Malagaan lentäessä lyhyt välilasku

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Malagaan lentäessä lyhyt välilasku

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä hheidi
  hheidi Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.10.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 6

  Onkohan joku lentäny joskus Malagaan niin, että on ollu välilasku Barcelonassa ja ilmeisesti koneen vaihto, mutta aikaa on vain 45-60 min. Ihmetyttää vähän, että ehtiikö sitä, jos tuollaisen lennon varaa? Vai oonko vaan käsittänyt väärin, ja sama kone jatkaa vielä matkaa eikä matkatavaroita tarvitse kuskata koneesta toiseen?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
  Old Chap Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Pomppulennot ovat tuttuja sekä Barceloman että Madridin kautta. Oletettavasti lennät yhden yhtiöryppään lennoilla, jolloin laukut liikkuvat suoraan (henkilökunta hoitaa laukusi seuraavaan koneeseen) ja ainoastaan sinä itse vaihdat konetta omin voimin. Tuo aika siinä välillä on niukka mutta ihan riittävä.

  Barcelonassa marssit ulos koneesta ja kun tulet käytävälle, näet siellä listan lennoista. Katso siitä omasi, niin näet samalla portin numeron, minne joudut kulkemaan. Seuraa sitten opasteita, ne ovat selkeät.

  Ja eikun hyvää matkaa, kyllä se siitä …

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Jonnie
  Jonnie Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.09.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 33

  varaa enemman aikaa, koneen vaihto aina ja kentta on erittain ruuhkainen.
  olen lentanyt useita kertoja viimeisen 4 vuoden aikana ja vaihtanut konetta
  jatkaen saarille-varaa ainakin 2-3 tuntia. varsinkin heina- ja elokuussa usein
  paljon myohastelyja ja nyt varsinkin matkatavaroita voi joutua
  tsekkaamaan uudelleen jos eri lentoyhtioita eika keskenaan sopimuksia
  tavaroitten kuljettamisesta. buen viaje!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
  Old Chap Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Noin sitä kertyy kahdenlaisia käsityksiä, jotka molemmat varmasti perustuvat kokemuksiin. Olen ollut Barcelonan kentällä jopa silleen, että siellä on ollut kuin kuollutta. Mutta se riippuu tietysti myös sekä vuoden- että kellonajoista.

  Jos koneesi on myöhässä (ja nyt puhun siitä, että olet ostanut matkan ei-halpayhtiöiltä ja nimenomaan yhden yhtiön lennot) saatat joutua odottamaan korvaavaa jatkolentoa jonkin aikaa. Niin ei ole itselleni käynyt kuitenkaan kertaakaan vaan kyllä ne yhtiöiden sisäiset aikataulujen sovitukset toimivat.

  Vaan nytpä sitten mietitkin, ketä oikein uskoisi. 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä tuulae
  tuulae Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 72
  Vastauksia: 704

  Katsos tosi tarkoin miten ja kenen koneella lennät. Todennäköisesti tai oikeastaan melko varmasti kyseessä ei ole välilasku vaan joudut poistumaan Barcelonan kentälle, noutamaan matkalaukkusi ja tsekkautumaan lennolle Malagaan. Siihen ei todellakaan tunti riitä…

  Kyseessä siis koneen ja yhtiön vaihto!

  Lentoyhtiöt ovat tehneet periaatepäätöksen etteivät enää huolehdi ’toisten’ lipuilla lentelevien matkustajien pakaaseista, joten niistä on pidettävä itse huolta. Ei auta vaikka kuinka kuuluisivat samaan ”Allianssiin”.
  Kokemusta on todella siitä, että vaikka kuinka lähtöpäässä ’bookkaavat’ pakaasisi perille asti niin voit olla varma etteivät ne perillä sinua odota. Se, ettei näin tapahdu johtuu yksinkertaisesti siitä etteivät ko. henkilöt ole tehtäviensä tasalla 🙁

  Me emme Rovaniemeltä matkustavina muuta voi kuin ostaa liput Finnairilta, siten saamme matkatavaramme Malagaan samalla koneella kuin itsemmekin.

  Jos lähtöpaikkakuntamme olisi Helsinki voisimme miettiä ”edullisia” vaihtoehtoja, mutta aina olisi otettava huomioon matkatavaroiden roudaus sisäisillä Espanjan lennoilla sinne sun tänne, lähinnä tietenkin BCN- AGP(Malaga)

  Tervetuloa, mutta huolehdi itse matkatavaroistasi!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bhajee
  bhajee Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570
  tuulae kirjoitti:

  Lentoyhtiöt ovat tehneet periaatepäätöksen etteivät enää huolehdi ’toisten’ lipuilla lentelevien matkustajien pakaaseista, joten niistä on pidettävä itse huolta. Ei auta vaikka kuinka kuuluisivat samaan ”Allianssiin”.

  No yleensä nyt saman allianssin lennoilla menee tavaratkin.. ainakin jos lippu on kirjoitettu koko reitille. (Palaan taas huomenna sinne Fugeen, vaihto Zürichissä, ensimmäinen pomppu Lufthansalla, seuraava Swissillä, ja tavarat menee kyllä automaagisesti..). Kalliimmilla (business) lipuilla kyllä menee ihan eri firmojenkin lennoilla (tosin harva muuttolintu kai sinne business-luokassa lentää).

  Toisaalta taas nämä varsinaiset halpalentoyhtiöt (Clickair, Ryanair jne.) katsovat jokaista lentoa erikseen, eli esmin Clickairilla (joskin ne lopettovat HEL-BCN lentonsa, joten tieto ei ole enää ajankohtainen) pitää tosiaan ottaa tavarat ja tehdä uusi lähtöselvitys.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä dreamer
  dreamer Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.01.2008
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 58

  Itse lensin clickairin viimeisillä hel-bcn lennolla ja aikaa oli n 50 min. bcn vaihtaa malagan koneeseen. Tosin siis portillahan pitää olla viim. 15min ennen lähtö-aikaa. En usko, että olisin ehtinyt, jos olis ollut ruumassa kamaa. Käsipakaasien kans ehti ihan hienosti, tais ehtiä parit virvokkeetkin huitaseen alas.

  Jos matkalaukku ruumassa, halpiksilla sais mielestäni olla vähintään se 2h aikaa tehdä uusi check-in ja muista en sit tiedäkään. Ei omakohtaista kokemusta, niin tiukoista väleistä ”oikeilla lentoyhtiöillä”.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä illuusia
  illuusia Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.07.2006
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 124

  Itse lensin joskus monta vuotta sitten muistaakseni AirFinlandin tai Iberian koneella Helsingistä Malagaan ja välilasku oli Barcelonassa. Konetta ei tarvinnut vaihtaa. Osa jäi pois Barcelonassa ja muutama tuli kyytiin ja matka jatkui.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä hheidi
  hheidi Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.10.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 6

  Supersaverin sivuilta katoin nii siellä on just tuon 45 minuutin välilasku. Helsinki-Barcelona välin lentoyhtiö on SAS ja Barcelona-Malaga välin Spanair. Kuitenki aikojen ja lentoyhtiöiden nimien alapuolella lukee, että Lentoyhtiö Blue 1 ja ku hiiren laittaa sen päälle nii tulee teksti, että Operated by Blue1. Eli lentääkö Blue1 vaan noiden yhtiöiden koneilla? Taitaa olla parempi ottaa lennot, joissa on vähintään kaks tuntia väliä nii ainaki ehtii..

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bhajee
  bhajee Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Blue1, Spanair, SAS (ja monet muut, Lufthansa, Swiss, United, …) kuuluvat samaan aliianssiin (Star Alliance). Yleensä harrastavat code sharingiakin.. tulin juuri tänään Münchenistä Zürichin kautta Malagaan (myös Star Alliance) – ensimmäinen pomppu oli Lufthansalla mutta Swissin lentonumerolla, toinen sitten oikein Swissillä.. naapuriportilta Zürichistä lähti SpanAirin lento Barcelonaan, samoin Swissin lentonumerolla.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Sas omistaa blue 1:n ja puolet spanairista joten käytännössä nämä lennot ovat sas:n lentoja,itse tulin ja myös menen lufthansalla jolla välilasku Frankfurtissa ,gamat hoidetaan Helsingistä Malagan hihnalle,muutenkin mun mielestä hyvä yhtiö,usein erittäin hyviä tarjouksia Malagaan.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.