäkseen.
  Kesällä muutettava pois omasta kodista jotta sitä voidaan vuokrata kovaan hintaan turisteille.
  Jos kämppä on oma niin kannattaakin muuttaa, niillä rahoilla voi sitten leveästi elää talvikuukaudet.

  Siellä on lämmintä, mutta entäs talvella ???
  Täällä on sentään sisällä lämmintä, eikä tarvitse tehdä lapaset kädessä ruokaa kuten eräs
  ystävättäreni viime talvena Aurinkorannikolta kertoi.

  Täällä on sähkö halpaa, vesi hyvää, tietotekniikka toimii, byrokratian voi hallita ja mikä parhainta
  pärjään aina ja joka paikassa omalla äidinkielelläni.

  Kyllä Espanja on todella hieno paikka lomailuun, mutta onko se sitten yhtä hieno paikka arkielämässä on ihan toinen juttu.

  Eniten minua hämmästyttää ne Suomalaiset jotka ovat asuneet Espanjassa vaikkapa kymmenen vuotta eivätkä ole vaivautuneet opettelemaan paikallista kieltä ???
  Suomeen voi muuttaa vaikka minkälainen vinkuintiaani, niin eipä aikaakaan kun jo suomenkieli on hallussa.
  MISTÄ TÄMÄ SIIS JOHTUU ?

  Blogissani juuri peräänkuulutin näitä arkielämän ongelmia. Nyt olisi mahdollista kertoa niistä ja lopettaa taas tämä eipäs…juupas leikki.

  Eihän elämä missään ole helppoa ja kaikkialla on ongelmia, mutta jostain kumman syystä sieltäpäin maailmaa ei niitä kuulijan korviin juuri kantaudu, kuin julkisen median muodossa ja se on muka aina vääristelty totuus.
  Mediakin ronkkii yleensä vain pintaa ja se on ihan höpötihöpöä, eikä kerro todellisesta elämästä mitään.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ivanka
  Ivanka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 46
  Vastauksia: 854

  En vielä malta olla lisäämättä kun alkuun pääsin, että minun mielestäni suomenkielen kaunein sana on:
  KUNNALLISTEKNIIKKA 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä ronkeli
  ronkeli Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.01.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 809

  Meillä on hyviä ystäviä AR:lla. He kertovat rehellisesti elämästään, ovat siellä varhaiseläkkeellä. Me käymme heillä pari kertaa vuodessa pikkulomilla, mutta vuokraamme itsellemme aina jonkun apartamenton, sillä yötäpäivää emme jaksaisi kuunnella heidän toistuvia juttelujaan. Siellä kun ei heillä ole puhekavereita. Ja toinen heistä ei tosiaankaan ole viitsinyt opetella kieltä. Vaimo sentään jaksoi syventyä.
  Käväisimme viime kuussa taas siellä. Viini ja konjakki virtasi jo iltapäivällä. Pikku tuitereessa kertoivat haluavansa takaisin kotimaahansa. Tai mies haluaisi, vaimo ei. Kumpikin pyysi puhumaan puolestaan toiselle osapuolelle omasta toiveestaan. Mutta emme me tietenkään sekaannu noin vakavaan kriisiin.

  Espanja on meille kiva lomamaa. Emme ikinä muuttaisi sinne pysyvästi. Enkä todellakaan voi kuvitella eläkeläisten viihtyvän siellä kaukana sukulaisistaan ja tutun turvallisesta ympäristöstään.

  Nuoret kuitenkin sopeutuvat varmaan helpommin, oppivat kielenkin. Saattavat löytää leipäpuunsakin. Ja ihan varmasti partnerin.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä guanche
  guanche Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.10.2006
  Kirjoituksia: 34
  Vastauksia: 708

  Minä taas olen mieltynyt sanapariin NAPOLILAINEN KVARTTISEKSTISOINTU :jawdrop:

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ivanka
  Ivanka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 46
  Vastauksia: 854

  Quanche voisi tyhmemmälle osapuolelle eli Ivankalle selittää mitä toi Napolilainen jne tarkoittaa ???

  Ronkeli pani hyvän puheenvuoron siinä oli pointti jonka unohdin, YKSINÄISYYS.
  Se panee ajattelemaan asioita monelta kantilta. Lähden ulos kävelemään ja miettimään.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 38)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.