maitotuotteet espanjassa?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki maitotuotteet espanjassa?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 17)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  viivi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.03.2008
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 3

  Heippa! Sellaista kyselisin kun vihdoin tuo torremolinoksen matka on edessä ja sain joku aika sitten tietää, että meillä olisi lähdössä matkaan myös yksi sala matkustaja 🙂 raskasutesti positiivinen! joten miten nuo maitotuotteet siellä? kun täällä suomessahan lähes kaikki on pastöröitu niinkuin kuuluukin, mutta mitenkäs espanjassa? vai pitäisikö vallan jättää maitotuotteet pois varmuuden vuoksi?

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Syötä Viivi tuonne Orkin hakuun taikasana ”maito” niin saat luettavaksesi runsaasti tietoa erilaisista maitotuotteista Espanjassa!

  LINKKI

  Neña
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2007
  Kirjoituksia: 30
  Vastauksia: 285

  Onnittelut siitä salamatkustajasta 😉

  OC jo antoikin hyvän neuvon, täältä varmaan tietoa jo löytyykin. Sellaista vaan ajattelin, että kyllä täälläkin monet tulevat ja olevat raskaana, ja silti pysyvät hengissä 😉 erilaisen bakteerikannan vuoksi on ehkä hyvä ottaa mukaan vaikka maitohappobakteereja. Kannattaa kysellä omalta lääkäriltäsi niistä enemmän.

  Itse olin aikoinani 4.llä kuulla raskaana Torremolinoksessa ja söin aivan kaikkea mitä mieleni teki ja terve tyttö syntyi 🙂 Älä turhaan stressaa, järjenkäyttö vaan kaikessa syömisessä, aina. Rentouttavaa lomaa teille! 🙂

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  En voi mitään itselleni,pakko taas sanoa,eikä kovin pahalla,mutta espanjassa asuu ,olikohan se nyt 43 vai 48 miljoonaa ihmistä ,ja hyvin ne näyttää jaksavan ,terve väri on lapsilla naamalla ja kovasti ovat iloisia ja eläväisiä ,joten ehkä täkäläisessä ravitsemuksessa ei kovin suurta vikaa ole??Enemmän olisin huolissani suomalaisesta ruuasta ,itselläni ei kovin korkeaa käsitystä siitä ole,etenkin maitotuotteet ovat mielestäni ala-arvoisia.Itse asiassa niin huonoja ,ettei niitä esim.voida viedä minnekään.Jos ei venäjää lasketa,ja siellä kriteerit ovat toista luokkaa kuin eu:ssa.

  LINKKI

  Mrs S
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 29
  Vastauksia: 78

  paljon onnea Viivi! Mä ymmärrän että sä viittaat listeriaan; mä olin itse raskaana ollessani pastöroimattomien maitotuotteiden ja tuorejuustojen suhteen tosivarovainen (vaikka joo joittenkin mielestä se on turhanpäiväistä hömpötystä…). Mä olen ymmärtänyt että eu:ssa kaikkialla maito täytyy iskukuumentaa, mutta voithan sä varmuuden vuoksi tarkistaa kaupasta. espanjaksi se on pasteurizado. hauskaa lomaa teille!

  LINKKI

  Mrs S
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 29
  Vastauksia: 78

  Ja Santiagolle kerron, että odottava äiti huolehtii kaikennäköistä josta miespuolisella henkilöllä ei ehkä ole aavistustakaan, ja että oli kyse nimenomaan iskukuumennuksesta ja siitä, ettei listeriabakteeri ole haitallinen niille terveille ja eläväisille lapsille eikä aikuisillekaan, vaan nimenomaan syntymättömälle sikiölle, ja että hyvin saattaisi olla, että sikäläiset äidit neuvoloista saavat ohjeita koskien maitotuotteita joista Viivi enkä minkäkään ole tietoinen. että =)

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Aivan oikein ,hyvä huolehtiakin,mutta jos minäkin ,kerrankin,pysyisin kiltisti asiassa.Tiedoksi ,että espanjassa ,vähänkin isommassa marketissa on metritolkulla erilaisia maitoja(mitä ei voi ingmannin ja valion mafiamaasta sanoa),päivän maitoa(leche de dia),rasvatonta,puolirasvaista,täysmaitoa,iskukuumennetut saman kaavan mukaan,varmaankin kymmenen eri meijerin ,eri puolilta espanjaa maitoa,päivän tarjousmaito a.60c/l,vitaminoidut maidot,batidot jotka kai on maidon ja mehun sekoituksia ja varmaan paljon muuta mistä mä en tiedä mitään koska en itse juo maitoa ollenkaan.Ja tietenkin onnea tulevalle äidille.

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011

  Kuten aiemmissa postauksissa on viitattu, valikoimaa Espanjassa löytyy valtavasti, niinkin maitotuotteita kuin muutakin. Ei Espanja ole mikään takapajula, jossa maito tulee suoraan utareesta myyntiin!

  Olen miesten kanssa samoilla linjoilla, mielestäni espanjalaiset lapset ja aikuisetkin voivat PALJON PAREMMIN kuin ”hysteeriset” suomalaiset, esim lasten diabetes ja allergiat ovat Suomessa yleisempiä kuin juuri missään.
  Paljon vähemman ”koliikista” tms kitiseviä lapsia tapaa Espanjassa kuin Suomessa.

  Hey relax, ei raskaus ole sairaus, monella odottavalla äipällä on kissakin joka on paljon todennäköisempi listerioosin lähde kuin ruoka.

  LINKKI

  Perrito
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.01.2008
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 113

  Minä kyllä vähän miettisin asioita ainakin siltä osin että suomalainen ei ole vastustuskykyinen kaikkeen Espanjassa mihin espanjalainen on. Näkihän sen itsessäkin kun tänne tulin niin olin koko ajan sairas ja täällä oon kokenu pahimman kuumetaudin mitä minulla on koskaan ollut. Nyt kiusana ovat vaan itikat jotka aiheuttaa espanjalaiselle pienen paukaman mutta minulle 10cm halkaisijaltaan olevan kutisevan punaisen alueen ja jumalattoman patin. Sanonpa että suomalaiset itikat ei saa moista aikaan minussa.. Eli en todellakaan ole yhtä vastustuskykyinen Espanjassa kuin mitä Suomessa olen. Tietty Suomessakin sairastan mutta en tällä mittasuhteella..

  Itse elän päivän kerrallaan ja periaatteella sattuu jos on sattuakseen, mutta sen pienemmän puolesta ottasin selvää myös niinsanotusti itsestään selvistä asioista. Ei vara venettä kaada, eikä kysyvä tieltä eksy jne.. Ehkä tuo maito on ihan jees Espanjassa vaikka minua häiritteeki että miksi se täällä pidetään lämpimässä ja Suomessa kylmässä..? Ja tosiaanki, Suomessa on Ingmanin ja Valion monopolit maidon suhteen, vaikka esim Maitokolmio on kiilannu markkinoille.

  LINKKI

  guanche
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.10.2006
  Kirjoituksia: 34
  Vastauksia: 708

  Uskon, että maito-, kuten muutkin tuotteet ovat OK, myös Espanjassa, mutta ehdotan, että kysyt asiaa muualta, kuin täältä.

  Täältä saat toki hyviä ja asiallisia vastauksia, täällä on oikein mukavaa porukkaa, mutta täällä on myös sellainen huono puoli, että Espanjaan täysin hurahtaneet eivät valitettavasti näe/ halua nähdä Espanjassa mitään huonoa, siksi suosittelen näin tärkeän asian kysymistä oikeilta asiantuntijoilta.

  Tästä, juuri lausumastani, saan tietysti monelta melkoisen ryöpytyksen, mutta kysymyksesi ei kuitenkaan ole ihan tavallinen ”millaiset-ilmat-Fugessa-on”-kysymys.

  Lämpimät onnittelut sinulle ”salamatkustajasi” johdosta!

  LINKKI

  viivi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.03.2008
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 3

  kiitoksia kaikenlaisista vastauksistanne :)! tietysti olen kysynyt asiaa monelta muultakin, jopa terveyskeskuksesta, mutta ihmiset ovat sanoneet jokainen eri asiaa joten siksi halusin kysellä täällä kokemuksei tms.. ja tietysti ymmärrän että espanjassa syntyy terveitä lapsia äidin syöden sitä ruokaa ja juomaa mitä siellä on ja on ihan terveitä. mutta eihän se ihan sama ole minun kohdalla koska se bakteeri kanta voi olla erilainen, ja vastauksen tuohon pastöroituihin tuotteisiinkin sain eli ainakin isoimmista kaupoista niitä kannattaa katsella! enkä tästä nyt suurta paniikkia ole ajatellut ottaa mutta halusin vähän tiedustella etukäteen 🙂

  LINKKI

  viivi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.03.2008
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 3

  ja sen verran vielä oli pakko kommentoida noihin ”espanjassa on hyllyt täynnä maitotuotteita, eiköhän niistä löydy” kommentteihin, että en voinut tietää,kun en ole ennen käynyt siksi ehkä kyselenkin 🙂

  LINKKI

  viipukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2008
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 325

  Minäkin olen lähdössä ”jäniksen” kanssa espanjaan, ja kyllä tätä ihan samaa asiaa mietin, ja vielä olen laktoosihankala, eli suomessa käytän hyla- tai laktoosittomia tuotteita.

  Ehditkö viivi käydä neuvolassa ennen lähtöä? Ja sitä mietin että oliko teillä mielessä vain matka vai oletteko jäämässä pitkäksikin aikaa?

  Minua nimittäin jännittää se synnyttäminen siellä! Ja kyllä siellä syntyy lapsia kaiken aikaa, tiedän sen, mutta onhan sekin kulttuuri varmasti erilainen kuin täällä.. Yhden olen suomessa synnyttänyt toisessa kaupungissa kuin nyt asun, ja tuntuu näissäkin olevan hurjat erot!

  LINKKI

  N35u
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.10.2006
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 388
  Perrito kirjoitti:

  Ehkä tuo maito on ihan jees Espanjassa vaikka minua häiritteeki että miksi se täällä pidetään lämpimässä ja Suomessa kylmässä..?

  Kyllä Suomessakin osa maidoista pidetään lämpimässä HYLA (Valion rekisteröimä tuotemerkki vähälaktoosisille tuotteille, Igman–>Into) maidot säilyvät huomeenlämmössä kun ovat avaamattomina, myös äidinmaidon korvikkeet ovat aika usein ellei aina muualla kuin kylmäkaapissa myynnissä, ja tarkotan siis niitä sellaisia tiiliskiven näköisiä pakkauksia, joka sisäpuolelta vuorattu alumiinin oloisella muovilla päällystetyllä sisäkuorella… Tuoremaidot on sit asia erikseen, nehän on Espanjassakin kylmähyllyssä.

  LINKKI

  Anna-Katariina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.03.2008
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 153
  Mrs kirjoitti:

  Mä olen ymmärtänyt että eu:ssa kaikkialla maito täytyy iskukuumentaa, mutta voithan sä varmuuden vuoksi tarkistaa kaupasta. espanjaksi se on pasteurizado.

  Pieni korjaus. Kaikkea maitoa ei todellakaan tarvitse iskukuumentaa eli uth-käsitellä. Iskukuumennuksessa maidon lämpötila nostetaan hetkellisesti (sekunnista muutamaan sekuntiin) hyvin korkeaksi (vähintään 135 astetta). Käsittely tappaa suurimman osan maidossa olevista pieneliöistä ja saa aikaan sen, että maitoa voi säilyttää avaamattomana huoneenlämmössä jopa kuukausia. Suomessa iskukuumennetaan lähinnä nämä vähälaktoosiset maidot (Hyla, Into), koska suomalaiset ovat tottuneet juomaan tuoremaitoa, jota siis ei ole iskukuumennettu, pastöroitu kylläkin. En ole ihan sataprosenttisen varma tästä lainsäädännöstä, mutta käsittääkseni EU-alueella kaikki maito tulee olla pastöroitua eli pasteurizado. Mikä taas tarkoittaa, että maidon lämpötila on hetkellisesti (n. 30 sekuntia) nostettu vähintään 71–74 °C:n. Tuoremaito ei säily kuin muutamia päiviä ja tulee säilyttää aina kylmässä. Pastörointi on siis ikäänkuin iskukuumennusta lievempi käsittely mikrobien tappamiseksi. Todennäköisesti tuo UTH-käsittely on täällä Espanjassa suositumpaa, koska lämpötila täällä aiheuttaa jo tietyt vaatimukset maidon säilyvyysominaisuuksille.

  Ja kyllä; maitoja täältä löytyy hyllytolkulla mikä saattaa olla hankalaa, kun niistä on niin vaikea valita. Useampi litra tuli itsekin kaadettua viemäriin, ennenkuin löyty sellainen suht siedettävän makuinen maito, jota massu kestää. UTH maidoissa kun on sellainen vähän eltaantunut maku ainakin jos on tuoremaidon makuun tottunut. Lisäksi kun on laktoosi-intoleranssi niin yhdistelmä tuntui lähes mahdottomalta. Onneksi löysin (täältä orkista) vinkin laktoosittomasta rasvattomasta maidosta.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 17)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.