Marbella vaiko ”Fuge?” apu-va!?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit Marbella vaiko ”Fuge?” apu-va!?

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  minnakoo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 2

  Tervehdys kaikille!!
  ..Nyt on kovaa kädenvääntöä..outs! Ja aiheenamme,kuten otsikko paljastaa,Marbella vaiko Fuge?Olemme ”keski-ikäsiä”(mikä kammottava sana..)Espanja-faneja,ja viime kuussa palasimme sieltä (jo kolmannelta)paikkakunta-kinastelusta.Toki teimme lomallamme muutakin.=D
  Pikä-aikainen haaveemme on muuttumassa todeksi,(jos ei lama meitä kaada,jos..jos..noh!Jossittelut nollassa!)mutta aina niin ”samaamieltä olevina”–olemmekin nyt eri mieltä!!Hups.
  Ja näinkin tärkeässä asiassa,kuin MIHIN asettua asumaan/työskentelemään?

  Työtä teemme kotoa käsin,joten todellakin pätee:”Kotini on linnani.” Siellä nökötetään duunin parissa,enemmän ja vähemmän.Näin olisi myös uudessa kotimaassamme.(kalskahti hienolta sanoa..mukavalta.)
  APUA tarvittaisiin!Mies haluaa,että tulevan(aluksi kokeillaan vuokralla asumista,jos ei lopuksikin)asunnon partsilta näkyy rauhoittava meri.Sisällä kun suht´paljon joutuu kököttämään,merinäkö-ala on tärkeä,ymmärrän.Marbellassa hän myös tykkää olevan hiukan rauhallisempaa(?),ja mitä-muita-perusteluja-olikaan.
  Minä FUGEEN!!(mutten yksin..)Myönnetään,merinäkö-ala on ykkösjuttu,joissakin huoneistoissa ollaan saatu jo esittelyäkin.Hyvin monisanaista sellaista,ja minähän hölösuuna olisin jo siitäpaikasta tehnyt päätöstä!
  Kieltä aloitamme vasta nyt opettelemaan,sukellamme sekaan ennakkoluulottomasti!(positiivari-otteella?)Tähän asti Englannilla saatu ymmärrystä.Ja elekieli tärkeä.
  Yritimme katsastaa ”välimaasto-paikkojakin”,jos tekisimmekin kompromissin?Mutt yksin ei pärjää,ei ole
  ihan pieni tämä pyyntöni:”AAPU-VA!” Kun paikkoja ei kuitenkaan voi niin hyvin tuntea,jollain muutaman viikon yleissilmäyksillä.
  Marbella vaiko Fuge?Onko ystävällisesti jollakin mielipidettä?

  Ensiksi siellä talvikausi,huhtikuun loppuun,ja sitten muuttolinnut tulee ”lopullisesti.”Jotenkin näin.Ja suur-kiitos jo etukäteen mielipiteistä!

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Itse olen Fugen kannalla. Ja tässä miksi; Fuge on lähempänä Málagaa, Fuge on pienempi kuin Marbella, Fugessa on loistava junayhteys linjalla Fuge – Málaga monilla välipysäkeillä, Málagan lentokentälle on vain noin 20min ajomatka optimiolosuhteissa, Fugesta löytyy suuret ja ei niin suuret supermarketit, ostoskeskukset sekä El Corte Inglésin suuri tavaratalo. Fugessa on suuri paikallinen Feria vuosittain, kirpputori sekä tavallinen tori viikottain. Fugen hintataso on hieman alhaisempi kuin Marbellan.

  Fuge on myös keskellä kaikkea: Marbellaan ei ole pitkä matka, Mijas on vieressä, Torremolinos on lähellä, Málaga, lentokenttä niinkuin mainitsinkin … Kun taas Marbellasta on pidempi matka kaikkialle, paitsi Esteponaan. Kummassakin kaupungissa on kaunis maaseutu lähellä.

  Marbellassakin on monta hyvää puolta, ja edellämainituista asioista moni löytyy Marbellastakin, mutta itse pitäisin Fugea silti jokapäiväiseen elämään parempana paikkana. Ehdottomasti.

  Marbellallakin on ystävänsä, ja kaikilla heillä on varmasti oma hyvä syynsä tähän.

  LINKKI

  pauliina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Tässä toinen näkökulma. Ihan niinkuin Ocasso sanoi, nämä on niitä makuasioita, joista ei voi kiistellä. TOinen tykkää äidistä, toinen tyttärestä. Fugen hyvät puolet liikenneyhteyksineen tuossa jo tulikin.Olen itse asunut molemmissa paikoissa, nyt Marbellan päässä. Ihan Marbellaan en välttämättä menisi, vaan sen vaikutusalueelle.Kävelyetäisyydeltä löytyy Mercadona, Lidliin joutuu meneen autolla (niin taitaa Fugessakin). Junayhteyttä ei ole, mutta bussi pelaa. Turistitorille pääsen kävellen, mutta maalaistorille täytyy mennä autolla.Ihan rannalla en sen tuulisuuden ja kosteuden takia ole enää hinkunut. Tykkään kansainvälisestä elämästä, jossa ei törmää suomalaisiin eikä pysty asioimaan suomeksi. Siis pakko opiskella kieltä. Autolla moottoritietä pitkin 40 minsaa kentälle, mutta yleensä ihmisillä on aikaa rannikolla, joten tuo ei taida olla tärkeätä. Fugessa tykkään käydä, mutta enemmän pidän Marbellan ympäristöstä. Jos Malaga – Estepona väli on alle sata kilometriä, niin kyseessä on sama kuin missäpäin pääkaupunkiseutua asuisi. Marbella on asumiseltaan ollut kallis, nyt vuokrahinnat saa ihan samaan kuin Fugessakin, kun älyää tinkiä. Tarjontaa on samoin kuin jokapuolella, tyhjiä asuntoja. Ruokakustannukset eivät ole kalliimpia, samat Lidlin hinnat on Marbellassakin, mutta auto on kyllä välttämättömyys. Fuge on keskelä Fugea ja Marbella keskellä Marbellaan, ja sama matka on kummastakin toisen luo. Jos sinulla on jo sosiaalista verkostoa ja haluat tutustua uusiin suomalaisiin, niin niitä löydät Fugesta, Marbellasta vähemmän. Corte löytyy kävelymatkan päästä, mutta ainakin minulle kallis kauppa.Mieluummin käytän näitä paikallisia.

  LINKKI

  Laura
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.04.2008
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 209

  Vuokralla kun olette, niin kodin vaihto on suht helppoa. Itse olen asunut rannikolla kolme vuotta (kolunnut paikkoja ja kaupunkeja ahkerasti), ja nyt vasta alkaa hahmottua, mistä seudusta/kaupungista on asuinpaikkana mitäkin mieltä.

  Tämä on tietenkin vain oma yksityinen mielipiteeni; en usko, että kukaan – ette tekään – voi kokeilematta tietää, missä päin rannikkoa teille olisi paras mahdollinen kotipaikka. Ja kun näin on, niin ei voi mennä pieleenkään, muutatte aluksi sitten mihin hyvänsä kaupunkiin. Eli huonosti ei voi käydä 🙂

  Marbellassa ja Fugessa on keskenään erilainen tunnelma. Fuge on ns. kansanomaisempi, arkisempi ja elävämpi (=suurempi, enemmän ihmisiä). Marbella on hieman siloitellun oloinen, rauhallisempi, kalliimpi ja arkkitehtuuriltaan kauniimpi.

  Merinäköalan saatte mistä tahansa rannikolla. Samalla vuokralla kuin kaupungeista saa kerrostaloasunnon, voi niiden välimaastosta saada rivarin omalla pikku pihalla. Voi olla, että loppujen lopuksi kodin sijaintiin vaikuttaakin enemmän itse koti kuin sen sijainti – onko se sitten 15km yhteen tai toiseen suuntaan?

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  niin miksi KUN KATSOO MITA KYSYTAA

  MIKA PARAS PAIKKA ASUU
  MIKA PARAS VUOKRATA
  MIKA PARAS RAVINTOLA
  MIKA PARAS KALJAMERKKI
  MIKA PARAS AUTO
  MIKA PARAS LENTO FIRMA

  VAI MISTER DON B tietaa oikeat vastaukset mina tiedan mika on muulle PARASTA

  saataa vahan narkastaa jota kuta mut se on tarkoituskin

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Lauralla oli pointti, tai niin olin ymmärtävinäni: jostain kaupunkien välimaastosta saattaa olla myös mielekästä miettiä asuntoa, joko omaa tai vuokrattua. Siinä et silloin olisi kummassakaan kaupungissa itsessään, varsinkin jos hiukan rauhallisempi asuminen viehättää, mutta kumpaankin kaupunkiin pääsee jos haluaa. Urbanisaatioita on monia, ja monen kupeessa tai lähistöllä on myös peruspalvelut kuten kaupat, julkinen liikenne, jne, jne. Julkinen liikenne ei tosin ole ongelma jos sinulla on auto käytössäsi.

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Eiköhän se ole yksinkertaisesti niin, että jos takatasku kestää, asut Marbellassa ja jos haluat elää säästeliäämmin, mutta silti ihan hyvin, asut Fugessa.

  LINKKI

  minnakoo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 2

  Kiitos.Ymmärsin kyllä itsekkin,että jonkinsortin ”euforisessa” tilassa tuota kyselin,odottelinkin vastausta lähinnä just asioihin–joihin näiden kahden paikan välillä ei itse ole kiinnittänyt huomiota.Ei ole ”pystynyt”/ehtinyt huomaamaan,näillä pyrähdys-käynneillämme.LISÄÄKIN vastauksia olis kiva saada,jos jotakin tulee mieleenne!

  (toivottavasti tämä nyt edes tulee ketjun LOPPUPÄÄHÄN,ainaskin oli tarkoitus.Tästä hapuilustani ohjeiden kanssa,lopputuloskin voi olla vaikka mitä.Ohjeet kyllä erittäin kattavat,se on tämä pää joka heittää.)

  Ocason lailla itsekkin ajattelin,ett näistä kahdesta siihen ”jokapäiväseen” elämiseen Fuge parempi.(tätä lausetta luin miehelleni satakertaa..)Ja miten totta Pauliinan kommentti ”sosiaalisista verkostoista”…minulle ne kun on tärkeitä,elämän suolaa+sokeria!(miehelleni taitaa riittää pelkkä ”minä?” Lörpöttelevä minä?Pitäis kait olla imarreltu..)

  Eräs tärkeimmistä syistämme(muuttolistaan)on meikäläisen särky-sairastelu,joka helpottaa kummasti Espanjan ilmastossa!(Tähämpä skeptinen lääkärini TIETYSTI totesi,ettei tällästä olisi lääketieteellisesti todennettu!Ahah.Mutta sairaana Suomessa,vaiko TERVEENÄ Espanjassa?)

  Työpaikkamme tosiaan voisi kulkea mukanamme ”johonkin muuaallekkin”,mutta Espanja-rakkaus ei vaan hellitä!

  Jotenkin näin olemme itsekkin ajatelleet,kuten Laura kirjoitti,ettei se oman paikan löytyminen kovin helposti hahmotu.Täältä(räntäsateisesta)Suomesta käsin tulee vain nämä kaksi pinnalle,vähän väliä,vaikka karttakirjamme on melko rypistynyt jatkuvasta:”Heii-i,katos tätäkin!”

  Vuokralla asumisella on tosiaan puolensa.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Kannattaa tsekata saako tulevaan osoitteeseenne netin,siis oikean ja nopean laajakaistan,ja jos sitä ei vielä ole,millä aikataululla se järjestyy.Siis jos duunit on siitä kiinni.

  LINKKI

  minnakoo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 2

  Gracias! Santiago,kyllä-kyllä,netti on duunin kannalta tärkeä.Tästä tuleekin vielä jäljempänä lisää kysyttävää…(hymiö.Kun en vielä niitä hymyhuuli-merkkejä hallitse,menköön kirjoittaen.)

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  no comments.. tykkää asua malagan itäpuolella,tarvittavien palveluiden äärellä, ilman pitkiä jonoja …

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  kappas sit on heraty hyva itsenaasyyspaaivaaa molempia siis fin—esp

  mister don b mies joka tietaa kaikken mun lisaks

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.