Matkatavarat

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Matkatavarat

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 18)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Aihe nousi esille Pulinaboxissa ja tästä varmaan tulee niin mielenkiintoinen keskustelu, että paras avata oma osio niin löytyy sitten vielä myöhemminkin. Ja saadaan varmasti hyvin erilaisia kokemuksia! 🙂

  Viimeks Helsinkin lentokentällä kattelin sivusta, kun laittoivat ihmisiä purkamaan ainakin käsimatkatavaroita.. Meinaan, että voi varmaan harmittaa kun joudut päättämään, että mitä näistä nyt sitten jättää. Siinä koneessa oli ilmeisesti todella paljon jo painoa niin ei mennyt edes ylimääräisillä maksuilla.

  Sitten mulla on sellanen kysymys, kukahan tietäisi kertoa.. Onko mahdollista jossain tapauksessa saada ottaa ylimääräisiä kiloja mukaan muuttolennon takia. Olen joskus kuullut tällaisesta 30 kilon rajasta, mutta en koskaan ole saanut asiaan varmistusta. Vai tuleeko siitä sitten vain lisämaksu?

  LINKKI

  Willi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.01.2007
  Kirjoituksia: 28
  Vastauksia: 792

  Joidenkin pelkillä menolento-lennoilla on 30 kg raja matkatavaroissa. Tosin en nyt muista että kenellä oli kyseinen raja (edellisestä lennosta kun on 10 kuukautta).

  LINKKI

  Rontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.01.2007
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 320

  Juu tai ei tai justnii
  Sivukorval kuultu et Air -Finlantia ei pal ol kiinnostunu sun tavaras painost?
  kertosiva hurji luvui. Liioteliva varma

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  Finnair

  KIRJATTAVA MATKATAVARA

  * Kirjattava matkatavara jätetään lähtöselvityksessä lentoyhtiön kuljetettavaksi.
  * Matkatavarat kulkevat samalla lennolla kuin matkustaja.
  * Viranomaiset saattavat joutua avaamaan ruumaan menevät matkalaukut läpivalaistuksen jälkeen, jos niissä epäillään olevan jotain kiellettyjä esineitä tai aineita. Matkalaukun kiinni pysyminen on hyvä varmistaa esim. matkalaukkuvyöllä. Mahdollisten vaurioiden varalta on aina hyvä ottaa matkavakuutus.
  * Bisnesluokan matkustajien sekä Finnair Plus Platinum-, Gold- ja Silver-jäsenten matkatavaroihin kiinnitetään Priority-lipuke, jotta ne tulisivat ensimmäisinä matkatavaranluovutukseen.
  * Yksittäinen matkalaukku (esim. kahden henkilön yhteinen laukku) ei saa painaa yli 32 kg Finnairin lennoilla. Poikkeuksena ovat erikoismatkatavarat kuten urheiluvälineet, soittimet, lemmikkieläimet ja pyörätuolit, joista on ilmoitettava lentovarauksen yhteydessä. Lue myös alla olevat tarkemmat reittikohtaiset painorajoitukset.
  * Matkustajan henkilöllisyys tarkistetaan matkatavaraa luovutettaessa sekä vielä lähtöportilla, niin kotimaan- kuin ulkomaanlennoillekin lähdettäessä.

  Sallittu määrä kirjattavaa matkatavaraa reittilennoilla:

  Suomesta -> Eurooppa, Lähi-itä, Kaukoitä, Afrikka, Keski- ja Etelä-Amerikka -> Suomeen

  * Bisnesluokassa 30 kg.
  * Turistiluokassa 20 kg.
  * Finnair Plus Platinum-, Gold- ja Silver-jäsenet saavat ottaa 40 kg matkatavaraa matkustusluokasta riippumatta.
  * Alle 2-vuotiaalla, jolle ei ole varattu omaa istumapaikkaa, saa olla 10 kg matkatavaraa sekä yhdet kokoontaitettavat lastenrattaat.
  * Yksittäinen matkalaukku saa painaa enintään 32 kg (esim. kahden henkilön yhteinen laukku).

  Suomesta -> USA ja Kanada -> Suomeen

  * Bisnes- ja turistiluokassa kaksi laukkua, joiden kummankin mittojen summa saa olla enintään 158 cm (pituus + leveys + korkeus) ja kummankin paino enintään 32 kg.
  * Alle 2-vuotiaalla, jolle ei ole varattu omaa istumapaikkaa, saa olla yksi laukku, jonka mittojen summa saa olla enintään 155 cm ja paino enintään 10 kg, sekä yhdet kokoontaitettavat lastenrattaat.
  * Yksittäinen matkalaukku saa painaa enintään 32 kg (esim. kahden henkilön yhteinen laukku).

  Suomen sisäisillä lennoilla

  * Kolme laukkua.
  * Alle 2-vuotiaalla, jolle ei ole varattu omaa istumapaikkaa, saa olla 10 kg matkatavaraa sekä yhdet kokoontaitettavat lastenrattaat.
  * Yksittäinen matkalaukku saa painaa enintään 32 kg.

  Sallittu määrä matkatavaraa Lomalennoilla:

  * 20 kg
  * Alle 2-vuotiaalla, jolle ei ole varattu omaa istumapaikkaa, saa olla 10 kg matkatavaraa sekä yhdet kokoontaitettavat lastenrattaat.
  * Yksittäinen matkalaukku saa painaa enintään 32 kg (esim. kahden henkilön yhteinen laukku).

  * Palvelu luokittain
  * Erikoisateriat
  * Matkadokumentit
  * Matkatavarat
  * Kirjattava matkatavara
  * Käsimatkatavara
  * Ylipainomaksut
  * Elektroniset laitteet
  * Urheiluvälineet
  * Lemmikkieläimet
  * Vaaralliset aineet
  * Pyörätuolit
  * Liikenneyhteydet
  * Lähtöselvitys
  * Turvatarkastus
  * Ostokset
  * Tax-free
  * Lounget
  * Lähtöportti
  * Muut palvelut
  *
  Kuljetusehdot ja ilmoitukset
  * Ilmailulääkäri
  *
  Kysymyksiä ja vastauksia lentämisestä

  Airfinland

  Yleistä matkatavarasta

  Ilmaiseksi kuljetettavan matkatavaran määrä on 20 kg. Sisälle koneeseen saa viedä vain yhden käsimatkatavaran/matkustaja. Käsimatkatavaran paino saa olla korkeintaan 5 kg ja mitat 55cmx40cmx20cm. Ylipainosta veloitetaan erikseen. Ylipainomaksu on 5 euroa/ kg Euroopan sisäisillä lennoilla.

  Huomaathan, että Air Finlandin vastuu kirjatun matkatavaran osalta on rajattu 17 erityiseen nosto-oikeuteen kilolta matkatavaran rikkoontuessa tai hävitessä. Suosittelemme siis arvokkaiden tavaroiden kuljettamista käsimatkatavarana tai matkatavaravakuutuksen ottamista.

  Muistathan pakata lääkkeesi käsimatkatavaroihin!

  Katso lisäohjeita matkatavaran pakkaamisesta ja vaarallisten aineiden kuljetuksesta Kuljetus- ja matkaehdoistamme ja Ilmailulaitoksen Lentomatkustajan oppaasta.
  Erikoisvarusteiden kuljetus

  Air Finland kuljettaa ilmaiseksi mm. opaskoirat, pyörätuolit ja kotimaanliikenteessä sukset ja lumilaudat. Muiden erikoisvarusteiden paitsi golfbagin kuljetuksesta on sovittava erikseen soittamalla Air Finlandin palvelunumeroon 09- 251 20 333 (ark. 9-17.00). Veloitamme tässä luetelluista varusteista seuraavasti:

  Lyhyet lennot

  -golfbag 25 euroa/suunta
  -polkupyörä 30 euroa/suunta
  -sukellusvarusteet 30 euroa/suunta
  -laskuvarjo 30 euroa/suunta
  -lainelauta 30 euroa/suunta
  -purjelauta 60 euroa/suunta
  -leijasurffausvälineet 30 euroa/suunta
  -riippuliidin, tandem laskuvarjo 60 euroa/suunta
  -sukset ulkomaanliikenteessä 25 euroa/suunta
  -lumilauta ulkomaanliikenteessä 25 euroa/suunta

  Kaukolennot (Hinta vain menopaluulle)

  -golfbag 70 euroa/menopaluu
  -polkupyörä, sukellusvarusteet 95 euroa/menopaluu
  -leijasurffausvälineet, lainelauta 95 euroa/menopaluu
  -purjelauta, riippuliidin, tandem laskuvarjo 140 euroa/menopaluu

  Golfbagin maksimipaino on 15kg, polkupyörän maksimipaino on 20kg, suksien tai lumilaudan 10kg, sukellusvarusteiden, purjelaudan tai lainelaudan 30kg ja leijasurffausvälineiden 10 kg. Maksimipainon ylittävältä osalta peritään lisämaksu kaukolennoilla, 9 euroa/ kg.

  Katso sukellusvarusteiden kuljetusohjeet Matkaehdoista (kohta 6. Lentomatkat ja Matkatavara).

  Ryanair

  Baggage

  ’Checked Baggage’ is any item accepted for carriage in the aircraft hold, including but not limited to suitcases, baby buggies, infant travel cots, car seats, rucksacks, tents and any mobility equipment such as, wheelchairs, scooters and walking frames. Large sports equipment and musical instruments are subject to separate charges and restrictions – see below.
  A Baggage Fee is charged for the carriage of each item of Checked Baggage. The Baggage Fee may be prepaid at the current discounted rate of €4.50/£3.50 per item of baggage/per one way flight when making your reservation. If the Baggage Fee is paid after you have made your booking either at the airport, or through a Ryanair call centre, the full rate of £7/€10 per item of baggage/per one way flight is charged. Baby buggies, wheelchairs, scooters and walking frames are carried free of charge
  The Checked Baggage allowance is 15kg per person. There is no baggage allowance for infants, although a pram/buggy will be carried free of charge. Each Passenger may check-in up to three items of checked baggage, up to the checked baggage allowance per person (a Baggage Fee is charged for each item of checked baggage).
  Passengers may not use the unused checked baggage allowance of other passengers. No pooling/sharing of the checked baggage allowance is permitted, even within a party travelling on the same Confirmation Number.
  One item of hand baggage per person, weighing no more than 10kg and with dimensions of less than 55cm x 40cm x 20cm, may be carried into the aircraft cabin (restrictions apply from certain countries) Click here for details.
  Any passenger checking in baggage exceeding their checked baggage allowance (per person) will be charged an excess baggage fee currently at a rate of £5.50/€8 per kilo (or local currency equivalent).
  For health and safety reasons Ryanair does not accept for carriage any individual item exceeding 32 kilos or with combined dimensions of more than 81cms (height), 119cms (width) and 119cms (depth). This weight limit does not apply to mobility equipment.
  See paragraph below headed ’Prohibited Articles’ for items not permitted in the cabin and/or aircraft hold.

  LINKKI

  Johan Toki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 86
  Vastauksia: 1851

  Mutta oli niin pitkä, etten edes jaksanut lukea – kommentoin silti auts… 😉

  Kyllä minä ne tavarani jotenkin saan raahattua – ehkä en sano rumasti, mutta vahva usko se on joka kantaa!

  Kyllä asiat ” suoritetaan ” tavalla tahi toisella! 8)

  LINKKI

  palmera
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.01.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 16
  Don kirjoitti:

  Finnair

  Sallittu määrä matkatavaraa Lomalennoilla:

  * 20 kg
  * Alle 2-vuotiaalla, jolle ei ole varattu omaa istumapaikkaa, saa olla 10 kg matkatavaraa sekä yhdet kokoontaitettavat lastenrattaat.
  * Yksittäinen matkalaukku saa painaa enintään 32 kg (esim. kahden henkilön yhteinen laukku)

  Säännöt on aina säännöt, mutta käytäntö voi myös yllättää iloisesti.

  Lensin tammikuun alussa Finnairin lomalennolla (yhdensuuntainen lippu) ja olin täysin varma, että joudun maksamaan hirveän summan ylipainomaksuja sillä minulla oli 2 matkalaukkua (oikeasti saisi olla vain 1), jotka painoivat yhteensä 36 kg.
  Check-in-tiskillä yllätyin iloisesti kun en joutunutkaan maksamaan senttiäkään, maininta muutosta riitti. 🙂

  En tiedä sitten ovatko yleisestikin lepsumpia muuttajien kohdalla, vai osuiko vain kohdalleni ystävällinen virkailija… Riippunee myös lentoyhtiöstä ja siitä omistaako ko. yhtiön kanta-asiakaskortin.

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  kokemuksiakin on Helsingissä…. sellaisia ei iloisia ja saman virkailijan toimesta… vuonna 2001 …1000 mk ja toisen kerran muutama vuosi sitten… ostaessani matkan Aurinkomatkoilta ilmoitettiin matkatavaran max määräksi 30 kg ja matkatavarat painoivat todella tuon 30 kg. Tämä herra virkailija kirjoitti 100 € :n ylipainomaksun, koska kyseinen matka on yhdensuuntainen …ei lomalento. Malagassa ei koskaan ole ollut ongelmia 10 kg ylimäärän suhteen. Ja jostain syystä lennänkin pääasiassa Airfinlandilla. Heill on tyyliä lentoemoillakin , jotka osaavat laskea leikkiä ja hymyilläkin. Viva Airfinland !!!

  LINKKI

  jokainenxw
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.09.2009
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 168

  Mennellä viikolla eli 26.02.2010. Alicantessa oltiin tarkkoina matkatavaroiden ylipainosta. Air Finlandin lennolla. Mekin saimme maksaa. Näköjään ovat ottaneet uhkauksen käyttöön. Olkaa tarkkoina, ostakaa etukäteen halvempi lisäpaino. Hyvää kevättä kaikille.

  LINKKI

  Lumenluoja
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2010
  Kirjoituksia: 55
  Vastauksia: 1489

  koska tuo käsimatkatavaroiden 5kg raja on ihan naurettava. Jo tyhjä laukku painaa 2-3kg. Ja hanakasti pistävät käsimatkatavarat ruumaan jos menee vähäkin yli 5kg.

  Eli voisi todeta, että käyttävät kyseenalaista kikkaa (matkustajien mielestä) lippuhintojensa nostamiseen.

  No – tämä vaatii vain suunnittelua ja lippuhintojen arviointia.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Ei kannattaisi Lumenluojankaan ottaa käsimatkatavaraksi aina sitä hienoa, painavaa nahkasalkkua. Osta kiinalaisesta muovinen maahanmuuttajakassi tai Mercadonasta 60 sentin kirjava kesäkassi. Ei paina edes 100 grammaa ja sulaudut muutenkin somasti suomalaisten muuttolintujen joukkoon.

  Luova ajattelu kunniaan!

  LINKKI

  Tuumailija
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.05.2011
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 159

  Pisti kylla hymyilyttamaan, niinku talleen 😀 Kenen kasiveska
  painaa tyhjana 3 kiloa??? Ei oo tosi! Kraah hah ah. Uuuuuuuu…
  (nyt helpotti 8) )Kiitti! XD

  LINKKI

  miku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.03.2011
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 28

  minulla on niitä useampia vahingossa liian painavia ostettuani ( ennenkuin AF alkoi punnita kaikkien käsimatkatavarat). kaikilla ei ole niin terveet kädet että PYSTYISIVÄT kantamaan kamojaan lentokenttien pitkissä käytävissä kangaskasseissa , monihan matkustaa ilman ruumaan menevää laukkua tällä lento-osuudella. revi rauhassa hörönaurut niistä jotka ovat kipeitä ( niinkuin nykyään joka toinen päätetyöllä leipänsä tienaava on).

  LINKKI

  Tuumailija
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.05.2011
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 159

  Pointti on siina, etta kasimatkatavaroiden ei tarvitse painaa juurikaan
  mitaan, koska niihin ei tarvitse pakata koko omaisuuttaan, joka painaa
  niin paljon, ettei jaksa kantaa…?!?!
  Minulla on aina mukana normi olkalaukkuni, jossa sisalla lompakko, kampa,
  meikkipussukka ja kirja (jos on pitkastyttava matka tai joutoaikaa
  liittymalennoilla… 🙂 )
  Mut joo, myos sina olet oikeassa sairautesi takia. Eri ihmisilla on
  erilaiset tarpeet ja ma olen tottunut matkustamaan kuin nuuskamuikkunen. 🙂

  LINKKI

  Lumenluoja
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2010
  Kirjoituksia: 55
  Vastauksia: 1489
  Tuumailija kirjoitti:

  Pisti kylla hymyilyttamaan, niinku talleen 😀 Kenen kasiveska
  painaa tyhjana 3 kiloa??? Ei oo tosi! Kraah hah ah. Uuuuuuuu…
  (nyt helpotti 8) )Kiitti! XD

  kerroit joskus itse-esittelyssäsi olevasi joku hotellin respa? Meikkipussin ja rahapussukan tarvitset joo, mutta esim. Minulla painaa jo läppärikin sen verran kuin koko matkustava omaisuutesi…. nyt helpotti kiitti XD XO 😉

  Saa aikuistua!

  LINKKI

  Lumenluoja
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2010
  Kirjoituksia: 55
  Vastauksia: 1489
  kojo kirjoitti:

  Ei kannattaisi Lumenluojankaan ottaa käsimatkatavaraksi aina sitä hienoa, painavaa nahkasalkkua. Osta kiinalaisesta muovinen maahanmuuttajakassi tai Mercadonasta 60 sentin kirjava kesäkassi. Ei paina edes 100 grammaa ja sulaudut muutenkin somasti suomalaisten muuttolintujen joukkoon.

  Luova ajattelu kunniaan!

  se heittää taattua typerää juttuaan…

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 18)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.