Matkakustannuksia

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Karvaturrit Matkakustannuksia

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä 123
  123 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Keskustellaan täällä lemmikkieläinten matkustamisen hinnoista. Matkalle vaadittavia asioita ovat ainaskin passi, mikrosiru, raivotautirokote (rabies), myös käsittely ekinokokkoosia vastaan Suomeen mentäessä… Sitten itse matkat, mitäs ne maksaa? Mistä ja miten, mitä kannattaa ottaa huomioon? Onko mieltäsi askarruttanut jokin asia? Kerro kokemuksiasi – kysy mikä mieltäsi askarruttaa!

  Lue lemmikkien matkustamisesta Tietopankista!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Vinski
  Vinski Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.03.2007
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 307

  Meitin koko perhe (mies-nais-koira) matkaa Suomeen juhannukseksi. Finnairin lennolla ollaan menossa. Koiran matkavaraus ei vielä toissapäivänä ollut varmistunut, mutta peukkuja pidetään.
  Rokotukset ja passit sekä mikrosiru hankittiin jo koiran tullessa kotiin. Ekinokokkoosi-käsittelyä ei netistä lukemani tiedon perusteella voi antaa kuin max. 30 pv ennen lähtöä, joten se vielä uupuu.
  Lisäksi tulee muistaa laskea kustannuksiin lentomatkoille tarkoitetun kuljetuslaatikon ja kuonokopan hinta. Niitä kun vaatii useampi lentoyhtiö.
  Lentolipun hinta selviää, kun koira koppeineen punnitaaan lähtöselvityksessä. Lentoyhtiöillä taksa vaihtelee kiinteästä kilohintaan.

  Laittanen lisää matkastamme, kun ajankohta lähetyy ja muut hankinnat on tehty.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä La Cruizer
  La Cruizer Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.03.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 238

  Me (2 henkeä + koira) ollaan jo varattu laivamatkat elokuuksi. Kannattaa varata hyvissä ajoin, sillä lautoilla (Finnlines ja SuperfastFerries) on rajattu määrä lemmikkihyttejä. Lisäksi ainakin SuperFastilla on kennelpaikkoja yläkannella. Kyseessä on siis ”koirahuone” johon on kulku kannelta, ja jossa on n. 5 suurta häkkiä koirille sekä WC-laatikko.

  Kerran varasin matkan vasta toukokuussa, ja jouduin tyytymään kennelpaikkaan. Ajattelin kokemuksen olevan rankka koiralle, joka on tottunut olemaan ihmisten kanssa. Lisäksi yksi koirahuoneen asukeista haukkui alkumatkan tauotta. Kuitenkin, jätin koiran häkkiin mennäkseni iltapalalle ja kun palasin, se makasi rauhallisena häkissään. Yökin näytti menneen hyvin, ts. ei ollut ollenkaan hermostuneen oloinen kun aamulla kävin päästämässä kävelylle. Kaipa se on jo tottunut reissaamaan, ja lisäksi jätin sinne häkkiin viltin, jotta paikassa olisi tuttua hajua.

  Tänä vuonna on siis lemmikkihytti varattu. Koira maksaa n. 80 euroa/suunta tavallisen hyttihinnan lisäksi. Automatkalla Espanjasta Saksaan koira ei juuri aiheuta lisäkustannuksia. Joskus joku hotelli on laskuttanut 5 euroa lemmikkilisää, mutta yleensä koira on päässyt hotelliin ilmaiseksi. Ainoa asia, jossa koiran mukanaolo välillä aiheuttaa ongelmia, on kun käydään syömässä/kaupassa matkan varrella, ja auto on saatava varjoon, ettei koiralle tule kuuma. Tämä on ehdottoman tärkeä asia, sillä auto lämpenee auringonpaistessa arvaamattoman nopeasti, ja koirien lämmönsietokyky on ihmistä huonompi.

  Matkalla meiltä ei ole koskaan kysytty lemmikkipassia tai muuta todistusta, mutta ilman muuta kannattaa pitää passi mukana ja asianmukaisesti täytettynä. Rabiesrokote vanhenee antomaan säännösten mukaan: Suomessa annettu rabiesrokote on voimassa 2 vuotta; Espanjassa annettu taas 1 vuoden, oleskelumaasta riippumatta. Hieman omituinen säännös, sillä sisällöltään rokotteet ovat samanlaisia. Kuitenkin, jos haluaa rokottaa koiraa hieman harvemmin (jotkut tahot puhuvat mahdollisista haitallisista sivuvaikutuksista), niin Suomessa annettuna passiin tulee siis merkintä, että rokote on voimassa sen 2 vuotta. Lisäksi pitää siis olla tuo ekinokokkoosi-hoito annettuna, eli koira pitä madottaa pratsikvantelia sisältävällä matolääkkeellä korkeintaan 30 päivää ennen matkaa. Me olemme tämän yleensä hoitaneet siten, että käymme eläinlääkärillä pari päivää ennen matkan aloittamista ja eläinlääkärin todistaessa syötämme koiralle Suomesta mukanatuomamme Drontal Comp. matolääkkeen (muitakin merkkejä on). Samalla eläinlääkäri tarkastaa koiran voinnin ja tekee sitten lemmikkipassiin merkinnän ekinokokkoosilääkityksestä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä 123
  123 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553
  La kirjoitti:

  Rabiesrokote vanhenee antomaan säännösten mukaan: Suomessa annettu rabiesrokote on voimassa 2 vuotta; Espanjassa annettu taas 1 vuoden, oleskelumaasta riippumatta. Hieman omituinen säännös, sillä sisällöltään rokotteet ovat samanlaisia.

  Mä kävin viime vuonna laittamassa rokotteet kissoille täällä Espanjassa, ja sillon rabiekselle voimassaoloaikaa laitettiin 2 vuotta. Nyt kävin tänä vuonna uudistamassa muita rokotteita, niin ei laitettu rabiesta, koska se on voimassa vielä vuoden. Ja eläinlääkäri sanoi minun vielä varmistaessani, että se on varmasti voimassa niin kauan – ei siis tarvitse matkustettaessakaan uusia. Toivottavasti.. 😮

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä La Cruizer
  La Cruizer Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.03.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 238

  Aika jännä juttu. Itse olen koiralle laittanut täällä Espanjassa rabieksen pari kertaa, ja aina on passiin laitettu että menee vuoden sisällä umpeen. Ja Suomessa aina taas on merkitty kaksi vuotta. Ainakin Suomessa on yleisesti säädetty, että rabiesrokote on voimassa tuon kaksi vuotta. Eli se ei vaihtele eläinlääkärin tai paikkakunnan mukaan. Ehkä Espanjassa on toisin… Loppujen lopuksi useimmat rokotteet ovat käsittääkseni voimassa n. 3 vuotta, eli ne eivät mene tehottomiksi ennen sitä. Kysymys on enemmän maan sännöksistä – jossain halutaan tiheämpi rokotusväli kuin toisaalla. Joka tapauksessa: se voimassaoloaika mikä lemmikkipassiin on merkitty on se mitä noudatetaan.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä maya82
  maya82 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.07.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Eli jos matkustan koiran kanssa omalla autolla laivassa, niin minun on hankittava joko kennelpaikka tai lemmikkieläin hytti(kö)? Onko tietoa voiko koira olla matkaa autossa jos mennään esim Helsingistä Tallinnaan? Mielestäni eräs tuttu kertoi että oli Tallinnan matkalla tavannut henkilön jonka koira oli ollut autossa koko laivamatkan ajan. Pitäneeköhän tällöin kuitenkin maksaa koirasta se 80e…? Maksavatko lemmikkihytti ja kennelpaikka saman verran? Tarvitaanko ekinokokkoosilääkityksestä aina eläinlääkärin merkintä?

  Ja vielä mietin sitä että jos ajan omalla autolla Suomesta Espanjaan kahden koiran kanssa niin onko koirien kustannuksia ajatellen edullisinta ja helpointa matkustaa Baltian maiden kautta vai Tanskan vai olisiko kaikkein edullisinta mennä ilman autoa esim. lentokoneella. Se on kyllä tietääkseni aika tyyristä yli 20-kiloisten koirien kanssa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä La Cruizer
  La Cruizer Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.03.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 238

  Kun aiemmin on puhuttu lemmikkihyteistä ja kennelpaikoista, sekä 80 euron hinnoista, niin nämä matkat ovat olleet Suomi-Saksa väliä. Tällöin matkan kesto on 24 – 36 tuntia, ja koiraa ei voi tietenkään jättää autoon. Myöskään tuskin kukaan jaksaisi istua koko tämän ajan koiransa kanssa kannella, josta syystä on kehitetty lemmikkihytit ja kennelpaikat.

  Minulla ei ole kokemusta koiran viemisestä Tallinnaan, mutta infoa löytyy todella helposti netistä. Esim. Nordic Jet Line kuljettaa koiria hintaan 10 euroa/suunta. Sivuilla sanotaan näin:

  KOIRIEN/KISSOJEN KULJETUS
  Turvallisuussyistä on matkustamossa kuljetettavilla eläimillä oltava häkki tai kuonokoppa. Myös autoon jätettävästä eläimestä peritään kuljetusmaksu. Suomesta Viroon tai Manner-Eurooppaan vietävä tai sieltä Suomeen tuotava koira tai kissa ei joudu karanteeniin. Eläimen raivotautirokotuksen on kuitenkin oltava kunnossa. Vientiehdot on selvitettävä asianomaisen maan edustustosta. Maahantuotaessa on Suomen tulli-viranomaisille esitettävä suomen-, ruotsin-, saksan- tai englanninkielinen merkintä lemmikkieläinpassissa siitä, että eläin on rokotettu hyväksytyllä rokotteella raivotautia vastaan vähintään 21 vrk ennen tuontia. Suomeen tuotavalla eläimellä on lisäksi oltava eläinlääkärin antama todistus, josta ilmenne, että eläimelle on enintään 30 päivää ennen sen saapumista annettu asianmukainen annos pratsikvanteelia sisältävää, asianomaiselle eläinlajille hyväksyttyä lääkettä ekinokokkoosia aiheuttavia heisimatoja vastaan.

  Eli koiran voi ilmeisesti jättää autoon matkan ajaksi. Mielenkiintoista, sillä olen matkustanut Espanjassa lyhyitä matkoja laivalla (3-4 tuntia Denia – Ibiza väliä), ja vaikka aluksi koirien pito autoissa matkan ajan oli sallittua, se kiellettiin jokin vuosi takaperin kun yksi koira kuoli matkan aikana, ilmeisesti pakokaasuihin. Tiedä sitten onko laivoijen välillä eroja, eli onko autokannet eri tavalla tuuletettuja. Lisäksi onkohan mahdollista, että joillain laivoilla kuljetetaan kylmärekkoja jotka ovat käynnissä matkan ajan?

  Baltian kautta en myöskään ole koirien kanssa kiertänyt, enkä Tanskan, vaan nimenomaan laivalla Suomesta Saksaan ja sieltä suorinta tietä alas. Jos menet Tanskan kautta, niin tarkoitatko ensin laivalla Ruotsiin menoa? Silloin koirilla pitää olla rabies-rokotteen ohella myös vasta-ainetestit tehtynä ja kaiketi leptospiroosirokote myös.

  Lentäminen ei ole kovin kallista jos menee esim. AirFinlandilla, lemmikki maksaa 5 euroa/kg (kuljetuslaatikko mukaanluettuna) kun puhutaan yli 6 kg eläimestä joka siis matkustaa ruumassa.

  Punnitsisin hieman noita vaihtoehtoja sen mukaan, miten kauan siellä Espanjassa meinaat olla. Jos teet matkan laiva + auto menetelmällä niin alle kolmeen päivään tuskin saat sitä menemään / suunta.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä mujer
  mujer Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 128

  Älä missään nimessä jätä laivamatkan ajaksi koiraa autoon!

  Autokansilla on tukahduttavan kuuma kesällä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä La Cruizer
  La Cruizer Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.03.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 238

  Minäkään en ole sen kannalla, että koira jätetään autoon. Varsinkaan kun se on joillain laivoilla kiellettyä, mikä viittaa siihen, että riskejä löytyy. Kesällä varmasti lämpötila voi olla ongelma. Talvellakin tiedustelisin laivayhtiöltä tuuletuksen suhteen, eli voiko pakokaasupitoisuus olla haitallisen korkea (vrt. maanalainen parkkihalli). Kun itse olen noilla Ibizan laivoilla (osa niistä on muuten entisiä Suomi-Ruotsi välin päivälaivoja!) mennyt, niin olen raahannut autosta kokoontaitettavan häkin ja koiran ylös kannelle. Siellä ainakin on raikas ilma, ja kun koira on häkissä niin voi aina tarvittaessa poistua sen luota hetkeksi, vaikka ostamaan naposteltavaa.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.