Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Yleistä asumisesta ja elämisestä › MATKALLA KOHTI LITTOVALTIOTA
- Tämä aihe sisältää 10 vastaukset, 7 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi
Vinatero 8 vuotta, 4 kuukautta sitten.
- JulkaisijaViestit
Europpasta on pikkuhiljaa tulossa (poliisivaltio) liittovaltio, samat lait, sama elintaso jne. Entinen ”halpa” espanja on historiaa, ja entinen ”Hyvinvointivaltio” suomi on historiaa. Edelleen espanjan plussaksi jäävät aurinko ja hyvät säät. Tästä on jo paljon todisteita.
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=4927
http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2012/09/09/hs-eu-jo-melkein-liittovaltio/201237420/12
meinaan tuolta kaikki alkanut näyttämäänkin.
”rinnakkaistalous” on ottamassa tilaa itselleen myös Suomessa. Espanjassa se on standardi ja tavallaan osalle väestöä ihan tarpeellinen & pakollinen asia. Seuraava askel on se, että Eurooppa kieltää käteisen rahan, jotta rahan jokaiseen liikkeeseen pystytään sitomaan verottajan ahnas käsi – ei tule kuuloonkaan vähentää julkisia kuluja. No ei siinä mitään – otetaan sitten käyttöön U$D:t… ja viralliset liikkeet sitten €uroilla. Espanjalaiset ovat tässäkin asiassa sinisilmäisiä suomalaisia reilusti edellä.
Liittovaltio tarkoittaa entistä suurempaa näkymätöntä mutta erittäin paljon maksettavaa virkamieskoneistoa, joka ei kuitenkaan aiheuta muuta kuin harmia ja ei tuota mitään hyvinvointia. Ihan arkisena esimerkkinä voidaan ottaa vaikka Kreikka. EU:n ja EKP:n hän PITI valvoa Kreikkaa jo sen Euro-jäsenyydestä alkaen ja tapahtuiko jotain? No ei. Tämä on jo sellainen referenssi, että eikö jo nyt voitaisi vihdoin tajuta, että vastuun, valvonnan ja tekemisen erottaminen kauas toisistaan ja keinotekoisten virkaisessysteemien hoidettavaksi ei aiheuta muuta kuin lisää kuluja ja kansa senkin maksaa. Ihan joka euron. Ja kansa kurjistuu, flegmatisoituu ja itsekeskeistyy… lopputulema on karsea.
EKP:n johto on entistä investointipankin miestä täynnä ja saattaa arvata, mikä on agendalla. Koko EU on hyvin pikälle absurdia hommaa ja vain sen tähden, että tuottamattomalle kansaosalle eli poliitikoille ja virkaloisille saadaan työpaikkoja, koska muuten tuottavaan työhön osaamattomina olisivat soppajonoissa.
Toinen hyvä esimerkki on tämä kaavailtu EU-tason pankkivalvonta. Ihan turhaa ja todella kallista, mutta saadaanpa taas ekonomin plantuille töitä ja palkkaa, jonka maksavat EU-kansalaiset kasvavina veroina ja maksuina. Etelä-Amerikassa on tähänkin ihan toimiva ja arkeen liittyvä konsepti, mutta sitä ei haluta ottaa käyttöön koska se on liian halpa ja vastuu olisi juuri siellä missä sen kuuluukin olla. Eli puhdas markkinatalous pankeille – omistajat ja etenkin pankin johtajat ovat suoraan vastuussa pankin tekemisisistä eivätkä voi toimia missään ”palkkasuhteen” muurin takana. Ja normaali valtiotasoinen valvonta tähän päälle.
Espanjassa on tällä hetkellä Euroopan suurin määrä nuoria henkilöitä, joilla ei ole työ- eikä opiskelupaikkaa, ni-ni -yhteiskunta. Espanjassa korruptointi on maan tapa ja voimakkaasti myös nykypäivää. Eri maakunnat, osavaltiot, toimivat omalla budjetillaan ja eri määräyksin. Koulutuksessa katolisen kirkon vaikutus on suuri, samoin lainsäädännössä, vrt. aborttilaki.
Tällaiselle maalle yhtenäistäminen muun Euroopan kanssa on vain hyväksi.
sitä luulisi. Varsinkin kun uskoo ylempien tahojen kaikkivoipaisuuteen. Paketoiminen antaa vain enemmän mahdollisuuksia korruptioon ja lisää näennäistä valvontaa. Eli olemme asiasta erimieltä ja saammekin olla.
Onkin oikein mielenkiintoista náhdá kumpi tapahtuu ensin – Euroopan liittovaltion syntyminen vai Espanjan hajoaminen. Veikkaan jálkimmäistá, siihen on nyt oikein hyvát edellytykset. Kaikin puolin…
Galician vaalit 21. marraskuuta saattavat ola Rajoyn kohtalonhetki pääministerinä. Galiciahan on hänen omaa maaperäänsä.
Toinen saumakohta on Katalonian irtautumisajantusten voimistuminen.
Yleistä mielipidettä muokkaa se, taipuuko Rajoy bail-outiin vai ei.
vanhatyttö kirjoitti:Onkin oikein mielenkiintoista náhdá kumpi tapahtuu ensin – Euroopan liittovaltion syntyminen vai Espanjan hajoaminen. Veikkaan jálkimmäistá, siihen on nyt oikein hyvát edellytykset. Kaikin puolin…
hajoamiselle on varmasti edellytyksiä, mutta senjälkeiseen elämään ei ole edellytyksia yksin kuin Katalonialla tai Barcelonan seudulla, Madridin nurkilla ja joillain muilla teollistuneilla alueilla. Costa saattaa paärjätä jollain tavalla turisminsa avulla. Mutta tuloksena olisi todella epätasaisesti jakautunut elintasontuotto nykyisen Espanjan alueella.
kojo kirjoitti:Galician vaalit 21. marraskuuta saattavat ola Rajoyn kohtalonhetki pääministerinä. Galiciahan on hänen omaa maaperäänsä.
Toinen saumakohta on Katalonian irtautumisajantusten voimistuminen.
Yleistä mielipidettä muokkaa se, taipuuko Rajoy bail-outiin vai ei.
se nyt olikaan – Katalonia näkee asian niin, että ovat maksajina tässä kriisissä? Ja olettavat pärjäävänsä hyvin kun irtaantuvat Espanjan reunalle/kulmaan vahvasti itsenäisenä ja omaa kulttuuriaan/kieltään vahvistaen?
Taitaa käydä niin, että mantereen puolelle Katalonian rajalle tullee tullit ja logistiikan kauttakulkumaksut niin Ranskaan (muun Espanjan painostuksesta) kuin muualle niemimaalle. Voivat joutua kovan painostuksen alle kun yleinen linja Euroopassa on integraatio. Katalonian kansa ei tätä kuitenkaan päätä kuin sillä viimeisellä keinolla.
…Vanhatyttö, vielä melko kauan, ennenkuin Espanja hajoaa tai EU:sta tulee liittovaltio. Veikkaampa, ettei kumpaakaan tapahdu pitkään aikaan.
🙂Liittovaltiopelottelu on minusta perin kummallista ja varsinkin ne profetiat jostain, johon tuskin niistä kirjoittavat itsekkään uskovat. Eikös nyt ole kysymys siitä, että koetetaan luoda valvontaa ja sanktioita niille asioille, joista aika päiviä sitten on sovittu, mutta joita ei ole noudatettu?
Eurooppa on vuosisatojen ajan ollut niin sekalainen porukka, että sitä ei ikinä saada johonkin peloteltuun liittovaltiomuotoon. Näkeehän se näistä viime vuosien päättäjien kokouksista. Sinänsä tämä velkakriisi on hyvää koulutusta päättäjillemme. Parhaassa tapauksessa saatamme kyetä luomaan kansallisten valtioiden demokraattisen liiton, josta muu maailma on kateellinen.
Kaikkien etu on vapaa kaupankaäynti sisämarkkinoilla, jotka ovat riittävän suuret elättämään meidät eurooppalaiset. Yrityksille on taattava näillä sisämarkkinoilla samanlaiset lähtökohdat, saman sääntelyn täytyy koskea rahoitusta ja sijoitustoimintaa. Pankkitoiminnassa on erotettava toisistaan lainausbusiness ja sijoitusbusiness.
Yhteinen valuutta on kaikille liikkuville kansalaisille konkreettinen etu. EU ja euro ovat tuoneet meille suomalaisille ennenkokemattoman vakauden, alhaiset asuntolainojen korot ja hyvinvoinnin kasvun. On toki ongelmia, mutta ne olisivat ilman EU:ta ja euroa todella suuria.
Etelä-Eurooppa on koulutettava elämään yhteisten pelisääntöjen mukaan, se on mielestäni pohjoisten valtioiden tehtävä. En kannata missään nimessä Suomen siirtymistä markkaan tai ruplaan tai kruunuun, enkä minkään Etelä- Euroopan maan irrottamisesta eurosta. Emme tiedä, minkälaiseen katastrofiin Kreikan irroittaminen Euroopan syöksisi. Siinä ei Ruotsikaan olisi turvassa. Eikä todennäköisesti muukaan maailma. Kreikka on jo ollut kovassa koulussa, monen muun joukossa myös Espanja.
Elämme internetin ja globaalin markkinatalouden maailmassa. Tietokonerobotit tekevät silmänräpäyksessä joistain indikaateista miljardien kauppoja. Tämä kehitys jatkuu. Eurooppa on yksi markkina-alue, jonka sisäiset mekanismit ja niiden valvonta on saatava toimimaan. Ei siihen tarvita mitään järjettömän suurta ylikansallista ekonomistien palkka-armeijaa, kysymys on sääntöjen luomisesta ja kansallisesti hoidettavasta valvonnasta ja ristiin suoritettavasta raportoinnista. Ja läpinäkyvyydestä. Ja tietotekniiikan hyödyntämisestä valvonnassa. Kullakin kansallisella valtiolla olisi halutessaan oikeus toisen valtion talouden tsekkaamiseen. Tämä malli on jo hyvän aikaa ollut puolustuksen alueella käytössä.
- JulkaisijaViestit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.