Matkatavaravakuutus Suomeen lentäessä

Uusimmat Keskustelu Aktiviteetit Matkakertomukset, reissuvinkit ja -kokemukset Matkatavaravakuutus Suomeen lentäessä

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Noora
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.09.2015
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 9

  Hei,

  Osaako joku sanoa mistä voisi ostaa pelkän matkatavaravakuutuksen kun lennän Suomeen viikon päästä käymään? Asun siis residenssinä espanjassa joten suomesta en saa vakutuuksia. Myös osa vakuutuksissa suomessa vaati että lennon pitää alkaa Suomesta voidakseen ostaa matkatavaravakuutuksen lennon yhteyteen! Varasin lentoni Momondon/Flightfinderin sivuilta eikä heillä ole tarjota matkatavaravakuutusta. Joutuisin sen siis ostamaan erikseen. On olemassa varmasti erilaisia nettisivuja mistä niitä voisi ostaa mutta haluaisin tietää jos jollain olis kokemusta/tietoa mikä olisi hyvä ja luotettava paikka ostaa vakuutus. En halua espanjalaiselta firmalta koska esim. soitettiin meidän kotivakuutukseen ja heillä ei ollut tarjota kyseistä vakuutusta! aika omituista. Kiitos pikaisesta vastauksesta jos joku tietäisi! Ennen moisia vakuutuksia on ollut aina tarjolla eri sivustoilla mistä varaa lennot mutta nyt niitä ei näytä enää olevan juuri missään… kummallista.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  ”En halua espanjalaiselta firmalta koska esim. soitettiin meidän kotivakuutukseen ja heillä ei ollut tarjota kyseistä vakuutusta!”

  Espanjasta loytyy satoja vakuutusyhtioita.

   

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Mitka maat kavisivat?  Onhan lentoyhtiollakin tavarat vakuutettuna, $20/kilo automaattisesti. Jos ilmoitat etukateen mita laukussasi on ja tavaran arvon niin yhtio voi sen erikseen vakuuttaa jos arvo ylittaa tuon kilohinnan.

  LINKKI

  Loikkari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2013
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 235

  Onks lento suora esim Malaga-Helsinki? Silloin en näe tarvetta sellaiselle vakuutukselle jos se on ainoa syy vakuutuksen ottamiselle, että matkatavarat on vakuutettu matkan aikana! En tiedä omaatko Suomalaista Visa tai Master Card korttia, niissä ainakin on matkavakuutus joka kattaa jonkinverran esim matkatavaroiden myöhästymisestä aiheutuneita kuluja. Sitten se riipuu lentoyhtiöstäkin, itse olen saanut esim ThaiAirwaysilta korvaksen heti kouraan kun laukku jäi matkalle, Eihän se mikään suuri korvaus ollut mutta muistaakseni 3000 THB eli n 75€ ja laukku tuotiin perässä taksilla saman päivän iltana kun kone laskeutui n klo 06.00 aamulla. Ennenkuin ammutte niin kerroin vain esimerkkinä ja tiedän jo ettei Thai lennä Espanjasta Suomeen. Kotimatkalla nuo matkatavaravakuutukset ei korvaa matkatavaroiden myöhästymisestä muutenkaan mitään, vain menomatkan myöhästymisistä. Kai ne arvelee, että kotona on tarpeelliset välineet vaikka suihkuun, pesuun ja parran ajamiseen etc. Siis edellä mainittu korvaus annettiin tarpeellisten, välttämättömien tavaroiden hankintaan ja seuraavana päivänä summaa olisi korotettu! Lisäksi sain myös vakuutuksesta (Ruotsalainen Visa kortti) pienen korvauksen, summaa en muista kun tapahtui 2009 syksyllä kun olin matkalla Singaporeen Bangkokin kautta ja Arlanda-Bangkok välillä oli laukku jäänyt pois. Oli jotain häikkää maapalvelujen kanssa Arlandassa ja olikhan niin että eivät tehneet ylitöitä ja se sumautti laukkuselvityksen

  LINKKI

  Loikkari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2013
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 235

  Jäi kertomatta, että matka pitää olla maksettu vähintään tiettyyn osaan kortilla tai siihen liitetyltä tililtä jos käyttää esim nettipankkia maksuun. Tuota en nyt muista oliko se mikä tuo prosenttimäärä kortilla että vakuutus kattaa.

  LINKKI

  Rantaleijona
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.05.2013
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 8

  Jos sulla on esim. Nordean mastercard jolla maksat 75% matkan kuluista, sulla on myös matkavakuutus 3 kuukaudeksi.

  http://www.nordea.fi/henkiloasiakkaat/paivittaiset-raha-asiat/kortit/korttivakuutukset.html#tab=Matkavakuutus

   

  LINKKI

  Noora
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.09.2015
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 9

  Ei oo master Cardia ja visa on, sillä taisin maksaa mutta en löytänyt mitään mainintaa matkavakuutuksesta visa-kortilla.. en tiedä pitäisikö olla gold tai muu tasovisakortti.  Mutta joo, lähden nyt hyvällä onnella matkaan. Espanjankielen taso ei ole niin professional että ymmärtäisin ja jaksaisin alkaa ottaa selvää espanjankielellä paikallisten vakuutusyhtiöiden sivuilta mitä matkavakuutus pitää sisällään ja niistähän pitäisi kysyä hinnat erikseen.. ei ollut nyt aikaa sellaiseen. Ajattelin vaan että jos jollain olisi ollut kokemusta heittää heti jostain yrityksestä että mikä olisi ollut hyvä. Mutta kiitos avusta kuitenkin kaikille.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.