Matkavinkki autolla Rostock – Fuengirola

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Jeesinkinurkka Matkavinkki autolla Rostock – Fuengirola

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Moorten1947
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.05.2014
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 0

  Tarkoitus mennä autolla Rostockista Fuengirolaan, koira mukana.
  Olisiko viisainta valita hotellit reitillä etukäteen?
  Vuodenvaihde kyseessä.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Matkaan saa kivaa seikkailun tuntua kun jättää hotellit tilaamatta. Ja lisäplussana koira.
  Mikäs sen mukavampaa kuin keskella talvista yötä jossain keskellä ei mitään hakea hotellia joka vielä hyväksyy eläimet.

  Esimerkki toisenlaisesta ratkaisusta . Tosin vastakkaiseen suuntaan ja toukokuun lopussa.
  Vaimolta kävi käsky käydä Suomessa parin viikon visiitillä sisaruksia moikkaamassa. Ja koska olen jeesmies ja vaimon autokuski näin tehdään.

  Lähtö Mijas Costalta keskiviikkoaamuna aikaisin. Eka yö Narbonnen Ibiksessä. Ajoa 1247 km. n. 11 tuntia.
  Toinen päivä Narbonne -Nagold, n. 9 tuntia ajoa ja 970km. Nagoldiin tulee hieman mutkaa , mutta mennään sinne omista syistämme yöksi. Siellä yötä Ibis styles nagoldissa.
  Kolmas päivä, Nagold- Trave, 780km. ja vain seitsemän tunnin ajo, eli aikaa jää Traven päässä vaikka mihin koska laivaan pääsee yleensä vasta n.klo 23. Suomessa sunnuntaiaamuna.
  Selityksenä nopeaan ylöspäinmenoon se, että tämä väli on veivattu lukuisia kertoja ja takaisin himaan tullaan sitten ajamalla Ruotsin , Tanskan, Saksan, Tsekin, Itävallan, ehkä Slovenian, Italian, Ranskan ja lopuksi tietenkin Espanjan kautta.
  Aikaa ei tiedä , eikä vielä reittiäkään. Se selviää sitten matkan edistyessä.

  Lisättäköön tähän nyt selvyyden vuoksi vielä se, että ei näitä kotimatkankaan yöpymispaikkoja ihan hatusta paikan päällä vedetä. Homma menee niin , että matkan edistyessä voi tsekata päivän pari etukäteen mihin seuraavaksi ollaan menossa ja sieltä voi sitten varata jonkun sopivan majoituksen. Mä käytän yleensä booking comia, mutta näitä hakukoneitahan on paljon muitakin.

  LINKKI

  unikki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.02.2008
  Kirjoituksia: 87
  Vastauksia: 67

  Olemme ensi syksyn matkalle Trevem;sta Fuengirolaan varanneet hotellit noin 400km välein, Joissakin kaupungeissa viivähdämme kaksi yötä, Vanhoina eläkeläisinä emme jaksa istua ( varsinkaan mamma) pitkiä matkoja autossa. Hotellit olemme varanneet hotellien omilta nettisivuilta, Useat ovat olleet halvempia kuin bookig, com tai vastaavan kautta, lisäksi olemme voineet vaikuttaa huoneen sijaintiin hotellissa

  Mutta te nuoret jaksatte toisin,. Suosittelemme kuitenkin hotellivarauksia ainakin paripäivää eenpäin hotellien nettisivuilta ( saatte samalla tiedon koiran yöpymisestä)

  Paluumatkalle kevääksi tarvittavat yöpaikat pitänee varata syksyllä, koska maaliskuussa jotkut hotellit ilmoittivat meille syksyn tapahtumien takia olevansa lähes täynnä.

  TOSI TOSI hiostavan lämpimät terveiset sinne etelään

  mummu ja pappa

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Ajomatkoista sen verran, että tossa ylempänä kertomani matkat menee vielä helposti. Ja mulla on ikää vähän vaille 70v. Toi lähes 1300km on lähinnä pitkästyttävää, tai puuduttavaa menoa. Näillä siirtymillä missä ei ole tarkoitus katsella nähtävyyksiä on mun valinta aina nopein mahdollinen eli moottoritie, maksullinen tai maksuton maasta riippuen.
  Kun ensimmäinen oma auto on ollut Trabant ja sen kanssa on tullut toimeen , niin nykyautot ovat yhtä juhlaa.
  Matka sujuu istuen mukavassa nojatuolissa , ilmastointi, stereot ja vakionopeudensäädin huolehtivat mukavuudesta ja täällä Euroopassa jopa kehitysmaa Espanjassa on koko matkan moottoritietä millä on aivan toisenlaiset keskinopeudet kuin Suomen kaksikaistaisilla kärrypoluilla. Missä vielä yleensä joku Toyotakuski vetää letkaa alinopeudella. Eli ajaa n. 70 km/h.

  Hotellivarauksista mulla on se kokemus, kun olen joskus huvikseni vertaillut hintoja booking.comin ja hotellien omien sivujen välillä, että hinnat ovat aina olleet samat. Niin on kyllä käynyt, että jos olen halunnut jostain määrätystä syystä määrättyyn hotelliin mikä on ollut loppuunmyyty bookingin kautta , niin soittamalla suoraan hotelliin on huone voinut järjestyä.
  Oikeasti hintatietoislle on sitten vielä näiden hakukoneiden lisäksi sivustoja joilla voi vertailla eri hakukoneiden hintoja keskenään ja valita sitten sieltä sen halvimman vaihtoehdon.
  Mulle se menee jo överiksi ja vaatisi liikaa vaivannäköä jonkun mahdollisen viiden euron säästön takia.

  LINKKI

  unikki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.02.2008
  Kirjoituksia: 87
  Vastauksia: 67

  Aikaa kuluu matkaan, koske haluamme samalla nähdäkin jotain. Kokemusta moottoriteistä on, nyt vanhana on kauneudesta otettava kaikki irti. Suurin etu suoraan hotellista varattaessa on huoneen sijainnin valinta ja autotallin varaamisen mahdollisuus Emme ole voineet tehdä tätä booking kautta tai emme ole osanneet ( huoneen kokoon on voinut valita muttei esim rauhallisuutta)

  Nuorilla on rohketta ja intoa toimia toisin se nuoruus , se nuoruus nautikaa siitä ajasta

  kiitos kaikille reittivihjeistä, niillä on ollut käyttöä

  mummu ja pappa

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Siellä bookingin tilaussivulla on lopussa ”laatikko” mihin voi kirjoittaa toivomuksensa hotellin suhteen.

  Ja vaikka haluaisi tilauksen tehdä suoraan hotellista on kätevää katsoa eri paikkakuntien hotellit vaikka nyt booking. comin sivuilta.
  Sieltä näkyy hotellit kartalle sijoitettuina, kaikki palvelut mm. auton pysäköintimahdollisuudet ja mitä se maksaa vai onko ilmaista, kuvat hotelleista ja huoneista , käyttäjäarvioinnit pisteytyksineen ja mikä tärkeintä ja helpointa, hotellien yhteystiedot mistä voi sitten itse halutessaan ottaa yhteyttä hotelliin.
  Jos ei halua käyttää näitä kaupallisia sivustoja on yleensä kaikkien paikkakuntien , ympäri maailmaa, internetsivuilla esitelty paikkakunnan ravintolat, nähtävyydet ja majoitusmahdollisuudet.
  Samoin monilla , luultavasti kaikilla euroopan mailla, on kansallisen matkailutoimiston nettisivut. Mulla esim. Itävallan matkailuorganisaatio lähettää säännöllisesti netissä uutiskirjeen. Samoin sieltä saa postitse tilattua eri alueiden erikoiskarttoja ja infoa. Samoin siellä on netistä ladattavissa , taisi olla yli sata erilaista esitettä ja karttaa. En tiedä saisiko niitä suomeksikin , mulle ne tulee espanjaksi.
  Ja kun tässä on nyt lipsahdettu jo auttamatta alkuperäisen aiheen ulkopuolelle niin tässä vähän lisää.
  Mä olen ottanut tavakseni ostaa myös opaskirjan , ne ei täällä paljon maksa, tärkeimmistä visiittikohteista. Tyyliin , Berliini, Rooma, Venetsia, Istambul ja mitä näitä nyt matkoilla eteen tulee. Vaikka kaikki tieto on nykyään saatavissa ilmaiseksi netistä, on mun mielestä kirja kätevä. Siinä on kaikki kompaktissa muodossa käytettävissä heti ja nyt ja missä vaan.

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Ei ole mielestäni mitään järkeä varata hotellia etukäteen, sillä ne ovat melkoisen tyhjiä, jos kyseessä ei ole Joulun aika, tai muut juhlapyhät.

  Saksassa on jokaisessa kylässä useita hotelleja/pensionaatteja kohtuullisin hinnoin. Ranskassa löytyy aina moottoriteitten risteyksestä useita hotelleja, jopa 5-6 kpl eri hintaluokista.

  Näitä voi katsella Googlesta etukäteen suurin piirtein ajettavan päivämatkan mukaan.

  LINKKI

  Larzu06
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.05.2014
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Itse ollaan viiden koiran kanssa menty Suomesta Espanjaan useamman kerran jo, ensimmäisellä kerralla varattiin hotellit etukäteen mutta nyt käytämme niitä samoja missä olemme jo olleet. Hotellit ottavat hyvin koiria vastaan vaikka meillä niitä noin monta onkin, yhden koiran kanssa on helpompaa. Itse olemme menneet laivalla Turusta Tukholmaan koska se kestää lyhyemmän aikaa, meidän koirat ei tee tarpeitaan laivamatkan aikana joten Turusta illalla lähtevä laiva sopii meille hyvin. Rohkeasti vaan matkaa 🙂

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.