Mallorcaan vaihtoon lähtevä esittäytyy

Uusimmat Keskustelu Yleistä Esittele itsesi? Mallorcaan vaihtoon lähtevä esittäytyy

 • Tämä aihe sisältää 4 vastaukset, 3 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 12 vuotta sitten Tinde toimesta.
Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Tinde
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.11.2010
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 2

  Hola!

  Olen 22 v. opiskelijatyttönen, joka on keväällä lähdössä elämänsä ensimmäistä kertaa Espanjaan. 3kk työharjoittelu nuorisotiedotuskeskuksessa olisi Palmassa odottamassa tekijäänsä (ellei sitten sopimuspaperit jätä tulematta, vaikka asia tuntuu suullisesti olevan hyvinkin selvä).

  Espanjan kulttuuri ja kieli siis minuakin kiinnostavat, kun tänne olen ajautunu. Katsotaan minkälainen shokki sitten keväällä iskee, kun saan ensimmäiset todelliset kosketukset Espanjaan :D. Ja kieltähän en vielä ainakaan osaa oikein yhtään. Vähän on tullut itse opiskeltua, mutta lähinnä osaan vasta suomentaa helppoja koulukirjatekstejä ja tuottaa muutaman hassun lauseen… ehkä. Mutta eiköhän se tästä! Varsinkin jos saisi harjoittelun aikana otetta paikallisiin :).

  Tässä samalla voisin myös pyytää mahdollisia asuntovinkkejä ;D. Kämppäkaveristakaan ei olisi lainkaan haittaa, mukava vaan jos olisi alusta asti seuraa! Mutta ehkä sitä pitää huhuilla myös noilla tähän asiaan pyhitetyillä keskustelualueilla..

  Mutta ehkä tässä olikin nyt ihan tarpeeksi, sillä nyt täytyy mennä katsomaan pyykkiä! 😀

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  Tinde kirjoitti:

  Espanjan kulttuuri ja kieli siis minuakin kiinnostavat, kun tänne olen ajautunu. Katsotaan minkälainen shokki sitten keväällä iskee, kun saan ensimmäiset todelliset kosketukset Espanjaan :D. Ja kieltähän en vielä ainakaan osaa oikein yhtään.

  Mallorcalainen kulttuuri on joissain pääkohdissa, ja monessa pikkujutussa, aivan oma kulttuurinsa, joka eroaa kastilialaisesta tai andalusialaisesta ”kantaespanjalaisuudesta”. Jopa kielellisesti.

  Näin ollen voipi sitten olla vain ihan hyvä, että et kieltä vielä ’liikaa’ osaa, koskapa Mallorcalla puhutaan paljon myös mallorquin’ia, josta on paljon väitelty, että onko se oma kielensä vaiko yksi katalaanin murteista.

  http://noltros.com/blog/47-blog/118-el-mallorquin-idialecto-o-lengua

  LINKKI

  guanche
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.10.2006
  Kirjoituksia: 34
  Vastauksia: 708

  Aikoinani Mallorcalla asuneena ja paljon siellä aikaa viettäneenä, voin kertoa, että mallorquinia en oppinut ollenkaan, mutta espanjan opin… joten espanja on se kieli millä Mallorcalla tulee toimeen.
  Mallorcalla asuu suuri osa mantereelta sinne muuttaneita espanjalaisia, sesongin aikana se moninkertaistuu, kun porukka muuttaa sinne työn perässä…. sesongin ajaksi.
  Hyvä valinta…. Mallorca on kaunis ja mukava saari … osa sydäntäni on siellä aina!
  Tuisku varmaankin osaa pahaiten meistä kertoa Mallorcan nykytilanteesta.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  guanche kirjoitti:

  …espanja on se kieli millä Mallorcalla tulee toimeen.

  Juuri näin. Kun en kiireessä tullut asiaa maininneeksi, niin jäi tuo juttuni hieman mallorquin-painotteiseksi; jota toin esiin lähinnä siksi, että Mallorcalla on hyvä mahdollisuus tutustua tuon mallorquin’in kautta myös katalaaniin.

  En tosiaan tiedä, kuinka paljon nuorempi ikäluokka enää mallorquin’ia yleensäkään puhuu. Vanhemmalle polvellehan se on kyllä sydämenasia, koskapa Franco aikoinaan kielsi sen käytön; kuten muidenkin ”epäisänmaallisten” kielten puhumisen.

  Saari(-ryhmä) on tosiaan kaunis paikka ja eroaa muun muassa ”saarelaisuutensa” vuoksi mannerespanjalaisesta ympäristöstä monin paikoin paljonkin, ja tavallisesti edukseen. Etenkin keväällä ja kesällä suosittelen poikkeilemista myös muualla Balearien saaristossa.

  LINKKI

  Tinde
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.11.2010
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 2

  Olen koittanut pitää mielessä, että en ole menossa mannerespanjaan ja eroja minun mielikuviini espanjalaisesta kulttuurista saattaa olla. Kielistäkin olen perillä, mutta espanjan kielen materiaalia ihan paperiversiona on helpompi löytää ja varmaan antaa kuitenkin jotain tukea…. (??) mutta oletan pääseväni myös espanjalla juttusille ihmisten kanssa (ainakin niiden nuorempien), kun kuitenkin sekin on mallorcan yksi virallinen kieli. Harmittaa vaan, kun sain vasta tietää, että katalaanin kielikurssin (ja varmaan sitten myös mallorquinin, jos sellaista järjestetään) olisi voinut hakea apurahaa… kun espanjan kielikurssiin sitä ei saanut enkä sitten sellaiselle hakeutunut.

  Mutta eiköhän sieltä kieli edes jonkin verran tartu, kun vain aktiivisesti kuuntelee ja käyttää niin paljon kuin kykenee. Ja kieli mikä kieli, niin mielelläni kyllä tutustun tuohon saareen. Tai vaikka koko saaristoon! Aika vain varmasti tulee vastaan jossain vaiheessa, mutta sen mitä ehtii :).

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.