Matkajuomavesi

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Matkajuomavesi

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Mirlo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.06.2009
  Kirjoituksia: 27
  Vastauksia: 36

  Espanjasta Suomeen lähtiessä on lentokentällä turvatarkastuksenjälkeen mahdollista täyttää tyhjät vesipullot kylmällä raikkaalla vedellä tarkoitukseen varatusta juomavesi hanasta. Suomen Helsinki-Vantaa lentokentällä on mahdotonta saada kylmää raikasta vettä kun myös siivous hanatkin on suljettu. Sama probleema on Suomesta lähtiessä, vieläpä vihaisen näköiset siivoojat vahtivat josko onnistut wc lavuaarin hanasta pulloon jotain vettä saaamaan. Espanjan Malagan kentällä ystävällinen senora avusti hanan käytössä. Koneessa pikku pullo vettä maksoi eilen 2 euroa. Malagassa vesihana on heti kun kone on laskeutunut ja tulee ensimmäinen WC niin sen edessä.

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  No jos maksaa lennosta (yleensä) muutaman satasen niin onko sen vesipullon ostaminen ihan mahdoton kustannus?

  LINKKI

  Oskurd
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.06.2010
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 8

  Pointtina ei varmaankaan ollut rahapula vaan se kuinka itsekästä kansaa suomalaiset taas ovat… Vettä on vaikka muille jakaa mutta ei silti voida sitä antaa pulloon täytettäväksi kun kauniisti pyytää tai esim juuri vessasta hakee…

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Olen ratkaissut tuon ’ongelman’ ottamalla tyhjän pullon lisäksi mukaani myös pahvimukin, jonka avulla saan kauhottua vettä lentokentän (hki-vantaa) wc:n hanasta. Pullo kun ei oikein mahdu siihen hanan alle.

  Espanjassa puolestaan saa tosiaan olla hieman tarkempi, mistä hanasta sen juomaveden pulloonsa pakkaa. Aqua potable.

  LINKKI

  jhatinen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.07.2008
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 133

  Miksi ennen turmatarkastusta vedellä täytetty pullon on vaarallinen ja sen jälkeen vaaraton Itsekäs kansa ei ole Suomessa vaan maailmanmahdissa ameriikassa, josta lentojen turmamääräykset jaetaan.

  Ihan on tyhmäksi mennyt meininki. 2 vuotiaan äiti ei saanut 2 dl juoma pulloa läpi, koska vartijan mielestä lapsi ei ollut riittävän nuori. Mulle on muuten ihan sama, ei ole piipannut yli 5 vuoteen – silti keittää 🙂

  LINKKI

  hannujar
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2009
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 10

  Outoja juttuja täällä. Itselläni ei ole ikinä ollut ongelmia veden kanssa. Välillä Barcelona-Helsinki siis matkustelen. Määräys on tietysti sen takia, että siinä pullossa voisi olla jotain muutakin kuin vettä. Kuitenkin itselläni on aina myös mukana puolen litran vesipullo, jonka juon tyhjäksi juuri ennen turvatarkastusta, jotta muut jonossa eivät joudu minun takiani odottelemaan. Sitten turvatarkastuksen jälkeen vain täyttämään pullo vessassa, varsinkin jos ollaan Suomessa. Barcelonan kentän vesi maistuu hieman pahemmalta, mutta juohan sitäkin jos nyt ei millään pysty odottamaan koneen tarjoilun saapumista. Vesilasin olen aina saanut ilman maksua ja sen saa varmasti jo ennen tarjoiluakin jos vain pyytää.

  2 dl juomia ei ole tietenkään hyväksytty lennolle, koska raja on 1 dl ja se siis pakattuna 1 l vetoiseen minigrip-pussiin. Ensi kerralla kannattanee laittaa jo kotona valmiiksi se siis kahteen pienempään pulloon, jotta välttyy ongelmilta.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  …no voi hyva jysays!

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  bhajee kirjoitti:

  No jos maksaa lennosta (yleensä) muutaman satasen niin onko sen vesipullon ostaminen ihan mahdoton kustannus?

  Eipä tuo lentokoneessa myytävä vesi mikään varsinainen menoerä ole. Periaatteestahan siinä, ainakin minun kohdallani, on kysymys; eikä edes kynnyskymysys. Finnairilla lennän jatkossakin.
  =)
  Olisin kuitenkin valmis mieluummin maksamaan lentolipun hintaan vitosen lisää, kuin alkaa kaivamaan kahta euroa koneessa jonkun vesitilkkapullon takia. Tämä siis koskee lähinnä näitä edullisempia ’lomalentoja’ Malagan ja Helsingin välillä.

  Kysymys on hiukan myös lentoyhtiön yrityskuvasta. Matkustaja on aina ilahtunut kaikesta ”ilmaisesta”, vaikka se rahallisesti olisikin sitten kuinka arvotonta tahansa.

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  No en ole koskaan lentänyt Málagan ja Helsingin väliä, joten en tiedä siitä mitään. Maksaako vesi 2 euroa noilla lennoilla?

  Pullovettä ja muita juomia saa myös kentän lähtöpuolelta, turvatarkastuksen jälkeen – ainakin baareista, ja Málagan kentällä automaateista. Hinta on niin pieni, etten edes muista… ( 1 – 1,50 €/plo?).

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.