Mantelipuut kukkivat 02.02.2008

Uusimmat Keskustelu Aktiviteetit Matkakertomukset, reissuvinkit ja -kokemukset Mantelipuut kukkivat 02.02.2008

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Johan Toki
  Johan Toki Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 86
  Vastauksia: 1851

  Ovat minua herrat ennenkin noutaneet välineellä jos toisella, mutta kieltämättä tällä kertaa avaus oli aika vaikuttava. Tuo hurmaava koko maailman ikioma runoratsu Vepsäläisen Eki nimittäin karautti lähimmälle moskeijalle noutamaan minua bussilla! Oli siinä neidolla silmät soikeina jälleen kerran, vaikka linja-autoja olen toki ennenkin nähnyt – en vain varustettuna Eki keulakuvalla! 😉

  Eipä siinä sitten muuta kuin rohkeasti mukaan ja matkaan iloiseen ja reippaaseen ryhmään, päämääränä tänään Tolox. Matka taittui mukavasti ohi Marbellan ja siitä seuraavaksi ohi Ojienin eteenpäin. Kylien nimet vilisivät tasaiseen tahtiin, mutta minä keskityin vain nauttimaan maisemista ja linja-autossa oli kuitenkin myös tunnelmaa.

  Ensimmäinen stoppimme oli oliiviöljymylly ja nyt tiedän paikallisesta osuuskuntatoiminnasta sekä öljyn valmistuksesta yhtä jos toistakin – ainakin sen verran, että osaan arvostaa erilaisia öljyjä! Tosin ihmettelen suuresti kauppojen edullisia hintoja ja täältä saimme kuitenkin ostaa kunnollista oliiviöljyä jopa tukkuhintaan! Suosittelen ehdottomasti tätä öljyä – niillä on todella eroja! Tästä kokemuksesta innostuneina piipahdimme seuraavaksi läheisessä juustolassa, vaikka ei se varsinaisesti ohjelmaamme kuulunutkaan… Ryhmästämme oli tänään vain niin mukavaa hieman myös shoppailla kunnon tuotteita. Espanjassa kun aikaa on, jopa joustaa aikatauluissa – ainakin kulttuurimatkoilla! Hyvän kokoinen murikka vuohen tuorejuustoa saatiin aidosta juustolasta 3.70€ / kpl. – ei paha, vai mitä? 🙂

  Retkiruokailumme kohokohtana saimme ihastella Argentiinalaisen tangon taitajia, jotka olivat lähteneet mukaamme retkelle ihan vain ilahduttamaan meitä kanssamatkustajia! Mukava kokemus ja heidät löydät Los Bolichesista omasta ravintolastaan, joka on kuulemani mukaan etsimisen arvoinen ruoka- sekä elämysnautinto.

  Ruokailun jälkeen matkamme jatkui kohti Toloxia ihmettelemään sen terveellisiä vesiä. Siellä oli aikoinaan mm. Japanilainen turistiryhmä todennut, etteivät he voi kertoa kokemastaan kotona, sillä muutoin paikka olisi täynnä Japanilaisia! He olivat viisaita, sillä minäkään en halua kertoa näistä enempää, nämä kokemukset on vain itse koettava – ainakin niin kauan, kuin vielä sekaan mahtuu ja paikka on säilyttänyt edes jonkunlaisen alkuperäisen tunnelmansa.

  Erikoisesti pidin matkalla kerrotuista historiallisista asioista, kuten kunnon kulttuurimatkalla kuuluukin saada kuulla! Nyt tiedän mm. missä Francon vanha metsästysmaja sijaitsee – tiedätkös sen muuten Sinä? 8)

  Kukkii kuitenkin – jopa karun kauniissa luonnossa. Ajoitus reissulle on tarkka, sillä yksikin sade olisi sotkenut koko homman ja kaikki kukat olisivat olleet jo lakastuneena maahan.

  Sinne ne oliivit nyt menivät…

  … Ja sieltä ne taas tulevat!

  Loppupään jalostusta…

  … Ja valmiina asiakkaalle.

  Reissuevästä tarjolla.

  Retkitunnelmaa.

  Miten olisi – lähdetäänkö porukalla? Lisää aiheesta myöhemmin…

  Karu matkaaja – karussa maisemassa.

  Täällä saa jopa halata – jos siltä tuntuu!

  On ne kokemisen arvoisen kauniita!

  Oli ilo ja kunnia saada olla mukana – kiitos! 8)

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Timo -70
  Timo -70 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 111

  Kiitos mukavasta retkiraportista.

  Hauska näin Suomesta käsin kuulla tuntemuksia Espanjasta. Kuvat myös hienoja.

  Saapa nähdä voinko itse raportoida ensi syksystä lähtien samalla tavalla.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Johan Toki
  Johan Toki Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 86
  Vastauksia: 1851

  Kiitos vaan kiitoksista… 🙂

  Pidetään peukkuja, jotta suunnitelmanne toteutuvat ja syksystä asti täältä raportoit, mutta et kai ihan samanlaisia raportteja ja samalla tavalla kuitenkaan – hek… 🙂

  Samat maisemat, erilaisin silmin ja raportein toki aina kiinostavat ja tuntuvat mukavilta – ainakin minusta… 😉

  Tervetuloa! 8)

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Pintor
  Pintor Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.11.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 484

  Tuo Eloveena Eki nappasi aikoinaan minutkin Benalmadenasta Papa Ericin edestä kyytiin ja luultavasti saman tapaiselle retkelle. Luultavasti samaan paikkaankin, josta nyt en ole aivan varma.

  Tuo kuva loppujalostuksen tuotteista jossa oli myös taulu jossa rapsutetaan oliiveja puusta. No, tilan Rouva, eräs omistaja luultavasti ? Hän tahtoi ostaa minulta samanaiheisen taulun kun esittelin kansiotani Hänelle. Kuitenkin se jäi viemättä. Nyt ei tule mieleen missä seinällä sekin nyt on.

  Kuitenkin kiitos kun sain elää uudelleen retkenne kautta hienot maisemat ja muistot.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ink
  Ink Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.03.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 9

  Missä tuo oliiviöljymylly siis oli? Jossain kylässä matkan varrella vai siellä Toloxissa? Kuulosti nimittäin tosi kiinnostavalta paikalta 🙂

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.