Mallorca

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Mallorca

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  anuita
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.03.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 3

  Heippa kaikille,

  En tiedä onko tämä liian kaukaa haettua mutta haluaisin mielelläni kuulla ihmisten kokemuksia Mallorcan saaresta. Onko joku asunut kyseisessä paikassa/lomaillut?

  Itse olen kyseiseen paikkaan suuntaamassa matkaoppaaksi nyt keskiviikkona ja vähän jännittää jo,kun en tiedä mitä odottaa. Toisaalta, se on joskus parempikin 🙂

  Kiitoksia jos joku vaivautuu kokemuksiaan kirjoittelemaan

  Anu

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Hei Anuita,

  Olet suuntaamassa välimeren helmelle. Saari on hyvin kaunis sekä monipuolinen luonnoltaan. Saaren gastronomia on myös mainitsemisen arvoinen ja rikas.

  Saarelta voisi mainita näin nopeasti Palman vanhan kaupungin, sekä länsirannikon vuoristoineen ja pikkukylineen. Saarella on myös oma kielensä Mallorquin joka taas on hyvin samantyyppinen Katalaanin kanssa, jonka opettelemista suosittelisin lämpimästi jos haluat tulla paikallisten kanssa toimeen. Kaikki puhuvat kuitenkin myös espanjaa saarella.

  Mallorca on myös saksalaisten suosiossa, tulet varmasti huomaamaan tämän. Alueella on myös voimakas kansallistunne, ehkäpä juuri turismin ansiosta.

  Hyvin kaunis saari jokatapauksessa, kannattaa kierrellä saari huolellisesti. Ehdottomasti!

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  Itse tulin saarelle ensikertaa lomalle vuonna -76..ja siinta lahtien vietin kaikki kesalomani seka muutamat talvilomat myos taalla.

  Palmaan muutin pysyvasti vuonna -92..ja olen viihtynyt hyvin…tosin joskus hieman ”koti-ikava” vaivaa 😉

  Mallorca on todella kaunis saari ja taalla on paljon nahtavaa,vuoret,metsat,idylliset pikku kylat,Palman kaupunki,rannat ja varsinkin ne monet upeat lahdenpoukamat,joita ei niinkaan muualta Espanjaa loydy.

  Kevat ja syksy ovat mielesta parasta aikaa.Keskikesalla on kuumaa,ja nyt viimevuosina talvet ovat olleet ”kylmia” taallakin.

  Laita tonne ylapuolella olevaan HAKU palkkiin sana Mallorca,sielta loydat lisaa keskustelua/mielipiteita/kirjoituksia saaresta.

  ps. jos urheilu ei kauheasti kiinnosta ”hyppaa yli” ne textit jostka ovat Espanjankielella..suurinosa on urheilu-uutisia.

  Tervetuloa Mallorcalle! 🙂

  LINKKI

  mette65
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.03.2009
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 2

  Olisin kovasti kiinnostunut tietämään työpaikoista Mallorcalla . Ymmärrän kyllä , ettei tämän kautta töitä löydy , mutta millainen on yleinen työtilanne sielä tällähetkellä ? Kun lamastakin puhutaan jo jokapaikassa . Itse puhun espanjaa ( kanarialla aikoinaan opittua , kun asuin sielä joskus nuorempana muutaman vuoden ja seurustelin paikallisen kanssa ) , englantikin sujuu jotenkin . Nyt eron jälkeen harkitsen tosissani muuttoa espanjaan lasten kanssa ( alaikäisiä molemmat ) . Suunta vaan on hukassa . Mallorcasta en paljon tiedä muuta kun mitä nyt olen täältä löytänyt tietoa , kiitos tuiskun ! Aika uskomatonta on tosiaan , ettei täälä näytä olevan ketään muuta Mallorcalla asuvaa suomalaista : Onko niin , ettei suomalaisia liiemmin sielä asu ? Jostain syystä nyt vaan tämä Mallorca on mielessä ollut jo pidemmän aikaa , vaikken ole sielä edes koskaan ollut ja verrattaen vähän tiedän siitä . Kiva Tuisku kun olet saarestasi kertonut ja haluaisin kovasti kuulla vielä lisää … ihan kaikkea . Mutta ennekaikkea nyt se kiinnostaa , että minkäköhänlaiset mahdollisuudet minulla olisi sielä lapseni ja itseni elättää ? Kaikkea olen tehnyt palvelualalla … mistähän kannattaisi niitä työpaikkoja kysellä ?

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  On meita muutama sata taalla Mallorcalla,mutta kovin moni ei naita Orkin sivuja ole loytanyt,itsellenikin tuli ”vahingossa” esiin.

  Laman olen itse huomannut tassa meidan lahistolla olevissa myymaloissa,henkilokuntaa on vahennetty.
  Hotellit ovat myos hiljaisempia nain ”talvikautena”,kesalla voisi jotain loytyakin,mutta saako sitten pysyvan paikan,onkin jo toinen asia.

  Kannattaisiko sun tulla ensin lastesi kanssa tanne muutaman viikon lomalle,tutustumaan saaren ja tarkistamaan josko jotain tyota mahdollisesti loytyisi. Paikallisista tyovoimatoimistoista saisit varmasti tarkimmat tiedot.

  http://www.milanuncios.com/ofertas-de-empleo-en-baleares/

  http://buscartrabajo.monster.es/Browse.aspx

  http://mallorca.loquo.com/ss/ofertas-de-trabajo/5

  LINKKI

  annaspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.07.2009
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Olen itse tullut tanne Mallorcalle huhtikuussa, ja olisi kiva tutustua muihin suomalaisiin! Jos taman naet niin heita maililla: anna.karhu@hotmail.com.

  Terveisin Anna

  LINKKI

  Laura18
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.10.2008
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 11

  Mallorcan saari on edellisiin yhtyen erittain kaunis ja paljon mielenkiintoista nahtavaa loytyy! En ole paljoa positiivista palautetta suomalaisilta saaresta kuullut (muutakun lomailu mielessa) mutta minusta saari on mahtava!

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  todella hyva maku Laura! Kiva lukea etta pidat saaresta,jonne itse muutin useita vuosia sitten.
  Mallorcasta on vaikea kertoa sita kaikea kaunista mita taalla on..se vaan taytyy itse loytaa ja kokea! 🙂

  LINKKI

  Laura18
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.10.2008
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 11

  Erittain hyvin ja osuvasti sanottu 🙂

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  meitahan on jo taalla sellainen ”miniryhma” et voitais vaik joku paiva treffata 🙂

  LINKKI

  anuita
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.03.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 3

  juu porukkaa alkaa olla ihan kivasti. vois tosiaan jotain tapaamista suunnitella. itse täällä saarella nyt lokakuun loppuun asti, eli turistien kera matkaan sitten suomeen viimeisellä lennollamme 🙂

  LINKKI

  mimosande
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.08.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  En oikein osaa käyttää tätä orgia vielä mutta joskus taannoin tiedustelin rauhallisia poukamapaikkoja mallorcasta, mahdollisia viinitiloja joissa voisi käydä ja muitakin vinkkejä. Laitoin spostini mutta en saa toimimaan sitä.
  Nyt tiedustelen siis uudelleen jos toimisi ja joku halausi jakaa infoa =)
  Ja käytännön vinkkejä

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  vastasin kylla……taa on vahan hanlala systeemi joskus..mutta kylla siihen oppii 🙂

  Tassa linkki vastaukseeni.

  http://espanja.org/node/20590

  LINKKI

  Jussi Tinto
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.05.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 15

  Kävin noin vuosi sitten Mallorcalla ja tykästyin paikkaan kovasti. Luonnonkaunis ja siisti.

  Viinitiloilla ei ikävä kyllä ajan puutteen vuoksi tullut käytyä. Mallorcalla tuotetaan viinejä kolmella eli alueella. DO Binissalem, Do Pla i Llevant ja VT Mallorca.

  Tuo VT (Vinos de la Tierra tai Vi de la Terra paikallisella kielellä) luokitus tarkoittaa käytännössä kahta asiaa. Ensinnäkin kaikki viinit, jotka tehdään rypäleistä jotka tulevat DO-alueiden ulkopuolelta, saavat VT luokituksen. Ja toiseksi kaikki viinit, joiden teko ei täytä DO-alueiden vaatimuksia, saavat VT luokituksen. VT-alueen säännöt ovat hiukan väljemmät kuin DO-alueiden, ja monet tuottajat eivät edes halua DO -luokitusta. Pelkästään väärän (ei hyväksytyn) rypälelajikkeen käyttö estää DO -luokituksen saannin, eli kyse ei ole välttämättä mistään laatutekijästä. Espanjalaisetkin kuluttajat ovat asian huomanneet, ja VT -luokiteltujen viinien kulutus on koko ajan nousussa, ja DO -luokiteltujen laskussa. Pienemmällä rahalla kun saa kuulemma parempaa viiniä (aika tapauskohtaista kyllä todellisuudessa).

  Sekä DO- että VT-viinien valmistus voi siis sijaita fyysisesti samalla alueella (vaikka viereisissä tynnyreissä), mutta noudattaen eri sääntöjä. Kun viini jää noiden alkuperäluokitusten ulkopuolelle jostain syystä, niin se saa merkinnän pöytäviini (Vino de Mesa). Myöskään tässä tapauksessa ei ole välttämättä kyse laadusta. Monet Mallorcan bodegoista tekevät hyviä viinejä kaikissa kolmessa kategoriassa.

  Tuo pikku alustus oli mielestäni tarpeen, mutta nyt siis itse asiaan eli tuottajiin. Mallorcalla tehdään todella korkeatasoisia viinejä. Keskihinta on kylläkin mannerta korkeampi. Arvostetuimpia bodegoita ovat esim. 4 Kilos Vinícola, Án Negra Viticultors ja Binigrau Vins y Vinyes. 4 Kilos valittiin viime vuonna Espanjan laajimman viinioppaan julkaisemassa lehdessä (Sibaritas) vuoden espanjalaiseksi viinintuottajaksi. Sibaritas on ainoita (ainoa?) espanjalaisia alan lehtiä, jotka eivät ole vain mainosläpysköitä. Eli tilan viinien laatu on erittäin korkea. Vierailuaikoja on vaikea sanoa, kun eivät nettisivuillaan kerro, mutta niistä saa kuitenkin yhteystiedot ja sijainnit.

  http://www.4kilos.com

  http://www.annegra.com

  http://www.binigrau.es

  Mielestäni näin Mallorcalla ollessani esitteen saaren vierailtavissa olevista bodegoista ja ainakin Binigrau oli siinä. Ehkä kannattaisi etsiä kyseinen esite käsiinsä. Löytyy varmasti kaikista turistitoimistoista.

  Jos ei ole varsinainen viininharrastaja, niin tuossa toisessa nodessa mainittu Ferrer voi kokonsa puolesta olla helpompi vierailtava. Toinen suuri (Pla i Llevantin suurin) tuottaja on Pere Seda (www.pereseda.com). Itse aloittaisin kuitenkin esim. noista kolmesta. Muitakin hyviä tuottajia kyllä on, mutta jotenkin piti yrittää tiivistää.

  Lisäksi voi käydä vilkaisemassa DO –alueiden nettisivuja.

  http://www.binissalemdo.com ja http://www.plaillevantmallorca.es

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Jussi Tinto;

  Sibaritas on tosiaan laatulehti.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.