Málagan kokeneet.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 26)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Amigo_no_more_tears
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.02.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 32

  Muutan sinne kolmeksi viikoksi tammikuun puolenvälin jälkeen.

  Nyt vaan kertomaan kokemuksia; mitä pakata, mitä ei varmasti tarvitse? Ilmat tammi – helmikuussa (täältä luin sellaista että villapaita kannattaa pakata kun voi olla viileääkin ja jotain luin että keskilämpötila keskimäärin 13 astetta)? Hyvät ja edulliset ravintolat? Välimatkat Fugeen ja muihin lähikaupunkeihin?

  Näistä löytyy varmasti etukäteen tietoa jostain, googlettaa yritin ja täältä etsiä, mutta avuton kun on ja mitään ei löydä.. : P

  Kaikki vinkit ja kokemukset tervetulleita!

  Kiitoksia vaivannäöstä jo etukäteen. : )

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  pane tohon yläpuolelle hakusanaksi malaga,sieltä löytyy tekstiä

  LINKKI

  la luz
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.10.2008
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 277

  No minulta pitäisi jotain tietoa löytyä , en vaan tiedä mistä aloittaa. Olen itse asunut Málagan keskustassa ja ainakin niiltä nurkilta tiedän jotain kertoa. Jos osat kysyä konkreettisemmin jotain tiettyä asiaa niin auttaa paljon 🙂 En tiedä minkälaiseen paikkaan olet tulossa, eli mitä kannattaisi majoitusta ajatelleen ottaa mukaan.

  Lämmintä vaatetta kyllä. Kerrospukeutuminen toimii Málagan talvessa jossa välillä on hyytävänkostean kylmä ja välillä tulee hiki jos sattuu paikkaan johon ei käy tuuli ja aurinko paistaa. Itse olen suosinut reilua villakerrosta ja tuulelta ja sateelta suojaavaa kuorta eli urheilumallin talvitakkia jossa irroitettava fleece sisällä. Suomen syksyyn/talveen tarkoitettuja velluskenkiä käytän täällä paljon talvella. Kuitenkin sitten taas menomestoihin ja kaupungille mennessä on kivempi laittaa jotain elegantimpaa takkia ja kenkää.

  Keskilämpötila noin 10 astetta ei todellakaan vastaa Suomen kymmentä astetta. Juuri nyt ulkolämpö mittarissa on 16,6 ja sisällä 18. Olen kotonani tuplavillapaidassa ja triplavillasukissa. Melkein tekisi mieli etsiä pitkät kalsarit farkkujen alle. Asunnoissa on kylmä talvella. Vaikka kämppä olisikin varustettu lämmityslaittein niin ota silti tosi lämmintä kotivaatetta mukaan.

  Rannikkoa pitkin kulkee edestakaisin Cercanías-juna joka pysähtyy kaikissa rannikon kylissä ja monessa niiden lähiöistä. Mm. Torremolinokseen ja Fuengirolaan kätevin tapa Málagasta on mennä tuolla junalla.

  Laitahan kysymyksiä niin katsellaan josko niihin löytyisi jonkinlaisia vastauksia! 🙂 Ja tervetuloa Málagaan!

  LINKKI

  Amigo_no_more_tears
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.02.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 32

  Tuokin auttoi jo paljon ,että on siellä niin kylmä. : o en vielä tiedä asutaanko hotellissa vai perheissä vai miten josten en osaa vielä tarkemmin kertoa. tulen sinne työsäoppimaan, eli ei kuitenkaan mikään huvireissu. ; ) tidänpähän itse lämpimissäni peiton alla ajatella että onko muut tajunnu varautua ja hytiseekö kylmissään. : p

  Paljonko sitten maksaa käydä fugessa ja sevillassa ja paljonko suunnilleen menee matkoissa aikaa? myös nerja olisi kiva nähdä. olen käsittänyt että junalla meno on melkoisen halpaa.

  Ja olii tosi kiva tietää että onko helppo kaupunki liikkua, minä kun en ole mikään kartanlukijatyyppi, eli menen aina väärään vaikka karttaa yritän kuinka lukea. : P olisi tosi kiva jos joku voisi esitellä kaupunkia niin että tietäisi ainakin suunnilleen minne mennään jos halutaan vaikkapa juuri sinne. : D

  onko tämä muuten totta että siellä ei paljon englantia puhuta? se on itsellä paremmin hallussa, mutta espanjaa opiskelen toista vuotta ja jotain pinetä jo osaankin. ; )

  Ja vielä se, että onko siellä josain jotain kivoja kauppoja missä olis edullisia nahkatuotteita ja -vaatteita?
  ja niitä opiskelijalle sopivia ravintoloita? =P

  kiitos jos jaksat vastailla, kaikki tieto tosi tärkeää valmistautuessani uuteen kulttuuriin, vaikak siitä olenkin lukenut paljon.

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  paljonko maksaa/paljonko menee aikaa paikkasta toisen RIIPPU KOKONAN MILLA MENEE kolmen viikkon lomalla taitaa olla yks lusti mita menee kunhan menee

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  EI TAIDA OLLA YHTA NAHKAVAATE KAUPPAKAN PUHUMATTA OPISKELIA RAVINTLOAKAN

  LINKKI

  Amigo_no_more_tears
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.02.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 32

  Tarkoitin tässä nyt sitä junaa kun siitä oli puhetta, että paljon maksaa sillä ja kauanko menee.

  Ja kyllä kai siellä nyt joku halvempikin ravintola on, ettei jotain luksusluokan ravintoloita kaikki?

  LINKKI

  la luz
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.10.2008
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 277

  Málagan sisäisen liikenteen sinisten EMT-bussien kertalippu on noin euron luokkaa. Pysäkkejä on hyvin ja mielestäni pysäkkien infotaulut ja pysäkkikartat ovat selkeitä. Nerjaan täytyy ottaa bussi keskustan bussiasemalta, sataman vierestä (varmaankin myös pääasemalta pääsee) neljä vuotta sitten lippu oli reilu viisi euroa ja matka kesti vajaan tunnin. Sen jälkeen en ole bussilla siellä käynyt. Rannikkojunan biljetit maksaa matkan pituudesta eli pysäkkien välistä riippuen muutamia euroja.

  Nuorten vaatteita myyvät joka kaupungissa ja ostoskeskuksessa edulliseen hintaan mm. Zara, Berska, Stradivarius, Blanco, Pull&Bear. Kenkäkauppoja löytyy pilvinpimein Málagan keskustasta Calle Nueva-nimiseltä kadulta ja sen sivukujilta! 🙂

  Granadassa, vanhassa arabikaupungissa on paljon nahkavaatekauppoja. Hinnasta tai laadusta en osaa sanoa kun en nahkavaatteita itse ole koskaan ostanut. Granadaan olen mennyt joskus bussilla, matka kesti vajaa pari tuntia ja hinta oli jotain 12 euron kieppeillä. Siellä käydessä on ehdotonta nähdä myös Alhambran linnoitus! Sevillaan olen matkustanut vain omalla autolla.

  Ravintolat ovat yleisesti ottaen edullisia (Suomeen verrattuna) jos malttaa siirtyä keskustan pääkadulta hieman syrjempään. Sama pätee turistirannikolla. Mitä kauempana rannasta ravintola on, sitä edullisempi. Yksi henkilökohtaisista ravintolasuosikeistani Málagan keskustassa on Restaurante Comoloco josta saa pita-leipiä ja salaatteja. Toinen, ruokalistaltaan ehdoton ykkönen on Restaurante Nouvelle myös Málagan centro historicossa http://nouvelle.es/. Kun käydään kaveriporukalla syömässä niin pyydetään aina useita eri annoksia joista kaikki saa maistaa. Tälleen kun tekee niin saa maistaa paljon erilaista eikä hintakaan nouse kohtuuttoman korkeaksi (paikasta riippuen). Lasku jaetaan aina sitten tasan ruokailijoiden kesken. Pizzaa en suosittele Espanjassa syömään jos ajattelee opiskelijabudjettia…on tosi kallista. Muut pikaruokapaikat kunten McDonald’s ja BurgerKing ovat samanlaisia kuin muuallakin maailmassa, mutta itse en niitä ole koskaan kamalasti harrastanut.

  Tapas-ravintoloita kannattaa kierrellä usea illassa 😉 Itse tykkään kävellä illalla kaupungilla ja pistäytyä pikku tapas-baareissa ottamassa jotain pientä ja toisessa paikassa jotain toista. Yksi drinkki + 1-2 tapas-annosta/ravintola 😉
  Ración-kokonainen annos
  Media ración-puolikas annos
  Tapa-pieni annos (1/4 annos)
  Torstaisin on opiskelijoiden ”pussikalja”-ilta. Nuoret kokoontuvat joko Plaza de la Mercedille tai viikonloppuisin Paseo de las Curas-kadulle (sataman katu) harjoittamaan botellón-puistojuopottelua. Meininki on näkemisen arvoinen, vaikka en ketään kadulla juopottelemaan kannustakaan. Ihmisiä alkaa tulla em. paikoille vasta puolenyön jälkeen. Discojakin ydinkeskustasta löytyy ihan kiitettävästi jos ketä kiinnostaa. Huom! Lenkkareissa ei pääse sisälle. 😉

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tilannehan on se ,että jos Kajaanissa on 5 ravintolaa,niin täällä niitä on 500 tai 5000.Vaikeahan niistä on mennä jotain sanomaan.Siihen joukkoon mahtuu 250 hyvää ja 250 huonoa mestaa.Täällä nää kuviot vaan on toisenlaiset kuin suomessa.

  LINKKI

  Amigo_no_more_tears
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.02.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 32

  No joo, mutta kuten la luz ystävällisesti teki, voi suositella joitain paikkoja ja vähän kertoa millaista ruokaa kyseisessä paikassa on.

  kiitos la luzille vinkeistä kamalasti! helpottaa lähtöä kun tietä vähän.

  Eli iis Málagassa itsessään ei nahkakauppoja ole. : <
  Harmi. paitsi että joku puhui täällä jostain campilloksen alueesta jossa olisi näitä (mikä se sana on kun tuli ajatuskatskos) kauppoja, niin siellä että olisi joku nahkatavarakauppa.

  LINKKI

  la luz
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.10.2008
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 277

  Turisteille suunnattuja nahkavaatekauppoja olen nähnyt Mijaksessa ja Torremolinoksessa…mutta kun en tosiaankaan itse harrasta niin en osaa mitään suositella. Jotkut sanoo ettei ehkä kannata laittaa kauheasti rahaa marokkolaisten nahkakauppoihin, voi tulla laadun suhteen pettymyksiä.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Malagassa ,esim.Larioskadulla(siis aivan keskustassa) on Zerimarin nahkakauppa,sama mikä lienee Mijaksessa?,ainakin se on tunnettu ja laadukas liike,myymälä esim.myös Puerto Banuksessa.
  Outleteistä minäkin kirjoitin juuri ja Cortessa oli paljon nahkatavaraa.
  Marokon morot myyvät nahkaa joka torilla,oma valinta jos jaksaa herrojen kanssa tinkiä ja jos laatu riittää.
  Nahkaa on tietysti myös tavallisissa vaatekaupoissa ,missä mitenkin,yksi yhteinen tekijä kaikilla on,laatutavarasta joutuu maksamaan ihan kunnolla.Samoin espanjalainen nahkamuoti on erilaista kuin suomessa.MUTTA jos ymmärtää nahkakuteiden päälle ja muotoilu miellyttää,täältä saa suomeen verrattuna erittäin hyvää laatua halvemmalla hinnalla,ja nimenomaan espanjalaisten valmistajien tuotteista.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Kuten otsikko kehottaa ,ota google käyttöön.Malagasta on pilvin pimein tietoa.Varmaan kaikilla maailman kielillä.Löytyy kuvaa ,tekstiä ja karttaa.Siitä lienee turha sen enemmän kertoa,mutta Malagan kaupungilla on erinomaiset nettisivut,muistaakseni myös englanniksi,mutta jos olet jo opiskellut espanjaa kannattaa ihan kielen oppimisen kannalta tutustua espanjankielisiin sivuihin.Erinomainen tapa oppia ihan oikeata käyttökieltä.Sivuilla mm.hyvät virtuaalikierrokset Malagasta.
  Ps.kun minä olin nuori jne.(ennen nettiä),osasin mennä kirjastoon ja lainata sieltä matkaoppaan jos paikka kiinnosti.Samoin karttoihin tutustuminen on suositeltavaa.Tämä lienee mahdollista nykyäänkin.

  LINKKI

  Amigo_no_more_tears
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.02.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 32

  Kirjastoista en ole löytänyt pelkkiä Málagaa koskevia oppaita vaan ne koskevat koko Costa del Solia. Olen toki lainannut sitten niitä ja saanut paljon tietoa.
  Málaga hakusanalla taas löytää niin paljon tietoa neitstä, ettei tiedä mikä on totta ja mikä ei. Olen niitäkin läpi lueskellut, tässä nyt lähinnä tarkentavia kysymyksiä. Myös orkin Málagaa koskevia juttuja olen kyllä lukenut.

  Mikäs on sitten Málagan kotisivujen osoite, josko joku viitsii linkittää? Olen todella, todella surkea hakusanojen yms. kanssa kuten jo alussa kerroin.

  Pitäkäähän kuitenkin se ystävällinen asenne ettei tule huonoa mainosta näillekin sivuille.. Teskstistä toki voi saada väärän kuvan, mutta vähän töykeltä santiagon teksti kuulosti. Niinku pitäisi mua jonain aivovammaisena etten tiedä mistään m itään. Ja anteeksi jos käsitin väärin.

  Nyt olen kuitenkin saanu tjo tosi paljon tietoa josta on ollut hyötyä, lähinnä la luz on ollut suureksi avuksi. Kiitos siitä! Lisää saa toki laittaa josko kiinnostaa ja jos tulee jotain erityistä mieleen.

  LINKKI

  Suoratukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  http://www.malaga.com —- engl.

  http://www.malagaweb.com —- engl. – on myös mukana muita rannikon paikkoja

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 26)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.